Adventi szépíró verseny a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában

Csepel.hu

Első alkalommal rendezték meg az adventi szépíró versenyt a csepeli általános iskolák alsó évfolyamú tanulói számára a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában december 12-én. A versenyt a csepeli önkormányzat támogatta. Az eseményen köszöntőt mondott Lezsák Sándor, a Parlament alelnöke.

Lezsák Sándor azt mondta, hogy csepeli kötődéssel is rendelkezik, édesapja ugyanis a Csepel Vas- és Fémművekben dolgozott egészen haláláig. Politikusi pályafutása előtt maga is tanított gyerekeket tanyasi iskolákban, s mindig nagy figyelmet fordított a szépen rajzolt betűkre. Az írásképből következtetni lehetett arra, milyen családi körülmények között él a gyerek. Márpedig a tanulók lelki életének szem előtt tartása legalább olyan fontos, mint maga az oktatás.

Lezsák Sándor meghívta a mostani verseny húsz legeredményesebb tanulóját Lakitelekre, ahol nyáron rendezik meg az országos helyesírási és szépírási megmérettetés döntőjét.

Morovik Attila alpolgármester arról beszélt, hogy hagyománnyá kell fejleszteni az adventi szépíró versenyt. Ennek jó gazdája a Kazinczy Ferenc Általános Iskola, amely megérdemli a köszönetet a verseny megrendezéséért. Az önkormányzat nevében felajánlotta, hogy egy autóbuszt biztosítanak a Lakitelekre utazó tanulóknak és kísérőiknek.

Bartok Péter, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatója azt emelte ki, hogy Csepel valamennyi általános iskolájából nyolcvan diák érkezett, köztük autista gyerekek is. Minden iskolát korosztályonként két-két tanuló képviselte. A versenyt a másodikos, harmadikos és a negyedikes tanulók számára írták ki.

Walachné Oravecz Katalin tanárnő a verseny fő szervezője volt. A tanulóknak előzetesen képeslapot kellett készíteniük, a legtetszetősebbeket kiállítják az iskolában. A legjobbak közé került kisdiákoknak az volt a feladatuk a versenyen, hogy kézírással minél szebben lemásoljanak betűket, szavakat és mondatokat. A dolgozatokat egy zsűri bírálta el, amelynek tagjait semlegesen válogatták össze: voltak közöttük nyugalmazott pedagógusok és Erzsébeten tanító tanárok.

A verseny végén minden résztvevő gyereket megajándékoztak, de a legjobbakat külön díjazták. Akkor vegyük sorra a győzteseket név szerint, mert megérdemlik a kitüntetett figyelmet!

A második évfolyam tanulói között első lett Gergely Evelin, második Molnár Dániel, harmadik Tóth Zsófia Réka. Különdíjat kapott Szvetnyik Emese Csilla, Horváth Zalán és Varga Tímea.

A harmadik évfolyam diákjai között első helyezést ért el Fucskó Lili, második Erdős Virág, harmadik Bihari Viviána. Különdíjban részesült Ublauer Eszter, Horváth Lili és Kiss Zsófia.

A negyedik évfolyam tanulói között a legszebben író diák Fülöp Adrien lett, második Bartis Fanni, harmadik Olasz Alexandra. Különdíjat kapott Nagy Kármen, Szász Anett és Györke Léna Angéla.

Itt lehet hozzászólni !