Sas Sándor: csepeli színekben, új utakon

Csepel.hu

A 2012-es londoni paralimpián már harmadszorra öltötte magára a magyar csapat olimpiai egyenruháját a csepeli Sas Sándor erőemelő. A 31 éves csupaszív sportember utoljára indult el ebben a sportágban, most elérkezettnek látta az időt, hogy két fontos területen is váltson.

A 31 éves parasportoló szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felhagy az erőemeléssel, és új klubjában a Csepei DAC-ban atletizál tovább, Deák Balázs szakmai felügyelete mellett. Az atlétikán belül dobószámokban – egészen pontosan gerelyhajításban, súlylökésben és diszkoszvetésben- szeretne majd bizonyítani a jövőben, és nem titkolt célja a 2016-os riói paralimpiára való kijutás.

A sajtótájékoztató helyszíne a VI. kerületében található Club22 nevű esélyegyenlőségi klub volt, amelynek újdonsült tulajdonosa a paralimpikon, s aminek hivatalos megnyitója is erre a napra esett, talán nem véletlenül.
„Nem volt szándékos, hogy egy időpontban legyen a sportágváltás bejelentése, és az új klub átadása, bár azt mondják véletlenek igazából nincsenek!”- mondta el újságírói kérdésre az atléta.
Ez a vendéglátóipari egység teljesen akadálymentes, és nem titkolt célunk, hogy ezt maximálisan ki is tudják használni, kortól, nemtől függetlenül. Pályázaton nyert támogatással egy környezettudatos és egészségtudatos helyszínt szerettünk volna létrehozni, ahol bárki szívesen látott vendég!”– tette hozzá a sportoló.
A barátságosan berendezett helyiségek kitűnő találkozóhelyek lehetnek civil szervezeteknek, helyszínei kisebb rendezvényeknek, ahol a kultúra, a sport és a művészet kedvelői is megtalálhatják a közös hangot.
„Napközben teljesen ingyenesen bocsátjuk rendelkezésre a helyet, estétől fogva pedig szolid szórakozóhelyként működtetjük majd. Célunk az, hogy mindenki megtalálja a számítását nálunk, és közös programokon vegyenek részt mozgáskorlátozottak és ép emberek egyaránt”.
Arra a kérdésre, hogy mit vár a sportéletében bekövetkezett változástól, magától értetődően, pozitívan válaszolt:“Nagyon is sokat! A motivációm – mint mindig- most is megvan, van egy remek edzőm, akivel a jelek szerint nagyszerűen tudunk együtt dolgozni, és már az áprilisi, váci országos bajnokságon szeretnék bizonyítani! A nagy cél pedig egyértelműen a 2016-os riói olimpia, ahová mindenképpen szeretném kvalifikálni magam!”
A jelenleg a jótékonysági célokat szolgáló Mikulásgyár követeként is ténykedő sportember új céljai, új kihívásai tehát megvannak, Sas Sándor pedig láthatóan minden eddiginél motiváltabb azok megvalósítást illetően.

Itt lehet hozzászólni !