Jedlikes diák lőtt a legjobban Szerencsen

Csepel.hu

A Szerencsen rendezett 2012/2013-as tanévi sportlövő Diákolimpia országos döntőjébe nem kevesebb, mint 8 csepeli sportoló jutott be.

A Csepel Lövész Egylet versenyzői közül Westsik Marcell bizonyult a legjobbnak, aki kategóriájában mindenkit maga mögé utasított, és különdíjat is kapott.

Az októberi Budapesti és Pest megyei diákolimpia legjobbjai kvalifikálták magukat az országos döntőre, ahol a lányok közül 124-en, a fiúk mezőnyében 160-an, azaz összesen 284-en ragadtak fegyvert november végén. A legeredményesebben szereplő csepeli Westsik Marcell a nyíltirányzékú légpuskások 20 lövéses egyéni “a” kategóriájában nem talált legyőzőre, a Jedlik Ányos Gimnáziumot képviselő sportlövő 183 pontot szerezve lett első, megelőzve egy kaposvári és egy szerencsi vetélytársát. A kiválóan szereplő sportoló mindemellett megkapta a Varga Károly olimpiai bajnok sportlövő által alapított különdíjat is.

Ugyanebben a kategóriában Koltai Viktor a Szárcsa iskola tanulója a 20. lett. Ugyanezen versenyszám „b” kategóriájában a Kossuth Lajos Műszaki Középiskolát képviselő Fraknói Zoltán a 6., a 20 lövéses légpisztolyosok „b” kategóriájának versenyében a 14. helyet szerezte meg. A lányok közül a Jedlikes Ambrus Eszter a nyíltirányzékú légpuskások 20 lövéses egyéni “b” kategóriájában a 19., a légpisztolyos 20 lövéses  “b” kategóriájának versenyében a 6. helyet szerezte meg. A Kossuthos Velicskó Marcell a 40 lövéses légpisztolyosok egyéni “c” kategóriában az 5. lett, a csapatversenyeket puskában és pisztolyban is a csepelieket is soraikban tudó Budapest A csapata nyerte meg.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Jedlikes diák lőtt a legjobban Szerencsen” bejegyzésre

  1. virág szerint:

    Gratulálok! Szép teljesítmény!

Itt lehet hozzászólni !