Londoni aranyérmes Csepelen

Csepel.hu

A szép magyar sikereket hozó 2012-es londoni nyári olimpiai játékok egyik aranyérmese, és a világraszóló siker magyar televíziós kommentátora látogatott el a kerületbe december 11-én.

A Nagy Imre Általános Művelődési Központban  Fazekas- Zur Krisztina újdonsült olimpiai bajnok és Knézy Jenő az MTVA sportfőszerkesztőségének munkatársa vendégeskedett.

A magyar olimpiai küldöttségből augusztus 8-án Kozák Danutával, Kovács Katalinnal és Szabó Gabriellával a női kajaknégyes tagjaként 500 méteren aranyérmet szerző Fazekas- Zur Krisztina szinte egyenesen Los Angelesből érkezett Csepelre. A Kaliforniában élő négy világ- és hat Európa-bajnoki címmel is büszkélkedő sportolónő és férje (aki egyben edzője) Rami Zur ugyanis csak előző éjjel landolt a Liszt Ferenc repülőtéren, így első „hivatalos” útjuk a kerületbe vezetett.

A londoni aranymedált is magával hozó sportolónő örömmel osztotta meg gondolatait a jelen lévő iskolásokkal és vendégekkel, sportolói pályafutásának kezdeteitől egészen a londoni olimpiáig, az iskolás időszaktól a felnőtté válásig, a legfontosabb momentumokat sorra véve. Kiderült, hogy 10 éves korában kezdett el kajakozni, és hiába él jelenleg az Egyesült Államokban amerikai férjével, szíve gyakran haza húzza Pilisvörösvárra, ahol eredményei elismeréseként idén díszpolgári címet is kapott.
A női kajak négyes olimpiai győzelmét egy kivetítő segítségével idézte fel a kiváló kajakos és -a riporter szemszögéből- Knézy Jenő is, így különböző aspektusokból meséltek arról, milyen volt a londoni játékok hangulata, a versenyek atmoszférája és természetesen a végső győzelem pillanatai is szóba kerültek, amiről érdekes módon egyiküknek sem voltak felidézhető pillanatai, az átélt izgalmak miatt.
A kérdezz-felelek-et egy újabb videó bejátszás is színesítette, amelyben többet is megtudhattunk a Kriszta által gyakorolt másik sportágról, az úgynevezett állószörfözésről, amiben szintén figyelemreméltó teljesítményeket ért már el.

A rendkívül szimpatikus sportember végül beszélt a jövőbeni tervekről és célokról is, melyekben a családalapítás épp úgy szerepelt, mint egy esetleges újabb olimpiai érem. Az érdeklődők legnagyobb örömére a beszélgetés befejezését követően testközelből is meg lehetett nézni az olimpiai aranyérmet, és külön erre az alkalomra készített dedikáló kártyák is szép számmal gazdára találtak. Az olimpiai bajnoknő a dedikálást követően néhány gyerekkel külön is beszédbe elegyedett, és saját példáját felhozva a tanulásra, valamint sportolásra is biztatta őket.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !