Janics tudja, miért nem nyert aranyat Londonban

Origo

A belgrádi Testnevelési Egyetemem tartott előadásában Douchev-Janics Natasa elmondta: az év lelkileg legnehezebb pillanata az volt a számára, amikor a magyarországi vezetőség nem engedélyezte, hogy a londoni olimpián egy szállodában lakjon a kislányával, Milanával.

A férje szerint Janics versenyzői engedélyét a magyarok nem fogják kiadni, de nekik megvannak a legitim módszereik arra, hogy jövőre szerb színekben versenyezhessen a háromszoros olimpiai kajakbajnok.

“Az olimpián a célom az aranyérem megszerzése volt, s hogy ez nem sikerült, azért történt meg, mert a kislányom nem volt velem. Lelkileg ez nagyon megviselt” – idézte a Magyar Szó a háromszoros olimpiai bajnok Janicsot, aki a belgrádi egyetemen az evezős sportágakat tömörítő tanszéken Az én sportolói utam címmel tartott előadást.

“Elengedhetetlen, hogy a legfontosabb verseny előtt a sportolónak semmilyen gondja ne legyen, hogy tudja, mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy megérkezzen az edzésre, ahol a kajakok várják, és ami a leglényegesebb: azokkal legyen, akiket ismer és akiket szeret” – folytatta Janics. “Ezek nélkül nincs siker. Igaz, hogy nyertem egy ezüst- és egy bronzérmet, de ez nem az volt, amit szerettem volna” – mondta a 30 éves Janics, akiért legkésőbb péntekig kell kifizetniük a szerbeknek a magyar fél által kért 150 ezer eurós (42 millió forint) felkészülési hozzájárulást, de erre szinte biztosan nem fog sor kerülni.

Kiemelte: édesapjának, az olimpiai ezüstérmes és háromszoros világbajnok Milannak köszönhetően lett kajakos, hiszen gyerekkorában az apja sikerei mellett nőtt fel, és otthon játszott is az érmeivel.

“Most is kajakoscsaládban élek, hiszen a férjem, Andrian Douchev is érmeket szerzett a versenyeken, és az ő gyerekei is sikeres kajakosok. A mindennapi életben nagyon nehéz a sportos részt elkülöníteni a magánélettől. A sportolónak egoistának kell lennie, hogy csakis magára és a sikerre gondoljon a versenyen. Elismerem, a kajakban ilyen vagyok, a magánéletben azonban ennek az ellenkezője jellemző rám” – mesélte Janics.

Arról is beszélt, hogy nem szeretne edző lenni, mivel saját magától mindig a maximumot várja el a sportban, és fél attól, hogy ha trénerként ugyanazt kérné a tanítványaitól, akkor azok nem tudnának ennek eleget tenni. Ez őt idegessé tenné, és emiatt nem alakulhatna ki jó viszony közöttük – indokolta Janics, hogy miért nem érdekli az edzői szakma. A Mondo.rs beszámolója szerint Janics az előadás közben kétszer is elsírta magát.

Férje, Andrian Douchev a jelenlevőknek elmondta, hogy Janics – függetlenül attól, hogy a Magyar Kajak-kenu Szövetség nem adta ki a versenyzési engedélyét – jövőre is indulni fog nemzetközi versenyeken. “Natasa 2013-ban is versenyezni fog! Az MKKSZ nem fogja kiadni a versenyzési engedélyét, de nekünk megvannak a legitim módszereink, hogy joga legyen a versenyzésre, és bízom benne, hogy a szerb állam is segíteni fog ebben. Nem fogom megengedni, hogy egyetlen egy hónapot is kihagyjon, mivel komoly tervünk van, a cél a riói érem megszerzése” – mondta Douchev, hozzátéve, hogy a 2013-as versenyekre való felkészülést rögtön januárban elkezdik.

Forrás: Origo

46 hozzászólás “Janics tudja, miért nem nyert aranyat Londonban” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “Janics tudja, miért nem nyert aranyat Londonban”
    Mi is!
    Ahhoz általában elsőnek kell befutni!
    A többi már a WADA és a sportdiplomácia dolga! 😛

  2. Tóth Mária szerint:

    A véget nem érő saga, baromira unalmas már ez a nő!

  3. Perspektíva? szerint:

    Igazán sajnálom, hogy kegyednek “baromira unalmas ez a NŐ!”

    Tessen elképzelni, Nekem egy Balczó Bandi, és a hozzá hasonló kaliberű EXTRA KLASSZIS sportoló, éppen NATASA (vagy bármilyen más területen produkáló világnagyság) soha sem volt unalmas, és nem is lesz az!
    Bár a politikusainkról min. elmúlt 22 éviekről, mondhatnánk valami megközelítően hasonlóakat!
    Vajon eszébe jutott-e kis Kegyednek, hogy szinte az egész rendkívül sikeresnek mondható kajakos HÖLGYEK “megmozdultak”! Fábiánné Rozsnyói Kati néniről nem is beszélve. Aki ma már Natasa felkészülését segíti szakmailag.
    Vajon miért???!!!
    Na és mi lesz, ha Natasa és Benedek Dalma összeáll? Hová lesz a “sunnyogó” Kovács Kati nimbusza? Aki évek óta közelről figyeli a versenyeket, és “csak azt figyeli, hogy elsőnek érnek-e célba!”
    Vajon a sunnyogó versenyzőtárs és vezetők, miért hallgatnak oly annyira? Talán félnek attól, hogy valamelyik kiszivárogtat az “illetékesekről” olyan, számukra személyüket negatívan megítélő kulissza mögött elrejtett híreket, amelyekről csak az e terület ismerői, netán a jól informáltak tudhatnak?
    Ugye a fentiekre és sok más egyéb feszkót generáló személyekre, azok cselekedeteire nem is gondolt Kegyed?
    Vagy pl. olimpiai szintet messze felül teljesítő versenyző “nem juthatott” be a csapatba?

    Egy néhány év múlva szívesen beszélnék a maiak általi sunnyogásából adódó, számukra már most alakító jövőjük érdekében tett cselekedeteikről, amelyeket már London előtt megléptek!
    Ja, hogy erről nem szól a fáma?

  4. ugró mókus szerint:

    Tóth Mária!
    Akkor persze tapsoltál amikor nekünk nyerte az aranyat ugye?Talán nem ebbe a szar magyar fociba kéne zsák számra önteni a pénzt,hanem tényleg a siker sportágakba.Persze a fociból könnyebb lenyúlni(lásd beléptető rendszer)ami a mai napig nem működik.

  5. helyi szerint:

    Perspektíva!Sunnyogó Kovács Kati????Neked elgurult a gyógyszered!Nézd már meg hány vb címet nyert eddig!Az országváltó pénzéhes Dusev Janics meg menjen csak haza Szerbiába, és ott próbálkozzon, hátha ott is busásan megfizetik!

  6. felix szerint:

    Mit nekünk Natasa amikor itt van nekünk Tóth Mária.
    Hosszan sorolhatnám világra szóló eredményeit, de most elégedjenek meg annyival, hogy tegnap arra a kérdésre, hogy mennyi 2×2 másodikra rávágta, hogy négy.
    Ugye ez nála már világbajnok.

  7. ugró mókus szerint:

    helyi!
    Lásd Tóth Máriának írt kommentemet.

  8. Perspektíva? szerint:

    Tisztelt helyi!
    Semmiféle gyógyszerem nem gurult el. Azt kérem nézzen utána, hogy egyéniben a sok aranyból hányat nyert egyedüli versenyszámban. Különösen OLIMPIAI SZÁMOKAT TEKINTVE!
    Azt elismertem mindenkor, hogy nem kis versenyző, de meg kell néznie kiknek az oldalán szerezte a kiemelkedően sok aranyak számát. persze az sem kis teljesítmény.
    Amennyiben van egy kis ideje elemezni, végig gondolni az általam írott anyagokat, higgadtan, értelmesen, akkor egészen más megvilágításba helyezheti a tényeket.

    Íme az egyik VB-ről verseny utáni nyilatkozata:
    “Kovács Katalin harmincegyszeres világbajnok: „A négyes annyira jól sikerült, hogy az utolsó száz méter örömkajakozás volt. A végén már csak arra figyeltem, hogy én emeljem fel elsőnek a lapátot.”(hiszen a többiek addig is és végig húztak helyette, mint oly sokszor) “A váltók fináléiban nem termett babér a magyaroknak, érem nélkül zártak.” Rendkívül sajnálatos, pedig ahogyan a verseny végén a lányok is nyilatkozták (4X200-as váltó után) nyerési esélyekkel indultak a fináléban. Érdemes visszanézni! megint a Kovács Katin ment el a verseny, hiszen az első 200m után csaknem utolsónak ért a váltáshoz. Versenyző társainak ugyan a jelentős hátrányból jó ócskán sikerült lefaragniuk, de ez már csak a negyedik helyhez volt elegendő. Ezért voltak ismét elkeseredettek a végén mert nyerni sem, de még a dobogóra sem állhattak fel kitűnő versenyzésüket követően. Ismét bizonyította Kati a nagy semmit, hogy egyedül csak a levegő keverésére alkalmas csupán! Ha van aki helyette húzzon (lásd Kozák Danuttát)akkor van érem is számára, csak jól kell kiválasztani a partnert!!!” Tehát Ő maga mondja: “mi a legfontosabb a számára, hiszen arra figyel, hogy elsőnek emelje fel a lapátot a levegőbe” Hiszen azt sokkal könnyebb keverni mint a vízben húzni. A csapások számának növelésével kivenni a részét az eredményes evezéssel! Hát ez az amivel már nem képes megbirkózni!” EGYÉNILEG!!!

  9. vermes szerint:

    Jó lenne már helyesen leírni a nevét – ha már szemen köpte Magyarországot:

    Nataša Dušev-Janić

  10. Vátesz szerint:

    Perspektíva?! Janicsot nem kellene Balczó Andráshoz mérni, Balczó András egy tiszta ember, aki soha nem volt pénzéhes! Janics fogja be a száját és adjon a hazának tizenkettő gyereket, mint Balczó András!

  11. Mr. Absolút Dexter szerint:

    Mért nem rúgják már jól valagba? Mondhatnám női genitálián.

  12. világhír szerint:

    Kedves DexterVátesz és más világhírű magyarok! Janics Natasa vajdasági szerb (anyja horvát). Nálunk kajakozott, mert az országában a polgárháború nem könnyítette meg a dolgát. Nyert nekünk egy szakajtó aranyat, főleg olipiákon, sokat egyéniben. Párosban kétszer is ő tolta be Katikát az első helyre. Minden idők egyik legnagyobb női kajakosa. Abban zseni, amiben a magyarok soha: tudja, hogy kell nyerni. (11 hónappal a szülés után még senkinek sem sikerült éremmel visszatérnie, a legnagyobbak közül sem.)
    Most a magyar szövetség szépen megpróbálja egy kis vacak suskáért kitörni a nyakát. Ti a leggennyesebb alpárisággal mocskoljátok. MAGATOKAT, lesztek szívesek!!!! Remélhetőleg nem lesz több olyan száműzött szerencsétlen marha a világban, aki ennek a rusnya népnek szerezzen örömet, ha elmehet helyette a pápuákhoz is sportolni.
    Perspektíva? tökéletes igazságot írt; ugró mókus is érti. Én a magam részéről Jancsnak fogok drukkolni, míg csak versenyez. A magyarok ellen is. (Ha már Balczónak nem tudok, mert nem versenyez.)

  13. Perspektíva? szerint:

    TISZTELT VILÁGHÍR!

    Olvasva az írását, megvagyok győződve, hogy Ön is tud valamit, s nem keveset e nagyszerű sportágról. Ezért nem süllyed a “pletykaszintű” megnyilvánulásokra.

    -Andrást nekem nem kell senkinek sem bemutatni, mert az egész életútját, családját, azok életkörülményeit jobban ismerem mint bárki, más az e helyütt fórumozók közül.
    Mindent összevetve, -többek között- talán éppen ezért is, nálam bizony ŐŐŐŐŐ az első számú magyar sportoló!
    Az ETALON!!!
    (sajnos bizonyos tekintetben meg is szenvedi a NAGYSZERŰ MÚLTJÁT)

    Azért vannak, akik sok tekintetben eredményeit felülmúlták, és hasonló életpályát igyekeznek a maguk és a meglévő családjuk számára megteremteni.

    -Az esélyt mindenkinek meg kellene, adni!
    Emberi, családi döntéseket olykor illik tiszteletben tartani. (ok, okozat amelyre fentebb már utaltam is egy picinykét)
    Az IMPERIÁLT, s annak eredményeit is igen sokan tiszteletben tudjuk tartani, csupán kultúra, intelligencia talaján maradva.

    -Mj. Vátesz úrral azért sok tekintetben szeretnék egy kis polémiát megejteni, amennyiben azt Ő is elfogadhatónak tartaná.

    Üdvözletem mindenkinek, különös tekintettel az advent első napját tekintve.

  14. Perspektíva? szerint:

    “A belgrádi Testnevelési Egyetemem tartott előadásában Douchev-Janics Natasa elmondta: az év lelkileg legnehezebb pillanata az volt a számára, amikor a magyarországi vezetőség nem engedélyezte, hogy a londoni olimpián egy szállodában lakjon a kislányával, Milanával.”

    Tudom vannak kötelezően előírt szabályok, amelyeket illik, vagy be kell tartani.
    Vajon ez mindenkor így történt a sportolók esetében is?

    -A tények csekély, fentebb való leiratát követően, engedjenek meg számomra egy szubjektív véleményt is.

    Mily szánalmas, amikor egy szülő, egy Hölgy figyelmen kívül hagyja az ANYÁT!
    Akinek van gyermeke, csak az tudhatja, mit jelent gyermekétől távol tartani a szülőt, de különösen az ANYÁT.
    Van-e fájdalmasabb “operatív beavatkozás” GYERMEK-ANYA kapcsolatának megszakításánál, különösen akkor, amikor csupán néhány hónapos kapcsolatról van szó?
    Ezt csak az a -ismerve- csupa szív ANYA tudja, mint például NATASA.
    Ők, a család készültek Londonra, nem akár hogyan. Magam is írtam éppen e helyütt, hogy Natasának, ha sikerül edzésben utolérnie magát nyerhet aranyat. Azt is írtam, hogy a legdrágábbnak, a kislányának szeretne mindenképpen aranyat nyerni, amiért meg is tett mindent. Hiszen a vezetők úgy nyilatkoztak, hogy “túl edzette magát,” azért nem sikerült.
    Vajon a férje, kislánya nem a boldog együttlét, a nyerés érdekében utazott ki, és tartózkodott a helyszínen?
    Mj.: Labdarúgó VB.-n már szinte bevett szokás, hogy feleségek, barátnők egy szállodában vannak a sportolókkal. Vajon miért nem lehetett ez esetben kislánya közelébe engedni?
    Vajon az állítólagos “túledzettsége,” kislányától való távol tartása miatt nem ment-e át egy görcsös akarásba? Vajon a Partnere “csak úgy húzott ahogyan szokott?” Akkor ez így kevésnek bizonyult a győzelemhez.
    Ugye megannyi kérdés más megközelítésből.

    -Athénben párbajtőrvívásban NAGY TÍMEA GYŐZELME után, szinte azonnal a férjének telefonált haza, s az első kérdése vajon mi lehetett?
    ANYAKÉNT, HOGY VANNAK A GYEREKEK?!
    Nos ezek után mi történt? A MOB külön engedélyével (ki is volt akkor? Pali bá ) másnap az első repülővel száguldott haza, gyermekeihez, a családjához.
    Magyarázkodás helyett a vezetők első számú feladata, kötelessége, nem az optimális feltételek megteremtése, a várható eredmények érdekében? No és az empátia, az számukra ismeretlen fogalom?
    A feltételek hiánya miatt, vajon hány és hány eredményesebb szerepésről csúsztunk már eddig is le? Ugye sokan, sokat tudnának sorolni.

  15. Perspektíva? szerint:

    Még egy!
    Vajon a kiváló GYURTA DÁNIEL számára milyen feltételeket teremtett a MOB elnöke, és a Londonban kint lévő Leánya? Mint tudjuk, hál Istennek szép románc kerekedett ki kettejük között.

  16. Perspektíva? szerint:

    Baráth Etele:
    “Több válogatottat nem veszíthetünk”

    “– Talán a gyeplő akkor esett a lovak közé, amikor négy éve ahhoz asszisztált a szakvezetés, hogy az olimpia előtt Kovács Katiék edzőt váltsanak.”

    Igen amikor a sunnyogó Kati, Natasát előretolta bástyaként, -Fábiánné Rozsnyói Kati néni elleni támadássorozatra,- hogy előbb ő “pattanjon le.” Így is történt majd csak nem egy év után a Kati is lepattant, de a botrányt Natasánál robbantották.
    Sokan elfelejtették, vagy nem is tudják. Csak fecsegnek a semmiről, pletyka szinten.

  17. Perspektíva? szerint:

    Athén előtti válogatót miután a Natasa nyerte a Sunnyogót megverve egyesben, újabbat írtak ki kettejük között. Természetesen fölényesen ezt is megnyerte Natasa.
    Mit ad Isten, a sunnyogó sugallatára a szakma legnagyobb megdöbbenésére, egy mindent eldöntő harmadik válogatót is kiírtak, kettejük között.
    No ismét ki nyert? Nem más Mint NATASA!
    Így indulhatott egyesben, -s a sunnyogó rögtön váltott és kifogta a szelet a vitorlából- megszervezte, megtalálta, azt a személyt aki párosban helyette húzott, kő keményen. Natasa nyert egyesben, majd a sunnyogót is hozzásegítette 30 perc szünet után párosban olimpiai aranyhoz! Bizony ám, ez így ment éveken át.

  18. vermes szerint:

    “Kedves” világhír!

    Írásod pár részére reagálnék:
    “Abban zseni, amiben a magyarok soha: tudja, hogy kell nyerni.”

    Nézd meg az olimpiai éremtáblázatot, aztán írj hülyeségeket!

    “aki ennek a rusnya népnek szerezzen örömet,”
    “Én a magam részéről Jancsnak fogok drukkolni, míg csak versenyez. A magyarok ellen is.”

    A klasszikust idézve – ha ez a véleményed saját “hazádról”: El lehet menni. Esetedben takarodni.

  19. Vátesz szerint:

    Nem fogjuk megbocsátani Janicsnak, amit mondott Belgrádban Magyarországról! Köpjön bele a szerbek levesébe! Kb. ötszázmillió támogatást vett fel az évek alatt, persze kellene neki az életjáradék is, ami majd járna neki 35 év felett, hát kérje majd attól az országtól, ahol majd akkor fog élni! Mit képzel ez a nőszemély, kérdem én Balczó András miből élt, amikor még nem kapta meg a Nemzet Sportolója címet? Akkor még nem adtak boldognak-boldogtalannak életjáradékot, hát járta az országot, s előadást tartott a keresztény egyházközségek alkalmain, ahol némi tiszteletdíjat kapott, ebből tartotta el 12 gyermekét! Szégyelhette volna magát az összes kormány, hogy a nemzet legfényesebb csillaga jóérzésű emberek adományaiból kellett hogy megéljen! Bezzeg a saját klientúráját minden kurzus jóltartotta!
    Egyébként meg nem szégyenlem magam, Ez az ország az én országom, s az is marad, mégha ez egyeseknek nem is tetszik! A politikai korrektségre meg köpök! Örökké éljen a magyar nemzet!

  20. felix szerint:

    Mindent köszönők Natasa. Élj olyan bóldgon mint amilyen én voltam a győzelmeid alkalmából.
    A hazaszeretetről meg azok papoljanak akik valamit is tettek a hazájukért.

  21. vermes szerint:

    felix,

    az a baj veletek internacionalistákkal/kozmopolitákkal, hogy nem értitek a haza fogalmát…

  22. nagyapó szerint:

    Nem értem ezt a gyűlölethullámot, ami Natasa felé hömpölyög. Azért kérdeznék néhányat:
    – melyikük irt Natasa ellen, amikor még juniorként hozzánk érkezett?
    – mennyit fizetett a MOB ezért az őstehetségért?
    – ki irt ellene az olimpiai, VB, EB érmeinek megszerzése után?
    – ki irt ellene, amikor a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét adományozták neki?
    – ki irt ellene, amikor Prima díjat kapott?
    – ki irt ellene, amikor a Magyar Köztársasági Érdemrend közép keresztjét adományozták neki?
    – ki irt ellene, amikor a Magyar Köztársasági Érdemrend közép keresztjét a csillaggal adományozták neki?
    – mi alapon követel a MOB pénzt?
    Ha a fentiekre nem is válaszolunk, akkor mindenféle kitüntetést meg kellene vonni Torma II-től, Kubalától, Puskástól, Kűtől, Hunyadytól, Cdipestől és még rengeteg külföldre távozott magyartól.
    Uraim hátrább az agarakkal!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. világhír szerint:

    Tc. VermesVátesz, s mindenki, aki a hont kivont szabjával óvja az értékek ellen!
    1. Aki “takarodj!-ot parancsol, az már nincs belül, hanem kivettetett. Mert az ölni is képes. (Nem tudtok elüldözni.)
    2. Aki nem képes tiszteletben tartani egy idegen nemzet tagjának nemzeti érzését, az nem akarjon magyar lenni. (Janics Natasa szerb. Jó szerb.)
    3. Számomra a magyar nem hitványsággal, hanem az értékkel szövetséges fogalom. A hitvány magyart nem tudom annyira becsülni, mint az értékes idegent. (Janics értékes ember, nagy sportoló. Ti meg primitív Niemandkák vagytok.)
    4. Az éremtáblázatot szíveskedjetek ti megnézni, én már kívülről tudom. (A magyar női kajakban Janics vezeti az olimpiai éremtáblázatot, pedig fiatalabb Katikánál. A többiek a nyomukban se járnak – Bár én ettől még tudom tisztelni sokukat, például Kőbán Ritát is, hiába sokadik csak az érmesek sorában. Amit viszont ő nyitott meg… – Minden teljesítmény a maga helyén értékes, nem a papíron.)
    További jó hőzöngést – nélkülem. (Én nem az utcán, részegen és gyülöletemben vagyok magyar.)

  24. Vátesz szerint:

    Maga kereste magának a bajt (sohasem éreztem jól magam Magyarországon), az sem volt szimpatikus, amit az edzőjével szemben megengedett magának. Ő egy öntörvényű ember, megtalálta a foltját, férje, Dusev is öntörvényű. Elmehetnének akár zsidónak is, “a haza ott van, ahol a haszon”. Egyébként meg Bulgáriában cirill betűkkel írnak, így a férje nevét magyarra nem Douchevnek, hanem Dusevnek kell átírni! Lásd idegen nevek átírása, Magyar Tudományos Akadémia. Símán seggnyalás, amellyel a magyar nyelvet megszégyenítitek, ha francia vagy angol átírást magyarra ültetitek, tipikus a seggnyalók részéről a kínai és japán, koreai, stb. nevek átírásánál is. Alapszabály, a nem latinbetűs neveket az eredeti nyelven kimondott hangzás szerint kell átírni magyarra! Azt hogy ezt más európai nyelvek hogy oldják meg, az az ő dolguk!

  25. nagyapó szerint:

    Vátesz! Van MO-on öntörvényűbb sportoló, mint az általam is tisztelt Balczó?
    Akkor…?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Perspektíva? szerint:

    No, de uraim! Mondják hol marad a szakmaiságot egyértelművé tévő ÉREMKOLLEKCIÓK gyűjteménye. Azaz, a valós értékítélet, ki kivel és mennyit. Egyébként Baráth Etele is “fényezi” magukat az elkövetett hibáik kapcsán, miközben megálljt parancsol a vándorlásokat tekintve, mert a válogatott sem bír már el több “csapást.”
    Nem értem azt sem, hogy miért ütik az orrukat olyan dolgokba, amelyekben “mi sem vagyunk otthon?” Miért predesztinálunk magunknak olyan jogokat másokkal szemben, amelyeket mi sem tartunk be? S másokon, főként az arra érdemesektől elvitatjuk?
    Vajon tettünk-e olyan világraszóló cselekedetet, amelynek révén előttünk “térdre estek, meghajoltak kalapjukat megemelve” minden elismerésünket kifejezve méltatták a teljesítményt? Ezzel tudtára adhatták a világnak, hogy Magyarországot képviselik, azon a szinten, amelyet bemutattak, előadtak stb.

  27. felix szerint:

    Vermes!
    De itt vagy te nekünk aki érted a hazaszeretet fogalmát és ez engem mérhetetlen nyugalommal tölt el.

  28. felix szerint:

    Vátesz!
    Mesélj már valamit arról, hogy mivel szolgálod a hazádat?
    Honnan a jogod arra, hogy eldöntsd ki a jó magyar?
    Lehet, hogy csak egy szar magyar vagy, akinek a megosztás az egyetlen célja?

  29. ugró mókus szerint:

    felix!
    Tudod akkor amikor ez a SPORTOLÓ kosárszámra hozta az érmeket akkor ez a fasiszta söpredék fél téglával döngette a mellét és büszke volt saját magára.Ő eldöntheti ki a jó magyar mert tudod ott szabatlan,minden más nem érdekes.

  30. felix szerint:

    Az kérdés az, hogy mit tettek ők hozzá ahhoz amit hazának, vagy magyarnak neveznek.

  31. vermes szerint:

    világhír:

    “aki ennek a rusnya népnek szerezzen örömet,”

    El lehet menni, takarodni, ha ez a véleményed a magyarokról.

  32. vermes szerint:

    világhír:

    Hőzöngés???

    Te mondasz ótvar retekségeket a magyarságról, melynek valószínűleg nem vagy tagja.

    Te nem az utcán, részegen és gyűlöletedben vagy magyar. Nem vagy az te sehogysem, különben nem mondtál volna ilyeneket a magyarokról.
    Hungarofób senkiházi vagy.

  33. felix szerint:

    Vermes!
    Miért is nem tagja valószínűleg?

  34. vermes szerint:

    Mert a hozzászólásai alapján hungarofóbnak tűnik.

    Te meg a szarmagyarozásoddal tűnsz annak. És nem csak tűnsz.

  35. felix szerint:

    Vermes.
    Nem a magyart neveztem szarnak, hanem valakit szarmagyarnak.
    Ugye érzed a különbséget.

  36. Vátesz szerint:

    Felix, te szarházi magyar! Az én 1989. dec. 21-i “Kiáltvány a Szovjetunió összes népéhez” című felhívásommal, amit 153-an aláírtak a budapesti román nagykövetség előtt tüntetők közül, s amelyet beolvasott a Szabad Európa Rádió, kiprovokáltam, hogy dec.22-én reggel a szovjet kormány elítélje a romániai népírtást, nyitotta meg az utat az Iliescu vezette katonai puccs előtt, amely eltávolította Ceausescut. Nos ezután a “spontán” szovjet kormánynyilatkozat után másfél évvel a szovjet kormány még a tömegbe lövetett a vilniusi tv-toronynál! Ezzel a tettemmel többezer román állampolgár életét mentettem meg.
    A 2002. ápr. 9-én 15.55-kor a Fidesznek faxon küldött levelemmel elindítottam a híres “nem lesz gázáremelés” kampányt, az én gázár-mémem állította új pályára a Fideszt és Magyarországot! Ezzel a tettemmel két és félévre lehetetlenné tettem a gázáremelést, utánna meg többszáz milliárd forint kompenzációhoz juttattam a lakosságot!
    2003. már.13-i csepeli városfejlesztési bizottsági ülésen egy ellenszavazattal (az enyém) meghiúsítottam a Wallis 128MFt-os számlájának befogadását, s a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés felbomlasztásával bruttó 3.8Milliárd Ft-ot spóroltam meg Csepelnek.
    Az elhíresült miniszterelnök-keresősdit/miniszterelnök-castingot én indítottam el az SZDSZ-nek elküldött email-emmel, amelyet másnap meg az MSZP-nek küldtem el, majd megint másnap az SZDSZ-nek, negyedik nap megint az MSZP-nek, szépen elmérgesítve a koalíciót, így Gyurcsány szombaton már a pártelnöki székéről is kénytelen volt lemondani! Röhejes, hogy Magyarország mszp-s miniszterelnöke köszönőlevelet küldetett egy miépesnek, holott a neki a csepeli fórumán személyesen kezébe adott, egyébként Tóth Mihálynak címzett levelemben feketén-fehéren benne volt, hogy én vagyok a 2002-es gázár-kampány értelmi szerzője!
    Az már apró-cseprő dolog, hogy az mszp-s többségű képviselőtestületet olyan helyzetbe hoztam, hogy a javaslatomra 1956 ötvenedik évfordulóján kénytelen volt négy kivégzett katonát/nemzetőrt posztumusz Csepel Díszpolgárává nyilvánítani!

  37. Jeniszej szerint:

    A versenysport az üzlet!

    Mindenki ott versenyezhet, ahol akar, vagy éppen befogadják.

    Visszataszító az, hogy ezekre az “idegen” profikra, – álcának a Magyar címeres mezt felhúzatják velük.
    A lényeg ez a “címeres mez”!
    Magyar sport ez egyáltalán – így? – nem csak fizikai munka?
    🙂

  38. ebihal szerint:

    Vátesz!
    A Napot is Te ereszted fel az égre?

  39. felix szerint:

    Vátesz!
    Mert a politika így működeik szerinted?
    Csak azt nem tudom, hogy melyik golyó voltál.
    Amelyik megölte Ceausescut vagy amelyiket a minap úgy beütöttem, hogy a csillagokat láttam.
    Felhívnám a figyelmedet arra, hogy csak az utóbbi golyó magyar.

  40. csapajev szerint:

    Jellemtelen nőszemély!

  41. világhír szerint:

    Vermes, én a te ótvarságodról beszélek. Mert téged se tagadlak meg: honfitársam volnál, ugyebár… sajnos. Szépen fogsz te kinézni, ha majd minden tisztességes ember sikerült elüldöznöd, és valóban ótvarrá rondítani ezt az országot… Akkor majd tényleg jobb lenne Janiccsal menni. De nem szerzem meg neked ezt az örömet.

  42. Vátesz szerint:

    Világhír, melyik nemzet dicsekedhet azzal, hogy nyolcszázéves rekordot döntött meg? A magyar! Az íjász távlövés eddigi rekordját 1226-ben állította fel a kelet-tadzsikisztáni Sartaulban Dzsingisz kán egyik győzelme alkalmából rendezett versenyen egy Esunkhei nevű íjász. 335 aldnyi – 502,5 méter – távolságra röpítette nyílvesszejét.
    Új távlövő világrekordot állított fel Mónus József magyar íjász a Kína belső-mongóliai tartományának Ergun városában rendezett nyílt, nemzetközi hagyományos íjászversenyen. Mónus József saját készítésű íjával és vesszőjével elért 653 méteres lövése minden korábbi rekordot megdöntött, és csaknem 145 méterrel haladja meg saját korábbi rekordját.

  43. vermes szerint:

    világhír,

    pedig eltakarodhatnál abból az országból, melyre írásaiddal ráokádsz.
    Nem vagy te honfitársam. Te csak egy magyargyűlölő magyar állampolgár vagy.

    Ezt az üldözés-témát meg befejezhetnéd, kurva unalmas.

  44. világhír szerint:

    Vermes szerint: a jó magyarság = gyilkos gyülölködés. Úgy látszik, képtelen fölfogni, hogy mi az ördög is az a SPORT (így aztán a -szerűségről sem bírja gyanítani, hogy mi lehet az). Azt sem érzi, hogy a gyűlölködés rendkívül fárasztó és egészségtelen testhelyzet, előbb-utóbb belegebed az ember. Egy kis értelmes testmozgás jót tenne neki.
    A versenysport egyébként nem testmozgás. Hanem az a tökéletesen fiktív cselekvés, melynek során az ember önnön testi és lelki erejének, teljes fizikumának, szellemének, intelligenciájának és erkölcsi erejének maximumát robbantja ki magából, felmutatván önmagában az emberiség aktuális állapotát. Ezért rokon a művészettel. Antonímája a gyűlöletnek.
    Csak erről nem beszélünk… Hajrá magyarok!

  45. vermes szerint:

    világhír,

    ahh, mily szép szavak! Tipikus sunyi bolsevik dolog, hogy most itt ilyenekről írsz, mivel nagy valószínűség szerint korábbi soraidat már nem olvassák el, melyeket fentebb írtál. Melyekkel épp nem túl “sportszerűen” gyalázod a népet, melynek környezetében élsz.

    A ti bajotok (bolsevikok, kozmopoliták) pont az, hogy nem tudtok mit kezdeni a haza fogalmával…

    A “gyilkos gyűlölködés” pont rád jellemző, ha a magyarság értékeiről van szó.

    És még egy: Utolsó mondatod is klasszikus bolsevik mondat: ha úgy kívánja érdeked, akkor “hajrá magyarok”, ha épp nem, akkor “rusnya nép”.

    A te fajtád az, aki néha vörös, néha magyar, néha EU-zászlót lenget, ha kell. De azért alapvetően viszolyog a magyar zászlótól, de hát érdeke épp akkor azt kívánja.

    No, ennyi. Többet nem foglalkozom veled.

    Egy idióta hungarofób bolsevik vagy.

  46. világhír szerint:

    Kedves Vermes! Csak arról van szó, hogy valami/valaki csupán attól, hogy magyar, még se nem értékes, se nem értéktelen. Lehet belőle gyalázat is és lehet csoda is. Rajtunk múlik – rajtad és rajtam -, hogy mi lesz. Arra akartalak emlékeztetni, hogy te ostoba gyalázatot készülsz csinálni személyedben a magyarból. Ezt, bevallom, undorral tudom csak nézni. De van, amit nagyon tisztelek. Ha megnyilvánul, él, hat, nemesít és jóra indít.Ilyen értelemben Janics Natasa szerb létére adott – ajánlott – valami nagyon jó nekünk, magyaroknak. Nem tudtunk vele jól és okosan élni, s ezért most sértettségünkben elkezdjük őt gyűlölni. Ez a kicsinyes, önző, igaztalan, szűktálókörű és elfogult reakció elfedi előttünk, hogy mi a sport, mi a sportszerűség, mi az érték, és mitől lehetnénk jobbá mi magunk. Ugyanakkor méltatlan és alpári módon megaláz egy értékes embert.
    De, kedves Vermes, tudom, hogy mindenkor tiéd az utolsó szó. Tessék…

Itt lehet hozzászólni !