Matiné hangverseny a Radnótiban

Csepel.hu

A Csepeli Művészeti Hét keretében a Fasang Árpád Zeneiskola növendékei matiné hangversenyt adtak a Radnóti Miklós Művelődési Házban november 28-án. A közel egy órás zenei műsor nemcsak az előadó-művészet, hanem a hangszerek világába is elkalauzolta a csepeli kisiskolásokat és óvodásokat.

A hangversenyt vezető Romosné Turbucz Gabriella zenepedagógus a diákok folyamatos fellépései között bemutatta a zongorát, a csellót, a trombitát és a hegedűt. Ezeken a hangszereken csendült fel az a 15 műsorszám, melyet a Fasang hangszer-előkészítős növendékei és nagyobb évfolyamosok adtak elő, olykor felkészítő tanáraik zongora kíséretével. A komolyzenei produkciók – Haydn, Vivaldi, Gedike, Purcell – muzsikái mellett megszólaltak zongorán magyar népdalok és énekes mesedalok. A fiatal, tehetséges zenei palánták előadásmódjában érezhetővé vált, hogy számukra a zene szeretete és művelése olyan természetesen értékes közeg, amelyet könnyed örömmel osztottak meg a hallgatóközönséggel

A zeneiskola délelőtti hangversenye Bach kamarazenéjével zárult, melyet a vonós és trombita zenekar együttesen hangszerelt.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !