Ingyenes zenei, irodalmi, képzőművészeti programok: Csepeli Művészet Hét

Csepel.hu

Képzőművészet, irodalom, zene, tánc: a művészet minden ága képviselteti magát Csepelen, a november 26-a és december 1-je között megrendezésre kerülő művészeti héten.

A szervező Csepeli Városkép Kft. ügyvezetőjét, Vida Istvánt kérdeztük a részletekről.

„Az esemény megnyitója november 26-án, 18 órakor lesz a Csepel Galériában, ahol közel harminc csepeli, vagy csepeli kötődésű művész alkotásaiból nyílik kiállítás Tisztelgés Csepelnek címmel. Szintén a galéria lesz a helyszíne azoknak a rendhagyó művészeti foglalkozásoknak, amire a kerület középiskolásait várjuk. Lacza Márta és Dékány Ágoston festészetről és grafikáról, míg Pálffy Katalin és Málik Irén szobrászatról és textilművészetről mesél majd. A kisebbeknek a Radnóti Miklós Művelődési Házban lesznek foglalkozások Hangszerek világa címmel; a kerület két zeneiskolája komolyzenei hangversenyt ad, de a Jézus Szíve Templomban is – itt orgonahangverseny lesz és kóruséneket is hallgathatnak – élvezhetik majd a zenét az érdeklődők. A Csepeli Irodalmi Kávéház két alkalommal is várja a vendégeket: Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke lesz a rendező és a házigazda.”

További ízelítő a művészeti hét eseményeiből, a teljesség igénye nélkül: néptáncgála lesz a Királyerdei Művelődési Házban, ahol a kerület valamennyi néptánccsoportja fellép.  A modern táncokat a nemzetközi sikereket elért Freetime TSE, és Csep’ Jazz Dance képviseli.
A művészeti hét záró eseménye december 1-jén lesz: Tabáni István ad koncertet a Királyerdeiben.

A rendezvényeket – a Tabáni koncert kivételével – ingyenes látogathatják. A művészeti hét részletes programjait, helyszíneit a programfüzetben, illetve a Csepeli Hírmondó novemberi számaiban olvashatják.

csepel.hu

2 hozzászólás “Ingyenes zenei, irodalmi, képzőművészeti programok: Csepeli Művészet Hét” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Vida elvtárs? Már megent? Mit keres még mindig Csepelen? Mondja már meg valaki??

  2. Füzesi István szerint:

    Kedves helyi,
    furcsa neve van, de erről persze nem tehet. Hanem a kérdést nem értem, mivel úgy tudom, Vida István az előző érában is döntően a kultúra és a művelődés szolgálatában állt, nem dörgölőzött a munkája tisztességes végzését lehetővé tevő mértéknél jobban a politikai potentátokhoz, illetve a kerületi életet irányító testülethez. Vajon “helyi” hogyan szerkesztette volna a Csepp Tévé műsorát abszolút semlegesen, kívülállóként, esetleg emiatt keletkező információhiánnyal küzdve és – főleg – anyagi szűkösségben? A mostani helyén is – gondolom – többet tesz a csepeliekért a kommentelőnél;bár nem tudom, ki rejtőzik “helyi” név mögött, hisz meglehet, a kerület polgárainak igen-igen sok hasznot hozó tevékenységet folytat. Visszakérdezek: kifejtené kicsit bővebben, mi a baj a magyartanárként a kultúráért dolgozó és a politikát csak a
    szükséges mértékben figyelembe vevő Vida Istvánnal?

Itt lehet hozzászólni !