Fővárosi elismerések: csepelieket is díjaztak

Csepel.hu

Tarlós István, Budapest főpolgármestere a főváros napja alkalmából díszpolgári címeket és elismeréseket adott át november 16-án. Az ünnepélyes díjátadón öt csepeli illetőségű személy munkásságát ismerték el Németh Szilárd, Csepel polgármestere felterjesztése nyomán.

Fatér Károly olimpiai bajnok labdarúgó, kimagasló sportteljesítményéért Pro Urbe Budapest díjat vehetett át, Dombainé Arany Verát a csepeli Humán Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársát a csepeliekért végzett kiemelkedő és példaértékű szakmai munkájáért a Budapestiek Esélyegyenlőségéért létrehozott Zalabai Gábor díjjal jutalmazták. A Főváros Közbiztonságáért járó Dr. Barna Sándor Emlékérmet pedig Sághi Jenő, a Csepeli Közterület- felügyeleti Csoport vezetője kapta, a csepeli közbiztonság javításáért. A Masat-1, első magyar műhold alkotóit is jutalmazta Budapest elöljárósága, a Budapesti Műszaki Egyetem alkotógárdája, – köztük a csepeli Bükkfejes András, és Czifra Dávid- is Pro Urbe díjat vehetett át.

Díszpolgári címet vett át az Újvárosházán Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok kajakos, ifj. Kocsis Sándor édesapjának, az Aranycsapat legendás csatárának nevében, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó.

Légrádi Gábor- csepel.hu

14 hozzászólás “Fővárosi elismerések: csepelieket is díjaztak” bejegyzésre

  1. hitetlen szerint:

    Gratulálok szeretettel a dijazottaknak ! 🙂

  2. Jeniszej szerint:

    Főváros Közbiztonságáért járó Dr. Barna Sándor Emlékérmet pedig Sághi Jenő, a Csepeli Közterület- felügyeleti Csoport vezetője kapta.
    Ejha! 🙂

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    Gratulálok a kitüntetetteknek.

    Azt gondolom, ezek után megérdemelnének a közeljövőben, egy-egy velük készített őszinte életrajzai nekrológot. Különösen az elért eredményeik bemutatásával, akár példát mutatva a mai fiatalság számára.
    Igen is, tessenek méltatni, rangjára emelni az arra hivatottakat, azaz “értékén kezelni!”
    Nem elég kitüntetni, majd elfelejteni valakit, hanem legyenek ők, követendő példák!
    ELVÉGRE KITÜNTETETTEK!!!

  4. spectator szerint:

    Biztosan “NEKROLÓGOT” akartál írni ? Vagy nem tudod, mi az ?

  5. ugró mókus szerint:

    Gratulálok minden kitüntettnek.Külön Fatér Károlynak aki a valaha élt csepeli kapusok legnagyobbika.Nagyszerű sportember volt.Köszönöm Neki utólag is azt sok szép sikert amit Ő és az akkori CSAPAT nyújtott nekünk.

  6. Dr. grün szerint:

    Ráadásul a közeljövőben, egy-egy velük készített őszinte életrajzai nekrológot?!
    Ne legyünk már ennyire türelmetlenek!

  7. felix szerint:

    Azért mert Tarlóstól kapták a kitüntetést még nem kell távozni ebből a világból.
    Azért ez ne akkora szégyen.
    A viccet félretéve, minden kitüntetettnek gratulálok.

  8. Mr. gabee szerint:

    Sághi Jenő Úrnak szívből gratulálok a díjhoz!

    Üdv. Mr. Gabee

  9. Paul szerint:

    A Masat-1, első magyar műhold alkotóit is jutalmazta Budapest elöljárósága. Gratulálok minden kitüntetettnek, de a Masat-1 alkotóit a Jobbik Budapesti frakciója jelölte, és fogadta el Tarlós a jelölést. Csak a pontosság kedvéért.

  10. spectator szerint:

    Paul ! Ez a jelölés olyan nagy baj ? A magyar műhold mégiscsak magyar ! És technikai bravúr. A jobbik maga a sátán ?

  11. Shrek szerint:

    Sághi úrnak akkor kellett volna a legtöbbet tenni a kerület közbiztonságáért, amikor rendőrkapitány volt Csepelen. Akkor valahogy nem sikerült.

  12. Bugi szerint:

    Shrek ezt milyen forrás alapján állítod?

  13. Csepel1 szerint:

    Örülök Dombainé Arany Vera a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársának a kitüntetéséhez. Milyen kár, hogy már augusztus óta nem a munkatársa az Igazgatóságnak. Nagyon rövid ideig volt a fenti munkahelyen. Arra a pár hónapra is már jár kitüntetés? Vajon mi volt a kiemelkedő és példaértékű munkássága Csepelen? Milyen igaz, hogy mindig azok kapják a kitüntetéseket akiknek biztos hátterük van. Felháborító!

  14. Török Dalma szerint:

    Egyetértek a Csepel1 beírásával, de még annyival kiegészíteném, hogy abban a rövid időben amíg az Intézménynél volt, többet volt betegállományban, mint a munkahelyén. Erre jár az elismerés? Esetleg utána kellett volna nézni, hogy mit is tett le Csepelen az asztalra? Egyedül még dönteni sem dönthetett semmiben. Akkor miről is beszélünk?

Itt lehet hozzászólni !