Közös képviselők napja – lakásfelújítások, tűzvédelem, trükkös lopások

A csepeli kapitányság a leggyorsabban a következő telefonszámokon érhető el: 427-4640, illetve 06-70-460-7242

Csepel.hu

A csepeliek kétharmada lakótelepen él, nem mindegy tehát, hogy a közös képviselők miféle gondokra hívják fel a figyelmet, illetve milyen megoldásokat javasolnak az élhetőbb környezetért. Jó tudni, hogy a csepeli rendőrök két közvetlen számon érhetők el a leggyorsabban.

Egyebek mellett ez is elhangzott az önkormányzat által szervezett közös képviselők napján, amelyet a polgármesteri hivatal épületében tartottak meg csütörtökön. Az eseményen javarészt a társasházak közös képviselői vettek részt, de megjelentek a rendőrség, tűzoltóság, a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai is.

Németh Szilárd polgármester arról beszélt, hogy a közös képviselők ismerik a legjobban a lakók gondjait, ezért is rendezték meg a közös képviselők napját. Az önkormányzat jelenleg a lakótelepi felújítási projekt 3. ütemét készíti elő. A korábbi projektek során mintegy 200 millió forintot spóroltak meg, mert nem kötöttek szerződéseket olyan vállalkozókkal, akik korábban irreálisan magas áron végezték el az építési munkákat. Szóba került, hogy az ingatlantulajdonosoknak nemcsak jogaik, hanem kötelességeik is vannak; ez vonatkozik például arra, hogy rendben tartsák házaikat és környezetüket. Aktuális témaként szó esett a hajléktalanokról is, miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette azt a törvényt, amely szabálysértésként kezelte a fedélnélküliek közterületen való életvitelszerű tartózkodását. Tiszteletben tartva az Alkotmánybíróság döntését, a polgármester elgondolkodtatónak tartotta, hogy helyes-e, ha az emberek utcán laknak – különösen most, a tél közeledtével. Tavaly egy ember szenvedett fagyhalált Budapesten, míg a korábbi esztendőkben jóval magasabb volt ez a szám. Félő, hogy megint számos, sorsukra hagyott honfitársunkat veszítjük el közterületeken.

Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városgazda Zrt. városfejlesztési menedzsere azt emelte ki, hogy célként szerepel a panelházakban élők lakáskörülményeinek javítása. Ezt szolgálta az Ady-projekt és a Csepel kapuja szociális város-rehabilitációja. A közös képviselőknek jól kell gazdálkodniuk a pénzzel, mert a támogatások nem elegendőek a felújításokra, a lakók anyagi hozzájárulása is szükséges. Arra is ügyelniük kell, hogy a nyílászárók cseréjét ne télen, hanem tavasszal, nyáron végezzék el.

Szitza András tűzoltó százados egyebek mellett arról szólt, hogy a lépcsőházakban elhelyezhetők virágok, növények, de legalább 1,1 méter szélességű átjárást kell biztosítani.

Papp Péter ezredes, csepeli rendőrkapitány előadásában közölte: az elmúlt 10 évben ezerrel csökkent a regisztrált bűncselekmények száma a kerületben. Jelenleg Csepelen naponta nyolc olyan esemény történik, amelyek miatt a rendőrök bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja miatt intézkednek. A felderítés eredményességi mutatója 35-40 százalék körül mozog, ami évek óta változatlan. A rendőrség kiemelten fontos feladatként kezeli a betöréses lopások számának visszaszorítását. Tavaly 407 ilyen bűncselekmény történt, de ebbe beletartoznak a gyár területén lévő cégekhez való betörések is. A felderítési arány alacsony, nem éri el a 3 százalékot, a rendőrség azonban terveket dolgozott ki, hogyan buktathatók le a betörők és az orgazdák.  A rablások terén jobb az elfogási arány. A falakat összefirkálókkal szemben jó megoldás lenne, ha a bíróság közmunkára ítélné az elkövetőket, és kötelezné őket a firkák eltávolítására. A trükkös lopások esetében jó tudni, hogy már a lépcsőházba való bejutás is magánlaksértésnek számít. Ha a lakók gyanúsat észlelnek, azonnal értesítsék a hatóságokat.

A kapitány felhívta rá a figyelmet, hogy a csepeli kapitányság a leggyorsabban a következő telefonszámokon érhető el: 427-4640, illetve 06-70-460-7242. A hívások egyenesen az ügyeletes tiszthez érkeznek.

Cs.A.- csepel.hu

7 hozzászólás “Közös képviselők napja – lakásfelújítások, tűzvédelem, trükkös lopások” bejegyzésre

  1. demokrácia szerint:

    “. Az önkormányzat jelenleg a lakótelepi felújítási projekt 3. ütemét készíti elő.”
    Ez miről szól? Lehetne bővebben?

  2. felix szerint:

    A közös képviselők nem mondtak semmit?

  3. "?!" szerint:

    “felix”

    Sok mindent mondtak a közös képviselők, de a hozzászólásaik nem illettek a fenti tudósításba, mert az általuk elmondottakkal nem lehet dicsekedni!

  4. Té-Gé szerint:

    bla-bla-bla

  5. demokrácia szerint:

    Nem kapok választ?
    Egyébként ez a fórum meg volt hirdetve?

  6. "?!" szerint:

    Válaszadási kísérlet “demokrácia” tegnap 00:08-kor és ma 13:13-kor feltett kérdéseire, amelyekben azt kérdezte hogy “miről szól” a polgármesternek az a kijelentése, hogy “az önkormányzat jelenleg a lakótelepi felújítási projekt 3. ütemét készíti elő”:

    1.) A polgármester által említett projekt I. üteme alatt az “Ady lakótelep felújítási programja”-ként megvalósult városrész-rehabilitációs projektet kell érteni!

    2.) A projekt 2. üteme alatt az Ady lakótelep fent említett felújításának a folytatásaként jelenleg folyamatban lévő “Ady II.” néven emlegetett projekt értendő!

    3.) A projekt 3. üteme alatt a polgármester az ú.n. “Városközpont-dél” (vagy ha úgy jobban tetszik, akkor “Déli városközpont”) felújítási programot érti, amelyre a közelmúltban nyújtott be pályázatot az Önkormányzat.
    Ennek keretében a Szent Imre tértől délre eső telektömb házainak a megújítása várható (ha eredményes lesz az önkormányzat utolsó pillanatban beadott pályázata), továbbá olyan “vívmányok” valósulhatnak meg, mint a volt Petőfi Iskola épületében kialakítandó BKV jegy- és bérletpénztár.

    4.) Ennek a “Közös képviselők Napja” alkalmából tartott rendezvénynek (fórumnak) a meghívója – Tisztelt Csepeli Polgárok! megszólítással – két nappal a rendezvény időpontja előtt lett közzé téve a csepel.hu és a csepel.info oldalakon.
    Tehát elvileg minden “csepeli polgár”-t meghívtak erre a Közös Képviselők Napja alkalmából megtartott rendezvényre.

    Megjegyzés:
    A fenti 1. és 2. pontokban említett felújítási projektek előkészítését még az mszp-s önkormányzat végezte, és az Ady lakótelep I. ütemének felújítási munkái a 2010. októberi választásig nagyobb részben el is készültek!
    Ebből következik, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat most először foglalkozik lakótelep felújítási projekt előkészítésével!

  7. demokrácia szerint:

    “?!”
    Köszönöm kimerítő válaszodat. Az Ady projektben részt vettünk,a II. ütem megvalósulásáért közelharcot vívtunk,végül is sikerült!

    ” A korábbi projektek során mintegy 200 millió forintot spóroltak meg,….” Ez érdekelt volna, mivel lefaragták a keretet, arra következtettem,hogy 3. ütem is lesz

    . Ha ebben a projektben spóroltak meg 200 millát arra kíváncsi lennék,ezt hogyan érték el!?

    Vagy az országnak spóroltak az uniós pénzből 200 milliót? Ha egyetlen ilyen lehetősége van egyes társasházaknak,ahol a szoc.városrehab projekt keretében 15 %-os önrésszel végezhet el nagy felújítást,miért kell így elbarmolni?

Itt lehet hozzászólni !