Lakáspályázatról és a korábbi visszaélésekről nyilatkozott az alpolgármester

Lánchíd Rádió

Ábel Attila csepeli alpolgármester nyilatkozott a Lánchíd Rádiónak a lakáspályázatról, a feltárt visszaélésekről valamint arról, hogy miért fordul az önkormányzat az Állami Számvevőszékhez.

57 hozzászólás “Lakáspályázatról és a korábbi visszaélésekről nyilatkozott az alpolgármester” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “Arról nem tudok nyilatkozni, hogy rendben folytak-e a zelőző ciklusban bérbe adott lakások ügyei, hiszen az utolsó ciklusban a Csepeli Önkormányzat Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottságának a bizottsági elnöki tisztségét töltöttem be, akinek nemcsak joga, hanem kötelessége volt annak ellenőrzése, hogy a bérlakások ne álljanak üresen, továbbá az, hogy a bérlakásokat pályáztatás keretében adják ki, és azokat valóban rászorulók kapják!”
    Miért csak most 2012-ben fordulnak az ÁSZ-hoz?!
    Mert most igazolódott be az alapos gyanú!
    Mindenki tudja, hogy volt ilyen, de nem tudtuk bizonyítani!
    Most igen?! ))) 😛 (((

  2. Ábel Attila szerint:

    Kedves Grün!

    Azért azt tegyük hozzá az idézetedhez, hogy a látszattal ellentétben nem engem, hanem magadat idézted, miközben biztosan nem te voltál a lakásbizottság elnöke. Másrészt vagy fogalmad sincs arról, ami az önkormányzatban van, vagy tetteted a butuskát.

    2006-2010 között ugyanis éppen úgy nem volt semmilyen döntő beleszólásunk a lakásgazdálkodásba, mint ahogy a mostani ellenzéknek sincs. A kormánypárt nem azért kormánypárt, mert az ellenzék kormányoz: nem érdemes fordítva ülni a lovon, mert akármilyen komoly képet vágsz hozzá, mindenki tudja, hogy ez vicc. Az ellenzéknek fontos szerepe van a rendszerben, például a hibák felderítésében, kimutatásában, javaslatok tételében, a bizottsági munkában. Emellett én úgy gondolom, hogy ha jó a vezetés, az ellenzék javaslataira is nyitott. Így voltunk mi nyitottak jó néhány ellenzéki javaslatra Csepelen 2010 óta: a legtöbb a Jobbik és az LMP felől jött, a legkevesebb pedig az MSZP-től, de még onnan is befogadtunk párat.

    Mi is az ellenzéki szerepünket próbáltuk ellátni a 2006-2010 közötti időszakban, annak ellenére is, hogy az akkori önkormányzati vezetés mindent megtett ellenünk. Gyakorlatilag semmilyen javaslatunkat sem fogadták el, azt éreztették, hogy még elvi lehetőségünk sincs elérni valamit. Az ellenőrző szerepünk gyakorlását pedig minden szinten megpróbálták meggátolni, nem írhattuk le a véleményünket az újságban, sőt, szándékosan kiforgatva, cenzúrázva jelent meg minden az akkori, szégyenletes Csepel újságban.

    2010 októberétől nyílt lehetőségünk kormányzó erőként dolgozni. Az első évben 20 szociális lakást pályáztattunk meg, 14-et ajánlottunk fel a Csepelen dolgozó rendőröknek, és további 3 lakás lett szociális krízislakás, ami addig egy sem volt. A második évben 30 szociális lakást pályáztattunk meg. Két év alatt 67 önkormányzati lakást adtunk ki az azt megelőző öt év 28 lakásával szemben!

    Valóban és teljes mértékben szintén 2010 októberétől tudtunk betekinteni azokba az iratokba, dokumentációkba is, melyek alapján a büntető-feljelentéseket megtehettük az általunk bűncselekménynek ítélt ügyekben. 31 hónap telt el az első feljelentésünk óta. Az, hogy az ügyek döntő többsége nyomozati szakaszban van, szerintem azt mutatja, hogy egyáltalán nem volt rossz a megítélésünk, az pedig, hogy még mindig nincs egyetlen ügyészségi vádirat sem, nem a mi hibánk. Az ÁSZ-hoz meg azért fordulunk most hivatalosan is, mert Juhász Ferenc rendőrségi meggyanúsítása után most lett alapunk rá.

    Előre bocsátom, hogy a továbbiakban nem veszek részt a vitában.

  3. Jeniszej szerint:

    Kedves Ábel Attila Barátunk!
    Biztatlak, hogy igen is vegyél részt a vitákban. – Egy politikusnak, Csepel első emberének, – igen is van helye abban a vitában melyek a csepeli emberek hangulatát, befolyásolja.
    Nem betoji embernek ismerlek.
    Ez a kivonulás nem biztos, hogy előnyödre válik! 😛

  4. Dr. grün szerint:

    Ábel Attila!
    “2006-2010 között ugyanis éppen úgy nem volt semmilyen döntő beleszólásunk a lakásgazdálkodásba, mint ahogy a mostani ellenzéknek sincs.”
    Ennyit erről!
    De legalább megmondod az őszintét! 😛

  5. ebihal szerint:

    És még ki is mondja! Ott folytatják, ahol az előzőek abbahagyták. Adjunk neki piros
    pontot?!

  6. Dr. grün szerint:

    ebihal!
    Ezért már vörös csillag jár! 😛

  7. Manitu szerint:

    “2010 októberétől nyílt lehetőségünk kormányzó erőként dolgozni. Az első évben 20 szociális lakást pályáztattunk meg, 14-et ajánlottunk fel a Csepelen dolgozó rendőröknek, és további 3 lakás lett szociális krízislakás, ami addig egy sem volt. A második évben 30 szociális lakást pályáztattunk meg. Két év alatt 67 önkormányzati lakást adtunk ki az azt megelőző öt év 28 lakásával szemben!”

    Ebihal: neked ez ugyanaz, mint ami volt? Mert ez csak a lakások kiadásának terén hatszoros növekedés, és akkor még nem beszéltünk arról a kétmilliárdról, amit nem lopnak el az elvtársak. Amúgy meg mit gondoltok, de tényleg: szerintetek nem a többséget szerző pártnak kell kormányozni, hanem a kisebbséget szerzőnek? Akkor ebihal és a többiek, ti diktatúrát akartok?

  8. Manitu szerint:

    Még mielőtt a szánalmas matematikai tudásotokkal megkérdőjeleznétek, amit írtam:

    1. Éves szinten a kommancs lakáskiadás (persze a mutyilakások nélkül) = 28/5
    2. Éves szinten az új önkormányzat lakáskiadás = 67/2

    És akkor osszátok el a másodikat az elsővel, kijön, hogy hatszoros a növekedés. Na, ennyi.

  9. robi szerint:

    Manitu!
    A lakás gazdálkodás nem arról szól, hogy hány lepusztult lakást sózol rá a mindent elvállaló szerencsétlen rászorultaknak. Úgy tűnik, hogy szakember nincs köztetek.

  10. Manitu szerint:

    Robi!

    A lakásgazdálkodás nem arról szól, hogy felújítasz lakásokat és haveroknak adogatod suttyomban, meg nem arról szól, hogy a haverok aranyáron újítják fel a lakást, de még azt is sajnálják beletenni, amit kifizettetnek, és a felújítás költségének felét el is lopják.

    A lakásgazdálkodás szerintem arról szól, hogy nincsnek évekig üresen álldogáló lakások, sokkal többen jutnak bérleti lehetőséghez, és aki ahhoz jut, az értékeli is a lehetőséget, nem pedig lepusztítja az ingatlant.

  11. szigetország szerint:

    ebihal és társai!

    Halkan kérdem: miért baj az, hogy többen jutnak szociális bérlakáshoz, mint az előző ciklusokban? Miért baj, hogy nem az utcán kötnek ki ezek az emberek, hanem egy szociális lakásban?

  12. robi szerint:

    Manitu!
    A csinnadratta helyett javaslom, hogy nézzetek körül pl. a fővárosban, hogy hány kerületben adnak át ma lepukkant lakásokat. A lakásfelújítás nem kifestést jelent.
    Erről tegnapi hozzászólásomban már szóltam.
    Ha érdekel, olvasd el. Politika mentes szakmai vitára hajlandó vagyok.

  13. ebihal szerint:

    Nem az a baj, hogy többen kapnak szoc.lakást! A lerohadt lakások felújítási költségét
    hiába lakhatná le, ha jelenleg nincs 2-300 ezer forintja a min. rendbetételre. Ha saját
    maga csinálja nem tudja elszámolni, ha vállalkozóval csináltatja, nem tudja kifizetni!
    Csapda!

  14. szigetország szerint:

    ebihal!

    Nincsen csapda!
    Egy lakásfelújítás anyagköltsége általában nem kerül 200-300 ezer forintba, amit pedig erre költenek, le lehet lakni. Vagyis végeredményben a felújítás semmibe nem kerül. A törekvés az, hogy a lakó is hozzájáruljon saját boldugulásához. Remélem, ez sem baj…

  15. Manitu szerint:

    Robi,

    a puszta szócsinnadratta és mindenrosszhafideszvanazisamijó demagógia helyett a következőket ajánlom neked végiggondolásra. Kezdjük azzal, amilyen helyzet volt 2010-ben:

    1. Az önkormányzat választási költségvetése miatt teljesen elszállt a hiány, a fizetésképtelenség határán állt.
    2. Az önkormányzat emellett még el is volt adósodva.
    3. A Csevak kriminalizálódott, beleértve a lakások felújítását végző MSZP-s vállalkozó cégét is, ami a piaci ár többszöröséért dolgozott.
    4. Üres lakások tömkelege állt mindenfelé, egész Csepelen. Erről mindenki tudott, minden panelházban volt minimum egy üres lakás, miközben nem volt lakáspályázat.

    Te azt állítod, hogy ezt kellett volna folytatni, vagy azt állítod, hogy nem?

    1. Jobb-e úgy, hogy megállította a Fidesz a hiány növekedését, és megszüntette a csődveszélyt?
    2. Jobb-e úgy, hogy megszűnt az eladósodás folyamata?
    3. Jobb-e úgy, hogy nem a piaci ár többszöröséért, a csepeliek pénzét lopva újítják fel a lakásokat?
    4. Jobb-e úgy, hogy nem állnak üresen a lakások, inkább kiadja azokat olyan embereknek az önkormányzat, akik rászorulnak, és kérik, vállalják a feltételeket is?
    5. Jobb-e úgy, hogy a lakók jobban a magukénak érzik a lakásokat, miután korábban sokan lelakták azokat?

    Biztosan az lenne egy bizonyos szempontból a legjobb, ha kerül amibe kerül, az önkormányzat mindent a rászorulók feneke alá tenne. De hát nem olyan időket élünk, amikor annyi pénz van. És nem csak egy szempont van, hanem több is.

  16. Vátesz szerint:

    Ideje hozzászoktatni az embereket, hogy a lakhatásért tenni is kell! A családiházban lakóknak ez magától értetődik, hogy a házat, a lakást karban is kell tartani, nemcsak lakni benne. Aki spórolni akar, csinálhatja sajátkezüleg is. Primitív ember az, aki arra vár hogy majd más megcsinálja helyette. Legelső leckének kellene lenni, amit a nagyobb gyerekeknek meg kellene tanítani: az ember felelős elsősorban magáért, képzettségéért, tisztaságáért, jó modoráért. Másodsorban felelős a vele együttélőkért, a rábízottakért, a lakásáért ahol lakik. Harmadsorban a környezete állapotáért, negyedsorban a hazájáért, a kultúrájáért. Az élet csupa felelősségvállalásból áll, aki erre képtelen azokból lesznek a hajléktalanok, rosszabb esetben az élősködők.

  17. nagyapó szerint:

    Vátesz igaza van. Tenni kell!
    – Írni kell az önkormányzatnak, hogy leállt lift!
    – Írni kell az önkormányzatnak, hogy rossz a kémény, csináltassa meg!
    – Írni kell az önkormányzatnak, hogy rossz a hőszigetelés, szigeteltesse!
    – Írni kell az önkormányzatnak, hogy eldugult a csatorna!
    – Írni kell az önkormányzatnak, hogy elmozdult egy cserép, elázik a TV-m!
    Igaza van, vannak, akik tesznek a lakásért. Írnak. Mások ezt sem.
    Persze vannak, akik kifestik/festetik a lakást, rendbe hozzák, de azokat a szocik nem díjazzák.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. robi szerint:

    1./” szigetország szerint:
    2012. november 13., kedd – 19:28

    Egy lakásfelújítás anyagköltsége általában nem kerül 200-300 ezer forintba”

    – Hol vannak a szakipari felmérések ( elektromos rendszer, kémények, gáz ellenőrzése)?
    – Kalákában javítják ezeket is? Vagy a műszaki ellenőrök szemet hunynak azt állapotuk felett?
    – a gépészeti felújítást szintén a bérlő maga végzi?
    – a festést és burkolást magam végzem és tudom, mibe kerülnek az anyagok.
    -a nyílászárók cseréjét ki végzi? Stb, Stb….

    Remélem, nem bántalak meg, de valószínűleg te is egy jó szándékú humán diplomás lehetsz.

    2./ Manitu!
    A demagógia a te megélhetésed műfaja.

    Idézlek: “Jobb-e úgy, hogy nem a piaci ár többszöröséért, a csepeliek pénzét lopva újítják fel a lakásokat” Ne lopjátok el, ilyen egyszerű.
    Szerinted minden városvezető bűnöző.

    Ha ott tartanék, ahol te, akkor azt mondanám, hogy ez a lakásfelújítási módszer a fekete munkavégzés táptalaja. De nem mondom.

  19. felix szerint:

    Szemétláda!
    A FIDESZ mivel díjazza azt ha valaki kifesti az önkormányzati lakását?

  20. ebihal szerint:

    szigetország!
    Több mint 25 évig terveztem és művezettem családiház építéseket itt a kerületben,
    hidd el tudom mi mennyi!

  21. Manitu szerint:

    Félix!

    Azt írod, az önkormányzat mivel díjazza, ha valaki rendben tartja az önkormányzati lakást. Hát igen. A csepeli adófizetők lakásában, a csepeli adófizetők pénzén szerinted tulajdonképpen meg kellene köszönni, hogy nem gyújtják fel a lakást. Nem? Nyilván kevés, hogy több száz millió forintba kerül a lakások fenntartása…

  22. felix szerint:

    Manitú!
    Képes vagy összefüggéseiben olvasni a hozzászólásokat?
    Szemétláda írta.
    “Persze vannak akik kifestik/festetik a lakást, rendbe hozzák, de azokat a szocik nem díjazzák.
    Erre kérdeztem és, hogy a fidesz mivel díjazza ezt.
    ezért kérlek, hogy a kérdésedet a szemétládának / nagyapó/ tedd fel.

  23. felix szerint:

    és= én.

  24. Bugi szerint:

    Tudtommal a szociális lakásoknál az önkormányzat fizeti a lakhatás jelentős részét, ettől szociális lakások. Szerintem ezért talán hadd várjunk már el mi adófizetők néhány evidens dolgot.

  25. felix szerint:

    Szerintem ami természetes az egyben elvárható is.

  26. Vátesz szerint:

    A lakást festesse az aki benne lakik! Saját magának kell hogy tessen, nem Németh Szilárdnak! Még szerencse hogy a seggeteket magatok törlitek!

  27. robi szerint:

    Bugi!

    A bérlők meg – jövedelmi viszonyaik miatt – szociálisan rászorultak.
    Honnan van pénze annak egy szakszerű felújításra, aki alacsony jövedelmű?
    A lakásfelújítás nem egyenlő a kifestéssel.

    A többi meg kontármunkában megy?

  28. felix szerint:

    Vátesz!
    EZT UGYE A SZEMÉTLÁDÁNAK / NAGYAPÓNAK/ ÍRTA EZT MERT Ő SZERINTE KELL EZT A DOLGOT DÍJAZNI.

  29. felix szerint:

    Bocsi zavaros lett., de talán érthető.

  30. Vátesz szerint:

    Nem kell díjazni semmit, mindenkinek saját érdeke, hogy jól érezze magát otthon! Bőven megtérül a beruházás azáltal, hogy jobban érzi magát az ember! Disznóólban még a disznó sem érzi jól magát! Diákkoromban még a kollégiumi szobát is igyekeztünk egy kicsit csinosítani, pedig ott csak egy évig laktunk ugyanabban a szobában.

  31. felix szerint:

    Nincs vitám veled, csak a címzést pontosítottam.

  32. szigetország szerint:

    robi, felix és mások!

    Egy dologról folyamtosan megfeledkeztek! Önmagában az jó és dicséretes, hogy valaki kap egy szociális bérlakást közpénzből! Jobb lenne, ha ezek az emberek utcára kerülnének?

    Az pedig, hogy a lakóknak ezért tenniük is kell valamit, szintén dicséretes! Tán ingyen kéne osztogatni a lakásokat? A semmiért? Miből? Pont ez az, ami miatt egy másik topikban ti voltatok a legjobban felháborodva, hogy “osztogatunk? Mibúl?”

  33. szigetország szerint:

    Ha pedig úgy vesszük, az MSZP nem osztogatott semmit, illetve csak néhány bérlakást… Ez nem felháborító? Ezért nem berzenkedtek?

    Aztán az MSZP jó pénzért kiglancolta azt a pár lakást, hogy a szegény bérlőnek tényleg a kisujját se kelljen megmozdítania. Ez normális dolog? Más meg a kezét-nyakát töri, kölcsönt vesz fel, megszakad a munkától, hogy egy csöpp garzonhoz jusson. Ez volna igazságos?

  34. felix szerint:

    Szigetország!
    Nézz már utána, hogy milyen feltételek mellett lehetett ezeket a lakásokra pályázni, mert emlékezetem szerint az egyik ismerősömnek nem ingyen hullott az őlébe egy bérlakás, bár lehet, hogy az nem szociális, hanem valami más volt.
    Egyébként nem ártana elolvasni, hogy ki mire mit írt, mert speciel én nem emeltem semmi ellen sem kifogást, kivéve a szemétláda ökörségét, aki hiányolta a szocik elismerését azért, hogy valaki az általa lakott bérlakást kifestette vagy kifestettete.

  35. szigetország szerint:

    felix, írod:

    “az egyik ismerősömnek nem ingyen hullott az őlébe egy bérlakás, ”

    Mit jelent ez a mondat? Korrupció gyanúját? Ha igen, elő a bizonyítékokkal!! Ne legyen egy se, aki kenőpénzzel jutott lakáshoz, mert az felháborít.
    Ha viszont csak pletyka és alaptalan gyanúsítgatás, akkor azt rágalomnak (hazugságnak) nevezik.

  36. felix szerint:

    Nem korrupciót jelent, hanem azt, hogy többhavi bérleti díjat kellett előre letenniük, de nem tudom, hogy ez milyen konstrukció volt.

  37. ebihal szerint:

    szigetország!
    Fussunk neki még egyszer! Szociális bérlakást a rászorulók kapnak. Ezek az emberek
    azért rászorulók mert nincs pénzük. Ha ez eddig világos, akkor tessék már elárulni,
    miből fog felújítani?

  38. "?!" szerint:

    Kedves vastagságú arcbőrű hazudozók, „Manitu” és narancsos társai!

    A hazudozásotok intenzitása arra utal, hogy elfogyott a nyugtatótok, valamint az agybajotok elleni gyógyszeretek, ezért agyelhalás elleni és memóriajavító gyógyszerként megválaszolom részetekre a „Manitu”által tegnap 20:06-kor leírt állításokat és kérdéseket.

    A nagyon előrehaladott agyelhalásban szenvedő „Bugi”-ra és néhány más betegre tekintettel, a válaszaimat két részletben küldöm azért, hogy képesek legyenek felfogni az általam leírtakat.

    I. részlet:
    Válaszok az indiánfingagyú „Manitu” tegnap 20:06-kor leírt állításaira az állításai sorrendjében:

    1.) Csak a közgazdasági analfabéták állíthatják meggyőződéssel, hogy 2010. őszén a csepeli önkormányzat a fizetésképtelenség határán állt!
    Ennek bizonyítékaként elég megemlítenem azt, hogy 2010. októberben (költségvetésen kívüli pénzként), még az önkormányzat elkülönített számláján volt az észak-csepeli területért befolyt bevételből több mint 3,5 milliárd Ft pénzmaradvány, amelynek a meglétét 2 éven keresztül aljas módon letagadtátok, mert el akartátok lopni!!!
    (Ugye ismeritek azt a mondást, hogy„Aki hazudik, az lop is”! „Aki sokat hazudik, az sokat lop !)
    Ebből az mszp-sektől örökölt több mint 3,5 milliárd Ft-ból, még jelenleg is a hazug és tolvaj bandátok rendelkezésére áll több mint 2,5 milliárd Ft, és részben ezzel tömögetik be a költségvetés lyukait úgy, hogy ebből 1.945.121.000,- Ft-ot annak ellenére bevontak a finanszírozásba, hogy az északi terület eladásakor a teljes fidesz-frakció megszavazta, hogy az északi területért befolyt bevételt csak kerületi hatáskörű felújításokra és beruházásokra szabad felhasználni!

    2.) Csak a legalább narancshéj vastagságú arcbőrű hazugládák állíthatják, hogy „2010 őszén a hiány mellett a kerület el is volt adósodva”, mert a majdnem 2 milliárd Ft északi bevételnek a finanszírozásba történt bevonása mellett, a Csepeli Önkormányzat ebben az évben először 2 milliárd Ft, majd 2,5 milliárd Ft (összesen 4,5 milliárd Ft) hitelt vett fel!
    Fideszesként csak leggátlástalanabb alakoknak lehet pofája Csepel eladósodásáról pampogni akkor, amikor közismert, hogy a hasonló lélekszámú fideszes vezetésű városok adósságállománya sokszorosan meghaladja Csepel adósságállományát!
    (Például a Rogán Antal által vezetett önkormányzat egy főre eső adóssága, majdnem húszszorosa Csepel egy főre eső adósságának!)
    Ráadásul most éppen azok az önkormányzatok járnak jól a zOrbán kormány jóvoltából, akik a fejlesztéseiket az adósság felfuttatásával valósították meg, mert most a zOrbán kormány átvállalja az adósságuk felét!

    3.) A semmihez nem értő dilettáns „Manitu” azt állítja, hogy „a lakások felújítását végző MSZP-s vállalkozó cég a piaci ár többszöröséért dolgozott”!
    Ezt az állítást arra alapozza, hogy jelenleg nulla Ft-ért újítanak fel egy-egy önkormányzati lakást úgy, hogy a mindennapos átvágással foglalkozók többnyire nem újíttatnak fel önkormányzati lakásokat!
    Ennek ellenére még így is rájuk vetődik a „Manitu” által hangoztatot gyanú árnyéka, mert 2011-ben 4,5 millió Ft-ért újíttatták fel a Zöldfa u. 12. I. emelet 1. számú önkormányzati lakást!
    Ez az összeg pedig pedig egy önkormányzati bérlakás esetében tényleg gyanús!

    4.) Azt állítja az idióta „Manitu”, hogy 2010 őszén „Üres lakások tömkelege állt mindenfelé, egész Csepelen”.
    Kérdezem tőletek, hogy ha 2010. őszén üres lakások tömkelege állt mindenfelé, akkor miért kellett két év ahhoz, hogy az üres lakásokba csak most költöztettek bérlőket? Különösen indokolt ez a kérdés annak figyelembevételével, hogy ha ezeknek a lakásoknak a felújításával nem foglalkozott az átvágásban nagymester önkormányzat, akkor két éven keresztül miért álltak vajon üresen ezek a lakások?
    Ha viszont az elmúlt két évben ezek nem voltak üresek, akkor ismét csak a politikai vetélytárs lejáratása céljából kitalált hazugságról és valamilyen célú figyelemelterelő gyűlöletkeltésről van szó a most elindított hazugságkampányotokban is!
    (Például lehet, hogy csatornázás, vagy a gerincút, vagy a novemberre beígért fedett uszoda problémáiról akarjátok elterelni a figyelmet!)
    Folytatás következik!

  39. Manitu szerint:

    Félix: légyszi válaszd már szét a szociális lakást az albérlettől, ott van kaució. Az albérletekhez semmi köze sincs az önkormányzatnak.

    Ebihal: ha olyanok kapnának szociális lakást, akiknek nincs pénzük, akkor nem tudnák kifizetni a fűtést meg a rezsiköltségeket, és két év alatt egész további életülre eladósodnának. Szociális lakást tudtommal olyanok kaphatnak, akik nehéz körülmények között, saját ingatlan nélkül élnek de dolgoznak és ki akarnak törni ebből a helyzetből.

  40. Manitu szerint:

    Írásjel, ha hallgatnál a tanácsokra, kevesebbet írnál, és talán lenne ember rajtad kívül is, aki elolvassa a hozzászólásaidat.

  41. Dr. grün szerint:

    “Az Ab kedden ismertetett határozatában alaptörvény-ellenesnek nyilvánította, és megsemmisítette a szabálysértési törvénynek azt a rendelkezését, amely szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakhatásra használatát.”

    Demokráciában minden hajléktalannak joga van, akár a hidak alatt, akár a parlament padsoraiban aludni!
    http://internetfigyelo.files.wordpress.com/2012/06/parlamenti-c5b1lc3a9s.jpg 😛
    http://www.168ora.hu/itthon/tasz-szabalysertesi-eljarasokat-meg-kell-szuntetni-105798.html

  42. "?!" szerint:

    FOLYTATÁS!

    II. részlet:
    Válaszok az indiánfingagyú „Manitu” tegnap 20:06-kor leírt kérdéseire a feltett kérdések sorrendjében:

    1.) Fidesz nem állította meg a hiány növekedését, és nem szüntette a csődveszélyt. Csupán annyi történik, hogy a Fidesz nem csinál semmit.
    A Fidesz azzal spórolt meg 2011-ben Csepelen 2 milliárd Ft-ot, hogy az éves költségvetésbe betervezett kerületi hatáskörbe tartozó felújításoknak és beruházásoknak csak 22,4%-át valósította meg, és 2012-ben is hasonló eredmény várható, pedig azoknak akik a kerület vezetésére vállalkoztak, illene tudni, hogy a semmittevés rövid távon nem kerül ugyan semmibe, de a felújítások és beruházások elmaradása hosszabb távon nagyon sokba fog kerülni Csepelnek!
    Például a polgármester utcájában soron kívül megvalósított csapadékvíz elvezető csatornának a szennyvízcsatornával egy időben történő megépítéséhez hasonlóan, meg kellett volna építeni más utcákban is a csapadékvíz elvezető csatornát, mert ennek az elmulasztása miatt, ismét fel kell bontani a most helyreállított (ill. most helyreállítandó) utakat amikor a csapadékvíz elvezető csatorna építésére kerül sor!

    A csődveszélyt pedig azért nem szüntethette meg a fideszes önkormányzat, mert Csepelen 2010.őszén nem volt csődveszély.
    Kérdezem, hogy mi van az több ciklus óta fideszes vezetésű Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Szolnokon, Kaposváron vagy az V. kerüleben, ha Csepelen a több mint tízszer kevesebb adósság esetén is csődveszély van?

    2.) Nem igaz, hogy az eladósodás folyamata megszűnt Csepelen, mert mint előzőleg írtam, a Csepeli Önkormányzat ebben az évben először 2 milliárd Ft, majd 2,5 milliárd Ft (összesen 4,5 milliárd Ft) hitelt vett fel annak ellenére, hogy a kerületi hatáskörű felújíítások és beruházások fedezetét szolgáló, de két éven keresztül eltagadott északi bevétel még meglévő 2,5 milliárd Ft maradékából is, majdnem 2 milliárd Ft-ot bevontak a költségvetés finanszírizásába.

    3.) Saját magából kiindulva azt kérdezte a tolvaj „Manitu”, hogy „Jobb-e úgy, hogy nem a piaci ár többszöröséért, a csepeliek pénzét lopva újítják fel a lakásokat”?

    Annak ellenére tette fel ezt a kérdést, hogy fogalma sincs a majomnak, hogy mennyi volna a piaci ár, hiszen most nem gondoskodnak az önkormányzati lakások felújításáról, pedig a lakások önkormányzat által történő felújításának az elmulasztása komoly könyvszerinti vagyonvesztést is eredményez!
    A lopást pedig a elmúlt több mint két év alatt még senkire nem tudta rábizonyítani ez a dilettáns társaság!

    4.) Arcátlanul azt is kérdezte ez a rövideszű „Manitu”, hogy „Jobb-e úgy, hogy nem állnak üresen a lakások, inkább kiadja azokat olyan embereknek az önkormányzat, akik rászorulnak, és kérik, vállalják a feltételeket is”.

    Azt kihagyta a számításból ez az idióta, viszont kérdésként azt is meg lehet ám kérdezni, hogy ha ezek a lakások már 2010. október előtt is üresen álltak, akkor mi a fenéért nem adták bérbe legalább másfél évvel ezelőtt, hiszen a bérbeadást a felújítás sem akadályozta?
    Felhívom az üresfejűek figyelmét arra, hogy joggal kerülhet majd sor a felelősségre vonásukra a kieső bérleti díjak miatt, ha a most bérbe adott lakások már 2010. őszén is tényleg üresek voltak!

    5.) „Manitu” utolsó kérdése a kérdező szellemi színvonalát, és a hozzáértését tükrözi, és a kérdés magáért beszél!
    Azt kérdezte a barom, hogy „Jobb-e úgy, hogy a lakók jobban a magukénak érzik a lakásokat, miután korábban sokan lelakták azokat?

    Nem tudja a szerencsétlen, hogy a vagyon szakszerű felújítása a tulajdonos érdeke és kötelessége, mert ha nem maga végzi el (ill. végezteti el) a felújítást, akkor a fizikai amortizáción felül pénzügyi amortizáció is bekövetkezik, amely könyv szerinti vagyonvesztést eredményez!
    Ezt annak ellenére nem képesek felfogni narancsosék, hogy korábban folyamatosan az mszp-s önkormányzat időszakában bekövetkezett vagyonvesztésről pampogtak.
    Erről azonban azóta már nem beszélnek, amióta a 2011. évre az önkormányzat mérlege durván 2 milliárd Ft vagyonvesztést mutatott!

    INTELEM:
    Tanuljátok már végre Ti vadszamarak, hogy nem érdemes állandóan hátrafelé mutogatni, mert a hátramutogatás közben rendszeresen pofára estek!
    Kedves narancsosok!

    Egyelőre csak ezen a két adag agyelhalást csökkentő és memória javító gyógyhatású információn rágódjatok!
    A többit, majd akkor küldöm, ha azt látom, hogy ismét nagyon hiányoljátok a hasonló információkat és ismét nagyon röfögtök!

  43. Dr. grün szerint:

    Manitu!
    “ha olyanok kapnának szociális lakást, akiknek nincs pénzük, akkor nem tudnák kifizetni a fűtést meg a rezsiköltségeket, és két év alatt egész további életülre eladósodnának.”
    Csakúgy közbevetőleg!
    Látott már erről a pontosan fizetett rezsiköltségekről valaki valamilyen kimutatást?!

  44. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”!

    Köszönöm a 11:37-kor írt újabb tanácsodat!

    Viszonzásként azt tanácsolom, hogy kevesebbet hazudozzál és kevesebb kérdést tegyél fel, és akkor rövidebb válaszokkal is meg lehet cáfolni a hazugságaidat, és meg lehet válaszolni a kérdéseidet!

    A másik tanácsom az, hogy stikában (úgy, hogy senki ne lássa) azért olvasd el az általam leírtakat! Hidd el, hogy a leírtak javítani fogják az elmeállapotodat!

  45. felix szerint:

    Manitu!
    Tudom mi az albérlet és azt is, hgy arra nem az önkormányzatnál kell pályázni.
    Amiről viszont én írtam az önkormányzatnál megpályázott lakás .
    Mint írtam nem ismerem a konstrukciót.

  46. ebihal szerint:

    Manitu!
    Nagyon jól tudod, hogy a “nincs pénzük” azt jelenti, hogy nincsenek tartalékaik,
    amiből egy felújítást fedezni tudnának.Ne beszélj mellé!

  47. Manitu szerint:

    Ebihal: ha semmi nem változott a pályázatban csak az ellenőrzés meg az, hogy ők is tegyenek valamit, akkor mivel magyarázod, hogy tízből nyolc gond nélkül teljesítette a feltételeket?

  48. Tóth Kati szerint:

    Nagyon szépen kérem írásjel elvtársat soroljon fel pár építményt,hasznos beruházást,Csepel fejlődése érdekében megtett eredményes valamit, bármit,amit a szocik tettek tizenhat év alatt,amíg a kerületben uralkodtak.

  49. csaba péter szerint:

    Aki mellékeli a fideszes párttagsági igazolást nyert.

  50. "?!" szerint:

    Figyeljetek vérnarancsosok!

    Ha már ez a bejegyzés az ÁSZ vizsgálat kezdeményezésével kapcsolatban keletkezett, és Ábel Attila alpolgármester is az ÁSZ vizsgálat kezdeményezéséről nyilatkozott a Lánchíd rádiónak, felhívom a figyelmeteket az alábbi érdekes jelenségre!

    Több mint féléve figyelem, hogy Csepel alpolgármesterei (Ábel Attila, Borbély Lénárd, és Morovik Attila) szinte mindennap, és esetenként naponta többször is, viszonylag jelentős összegre kiterjedő eredménnyel sértik meg Csepel Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának az előírásait!

    Egyelőre, még továbbra is csendben figyelek.

    Egyrészt azért, mert reménykedem, hogy majdcsak változtatnak ezen a gyakorlaton.

    Másrészt azért, mert nem akarok dobbal verebet fogni, és azt lehetővé tenni, hogy egy korai akció miatt jelentéktelen ügynek minősíthessék ezeket a szabálytalanságokat.

    Kérdezem tőletek („Manitu”, „Bugi”, „Szigetország”, stb.) hogy ebben az ügyben Ti melyik szervnél kezdeményeznétek vizsgálatot, ha továbbra is tartósan folytatják a fent megnevezettek az SZMSZ előírásait sértő gyakorlatot?

    Az ÁSZ-nál, vagy a KEHI-nél, vagy a Közigazgatási Hivatalnál, vagy a rendőrségnél, vagy mind a négy szervezetnél egyszerre?

    Meséljetek kedves vérnarancsosok!

  51. Tóth Kati szerint:

    Egyébként Grün elvtárs is biztosan szívesen látna pár hajléktalant, a kapualjában.Ha pedig írásjel elvtárs annyira sajnálja azokat akiknek nincs pénzük kifestetni az otthonukat,akkor segítsen rajtuk.Rögtön akár eljöhetne hozzánk és neki is állhatna.Ne csak a száját jártassa.Nem az állam feladata a lakások rendbetétele,hanem a lakóké.Ha nincs rá fedezet,hát nincs.Nem hal bele senki,de legalább van hol lakni.Különbségek mindig is voltak és lesznek is,ahogy a munka sem egyforma amit végzünk.

  52. csaba péter szerint:

    szegény T:K ezt még hiszi is

  53. Tóth Kati szerint:

    Szeretném,ha írásjel elvtárs felsorolna pár építményt,megvalósított tervet a szoci vezetés tizenhat évéből.Szeretném,ha mesélne arról is mi lett szebb,modernebb Csepelen a szocik idejében!Elmondaná esetleg azt is mi lett a sok sok pénzért megtervezett tervekből,ígéretekből.És ha szerinte minden OK-é volt az elvtársak idejében,akkor mitől volt úgy lepukkanva Csepel 2010-ben?

  54. "?!" szerint:

    De rettenetesen buta vagy “buta kata”!

    16:32-kor azt írtad, Te kis buta, hogy “mitől volt úgy lepukkanva Csepel 2010-ben?”

    Butuskám, visszakérdezek a nekem címzett utolsó kérdésedre:

    Mi változott 2010. óta, amire hivatkozva indokolható jelenleg, hogy 2012-re megváltozott Csepel állapota?
    Csak nem az új utcanév táblák, a városkapuk, a harangláb, vagy az ereklye nélküli ereklyés országzászló emelte meg Csepel színvonalát?

    Mesélj butuskám! Mesélj!

    A kérésedet viszont teljesítem, és ismét fel fogom tenni a kedvedért a kért adatokat, de most ne felejtsd el alaposan tanulmányozni az adatokat azért, hogy legalább néhány adat megragadjon a butuska fejedben!

  55. "?!" szerint:

    Kedves “buta kata”!

    A szellemi képességed és az ismereteid bővítése érdekében elsőként megküldöm részedre a 2005. évben elért önkormányzati hatáskörbe tartozó közterületi eredmények hivatalos listáját:

    ÚTÉPÍTÉS: 10 322,2 m2.

    Fenyves u. (Somos u.– Cseresznyés u.)
    Vadgalamb u. (Mária Királyné u.– Ungvár iu.),
    Gőz u. (Arany J. u.– Gőz u. 42.),
    Szabadkai u. (József A. u.– Széchenyi u.),
    Mázoló u. (Fémmű u.– Vető u.),
    Aradi vértanúk útja (Cserháti u. – Tihanyi u.),
    Cserhát u. (Mária Királyné u. – Aradi vértanúk útja),
    Erkély u. (Szt. István u.– Jázminos u.)
    Jázminos u. (Erkély u.– Rozmaring u.),
    Rozmaring u. (Jázminos u.– Erkély u.),
    Fátra u. (Szentmiklósi u.– Királyerdő u.),
    Gyömbér u. (Csalitos u.– Kórus u.),
    Kórus u. (Gyömbér u.– Páfrányos u.),
    Marógép u. (Szentmiklósi u. – Csapágy u.),
    Szalonka u. (Fácános u.– Szalonka u.10.),
    Szt. László tér (Tompa u.– Vörösmarty u.)
    Tömegközlekedési utak felújítása 40 350 m2.
    Széchenyi I. u. (Kossuth L. u.– Temesvári u.),
    Széchenyi I. u. (Temesvári u.– Késmárki u.),
    Szentmiklósi u. (Tihanyi u.– Festő u.),
    Kölcsey u. (Völgy u.– Szabadság u.),
    Erdősor u. (Kossuth L. u.– Arany J. u.),
    Erdősor u. (Arany J. u.– Csille u.),
    Rakéta u. 14 –16. szervízút és parkoló felújítás.
    Járdaépítés 288 fm, 346 m2:
    Cseh M. u. páratlan oldal,
    Pakos M. u. páratlan oldal,
    Szentmiklósi u.– Nyitrai u. sarok,
    Makád u. 1–2.

    JÁRDAFELÚJÍTÁS: 7970,4 m2.

    Aradi vtk. útja 32.,
    Badacsonyi u. 19 – 50.,
    Bordás u. 26-28.,
    Csillag u. 2.,
    Csorbatói u. 16, 6.,
    Damjanich u. 198–202.
    Darázs u. 2–6.,
    Daru u. 56–58, 55,
    Denevér u. 2–4, 6–10.,
    Fenyves u. 21, 25, 29–31, 33–35,
    Füredi u. 1.,
    Gyimesi u. 37, 59.,
    Gyopáros u. 2–8.,
    Hengerész u. 23–25.,
    Hód u. 10.,
    Hollandi út 57.,
    Horgász u. 1–5.,
    Hullám u. 2–4.,
    Ibolyás u. 4.,
    Jupiter u. Óvoda előtt,
    Kárpáti u. 1–7, 2–8, 3–15, 16–22, 17–19.,
    Kassai u. 41.,
    Kereszt u. páros oldal,
    Kies u. 1– 9.,
    Kolozsvári u. 51–53.,
    Medve u. 40.,
    Nefelejcs u. 30.,
    Orgonás 2– 6.,
    Pikkely u. 3– 9.,
    Retyezáti 19–19/b, 15.,
    Révész u. 15, 16.,
    Sólyom u. 7–9, 11–13, 14, 18, 23.,
    Szárcsa u. iskola,
    Szászorszép u. 20–32.,
    Szentmiklósi út 215.,
    Szentmiklósi út 155.,
    Tompa u. 1.,
    Tutajos u. 1– 3.,
    Vihorlát u. 81–87, 70, 88, 95–97.,
    Völgy u. 91.,
    Makád u. 1. és 2.számnál,
    Cseh M. u. páratlan oldal,
    Pakos I. u. páratlan oldal,
    Szentmiklósi u. 240.– Nyitrai u. sarok,
    Varjú u. 38.,
    Deák tér 1. (Deák téri templom K-i és É-i oldala),
    Fenyves u. 40–44 sz.,
    Festő u. (Völgy u.– Szt. László u. között),
    Ív u. 30–64 és 66–76 sz. között,
    József A. u. (Temesvári u.– Kassai u. között),
    Katona J. u. (Táncsics M. u.– Tűzoltóság között),
    Késmárki u. (Széchenyi u.– Halásztelek u. között),
    Szt. László u. (Fémmű u.– Acélmű u. között)
    Technikus u. páratlan oldal.

    ÚT- ÉS JÁRDAHÁLÓZAT FENNTARTÁS:

    Kátyuzás 4506 m2 szilárd burkolatú útfelületen.
    Fenntartási munka 5547 m2 járdafelületen.
    Földútjavítás 26 461 m2.

    PARKOLÓÉPÍTÉS:

    Királymajor ltp.: 40 db,
    Szabadság u.: 19 db,
    Kossuth L. u.: 98 db.

    FŐGYŰJTŐCSATORNA LÉTESÍTÉS: 196 fm

    Fémmű u. (Szentmiklósiu.– Kapos u.),
    Szentmiklósi u. (Fémmű u.– Magyarádi u.),
    Magyarádi u. (Szentmiklósi u.– Aradi vrt. u.)
    Szennyvízcsatornák létesítése, lakossági hozzájárulással: 2844 fm
    Csővonó u.( Kapos u.– Szentmiklósi u.)
    Mókus u. (Borz u.– Banka u.),
    Iszalag u. (Gyömbér u.– Szent I. u.),
    Juharos u. (Somos u.– Gyopáros u.),
    Árvalányhaj u. (Juharos u.– Tölgyes u.),
    Fürjes u. (Szentmiklósi u.– Zerge u.),
    Róka u. (Szentmiklósi u.– Fürjes u.),
    Fürjes u. (Szentmiklósi u.– Zerge u.),
    Zerge u. (Nyúl u.– Szarvas u.),
    Kondor u. (Kondor u. 25. – Párnás u.),
    Aradi vrt. útja (Magyarádi u. – Vezeték u.),
    Borz u. (Szent István u.– Ordas u.),
    Damjanich u. (Harmatos u. – Fürdő u.),
    Nyúl u. (Zerge u. – Szarvas u.),
    Szentmiklósi u. (Fémmű u.– Aradi u.),
    Seregélyes u. (Mária királyné útja–Fácános u.).
    Csapadékvízcsatornák, csapadékvízelvezetések:
    Óvoda u.–Nyírfa u. 80 fm,
    Vércse u.–Varjú u. vízrendezés,
    Szt. István út–Kökörcsin u. vízrendezés.

    VÍZVEZETÉKÉPÍTÉS: 149 fm.

    NA 110 KPE vízvezeték a
    Déli u. 4–6. számú ingatlanok részére.
    Víztelenítés 185 fm burkolt árok:
    Damjanich u. 130.,
    Késmárki u. 32.,
    Völgy u. 91.,
    Füredi u., Pálma u. elején
    Jelzőlámpa 1 db:
    Szabadság u.–Akácfa u. sarok.
    Parkfelújítások:
    Csete Balázs u. –Zsák Hugó u.,
    A Komptól a Horgásztanyáig a vízparti részen,
    Szent Imre téren,
    Áruház téren,
    Királymajori lakótelepen,
    Bajcsy Zs. uti – József Attila úti lakótelepen.

    JÁTSZÓTÉR FELÚJÍTÁSOK:

    Elefántos játszótér,
    Kis-Duna ligeti játszótér,
    Hollandi úti Barátságparkban lévő játszótér,
    Kokilla téren lévő játszótér,
    Makád u. 1. sz. alatt lévő játszótér,
    Kiss János alt. u. 59-65. sz. alatti játszótér,
    Iskola téri játszótér,
    Zöldfa u. 10-11. alatti játszótér,
    Spár Áruház előtti játszótér,
    Árúház tér 5. sz. alatti játszótér,
    II. Rákóczi F. u. 94-96. közötti játszótér.

    ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSÉPÍTÉS: 116 db.
    (A II. Rákóczi F. u. páratlan oldalán, a vörös homlokzatú házak.)

    ———————————————————–

    Majd jelezd “kata”, ha sikerült bemagolni és a helyszínen ellenőrizni a fentieket, de jelzés nélkül is fogom küldeni a következő évek listáját, hogy legyen mihez mérned a saját teljesítményeiteket!

  56. "?!" szerint:

    Kedves Buta Kata!

    A szellemi épülésed érdekében megküldöm részedre a 2006-2010. közötti választási ciklusban az mszp-s csepeli önkormányzat hatáskörében megvalósult nem közterületi eredmények listáját:

    Csak a 2006-2010. közötti választási ciklusban 2,8 milliárd Ft pályázati támogatást szereztek meg az önkormányzat hatáskörébe tartozó fejlesztésekhez és felújításokhoz.

    Csak a 2006-2010. közötti négy év alatt 5,9 milliárd Ft értékű önkormányzati hatáskörbe tartozó kerületi beruházást, valamint 2,779 milliárd Ft értékű kerületi felújítást valósítottak meg, amelyen belül (a teljesség igénye nélkül, közterületi infrastrutúra fejlesztéseken felül) az alábbi legfontosabb fejlesztésekre került sor:

    – 2006-ban megvalósult a Szakorvosi Rendelő épületének a bővítése és teljes rekonstrukciója.

    – Megújították a Szakorvosi Rendelő műszerparkját.

    – A felújított és bővített Szakorvosi Rendelőben helyet kaptak a házi gyermekorvosi praxisok.

    – 2010-ben átadásra került az Áruház tér 6. szám alatt a Csepeli Gyermekegészségügyi Centrum.

    – A korábbi gyermekorvosi rendelő teljes átépítésével elkészült az új Mentőállomás.

    – Megépítették és átadták a Védőnői Szociális Szolgálat helyiségeit.

    – Jórészt EU forrásból megtörtént a Vénusz u. 2. orvosi rendelő felújítása és akadálymentesítése.

    – Felépítettek 116 db önkormányzati bérlakást a II. Rákóczi Ferenc út páratlan oldalán.

    – Sor került az elektronikus önkormányzati rendszer kialakítására, informatikai rendszerfejlesztésre, amelyhez 150 millió forint uniós pályázati támogatást sikerült elnyerni.

    – 40 EU szabványoknak megfelelő új játszótér épült.

    – 270 millió forintért megtörtént a Nagy Imre Művelődési Központ felújítása.

    – Jelentős számban végezték el önkormányzati intézmények nyílászáró cseréjét és fűtéskorszerűsítését.

    – 632 millió forinttal támogatták a Panel-programban résztvevő csepeli társasházak felújítását.

    – 224 társasházi és szövetkezeti ház közössége kapott fűtéskorszerűsítési támogatást.

    – Elkészültek a Csepeli út és Plútó utca közművei és szilárdburkolata, továbbá a zajvédő falai.

    – Elvégezték a Karácsony Sándor utca sétáló utcává történő átépítését.

    – 90 %-os pályázati támogatást megszerezve, 165 millió forint költséggel, 2010-ben elkészítették a Hollandi út Matróz utca és Hullám utca közötti részeinek, és környékének (Fürdő utca, Hajós utca, Ladik utca, Jegenye utca, Királyerdő utca) csapadékvízelvezető műtárgyait.

    – Előkészítették és 2012. július 12.-én elindították az Ady lakótelep rehabilitációját, amelyhez a 2009-ben benyújtott pályázattal közel 1 milliárd Ft támogatást szereztek, melynek eredményeként 600 lakás homlokzati hőszigetelésére, továbbá 400 lalás nyílászáróinak a cseréjére, valamint közel 1000 lakás fűtéskorszerűsítésére került sor úgy, hogy a tulajdonosoknak csak 8 %-át, az önkormányzatnak is csak 18 %-át kellett vállalni a felújítás költségeinek.

    – Egy korszerű csepeli fedett uszodának a Csepeli Strand területén történő megépítéséhez átadott az előző önkormányzati vezetés a Fővárosi Fürdőigazgatóság részére 400 millió Ft-ot.
    A Fővárosi Fürdőigazgatóságnak a fedett uszoda valamikori megvalósítására irányuló szándékát bizonyítja, hogy a Strand területének a bérbevételére a Csepeli Önkormányzat vagyonkezelő cégével létrejött bérleti szerződés 5.15. pontjában a következő szöveg olvasható: „Bérlő (mármint a CSEVAK) tudomással bír arról, hogy az ingatlanon várhatóan 2015. december 31-ig uszoda felépítmény épül, mellyel összfüggásben az ingatlan 1. sz. mellékletében jelölt 1600 m2-es területét a bérlő nem használhatja.”

    – Több éves munkával és kb. 800 millió forint ráfordítással, majdnem 100 %-os mértékben felszabadították a fővárosi beruházásban megvalósuló Csepeli Gerincút I. ütemének kivitelezéséhez szükséges építési területet, és ezzel lehetővé tették, hogy a 2008-ban benyújtott uniós pályázat jóváhagyása után, 2010. augusztus ……. elején elindulhatott a gerincút KMOP-2.1.1/A-2008-0013. kódszámú pályázatának a megvalósítása.
    Tehát, minden hazug állítás ellenére, az összesen 6,9 milliárd Ft összköltségű (ebből 3,745 milliárd forint EU finanszírozású) gerincút kivitelezése még az előző önkormányzati vezetés időszakában elindult, és jelenlegi önkormányzatnak szinte semmi teendője nem maradt a Gerincúttal kapcsolatban!
    Bizonyítékként bárki megtekintheti a 2010. október 01.-i Csepel Újság címoldalán látható fényképen látható ideiglenes HÉV-töltést, az alatta átmenő új ideiglenes vasúti átjáróval, amelyek egyértelműen az előző választási ciklusban készültek.

    Hamarosan küldöm a következő évek közterületi eredmény listáját is, amelyből tudomást szerezhetsz azokról Csepelen megvalósult fejlesztésekről amelyeket eddig folyamatosan igyekeztetek elhazudni!

  57. Valaki szerint:

    “?!” szerint: Nagyon egyet értek Veled!! Csak így tovább, nem árt a lecke ennek a hazug bandának!

Itt lehet hozzászólni !