“Óriási segítség a kormánydöntés”

Fidesz.hu

A fővárosi Fidesz-KDNP üdvözli, hogy a kormány jóváhagyta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új villamosok és trolibuszok beszerzését célzó projektjét.

Németh Zoltán, a képviselőcsoport vezetője csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva óriási segítségnek nevezte a kormánydöntést. Kijelentette: a Fidesz-KDNP folytatni szeretné a járműcserét, hogy a buszok mellett minél több új, korszerű villamos és troli közlekedjen Budapesten, ezért is fontos a mostani döntés.  A frakcióvezető elmondta: bízik abban, hogy további források is megnyílhatnak, így a projekt bővíthető lenne további villamos- és trolibeszerzésekkel.

A Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg (elérhető ide kattintva), hogy a kormány jóváhagyta és kiemelt beruházásként kezeli a BKK projektjét. Az első járművek 2014 második felében érkezhetnek a fővárosba. A kormányhatározat szerint az Európai Unió nettó 42 milliárd forinttal támogatja a beruházást, ez az összérték 99 százaléka. Ennek keretében 37 új villamos és 24 új trolibusz érkezhet Budapestre.

Forrás: Fidesz.hu

5 hozzászólás ““Óriási segítség a kormánydöntés”” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “A kormányhatározat szerint az Európai Unió nettó 42 milliárd forinttal támogatja a beruházást, ez az összérték 99 százaléka. Ennek keretében 37 új villamos és 24 új trolibusz érkezhet Budapestre.”
    Nem lehet az Eu. ilyen smúró!
    Beleszakadtak volna abba, ha azt az 1%-ot már hozzáteszik a zösszértékhez?! ))) 😛 (((

  2. attila szerint:

    “óriási segítség a kormánydöntés”

    mármint az uniós pénzek, nem? A kormány meg kegyeskedik elfogadni.
    Tök jó, hogy támogat minket a hanyatló nyugat…

  3. "?!" szerint:

    Néhány apróság:

    1.) A fent látható bejegyzés eredeti forrásmegnevezése nem “fidesz.hu”, hanem “MTI-fidesz.hu”.

    2.) A fenti bejegyzésben arról tudósítanak, hogy “a kormány jóváhagyta és kiemelt beruházásként kezeli a BKK projektjét”, amelyhez a “gonosz EU” az összérték 99 %-ával, Magyarország pedig az összérték 1 %-ával járul hozzá.

    Kérdezem, hogy a “gonosz EU”-nak (amely ellen naponta szabadságharcot folytat a zOrbán kormány) a 99 %-os támogatást biztosító döntéséről miért nem kaptunk korábban tájékoztatást?

    Talán azért, mert az EU 99 %-os támogatásról szóló döntése kisebb értékű, mint a zOrbán kormány 1 %-ot érintő döntése, vagy azért, mert a folyamatos szabadságharc közben az EU döntése olyan hadititok volt, amelyről a magyar hírszerzés sem volt képes információt szerezni?

    3.) Kinek a döntése “óriásibb” a BKK projekt szempontjából?
    A projekthez az összérték 99 %-át biztosító “gonosz EU” döntése, vagy a “gonosz EU” ellen minden nap szabadságharcot folytató kormánynak az a döntése, hogy a projekt költségeihez 1 %-ot tesz hozzá a magyar kormány (vagy a Főváros)?

    Szerintem nem kéne az EU-t folyamatosan ócsároló fideszeseknek minden eredményt ilyen otrombán kisajátítani, mert nagyon kilóg a lóláb! (Sőt a lónak egyéb testrésze is.)

  4. felix szerint:

    Ragaszkodom a megszokott roncsokhoz.
    Az EU. hozzon el a francba.
    A végén majd előírja, hogy a villamosnak a síneken kell mennie.
    Nekem ne diktáljanak és ne korlátozzák a mozgásteremet.
    Megyek nővérke…..

  5. mind_the_gap szerint:

    Arról nem látok sehol információt, hogy hová szánják ezeket a járműveket. Mivel ilyen magas az uniós támogatás, így azt gondolnám, hogy a(z 5 éve) megújuló, hosszabbodó 1-es vonalra.. Lehet erről tudni valamit?

Itt lehet hozzászólni !