A kormány nemet mond a nyugdíjak csökkentésére

Mno.hu

Nyugdíjas

A közszféra méretének csökkentésében és az adóbeszedés hatékonyságának növelésében például egyetért tárgyalópartnereivel a magyar kormány, a nyugdíjak, valamint a munkavállalói jövedelmek csökkentését azonban továbbra sem támogatja – válaszolta korábbi közléseinek megfelelően az IMF/EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter egy képviselői kérdésre.

A Veres János szocialista országgyűlési képviselő által feltett, a kormánynak a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság számára megküldött alternatív tárgyalási javaslata tartalmára vonatkozó írásbeli választ igénylő kérdésre válaszolt Varga Mihály az Országgyűlés honlapján kedden közzétett dokumentum szerint. Veres október 4-i keltezésű levelében azt kérdezte a magyar tárgyalódelegáció vezetőjétől, hogy „mi áll az IMF-nek elküldött levélben”. A képviselő egyben arra kérte Vargát, hogy a válaszához csatolja az elküldött levél másolatát.

Varga október 28-i keltezésű írásbeli válaszában emlékeztet a hiteltárgyalások első, júliusi szakaszára, ahol döntően „az aktuális makrogazdasági környezet, a költségvetési hiány, a fenntartható adósságkezelés, a munkaerő-piaci szabályozás és a versenyképesség témakörét érintették”. A tárca nélküli miniszter szerint az egyeztetések lezárultával az IMF előzetes véleményt hagyott a kormány részére, amelyben kitért azon területekre, ahol a gazdaságpolitikai intézkedések módosítása, illetve mélyebb kifejtése szükséges.

A kormány megvizsgálta

„Ilyen javaslat volt többek között a tranzakciós illeték Magyar Nemzeti Bank műveleteire való kiterjesztésének visszavonása, az adóbeszedés hatékonyságának növelése, az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata, az állam méretének további csökkentése, a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele, a bankadó eltörlése, a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata és a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése” – írja.

Varga közlése szerint a kormány ezen javaslatokat megvizsgálta és a hivatalos válaszlevelét szeptember 19-én megküldte mind az IMF-nek, mind az Európai Bizottságnak. Ebben a magyar tárgyalófél kijelölte azokat a pontokat, amelyek mentén úgy gondolja, hogy a tárgyalások folytatására lehetőség van. A tárgyalófelek egyetértenek a közszféra méretének további csökkentésében, a fordított áfával adózó termékkőr bővítésében, az adóbeszedés hatékonyságának javításában, illetve a nyugdíjjárulék-plafon feloldásában.

A Gyurcsány-Bajnai kormány így védte a nyugdíjat: a fent látható ATV-riport szerint 2009. február 22-én még “gyurcsányosan” maszatolták a radikális nyugdíjcsökkentés tervét, majd Bajnai kormány első megszorító csomagjával gyorsan megszüntette a 13. havi nyugdíjat.

Hangsúlyozza: a levélben a magyar kormány rögzítette ugyanakkor, hogy a nyugdíjak, valamint a munkavállalói jövedelmek csökkentését továbbra sem támogatja. A válaszlevél részét képezték a magyar gazdaság eddigi pályáját, egyensúlyi mutatóit bemutató táblázatok is. Emellett a nemzetközi partnerek részletes tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen egyenlegjavító intézkedések történtek az elmúlt években Magyarországon.

Sajátságos módon sikersztorinak nevezte az IMF a 2008–2009-es térségbeli tevékenységét, ami hazánk esetében a nyugdíjak csökkentését, a közszféra béreinek befagyasztását, valamint a gyes és a gyed idejének lerövidítését jelentette. A Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormányok e diktátumokat gondolkodás nélkül végrehajtották. A második Orbán-kabinet ezzel szemben nem a megszorításokban látja a megoldást, hanem többek között a terhek szétterítésében.

2008-ban az IMF általános ijedségben volt a bankok miatt, ezért aztán Magyarországon is gyorsan meg kellett segíteni őket a kapott hitelkeretből – mondta el az MNO-nak Boros Imre közgazdász. A baj azonban nem volt akkora, mint azt az Állami Számvevőszék is megállapította, az első hitelrészlet gyors lehívása nem volt indokolt – jelentette ki Boros.

A 2008-ban kötött IMF-megállapodás nem kifelé vezette az országot a válságból, utána nagyon nagy gazdasági visszaesés következett – mondta el Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Péntek8 című műsorában.

Forrás: Mno.hu

128 hozzászólás “A kormány nemet mond a nyugdíjak csökkentésére” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “A kormány nemet mond a nyugdíjak csökkentésére”
    Ha ez így van, akkor miért nem a tényleges infláció különbözettel egészíti ki a januári 4.2%-os emelést?!

  2. Perspektíva szerint:

    “A kormány nemet mond a nyugdíjak csökkentésére” (etetés, v. pszichóterápia, választási megnyilatkozás, táborképzés, mind együtt is lehet)

    Azt a mindenit! Pedig az ország érdeke megkívánná, hogy a százötvenezer felettieket “visszavágják” e szintre. Minek az a fene nagy dőzsölés? Egy nyugdíjasnak?! Elvégre örüljenek, hogy szellenteni még képesek, különösen a “szint alattiak.”

  3. Gordon szerint:

    Helyes, meg kell védeni a nyugdíjakat.

  4. Bugi szerint:

    Mekkora gyökér volt ez a lopcsány-libatolvaj kormány! Az ATV riportja fenomenális!

    És ezek még most is azzal kampányolnak, hogy a nyugdíjasoktól, dolgozóktól kell elvenni a bankadót a bankok helyett!

  5. felix szerint:

    A bátor FIDESZ mindent megvéd amit senki sem támad.
    Ez a fülkeforradalom alapvetése.
    Lsd. békeidőben két páncélautóval közlekedő vezérét.

  6. Gordon szerint:

    Romániában is elvette az IMF a nyugdíjak jelentős részét. Anno az mszp is elvette a nyugdíjasok járandóságát. Továbbra is védeni kell a nyugdíjasokat a bankároktól (és az őket szolgáló bankárpártoktól). A bankadót pedig a bankoktól kell beszedni és nem a kisnyugdíjasoktól. Akkor is ha ez a liberális – libás Bajnainak vagy az mszp-nek nem tetszik.

    Tényleg: mi van a Hajdú-bét áldozatok pénzével?

  7. Gordon szerint:

    “Lsd. békeidőben két páncélautóval közlekedő vezérét” – károg felix.

    Elfelejtette tán, hogy ki volt az aki a hátsóajtón osont ki a Munkásotthonból, mert fél a csepeli emberek szemébe nézni? Elfelejti, hogy a balliberális rezsim kizárta az embereket az állami ünnepségekről? Hogy a balliberális rezsim alatt regnáló miniszterelnök csak “dobókörön” kívül lehetett kitenni a placcra? Elfelejtette a kordonokot, a bevert fejeket (ellenzéki politikusok fejét is beverték), az eltört újjakat, és a levetkőztetett embereket?

    Ezt mind elfelejtette!?
    Nehezen hinném. Ha mégis, akkor emlékeztetni kell őt erre. Ez a hozzám hasonló demokraták erkölcsi kötelessége is.

  8. felix szerint:

    Ne hazudj Gordon!
    Romániában sem a IMF vette el a nyugdíjak jelentős részét, hanem a román kormány.
    A bankadód meg a többkulcsos adórendszerrel kell pótolni és rögtön lenne hitel és növekedés.
    Egykulcsos nélkül 500 milláddal kisebb megszorító csomag is elég lenne.
    Bajnai liba ügyben már megnyert egykét rágalmazási pert.
    Akarsz közéjük tartózni?
    Amennyiben igen megpróbálok segíteni neked.

  9. Dr. grün szerint:

    Röfike!
    Ha a demokraták hozzád hasonlóak, akkor belőlük nem sok van! ))) 🙂 (((

  10. Bolemann Lajos szerint:

    Minden egyes ilyen ügyben jogerősen pert nyert. Mernéd névvel is vádolni?

    “bankadót pedig a bankoktól kell beszedni és nem a kisnyugdíjasoktól”
    És a nagy nyugdíjastól?

    Ha nem lesz hitel és beruházás, akkor miből lesz itt növekedés? A nyugdíjas fogyasztásából? Ha az aktívak fizetése nem nő az infláció mértékében, a nyugdíjakat miért kell növelni? Az átlag nyugdíjak megközelítik az átlag nettó béreket. Rendben van ez így?

  11. Manitu szerint:

    Romániában talán 15%-os nyugdíjcsökkentést kért az IMF – amelyik, mint tudjuk, sosem kér ilyet. 2010-ig itthon is “szokás volt” csökkentgetni, kurtítgatni a nyugdíjat. Ahhoz képest, hogy a válság 2010 óta csak súlyosbodott, Magyarországon példásan védi a kormány a nyugdíjasok érdekeit.

  12. felix szerint:

    Gorodn!
    Már megint hazundsz!
    Ott voltam amikor az a kb 10 ember /egyesek szerint a családtagjaid és egykét szomszédod/ egy kb 100- 150 embernek elkerített, helyen ácsorgott a hűvös szemerkélő esős időben, miközben te a Munkásotthon védett lépcsőjén várakoztál.
    Ez lett volna az a tömeg amellyel nem mert szembenézni Gyurcsány.
    Akkor arra gondoltam, hogy viszek nekik abból a meleg teából amit bent osztogattak, csak nem akartalak még jobban égetni.
    Annyi vér nem volt a pucádban, hogy begyere és elmond amit akartál úgy mint ahogy azt egy ” egyszerű” akkor ellenzéki ember ezt megtette és semmi baja nem történt.
    Ő bízott abban, hogy demokratikusak vagyunk és meghallgatjuk és igaza lett. Te meg gyáva voltál.

  13. felix szerint:

    Manitú.
    Ezt csak úgy tudod bizonyítani mint Orbán, az az sehogy.
    A román kormány ezt lépte, hogy elérje az IMF által kért számokat, mert az IMF csak azt kér.

  14. Dr. grün szerint:

    Holnap, tehát november elsején összesen 34,89 millió SDR-nek (az IMF belső elszámolási egységének) megfelelő összeget kell kifizetnie Magyarországnak különböző díjak és kamatok jogcímén a 2008-as hitelfelvétel vonzataként. Ezután november 12-én a felvett hitel 526,875 millió SDR-nek megfelelő tőkerészét kell visszafizetnünk, ami egyben az idei év legnagyobb törlesztőrészletét is jelenti, hiszen eddig egy 263,4 millió SDR-es tőkerész volt a legmagasabb tétel.”
    Ha nem veszünk fel újabb hitelt akkor mibűl?!
    “http://www.mfor.hu/cikkek/Jelentos_hitelreszt_fizetunk_most_vissza_az_IMF_nek.html

  15. GONDOLKODÓ! szerint:

    Kányádi Sándor: Az én miatyánkom

  16. "?!" szerint:

    Kedves “röfi”! (Látod, hogy milyen kedves vagyok hozzád Te böfögve röfögő Gordon!)

    No tehát, kedves “röfi”!

    Segítek neked és a hozzád hasonló rövideszűeknek (“Bugi”-nak és “Manitu”-nak) értelmezni a fenti bejegyzésben leírtakat.

    A bejegyzésben az olvasható, hogy:
    “Veres János szocialista képviselő október 4-i keltezésű levelében azt kérdezte a magyar tárgyalódelegáció vezetőjétől, hogy „mi áll az IMF-nek elküldött levélben”.
    A képviselő egyben arra kérte Vargát, hogy a válaszához csatolja az elküldött levél másolatát.”

    Amint fentebb láthatod, a bejegyzésben nincs szó arról, hogy a fideszes Varga Mihály “elvesztett pénztárcájú” (akarom mondani: tárca nélküli) miniszter csatolta volna a válaszához az IMF-nek elküldött levél másolatát, továbbá a bejegyzésben nem a válaszlevél tartalmát, hanem az elvesztett pénztárcájú miniszter hablatyolását közölték!

    Ez a fideszes módszer még annál is undorítóbb, mint amikor a szovjet – kínai ellentét csúcspontjának az időszakában, a Népszabadság című újság címoldalán közölték az “SZKP-nak a Kínai Kommunista Párt levelére válaszoló válaszlevelét”!

    A fenti bejegyzésben látható fideszes módszer azért undorítóbb az akkori mszmp-s módszernél is, mert akkor legalább a Népszabadság második oldalán leközölték a Kínai Kommunista Párt levelét is!

    Itt tartatok kedves “röfi”, ezért ideje lenne, hogy egy kis önvizsgálatot tartsatok, mielőtt az újabb arcátlan hazugságaitok leírásába kezdetek!

  17. Gordon szerint:

    Annyit írtam, hogy “Tényleg: mi van a Hajdú-bét áldozatok pénzével?”

    Erre nektek Bajnait ugrik be…gágoktok itt jobbra-balra. Nem kellene saját magatokat feljelentenetek a szoci gondolatrendőrségen?…

    Igen, nyugdíjat csökkenteni Romániában a kormány tud (azt nem tudom, hogy kell-e hozzá parlamenti felhatalmazás) és nem az IMF. A mszp-szdsz kormányok idején is az ballib kormány vett el egy havi nyugdíjat a nyugdíjasoktól.

    Igaz mind a két lépés azért született, mert az említett kormányok nem védték meg az adott államok nyugdíjasainak érdekeit, hanem a bankárok érdekeit védték. A mostani kormány pont azt teszi, amit ők nem voltak hajlandóak (vagyis megvédi a nyugdíjasok érdekeit).

  18. Gordon szerint:

    Boleman meg ne spekuláljon a tisztességes munkával szerzett nyugdíjakra.

  19. Bolemann Lajos szerint:

    “példásan védi a kormány a nyugdíjasok érdekeit”

    Ezért menekül minden tehetséges, ambiciózus fiatal ebből az országból.
    Kizsaroltátok az aktívak magánnyugdíj megtakarítását, megemeltétek a nyugdíjjárulékukat, gyakorlatilag az összes megszorító intézkedés az aktívakat sújtja.
    Magyarországon van egy 3 milliós nyugdíjas réteg, aki az egész társadalmat zsarolja. A legkisebb érdeksérelemre is a leghevesebben reagál. Amikor mindössze annyit terveztek bevezetni, hogy az ingyenes utazás (van még valahol ilyen a világon?) csak a csúcsidőn kívül legyen, más esetben kedvezményes jeggyel lehessen, olyan heves ellenállásba ütközött, hogy el kellett vetni az ötletet.
    Miért igazságos az a rendszer, ahol a jövedelemmel nem rendelkező iskolás korú gyereknek, ahhoz hogy az iskolájába eljusson, fizetnie kell az utazásért, de a rendszeres jövedelemmel rendelkező nyugdíjasnak (legyen az magyar, román, német, vagy svájci) nem kell. Mi végre-e privilégium? Miért nem lehet megszűntetni?

  20. felix szerint:

    Bocs.
    Gordon!
    Nem te voltál, hanem a főnőköd. A bátor és Szilárd.
    Tehát minden őrá vonatkozik abból amit az előbb irtam neked.
    Még egyszer bocs.

  21. Gordon szerint:

    Napraforgó források nélküli butaságaira meg nincs értelme sokat reagálni. A csatornázással kapcsaolatban is károgott vakvarjúként, aztán kiderült, hogy azt sem tudta, hogy csatornázási biztos lett kijelölve.

  22. Perspektíva szerint:

    T. 08:49
    Azért, mert a kormány így “őrzi meg a nyugdíjak reálértékét.”
    (a cél mindenkor az volt, hogy a nyugdíjakat minél gyorsabban leinfláják)

  23. felix szerint:

    Gordon a tieidet tudod hülyíteni, de velünk ne próbálkozz.
    Központi utasítás most felétek, hogy Bajnait égetni kell minden módszerrel.
    Te ezt az aljas módszert választottad.
    Felétek az aljasságra azt mondják, hogy ügyes. Felénk meg azt, hogy aljas.
    Kis különbség de mégis…

  24. felix szerint:

    Bolemann Lajos!
    Nem egy oéyan fiatalt ismerek aki azért ment külföldre dolgozni, hogy támogatni tudja azt akinek a javadalmából elvennél.
    A dolgok valamivel bonyolultabbak, mint ahogy első ránézésre látszanak.

  25. ugró mókus szerint:

    Gordon te húgy agyú állat jelenleg az infláció HAZÁNK-ban 6,7% kérdezem mennyi a nyugdíj kompenzáció.Biztos hogy nem ennyi lesz a kompenzáció furcsán védi KORMÁNYUNK a nyugdíjakat.TE címeres hat ökör nem csak a nyugdíjasoktól vettek el havi jövedelmet,hanem a közszférában dolgozóktól is.EZ a KORMÁNY bár mit is vissza adott az említett rétegeknek?A reál kereset közel 4% csökken miről beszélsz te barom.A csehek és a szlovákok is megelőztek bennünket a fizetéseket illetően.Akkor most kezdj el bégetni.

  26. Gordon szerint:

    “Annyi vér nem volt a pucádban, hogy begyere és elmond amit akartá”

    Én úgy emlékszem, hogy demokratát oda nagyon keveset engedtek be. Egyébként azt akartam, hogy megbukjatok, hogy a zabrálásotok véget érjen..

    2010-ben be is következett.
    Sajnos előtte még csődbe taszítottátok a szocimutyival az országot…

    Most Napraforgó mellettetek áll. De szerintem ez csak szavazatokat visz tőletek.

  27. ugró mókus szerint:

    Papcsák Ferenc azt nyilatkozta az egyesületek is indulhatnak a választáson,ha párttá alakulnak.Elmagyarázta valaki ennek az “okos” embernek mi a különbség egy párt és egy egyesület között? És ő parlamenti képviselő.

  28. Gordon szerint:

    “A csehek és a szlovákok is megelőztek bennünket a fizetéseket illetően. Akkor most kezdj el bégetni” – írja urgóm okus.

    Bégetni nem szoktam, arra ne várjon (Napraforgó és a többi vakvarjak kárognak kint a hidegben a fán, de ez senkit nem érdekel a demokraták közül).

    Én úgy tudom, hogy csökkent az adósságunk. A szocialisták által ütött 7%-os gazdasági visszaesést lassan kiheverve sikerült stabilizálni az ország 2010-ben siralmas pénzügyi – költségvetési helyzetét.

    A szocik öt dolgot hagytak hátra:
    84%-os államadósság
    10%-os költségvetési hiány
    7%-os gazdasági visszaesés
    2009-es államcsőd
    főváros csődközeli helyzete

  29. "?!" szerint:

    Kedves böfögve röfögő “Gordon”!
    Csak azért, hogy nehogy elkerülje a figyelmedet, ide is beírom a dühös röfögéseidre másik bejegyzésnél adott válaszomat:

    Kedves “röfi”! (Pontosabban: kedves böfögve röfögő “Gordon”!)

    Látom, hogy a ma reggeli seggnyalásnál elfogyasztott sok birkózószartól túl nagy lendületbe jöttél, ezért a lecsillapításod érdekében küldök neked egy kis olvasnivalót annak a 16 éves időszaknak egy évéről, amely időszakról több mint két éve folyamatosan azt hazudjátok, hogy akkor Csepelen nem épült semmi, és csak a rombolás folyt, amelynek eredményeként 2010. őszén Ti csak egy romhalmazt örököltetek Csepelen!
    —————————————————
    A 2005. évben elért önkormányzati hatáskörbe tartozó közterületi eredmények:

    Útépítés 10 322,2 m2.

    Fenyves u. (Somos u.– Cseresznyés u.)
    Vadgalamb u. (Mária Királyné u.– Ungvár iu.),
    Gőz u. (Arany J. u.– Gőz u. 42.),
    Szabadkai u. (József A. u.– Széchenyi u.),
    Mázoló u. (Fémmű u.– Vető u.),
    Aradi vértanúk útja (Cserháti u. – Tihanyi u.),
    Cserhát u. (Mária Királyné u. – Aradi vértanúk útja),
    Erkély u. (Szt. István u.– Jázminos u.)
    Jázminos u. (Erkély u.– Rozmaring u.),
    Rozmaring u. (Jázminos u.– Erkély u.),
    Fátra u. (Szentmiklósi u.– Királyerdő u.),
    Gyömbér u. (Csalitos u.– Kórus u.),
    Kórus u. (Gyömbér u.– Páfrányos u.),
    Marógép u. (Szentmiklósi u. – Csapágy u.),
    Szalonka u. (Fácános u.– Szalonka u.10.),
    Szt. László tér (Tompa u.– Vörösmarty u.)

    Tömegközlekedési utak felújítása 40 350 m2.

    Széchenyi I. u. (Kossuth L. u.– Temesvári u.),
    Széchenyi I. u. (Temesvári u.– Késmárki u.),
    Szentmiklósi u. (Tihanyi u.– Festő u.),
    Kölcsey u. (Völgy u.– Szabadság u.),
    Erdősor u. (Kossuth L. u.– Arany J. u.),
    Erdősor u. (Arany J. u.– Csille u.),

    Rakéta u. 14 –16. szervízút és parkoló felújítás.

    Járdaépítés 288 fm, 346 m2:

    Cseh M. u. páratlan oldal,
    Pakos M. u. páratlan oldal,
    Szentmiklósi u.– Nyitrai u. sarok,
    Makád u. 1–2.

    Járdafelújítás 7970,4 m2.

    Aradi vtk. útja 32.,
    Badacsonyi u. 19 – 50.,
    Bordás u. 26-28.,
    Csillag u. 2.,
    Csorbatói u. 16, 6.,
    Damjanich u. 198–202.
    Darázs u. 2–6.,
    Daru u. 56–58, 55,
    Denevér u. 2–4, 6–10.,
    Fenyves u. 21, 25, 29–31, 33–35,
    Füredi u. 1.,
    Gyimesi u. 37, 59.,
    Gyopáros u. 2–8.,
    Hengerész u. 23–25.,
    Hód u. 10.,
    Hollandi út 57.,
    Horgász u. 1–5.,
    Hullám u. 2–4.,
    Ibolyás u. 4.,
    Jupiter u. Óvoda előtt,
    Kárpáti u. 1–7, 2–8, 3–15, 16–22, 17–19.,
    Kassai u. 41.,
    Kereszt u. páros oldal,
    Kies u. 1– 9.,
    Kolozsvári u. 51–53.,
    Medve u. 40.,
    Nefelejcs u. 30.,
    Orgonás 2– 6.,
    Pikkely u. 3– 9.,
    Retyezáti 19–19/b, 15.,
    Révész u. 15, 16.,
    Sólyom u. 7–9, 11–13, 14, 18, 23.,
    Szárcsa u. iskola,
    Szászorszép u. 20–32.,
    Szentmiklósi út 215.,
    Szentmiklósi út 155.,
    Tompa u. 1.,
    Tutajos u. 1– 3.,
    Vihorlát u. 81–87, 70, 88, 95–97.,
    Völgy u. 91.,
    Makád u. 1. és 2.számnál,
    Cseh M. u. páratlan oldal,
    Pakos I. u. páratlan oldal,
    Szentmiklósi u. 240.– Nyitrai u. sarok,
    Varjú u. 38.,
    Deák tér 1. (Deák téri templom K-i és É-i oldala),
    Fenyves u. 40–44 sz.,
    Festő u. (Völgy u.– Szt. László u. között),
    Ív u. 30–64 és 66–76 sz. között,
    József A. u. (Temesvári u.– Kassai u. között),
    Katona J. u. (Táncsics M. u.– Tűzoltóság között),
    Késmárki u. (Széchenyi u.– Halásztelek u. között),
    Szt. László u. (Fémmű u.– Acélmű u. között)
    Technikus u. páratlan oldal.

    Út-és járdahálózat fenntartása

    Kátyuzás 4506 m2 szilárd burkolatú útfelületen.

    Fenntartási munka 5547 m2 járdafelületen.

    Földútjavítás 26 461 m2.

    Parkolóépítés:

    Királymajor ltp.: 40 db,
    Szabadság u.: 19 db,
    Kossuth L. u.: 98 db.

    Főgyűjtőcsatorna létesítés 196 fm

    Fémmű u. (Szentmiklósiu.– Kapos u.),
    Szentmiklósi u. (Fémmű u.– Magyarádi u.),
    Magyarádi u. (Szentmiklósi u.– Aradi vrt. u.)

    Szennyvízcsatornák létesítése, lakossági hozzájárulással: 2844 fm

    Csővonó u.( Kapos u.– Szentmiklósi u.)
    Mókus u. (Borz u.– Banka u.),
    Iszalag u. (Gyömbér u.– Szent I. u.),
    Juharos u. (Somos u.– Gyopáros u.),
    Árvalányhaj u. (Juharos u.– Tölgyes u.),
    Fürjes u. (Szentmiklósi u.– Zerge u.),
    Róka u. (Szentmiklósi u.– Fürjes u.),
    Fürjes u. (Szentmiklósi u.– Zerge u.),
    Zerge u. (Nyúl u.– Szarvas u.),
    Kondor u. (Kondor u. 25. – Párnás u.),
    Aradi vrt. útja (Magyarádi u. – Vezeték u.),
    Borz u. (Szent István u.– Ordas u.),
    Damjanich u. (Harmatos u. – Fürdő u.),
    Nyúl u. (Zerge u. – Szarvas u.),
    Szentmiklósi u. (Fémmű u.– Aradi u.),
    Seregélyes u. (Mária királyné útja–Fácános u.).

    Csapadékvízcsatornák, csapadékvízelvezetések:

    Óvoda u.–Nyírfa u. 80 fm,
    Vércse u.–Varjú u. vízrendezés,
    Szt. István út–Kökörcsin u. vízrendezés.

    Vízvezetéképítés: 149 fm.

    NA 110 KPE vízvezeték a
    Déli u. 4–6. számú ingatlanok részére.

    Víztelenítés 185 fm burkolt árok:

    Damjanich u. 130.,
    Késmárki u. 32.,
    Völgy u. 91.,
    Füredi u., Pálma u. elején

    Jelzőlámpa 1 db:
    Szabadság u.–Akácfa u. sarok.

    Parkfelújítások:

    Csete Balázs u. –Zsák Hugó u.,
    A Komptól a Horgásztanyáig a vízparti részen,
    Szent Imre téren,
    Áruház téren,
    Királymajori lakótelepen,
    Bajcsy Zs. uti – József Attila úti lakótelepen.

    Játszótérfelújítások:

    Elefántos játszótér,
    Kis-Duna ligeti játszótér,
    Hollandi úti Barátságparkban lévő játszótér,
    Kokilla téren lévő játszótér,
    Makád u. 1. sz. alatt lévő játszótér,
    Kiss János alt. u. 59-65. sz. alatti játszótér,
    Iskola téri játszótér,
    Zöldfa u. 10-11. alatti játszótér,
    Spár Áruház előtti játszótér,
    Árúház tér 5. sz. alatti játszótér,
    II. Rákóczi F. u. 94-96. közötti játszótér.

    Önkormányzati lakásépítés: 116 db.
    (A II. Rákóczi F. u. páratlan oldalán, a vörös homlokzatú házak.)

    ———————————————————–

    Majd jelezd “röfi”, ha fent felsoroltakat sikerült bemagolni és a helyszínen ellenőrizni!

    A jelzésed után küldeni fogom az újabb listákat is azért, hogy legyen mihez mérni a saját teljesítményeteket!

  30. felix szerint:

    Rosszul emlékszel.
    Bárki bejöhetett és ha akart beszélhetett is.
    Nem egyszer megesett, hogy ellenzékiek is elmondhatták a véleményüket, igaz a választ legtöbbször nem várták meg.

  31. ugró mókus szerint:

    Gordon én azt hiszem a te koponyádba fűrész por van transzponálva agyvelő helyett.Szóval ha a jelenlegi KORMÁNYUNK csak a felét tovább viszi amit a Bajnai(nektek libás)elkezdett akkor szerintem jobban állunk.Azt a programot elismerte egész Európa most meg páriák lettünk te ökör.Rajtunk röhögnek ez neked jó ugye te ökör.Megszólalt a tárca nélküli és esett a forint ismét.Hurrá.Igaz ők csak az igazat a szín tiszta igazat mondják és soha nem hazudnak.Mostani költségvetést állandóan foltozzák,átírják a jövő évit már nyáron sűrgösen megcsinálták és már az sem jó,adó adó hátán.Ez igen ez a jó KORMÁNY.Végezetül még egy apróság- te demokrata te -ugró mókus tisztelettel,ha ennyit nem tudsz megjegyezni akkor menj anyádba.Gondolom anyádat sem utca lánynak hívod ugye?

  32. Manitu szerint:

    Bajnai, a libák megőrzője és jóakarója mikor jön elő egy újabb tervvel a nyugdíjasok nyugdíjának megőrzésére? Nem ártana tudni, hogy egy átlag magyar nyugdíjasnak mennyit kell majd fizetni a bankok helyett, ha úra libás kormány lesz.

  33. Gordon szerint:

    Napraforgó!

    Ismét jó hosszan kopiztas be a jó keveset. Arról nem beszélsz, hogy ez a csapat nem egy évig, hanem 56 éven át vezette ezt a kerületet (a mostani ellenzék egy része és politikai-szellemi elődeik). Már ha egyáltalán lehet az ő esetükben szellemi értékekről beszélni. 56 év alatt nem épült ki a teljes közműhálózat… 56 év alatt se lett minden utca leaszfaltozva… 56 év alatt sem épült ki a csapadékvízelvezetés… 56 évig büntették Királyerdőt és a királyerdeieket, azt hazudva, hogy “aki kertesházban lakhat az gazdag”.

    Az utóbbi 16 évig “eredményéről” meg ne is beszéljünk… a bíróság előtt ül a két jómadár…

    Kár hogy nem beszélsz arról, hogy már 1998-tól hitelt kellett felvenniük a szociknak a csepeli emberek kontójára. Eladósították a kerületet, miközben az infrastruktúra hiánya nem szűnt meg. Kár hogy nem beszélsz a túlszámlázásokról, az általad idelinkelt járda és útszakaszok kapcsán a fiktív útfelújítási botrányokról. Vagy a Csepel SC eltűntetéséről.

    Forrásmegjelölés nélkül idekopizol valamit, miközben 2006-ban Napraforgóként a másik oldalnak nyaltál be (de tövig) – sőt még 2010-ben is. Mekkora egy nullagerincű vagy te…ebben igaza van Nagyapónak.

    Akkor másképp gondoltad? Van ilyen, csak akkor ne beszélj jellemről.

    Ha a fentiek mind megis valósultak (kétlem), akkor az önkormányzat a dolgát végezte, de összességében rosszul és trehány módon, mert a mutyigyanús ügyekre (lásd Vörös Csepel c. könyv), a kerület eladósítására, és a sajnálatos eseményre senki nem adott felhatalmazást. Meg arra se, hogy megbüntessék a királyerdeieket és lakóingatlan adóval fenyegessék egész Csepelt.

    Továbbá várom a választ az alábbi 20 kérdésben:

    Ki szüntette meg a korábbi kerékpárutat?
    Ki halogatta évtizedekig egy új út létesítését?
    Ki utálta látványosan Csepelt?
    Ki verte dobra Észak-Csepelt?
    Ki rakta ide a sz.rgyárat?
    Ki alatt öregedtek el a csepeli hév szerelvények?
    Ki számolta fel az Erzsébet felé közlekedő hévet?
    Ki alatt öregedett el a Gubacsi híd?
    Ki lopta szét a Gyárat?
    Ki úszott le Csepelig és verte szét pufajkában a csepeli melósokat?
    Ki vezette a Teller Ede utat két gyermekekkel teli épület közé?
    Ki rakta le a galvániszapot?
    Ki őrizte a galvániszapot?
    Kinek az őrzése alatt lett több a galvániszap?
    Ki akarta beépíteni a Kis-duna partját?
    Ki zárta be a kórházat?
    Ki ígérte meg a helikopterleszállóhelyet?
    Ki nem építette meg a helikopterleszállóhelyet?
    Kinek volt helikoptere?
    .
    .
    .
    Ki tette a zsíroskenyeret a szobor tenyerébe?

    Egyébként küldheted a listákat, csak az adóslistát, a százmilliós soha meg nem valósult tervezések költségeinek listáját, és a tízmilliós nagyságrendű jutalom listát is mellékeld már hozzá.

    Tudod: úgy hiteles.

  34. Gordon szerint:

    Ja és Napraforgó “?!”. Mellékeld már azt is, hogy milyen ígéreteket kaptál a szocialistáktól (mert nálad a pénz beszél!), hogy ismét másfelé forgattad a szotyiméretű agyadat tartalmazó fejedet.

  35. Dr. grün szerint:

    No, ezt védd ki!
    Ezt a kristálytiszta logikájú, megdönthetetlen tényeken alapuló kérdéseket!
    Azzal, hogy “Bolond lukból bolond szél fúj!” már nem lehet érvelni!
    Megfordul a “Sok lúd disznót győz!”
    Egy disznó is képes sok ludat legyőzni! ))) 🙂 (((

  36. Gordon szerint:

    Bajnai azt mondta, hogy nem értettek a libákhoz. Kérdés, hogy a Naprafogótermesztéshez ért-e a többi balliberális.

    A Hajdú-bét áldozatok egy része már nem tudja leírni a véleményét – ezt se felejtsük el, mikor az új politikai formáció szóba kerül.

  37. Matula szerint:

    “Romániában talán 15%-os nyugdíjcsökkentést kért az IMF – amelyik, mint tudjuk, sosem kér ilyet. 2010-ig itthon is “szokás volt” csökkentgetni, kurtítgatni a nyugdíjat.”
    /Manitu/

    Szerintem azt senki nem állította, hogy az IMF soha nem kér ilyet! Viszont hogy Magyarországtól nem kérte, az tuti – ellenkező esetben vezérünk már hónapokkal ezelőtt a mellét verve lobogtatta volna az ezt bizonyító dokumentumot…

  38. Gordon szerint:

    “Játszótérfelújítások”

    Hö… ezek azok a játszóterek, melyek tokkal vonóval elltűntek már azóta egyszer?
    Vagy azok amelyeknek milliókért húzogatták a csavarjait.

    Gyerünk gyerünk Napraforgó “?!”!
    Nyomjad!

    Mi van a tízmilliókkal, melyet tervezésre költöttek el, de a beruházásból nem valósult meg semmi. Mi lett a 7 új uszoda terveivel, melyek 4 helyszínen épültek volna meg. Mi lett az új polgármesteri hivatallal?

    Tudjuk mi lett: nagy semmi. Humbukolás volt az egész.

    Bezzeg az épülő csatorna zavarja az elvtársakat és a hozzájuk csapódott Napraforgó “?!”-t.

    Lelkük rajta… tárnokról könnyű támadni a csepelieket.

  39. Gordon szerint:

    Ja, és ki akarta megengedni, hogy a Kis-duna partot beépítsék? Ki szervezte oda a hajléktalanokat?

    Napraforgó “?!” a források nélküli kopizgatása helyett erről beszéljen – ha tud, és ha akar. Bár tudjuk, hogy azt se tudta, hogy csatornázási biztos lett kijelölve.

  40. ugró mókus szerint:

    Tűzoltóknak minek fegyveres kiképzés ezek tényleg ennyire majréznak?

  41. Cs.pepe szerint:

    Gordon adj már meg egy forrást, ami azt bizonyítja, hogy az IMF a magyar nyugdíjak csökkentését kérte!

  42. Dr. grün szerint:

    ugró mókus!
    Aztán meg össze-vissza vízágyúznának!
    A vízipisztollyal is fegyver! ))) 🙂 (((

  43. ebihal szerint:

    Gordon!
    Te árvaházban nőttél fel? Mert mifelénk pofán vágják azt, aki ennyit hazudik!

  44. Gordon szerint:

    Ebihal ezzel (11:26) azt állítja, hogy nem akarták beépíteni a Kis-duna partot?

    Ki hazudik?

  45. ugró mókus szerint:

    Hurrááááá!
    Végre valamiben elsők vagyunk Európában.Akár megvalósul a tervezett BKV jegy áremelés ,akár nem Európában így is a legdrágábba jegy a nettó átlag keresethez képest.
    Jegy ára Nettó kereset Vásárolható db
    Budapest 1,30 433 433
    Pozsony 0,70 649 928
    Bécs 2,00 1920 960
    Prága 1,20 836 696
    Az árak euróban értendők persze tudom erről is azok a mocskos komcsik,libsik és bérenceik tehetnek.Fletó a libás és a többek mondják at igaz mondók akik soha nem hazudtak.

  46. ugró mókus szerint:

    Ez nem nagyon ment át.

  47. hajós szerint:

    Oké, ezt írta a Magyar Nemzet. Akkor nézzük meg, mit írt ugyanerről a portfolio.hu:

    “Kiderült, mit kért valójában az IMF
    2012. október 31. | 08:35

    Többek között az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata, az adóbeszedés hatékonyságának növelése, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, a közösségi közlekedés támogatásának felülvizsgálata is szerepelt abban az előzetes véleményezésben, amit az IMF a magyar kormánynak küldött a júliusi tárgyalások után. Nem szerepel viszont a kormány által a médiakampányban emlegetett bér- és nyugdíjcsökkentés – derült ki Varga Mihály képviselői kérdésre adott válaszából.

    Veres János intézte azt a képviselői kérdést Varga Mihályhoz, “Mi áll az IMF-nek küldött válaszlevélben?”. Varga Mihály válaszából kiderül, a kormány ugyan válaszlevelében leszögezte, hogy nem ért egyet a bér és nyugdíjak csökkentésével, de a tárgyalópartnerek nem is kértek ilyet.”

    Tovább: http://www.portfolio.hu/gazdasag/kiderult_mit_kert_valojaban_az_imf.175034.html

  48. ebihal szerint:

    Gordon!
    Mint mondtam Te hazudsz, és ez az, amit állítok! Ne akard más színben feltüntetni, amit
    mondtam!

  49. ugró mókus szerint:

    Helyesbítek:
    Pozsony jegyár: 1,20 eu, átlag kereset:649 eu, vásárolható db szám:928
    Bécs 2,00 eu 1920 eu 960
    Prága 1,20 eu 836 eu 696
    Budapest 1,30 eu 476 eu 433
    Talán most jó.

  50. "?!" szerint:

    Kedves “röfi”! (Kedves böfögve röfögő “Gordon”!)

    A fentebb ma 09:47-kor leírt röfögésedre válaszolva közlöm az alábbiakat:

    1.) Ne légy ideges, mert még véletlenül lefogysz!

    2.) Veled ellentétben én soha nem váltogattam a pártokat, mert soha nem voltam tagja egyik pártnak sem! Tehát a “napraforgó” jelző jobban megillet téged, mint engem!

    3.) Egész életemben a Ti választási jelszavatok szerint, “Ésszel, szívvel, tisztességgel” tettem a dolgomat és soha nem a “korpa” érdekelt mint Téged, és sok más hozzád hasonlóan hazudozó bértollnokot.

    4.) Az, hogy bizonyos közösségi célok megvalósítása érdekében, a fideszesek részéről felajánlott (nem anyagi) támogatást elfogadva, a 2006. év közepétől együttműködés alakult ki közöttem és az “Ésszel, szívvel, tisztességgel” jelszavakat hangoztató csepeli fideszes vezetők között, az annak volt köszönhető, hogy akkor úgy tűnt számomra, hogy ezek az emberek is komolyan gondolják azt amit mondanak.
    Amikor azonban szavak helyett már cselekedni kellett volna, akkor kiderült, hogy a képességük csak a nagy dumára és hazudozásra elegendő, ezért a függetlenségem megőrzése érdekében az általuk részemre felajánlott pénzdíjas megbízatást sem fogadtam el!
    Jórészt azért, mert a részemre átadott megbízási szerződés-tervezet szerint, egyebek mellett lakossági tájékoztatással is kellett volna foglalkoznom, de mivel nem kaptam garanciát arra, hogy a tájékoztatás tárgyát képező feladatok elvégzését komolyan gondolják, nem írtam alá a szerződést.
    Az idő sajnos engem igazolt, mert ha aláírtam volna a szerződést, akkor most hozzád hasonlóan, nekem is a semmittevés és a látszattevékenységek mellett kellene hazudozni, és nekem is fel kellene vállalni azokat az otromba hazugságokat, amelyek ellen ezen fórumon is rendszeresen fellépek!

    5.) Ami pedig a “csatornázási biztos”-t illeti, közlöm feléd, hogy tudomásom van a biztos kijelöléséről.
    Sőt, bizonyos mértékű együttműködés is volt az elmúlt időszakban a biztos és közöttem a csatornázással kapcsolatban, továbbá volt olyan eset is, hogy egymás mellett ültünk a csatornázással kapcsolatos munkaértekezleten!
    Mindenről azonban nem számolhattam be a hozzászólásaimban, mert Te 10 sornál hosszabb szöveget úgy sem lennél képes megérteni!
    A gyenge felfogó képességed miatt a fenti 10:42-es hozzászólásodat is külön fogom megválaszolni, egy korábbi válaszom megismétlésével!

    Világos “röfi”( Te szörnyen kedves böfögve röfögő “Gordon”)?!

  51. ugró mókus szerint:

    Most sem az igazi.

  52. "?!" szerint:

    Látod “röfike” (böfögve röfögő “Gordon”), hogy milyen emeletes marha vagy?

    Miközben én azokkal az önkormányzati hatáskörben közterületen teljesített eredményekkel szembesítettelek, amelyeket Ti két éve éjjel és nappal hazudozva “semmittevésnek” próbáltok beállítani, Te olyan témákkal próbáltál visszavágni, amelyek nem az mszp-s csepeli önkormányzat hatáskörébe tartoztak!

    Például:

    – A fővárosi tulajdonú és kezelésű közutak mentén készült parkolóhelyek anomáliáit emlegetted, amely anomáliák végül meg lettek szüntetve, és azokat a parkolókat a hozzád hasonló “röfik” is naponta használják, miközben Ti abban az időszakban, csak a keresztbetevéssel foglalkoztatok.

    – Hivatkoztál az általatok közpénzből létesített ereklye nélküli ereklyés országzászló mögött található szökőkút egyes problémáira, de azt hazug módon elhallgattad, hogy azt a szökőkutat nem közpénzből, hanem csepeli vállalkozók által összeadott pénzből építették! Továbbá, azt is elhallgattad, hogy milyen anomáliák merültek fel a közpénzből általatok létesített ereklye nélküli ereklyés országzászló létesítése során! (Például azt, hogy kétszer kellett elkészíttetni közpénzből a talapzaton lévő márványtáblát a hülyeséget tartalmazó felírat miatt.)

    – Kétszeri átadásra és kétszeri kampányolásra hivatkoztál, miközben kétszer adtátok át a diszlexiások helyiségét, továbbá a már évtizedekkel ezelőtt épült óvodai szoba újbóli használatbavételekor is szalagátvágással kampányoltok és próbáltátok átvágni “a zembereket”!

    – Fiktív útfelújításokról pampogsz, de a felsoroltak között nem tudsz olyat megnevezni, amelyik a valóságban nem készült el! A nem bizonyított gyanúsítgatásaitokat pedig ki nem szarja le?!
    A felújításokkal kapcsolatos botrányokat pedig csak Ti generáltátok, mert csak a botránykeltéshez és mások gyanúsítgatásához értetek! (Lásd: a 11 milliárd Ft északi bevétel nyomtalan eltűnéséről két éve folyamatosan terjesztett hazugságotokat, amelyet Borbély Lénárd T-25. számú tájékoztatója zúzott porrá a csepeli fideszesek hitelességével együtt.)

    – Gubacsi híd lerobbanásával és a Pesterzsébeti Hév megszüntetésével kapcsolatban illene tudnod (ha volna eszed), hogy egyik sem tartozik a csepeli önkormányzat hatáskörébe. (Vajon hatáskör hiányában Ti miért nem tudjátok a Csepeli Kórházat az eredeti funkciójába visszaállítani, vagy miért hagyjátok kivonni az önkormányzat hatásköréből a csepeli oktatási és egészségügyi intézményeket?) Ezen kívül két évvel a választások után több mint pofátlanság ezekkel előjönni annak ellenére, hogy két év alatt semmit nem tettetek ezeknek a problémáknak a megoldása érdekében!

    – Ami pedig az ígéreteket illeti, ideje lenni a tükörbe néznetek, és legalább saját magatoknak bevallani, hogy az ígéreteitek teljesítése helyett eddig csak visszafelé mutogatni tudtatok, valamint látványpolitizálással és hazudozással foglalkoztatok!
    Tehát az ígéretekkel kapcsolatban majd akkor pampogjál, ha Ti teljesítettétek a saját ígéreteiteket!

    – Ismét előjöttél Észak–Csepelnek az “elvtársak” által történt eladásával (Észak-Csepel dobra verésével), ezért most ismét tájékoztatlak “röfi” arról (és másokat is), hogy ÉSZAK-CSEPEL ELADÁSÁT AZ AKKORI TELJES FIDESZ-FRAKCIÓ MEGSZAVAZTA, sőt A JELENLEGI POLGÁRMESTERÜNKNEK KÜLÖN FUNKCIÓT IS MEGSZAVAZOTT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET ÉSZAK-CSEPEL ELADÁSÁVAL KAPCSOLATBAN.

    Tehát hátrább az agarakkal “röfi”, és jobban teszed, ha ennek a témának a feszegetése helyett, tanulmányozod Borbély Lénárdnak a hazugságaitokat cáfoló és hitelességeteket porig romboló T-25. számú tájékoztatóját, valamint az előző ciklus éveiben elért eredményekről készült általam megküldött hiteles kimutatásokat!

    – A Szent István – Hollandi körforgalommal kapcsolatos röfögésed is ugyanolyan hiteltelen röfögés, mint a fentebb megcáfolt röfögéseid! Az ott elkészült körforgalom annak ellenére megfelel a rendeltetésének, hogy azon utasszállító repülők sem tudnak leszállni.

    – A Mentőállomás épületével kapcsolatban pedig tudatom, hogy az épületet nem a korábbi önkormányzati vezetők tervezték, ezért a tervezők által elkövetett hibákért ugyanúgy nem okolhatók az akkori vezetők sem, mint ahogy hasonló tervezői hiba esetén a jelenlegi vezetők sem okolhatók! (Na, de ez neked magas!)

    A fentebb megcáfolt sületlenségeid leírása után, tehetetlen dühödben elkezdtél személyeskedni, pedig már sokszor megtapasztaltad részemről, hogy sem jóért, sem rosszért nem szeretek adós maradni senkinek!

    Ennek a szokásomnak megfelelően a személyeskedésedre és szemtelenkedésedre a következőket válaszolom:

    Írtad, hogy:
    „2006-ban még te épp másfelé bicikliztél politikai értelemben – vagy tagadod?
    Hová is dörgölődztél 2006-ban!?
    Erről mesélj, ha meguntad a források feltüntetése nélküli adatok bekopizását.”

    Mesélek „röfikém”!

    Mint már korábban is írtam, soha nem voltam tagja egyik pártnak sem, de jelentősebb közösségi célok megvalósítása érdekében mindig minden olyan személlyel és szervezettel együtt működtem amelyek kinyilvánították a szándékukat a szerintem is fontos céloknak a megvalósítására!

    A 2006-os időszaknál maradva megemlíthetem, hogy eredményesen együttműködtem akkortájt Takács József mszp-s önkormányzati képviselővel (a kettős gyilkosság egyik áldozatával), az Erdősor úti lakótelep sétányainak a gyalogos és közúti közlekedési, valamint parkolási gondjainak a megoldásában, amelynek eredményeként egyirányúsítva lettek a sétányok, továbbá járdák épültek a gyalogos és gépjármű forgalom szétválasztásához, valamint jelentős számú parkolóhely kialakítására került sor.

    Ugyancsak 2006-ban, az önkormányzati választások előtt, együttműködés alakult ki közöttem és Németh Szilárd Fidesz elnök között a 270 hektár területű Csepel-Háros belterületbe vonása és fejlesztésének a megindítása tárgyában.
    Ennek az együttműködésnek a keretében szerződést kötöttem Németh Szilárd polgármester jelölttel arra, hogy a polgármesterré választása esetén, megteszi az összes szükséges intézkedéseket Csepel-Háros belterületbe vonása, építési övezetbe sorolása, valamint szabályozási tervének az elkészítése érdekében.

    A szerződés záradékában Németh Szilárd polgármesterjelölt az alábbiakra vállalt kötelezettséget:
    „A szerződő Polgármester-jelölt ezen szerződés aláírásával kötelezettséget vállal arra, hogy polgármesterré választása esetén a hatáskörében biztosított jogaival élve, minden tőle elvárhatót megtesz a jelen szerződésben írt és vállalt kötelezettségvállalásai teljesítésére. Polgármesterjelölt vállalja, hogy amennyiben ezen szerződéses kötelezettségvállalásait nem teljesíti, úgy kijelenti, hogy 2008. december 31-én lemond a polgármesteri tisztségéről.”
    Ennek a szerződésnek 1-1 példányát – egy felhívással együtt – eljuttattuk közel 2000 hárosi lakoshoz és nem ott lakó ingatlantulajdonoshoz. A felhívás arról szólt, hogy támogassák az önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjeit.

    Szilárdot akkor nem választották, meg ezért abban ciklusban érthetően nem teljesíthette a szerződésben vállaltakat, ezért a 2010-es önkormányzati választások előtt felajánlotta részemre a szerződés megújítását.
    Én jóhiszeműen elkövettem azt a hibát, hogy a szerződés írásbeli megújítása helyett megelégedtem azzal, hogy egy kézfogással nyugtáztuk azt, hogy a szerződést kölcsönösen továbbra is érvényesnek tekintjük.

    Szilárdunk azonban a szerződésben vállaltakból a mai napig semmit nem teljesített, ezért szerződés írásbeli megújítása esetén most lenne aktuális felszólítani a lemondásra!
    Sőt, még a Csepel-Háros I., II. és II. szektorainak a belterületbe vonása céljából az mszp-s vezetés által 2010. május hónapban a Fővárosi Közgyűléshez benyújtott dokumentumokat is visszavonatta, és azóta a kisujját sem mozdította Csepel-Hárosért!

    A hosszan sorolható hasonló esetek folytatása nélkül is láthatod „kedves röfi”, hogy én politikai szempontok mérlegelése nélkül is mindig hajlandó voltam együttműködni mindenkivel aki nem csak a pofáját jártatta, hanem valóban tenni is akart Csepel fejlesztése érdekében!

    Egyéb hülyeségeidre, most nem reagálok, de az idegeid megnyugtatása céljából azt javaslom, hogy vegyél be gyógyszert, hogy ne röfögj feleslegesen!
    (Természetesen az is beveheted ami a főnököd lába között van! Ha az jobb neked.)

  53. ugró mókus szerint:

    Megint lebuktak az igazmondók.A fillértelen ha közvetve is de beismerte,hogy az IMF nem kérte a nyugdíjak,bérek és a szociális juttatások lefaragását.Egyre többet hibáznak a fijjug.

  54. ugró mókus szerint:

    Az igazmodók 1,6%.-kal emelik visszamenőlegesen a nyugdíjat.Na erre varjatok gombot az infláció meg 6,7% vastag bőr van az arcukon.

  55. Tóth Mária szerint:

    ..és mindezek után, ha jól hallottam,az ATV-ben Magyar Gy. szájából elhangzott, hogy “új Rákosi-rendszer’ épül! Boldogok a lelki…!

  56. Cs.pepe szerint:

    Hát Tóth Mária, erre mondják ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna, minek idézel olyat, amiről nem tudod mit jelent. De gondolom nagyon hívő lehetsz, főleg kifele….
    Csak hogy tudd a lelki szegénység: erény, mely arra tesz készségessé, hogy döntéseiben az ember a lélek szempontjaira figyeljen.

  57. lb szerint:

    “…nem nagyon van más út, minthogy az állam csökkentse a nyugdíjakra és az egészségügyi szolgáltatásokra szánt kiadásait, a magánszemélyek pedig akkor, amikor dolgoznak, pénzt takarítsanak meg egészségügyi problémáik kezelésére és nyugdíjas éveik jövedelmének biztosítására”

    http://penzcentrum.hu/ongondoskodas/kesz_vege_nem_jar_majd_ingyen_orvosi_ellatas.1034385.html

  58. lb szerint:

    Kedves ?!

    Örömmel látom, hogy 2005-ben mily sokat tettetek a kerületért.
    De légy szíves már hasonló részletességgel felsorolni a 2006-2010 közötti eredményeiteket is.
    Nem szükséges éves bontásban, megelégszem az összesítettel is.
    Köszönettel.

  59. felix szerint:

    A kormány nemet mond a saját hazugságaira és majd szét reped a büszkeségtől.
    A csepeli fidesz meg közben nyal és tovább hazudik.

  60. "?!" szerint:

    Kedves “lb”!

    Először helyesbítem a 15:25-ös hozzászólásod első sorát, amelyben azt írtad, hogy “Örömmel látom, hogy 2005-ben mily sokat tettetek a kerületért.”
    Ezt azért kell helyesbítenem, mert én nem voltam tagja annak az apparátusnak akik a felsorolt eredményeket elérték.

    Én csupán noszogatója és segítője voltam azoknak akik ezeket eredmények elérték, és csupán a tisztesség kedvéért igyekszem megakadályozni, hogy egyes más tollával ékeskedni akaró személyek ezeket az eredményeket előbb elhazudják (ellopják), majd a saját eredményükként tüntessék fel, miközben Ők jóformán semmit nem csinálnak!

    Kívánságodra, elsőként a 2006. év kerületi önkormányzati hatáskörbe tartozó közterületi eredmények a felsorolását közlöm:

    Útépítés: 18672 m2, 5411 fm.

    Tinódi utca (Madách u. – Klapka u között);
    Cinege utca;
    Ungvári utca (Toportyán u. – Szent István út között);
    Királyhágó utca (Máramarosi u. – Csorbatói u. között);
    Uzsoki utca (Szentmiklósi út – Mária királyné utca u. között);
    Tarpataki utca (Szentmiklósi út – Mária királyné u. között);
    Toportyán utca (Mátra u. – Ungvári u. között);
    Máramarosi utca (Királyerdő utca – Mária királyné u. között);
    Gyimesi utca (Máramarosi u. és Csorbatói u. között);
    Vihorlát utca (Csorbatói u. – Szentmiklósi út között);
    Iszalag utca;
    Deák Ferenc utca (Bajcsy-Zsilinszky E. u. – Ságvári E. u. között);
    Tölgyes utca (Juharos u. – Somos u. között).

    Járdaépítések: 12808 m2.

    Fagyöngy u.,
    Hínár u.,
    Evezős u.,
    Körmöci u.,
    Baross u.,
    Kórus u.,
    Vitorlás u.,
    Akácfa u.,
    Bagoly u.,
    Táncsics M. u.,
    II. Rákóczi F. u.,
    Kassai u.,
    Tinódi utca (Madách u. – Klapka u között),
    Cinege utca,
    Ungvári utca (Toportyán u. – Szent István út között),
    Királyhágó utca (Máramarosi u. – Csorbatói u. között),
    Uzsoki utca (Szentmiklósiút – Mária királyné utca u. között),
    Tarpataki utca (Szentmiklósi út – Mária királyné u. között),
    Toportyán utca (Mátra u. – Ungvári u. között),
    Máramarosi utca (Királyerdő utca – Mária királyné u. között),
    Gyimesi utca (Máramarosi u. és Csorbatói u. között),
    Vihorlát utca (Csorbatói u. – Szentmiklósi út között),
    Iszalag utca,
    Deák Ferenc utca (Bajcsy-Zsilinszky E. u. – Ságvári E. u. között),
    Tölgyes utca (Juharos u. – Somos u. között).

    Út- és járdahálózat fenntartása: 22262 m2.

    Kátyúzási munkák 6670 m2 szilárd burkolatú útfelületen.

    Fenntartási munkák 15592 m2 járdafelületen.

    Földút-karbantartási munkák 28347 m2-en.

    Parkolóépítés: 262 db.

    Kiss János alt. utca,
    Királymajor lakótelep,
    Rakéta u. 18.,
    Kossuth L. – Kiss János alt. utca lakóépületek,
    Mentőszolgálat előtti út mellett, Áruház tér.

    Víztelenítési munkák (ároképítés): 1485 fm.

    Szentmiklósi út,
    Gőz u. (Arany J. u. – Gőz u.),
    Szabadkai u. (Széchenyi u. – József A. u.),
    Arany J. u.,
    Határ u.

    Gyűjtőcsatorna: 160 fm.
    Szent István úti (Szent István út 232. sz. – Kökörcsin u. szakaszhatár között).

    Szennyvízcsatorna-építés: 4266 fm.

    Repkény u. (Szt. István út – Makkos u. között),
    Mária királyné u. (Tátra u. – Vércse u. között),
    Szentmiklósi u. (Mátra u. – Háromszéki u. között),
    Háromszéki u. (Szentmiklósi út – Kriván u. között),
    Vihorlát u. (Háromszéki u. – Vihorlát u. 9. között),
    Ungvári u. (Toportyán u. – Szt.István út között),
    Toportyán u. (Mátra u. – Szt.István út között),
    Uzsoki u. (Badacsonyi u. – Szentmiklósi út között),
    Szentmiklósi u. (Uzsoki u. – Tarpataki u. között),
    Bagoly u. (Vércse u. – Varjú u. között),
    Fecske u. (Keselyű u. – Szent István út között),
    Ölyv u. (Mária királyné útja – Varjú u. között),
    Badacsonyi u. (Kövecses u. – Tarpataki u. között),
    Máramarosi u. (Vadgalamb u. – Mária királyné útja között),
    Tarpataki u. (Királyerdő u. – Szentmiklósi út között),
    Erdélyi u. (Széchenyi u. – József A. u. között),
    József A. u. (Erdélyi u. – József A. 3. u. között),
    Kiss J. altb. u (Tanácsház u. – Koltói u. között),
    Temesvári u. (Határ út – Szebeni u. között),
    Petőfi u. (Karácsony S. u. – Posztógyár u. között),
    Cseh Mihály u. – Pakos M. u.

    Vízvezeték-építési munka: 379 fm.
    Szilvafa utca.

    Csapadékvízcsatorna-építés: 733 fm.

    Határ út (Késmárki u. – Brassói u. között),
    Zsolnai utca (Határ u. – Szebeni u. között),
    Matróz utcai kivezetés.

    Közvilágítás 8 helyszínen:

    Martinász utca – Vesszősfia utca kereszteződés,
    CSM területén (Színesfém u., Duna u., Déli u.),
    Kozmosz sétány,
    Petz F. utca,
    Szt. Imre tér,
    Arany J. u. 3–5.,
    Csalitos u. 37–39.,
    Áruház tér.

    Díszvilágítás kiépítés 7 helyszínen:

    Szent Imre téri római katolikus templom,
    Tanácsház utcai református templom,
    Deák téri evangélikus templom,
    Béke téri római katolikus templom,
    Rákóczi téri görög katolikus templom,
    Nepomuki Szent János szobor,
    Szent Imre téri zászlócsoport.

    Jelzőlámpa hangosítások:
    a kerület összes jelzőlámpás csomópontjában.

    Hídépítés:
    Kis-Duna-öböl gyalogos híd (16,85 m hosszú, 2,25 m széles).

    Körforgalmi csomópont építés:
    Szent István u. – Hollandi út.

    A nem közterületen, hanem önkormányzati intézményekben és egyéb helyen elért felújítási és fejlesztési eredmények külön listába tartoznak.
    Szintén külön listába tartoznak a fővárosi hatáskörbe tartozó felújítások és fejlesztések eredményei!

  61. ugró mókus szerint:

    Megint hazudtak azt mondták nem lesz BKV tarifa emelés most még is lesz,hogy mondta fletó?”Hazudtunk,reggel,délben,este” a fijjug meg minden órában vagy inkább minden percben.Mennyi Pinochió van náluk lassan a Moszkva(pardon Széll Kálmán),de nekem inkább Moszkva térre járnak ki megfordulni.

  62. felix szerint:

    Gordon!
    Mi lesz a te felsorolásoddal, ami a ti munkátokra vonatkozik az elmúlt két évben?

  63. ugró mókus szerint:

    félix!
    Az lehetetlen mert az agyagagyú meg a munka nincsenek bemutatva egymásnak.

  64. felix szerint:

    ugró mókus!
    Szerintem ez maga a szerencse, mert mi lenne ha még dolgozna is.

  65. "?!" szerint:

    Kedves “lb”!

    Másodikként a 2007. év kerületi önkormányzati hatáskörbe tartozó közterületi eredményeknek a felsorolását közlöm:

    Útépítések: 10180 m2, 2300 fm + kétoldali járdaépítés 5340 m2.

    Tárház u. (Arany J. u. – Kölcsey u. között),
    Gőz utca (Arany J. u. – Kölcsey u. között),
    Aradi vértanúk utca (Mátra u. – Fátra u. között),
    Kövecses u. (Szentmiklósi út – Királyerdő u. között),
    Füves u.,
    Szabadság köz (778. számú u.),
    Kórus u. (Szent István út – Égerfás u. között),
    Erdélyi utca (Széchenyi u. – József A. u.),
    Gyergyói u. (Tátra u. – Liptói u. között),
    Nyitrai utca (Szentmiklósi út – Vihorlát u. között),
    Vargánya utca (Bokros u. – Repkény u. között),
    Martinász utca.

    Járdaépítés: 4237 m2.

    Repkény utca,
    Tiborc utca,
    Daru utca,
    Medve utca,
    Pálma utca,
    7274 dűlő,
    Vénusz utca,
    Csepeli út járda és kerékpárút építés folytatása,
    Komáromi utca (Széchenyi u. – Szebeni u. között és Szebeni u. – Határ u. között) mindkét oldalon.

    Út- és járdahálózat fenntartása:

    Kátyúzás szilárd burkolatú útfelületen: 3400 m2-en.

    Járdák fenntartási munkái: 15620 m2-en.

    Föld útakon végzett karbantartási munkák: 33600 m2.

    Víztelenítési munkák (földárok karbantartás, burkolt árok építés): 710 fm.

    Gyűjtőcsatornák építése: 3025 fm.

    Kiss J. alt. u.
    Koltói A.
    Táncsics M. u.
    Deák F. u.
    Hollandi út (Horgász utca – Királyerdő út) 2 db szennyvízátemelővel,
    Királyerdő úti nyomóvezeték (Hollandi út – Kövecses u.).

    Lakóutak szennyvícsatorna építése: 3204 fm.

    Toldy F. utca (Mikes K. – Murányi u. között),
    Komáromi utca (József A. – Katona J.u. között),
    Aradi Vértanúk útja (Tihanyi u. – Tátra u. között),
    Temesvári utca (Szebeni u. – Széchenyi u. között),
    Rákóczi tér (Széchenyi u. – József A. u.),
    Mókus utca (Szarka u. – Mókus u. 60.),
    Vasas utca (2. sz. – 6. sz. között),
    Gyopáros utca (Tölgyes u. – Damjanich u. között),
    Bajcsy Zs. Utca (Ív utca – Tanácsház u. között),
    Sáfár P. utca (Csepeli M. utca – Sáfár P. u. között),
    Magyarádi utca (Aradi V. útja – Mária K. u. között),
    Juharos utca (Damjanich u. – Gyopáros u. között),
    Martinász utca (Völgy u. – Szent István u. között),
    Varjú utca (Keselyű u. – Ölyv u. között),
    Rév utca (Rózsa u. – Nefelejcs u. között),
    Gerle utca (Mókus u. – Gerle u. 6. sz. között),
    Acélmű utca (Csapágy u. – Szentmiklósi u. között),
    Erőmű utca (Csapágy u. – Szentmiklósi u. között),
    Kriván utca (Háromszék u. – Mária K. u. között).
    Vízvezeték-építés: 41 fm. Vas Gereben köz.

    Parkoló-felújítás: 126 db.

    Templom u. 29-33. előtt,
    Petz Ferenc utca 8–14. mögötti park részen,
    Baross u. (HÉV végállomás),
    Táncsics utca 65. épület mellett,
    II. Rákóczi F út (Temető bejáratával szemben),
    Kossuth L. utca 124–130.,
    Nyuszi sétány 5–7.

    Ívkorrekció. Ady E. u. – Táncsics M. u. csomópont.

    Jelzőlámpa-építés. Kossuth L. u. – Völgy u. – Baross u. csomópont.

    Körforgalmi csomópont kiépítés: Késmárki utca – Határ utca.

    Ha több időm lesz, majd elküldöm a többi eredménylistát is!

    Üdv: “?!”.

  66. Dr. grün szerint:

    felix!
    Nincs attól rosszabb, ha valaki ügyetlen, de valóságos csapás ha még szorgalmas is! ))) 🙂 (((

  67. Gordon szerint:

    Nézzük már meg, hogy mekkora BKV tarifaemelés volt 2002 és 2010 között. Aztán nézzük meg mekkora tarifaemelés volt 2010 óta.

    Aztán jó lenne arról a 800 milliárd forintnyi belső és külső adósságról is beszélni, melyet a főváros vezetése megörökölt. Aki utazik a BKV járművein az látja, hogy ezek a járművek nem az elmúlt 2 évben öregedtek el.

    Ébresztő!

  68. felix szerint:

    Gordon!
    A kérdés az, hogy mit csináltatok Csepelen az elmúlt két évben.
    Tudod amit elkezdtetek és befejeztetek.

  69. Gordon szerint:

    Ha Napraforgó “?!”-jel már 2005-ben ott legyeskedett a városatyák körül, akkor miért kötelezte el magát a fidesz mellett???

    Mondom én, hogy Napraforgó.

    De meséljen már Csepel eladósításáról, a tízmilliókért megtervezetett de soha el nem készült fejlesztésekről és a mutyibotrányokról is, mely az elmúlt 16 termékei!

    Halljuk…halljuk…

  70. ugró mókus szerint:

    Agyagagyú két éve mást sem hallok az igazmondóktól,hogy nem lesz tarifa emelés,nem lesz tarifa emelés,nem lesz tarifa emelés.Megvédjük Budapest lakosságát az újabb fölösleges kiadásoktól.Megvédtek.Továbbá te ökör nem lett volna szabad csődbe vinni az IKARUSZ-t.Ezt most megfejelte Tarlós és Vitézy,hogy Európa legdrágább buszát lizingeljük.Ezek az “okos” vezetők kb. a te szinteden vannak tapsolj csak nekik nem sokára úgy is kötelező lesz te ökör.

  71. felix szerint:

    Gordon rajtad a mesélés sora.

  72. felix szerint:

    ugró mókus!
    Szerintem az ökör haszonállt ezért nem nevezhetünk haszontalanokat ökörnek.
    Próbálkozz a növényvilággal, mert az állatvilág túl fejlett ehhez.

  73. ugró mókus szerint:

    felix!
    Az agyagagyú mesélni meg rágalmazni nagyon tud lételeme az ökörnek.Koponya CT-ét csinálnának rajta világszenzáció lenne mert nem találnának agyat nála csak agyagot,vagy fűrészport.Tudod agyatlan fenn kellett volna tartani az IKARUSZ-t tudod és akkor nem lenne ennyi szétrohadó buszunk.

  74. Gordon szerint:

    “A kérdés az, hogy mit csináltatok Csepelen az elmúlt két évben.
    Tudod amit elkezdtetek és befejeztetek.” – veti fel a jogos kérdést felix.

    Sorolhatnám a Teller Ede utat, az Ady projektet, a kerékpárutakat, a HPV oltást, a 71-es buszt (miért is kellett elterelni – legendák keringnek egy volt szocialista önkormányzati képviselőről ez ügyben), a tanuszodát, a nem tanuszodát, a közterületek gatyába rázását, és a csatornázás megvalósulásának elősegítését, de ezt már számtalanszor kiveséztük és nem akarok Napraforgó “?!” – hez hasonló kopikirály lenni.

    Ami tuti: A megszólíttatásomban királyi a többes, de a legfontosabb, hogy megkezdődött az adósság elleni küzdelem, és ebben jól áll a kerület. No és persze az Orbán-kormány várható segítségét se felejtsük el ebben az ügyben.

    A szocimutyi pénzcsapjai el lettek zárva, így két milliárd forinttal kevesebből működik ma sokkal szinvonalasabban a kerület. 2010-re elszabadult az adóssághalmozás, az ügyeskesés a kerületben (a kék fényekben is benne voltunk ugye az iskolai ügyek kapcsán) és ennek lett vége az önkormányzati választásokkal. Nem szabad elzálogosítani unokáink jövőjét, mert az sehova se vezet. Sőt! Felelőtlenség!

    Több pozitív változás is van viszont kulturális területen. Egy példa: az ÁMK is kezd megújulni, aminek nagyon örülök.

    Ami ma van:
    Szigorúan takarékos gazdálkodás
    Felelős vezetők
    Egyértelmű jövőkép
    16 évnyi szociálliberális ígérgetés által érintett ügyek megvalósulása (csatorna, Teller Ede út stb. nem sorolom)

  75. felix szerint:

    Gordon és mit csináltatok a többi 20 hónapban, mert amit leírtál az lazán négy hónap félálomban.

  76. Gordon szerint:

    “Tudod agyatlan fenn kellett volna tartani az IKARUSZ-t tudod és akkor nem lenne ennyi szétrohadó buszunk.”

    guro mókus! Ki vezette a fővárost abban a 20 évben, mikor a BKV járműállománya a végletekig elöregedett és leamortizálódott? Ki nem frissítette a járműparkot a megfelelő mértékben (felesleges azzal a pár volvoval kampányolni, mert érdemben nem oldották meg a problémát).

    Te nagyonokos! Pár éve még 50 éves UV villamosok jártak!

    A gördülőűllomány nem az elmúlt 2 évben öregedett el. Az általam mindennap használt ’80-es években gyártott buszok nem az elmúlt 2 évben gatyásodtak le.

    Gondolkodhatnál egy kicsit – persze csak ha van mivel (nyílván ez adottság kérdése – az ugró mókus ritkán jön le a fáról, míg a hozzám hasonló emberek ősei már rég lejöttek – mert unták a banánt Afrikában és narancsligetek után néztek).

  77. "?!" szerint:

    Mesélek neked kedves “röfi” (böfögve röfögő “Gordon”) Csepel eladósításáról is:

    1.) 2012. 03. 27.-én (a 91. sz. előterjesztés alapján) a Csepeli Önkormányzat fideszes frakciója megszavazta 2 milliárd (azaz: kettő milliárd) Ft folyószámlahitel felvételét.

    2.) 2012. 09. 27.-én (a 284. sz. előterjesztés alapján) a Csepeli Önkormányzat fideszes frakciója megszavazta 2,5 milliárd (azaz: kettő és félmilliárd) Ft újabb folyószámlahitel felvételét.

    3.) Tehát 2012-ben a fideszes frakció eddig megszavazta összesen 4,5 milliárd Ft hitel felvételét, miközben mint az a Borbély Lénárd alpolgármester által 2012. 09. 27-én nyilvánosságra hozott T-25. számú tájékoztató összegzéséből megtudható, az észak- csepeli területért befolyt bevételnek a maradványából 1.945.121.000,- Ft-ot (azaz: majdnem Kettő milliárd Ft-ot) ideiglenesen bevontak az önkormányzat működésének a finanszírozásába!

    Remélem kedves “röfi” (böfögve röfögő “Gordon”), hogy kielégítő tájékoztatást kaptál tőlem a Csepeli Önkormányzat eladósításáról!

  78. Gordon szerint:

    felix (17:48)

    Csak ennyire tellett? Még le se írtam mindent ami fontos lenne, csak egy zanzásított változatot (egyszer majd összeszedem a valós forrásokon alapuló listát és akkor kellemetlen helyzetbe kerültök). Csak nem szeretnék kopikirály lenni, mint Napraforgó “?!”.

    De ha már hozzászóltál: Magyarázd el nekem, hogy miért jó eladósítani egy kerületet, úgy hogy közben szinte semmi nem jön létre, ami bevételt generál!? Hol a csepeli ipar? Hol a gyár? Hol vannak a melósok? (Napraforgó “?!” tízezres melóslétszámról szóló lázálmát hagyjuk, mert azt még az elvtrási kommentelők is megröhögték).

    Ja, hogy hitelekből élni jó…. hát gratulálok!

    Nektek az fáj, hogy nem segílyből és önkormányzati juttatásokból, hanem munkából kell megélni – ez teljesen nyílvánvaló.

  79. ugró mókus szerint:

    Na ide figyelj agyatlan milyen kulturális megújulásról beszélsz?Sorban zárnak be a színházak,csak az igazmondók seggét kinyaló színház igazgatók kerülnek kinevezésre.Az oktatás káosz milyen jövő kép ez agyatlan.Takarékos gazdálkodás Századvég pénzek full extrás felső kategóriás gépkocsi a vezetőknek követhetetlen benzin felhasználással.Stadionok építése,pénzek,támogatások határon túlra az övéiknek a többieknek kuss.Az igazmondók élik fel unokáink jövőjét agyatlan tudod.Tudjuk a piacról finanszírozni magunkat 6-8%- a kamat,a három betűs hitele 2,5-3%kamat de ők gyarmatosítanak bennünket ezt legfeljebb te hiszed el agyatlan.Számolj egy kicsit bár ezt fölösleges írnom mert agy nélkül nehéz lesz.

  80. Gordon szerint:

    “Tehát 2012-ben a fideszes frakció eddig megszavazta összesen 4,5 milliárd Ft hitel felvételét” – írja Napraforgó “?!”

    Jó lenne ha olvasná a balliberális sajtóban is megjelent azon híreket, hogy Csepel csökkentette az adósságállományát (erre nagyon kevés kerület volt képes). Helyes az irány, támogatom!

  81. Gordon szerint:

    “Tudjuk a piacról finanszírozni magunkat 6-8%- a kamat,a három betűs hitele 2,5-3%kamat” – írja belelendülve ugró kókusz.

    Annak a 3%-nak vannak járulékos következményei. Lásd romániai nyugdíjcsökkentés, vagy magyarországi nyugdíjmegvonás a balliberális kormányzás vége felé. És egyebek (pl.: privatizációs kényszer)… Persze a “jóelvtársak”, akik mindig “jómunkások” voltak és jól rakosgatták a kis pénzeiket megszedné magát egy tömeges privatizációból. Ezért is ütik vágják a ballibsik a parlamentnben a köztulajdonba vételi törekvéseket. Hát persze, hogy fáj nekik. Ugyhogy óvatossabban azzal a 3%-kal!

    Én inkább arról beszélnék, hogy 2006-ban az mszp miket nyilatkozgatott az államadósság fontosságáról.

    folyt.köv

  82. Gordon szerint:

    18:19-esem folytatása:

    Egy színház számomra alapvetően gazdasági vállalkozás (kivéve a nemzet színházát, melynek egyébként az első Orbán-kormány adott végleges otthont az évtizednyi hányattatások után – tényleg: melyik brancs robbantotta fel indokolatlanul a régiépületet? – gondolom nem Orbán.).

    Ahova ugyanaz a pár tucat ember jár be, mert gyenge a felhozatal (lásd az adócsaló színházát), azt hadd ne az én adóforintjaimból tartsák már fenn. Persze pár jóelvtárs és jólibsi jól élhetett az előző jórendszerből. De amikor például arról van szó, hogy le kell-e állítani az itthagyott hitelek miatt a BKV-t, akkor legyen már fontosabb a tömegközlekedés fenntartása.

    Egyébként a csepeli ÁMK-ról beszéltem, mely jó irányba indult el az új vezetéssel.
    És ha jól emlékszem a kerületi oktatás vezércsatahajóra (a Jedlik) is meg lett támogatva a lehetőségekhez mérten (2010 elöttről fennálló adósságtenger). Ezek mind helyes lépések.

    Persze felesleges erről beszélnem azoknak, aki a Vermes miklósról elnevezett utcát is ellenezték.

    Mondom én: Nem igazi csepeliek ezek… főnökeik csak politizálni járnak Csepelre.

  83. Cs.Pepe szerint:

    Gordon cserélj már lemezt, nem vetted észre Varga Mihály bevallotta, hogy az IMF nem kérte a nyugdíjcsökkentédt?

  84. Gordon szerint:

    Egyébként bár épülne stadion Csepelen is (meg bár lenne rá igény). A szociálliberálisok pár éve még a világítást is meg akarták szüntetni a stadionban, a Béke téri sporttelep jelentős része pedig lakóparkoknak adott volna “otthont”. A 2010 októberében felálló új vezetés akadályozta meg a tervek megvalósítását.

    Kösz Fidesz!

  85. Gordon szerint:

    Cs.Pepe! Biztos vagyok benne, hogy az IMF-nek nyugdíjcsökkentései tervei is voltak (a külföldi példákból kiindulva). Ők soha nem a nyugdíjasok védelmében lépnek fel, hanem a bankok és a bankárok védelmében (ezért fújják igényeik szerint a vuvuzelat a hazai bankárpártok).

    Nagyon helyes stratégia volt, hogy a kormány kommunikációs vonalon megelőző csapást mért a terveikre és védekezésre kényszerítte a valutaalpot ebben a témában.

    Csak te ezt nem érted.

  86. Dr. grün szerint:

    “Jelenleg is a kommunista Vietnamban tárgyal Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár. A fideszes politikus a Népszabadság érdeklődésére elmondta: víztisztításról és népesség-nyilvántartási rendszer kiépítéséről állapodtak meg. Közgépről és vietnami baltás gyilkosról nem esett szó.”

    Idehaza nem tudnák esetleg megcsinálni azt a népesség-nyilvántartást?! Mondjuk a regisztráció helyett! 🙂

    http://nol.hu/belfold/szijjarto_elintezte__magyarok_csinaljak_a_vietnami_nepesseg-nyilvantartast_is__

  87. Cs.Pepe szerint:

    Hát gyöngyörű eszmefuttatás volt, mintha maga Virág elvtárs írta volna! Egyébként kezdem már unni a személyeskedésedet, hogy én mit értek meg mit nem neked arról foglmad sincs. Azt hiszem sokkal többet ismerek a pénzvilágból mi te, aki csak egy bértollnok vagy.

  88. Gordon szerint:

    Ha unod a banántot, akkor válaszd a narancsot!

  89. Cs.Pepe szerint:

    Igen kell is 1000 ember miatt új stadion, de szinházra ne adjunk, az legyen önfenntartó. Most már értem képességbeli hiányosságaidat gordon…….

  90. Cs.Pepe szerint:

    Ennek a fidesznek már semmi köze nincs a narancshoz!

  91. Gordon szerint:

    Régen nem jár 1000 ember a Csepel meccsire. Csak a harmadosztály van, meg Takács Krisztián. Ez a szomorú jelen.

    Debrecenben viszont van labdarúgás. BL főtábla, EL csoportkör, meg egyebek.

    Ja és a Vidi is elég jól nyomja az EL-ben.

    Tudod oda ezrével járnak emberek, míg az adócsaló díszszínházába meg nem nagyon. Ez a különbség. Én is szivesebben nézek Vidi – Liszabon mecset, mint az adócsaló vartyogását.

    Szóval a két vidéki fellegvárban van labdarúgás, Csepelen meg csak lerohadás volt és van.
    Kérdezd meg a csepeli szocialistákat, hogy miért történt így…

  92. robi szerint:

    Mert az állami pénzt, meg az állam által “helyzetbe hozott” ( az adófizetők pénzéből bőségesen kárpótolt) vállalkozókat nem Csepelre vezényelték.

  93. "?!" szerint:

    Kedves “röfi” (böfögve röfögő “Gordon”)!

    18:04-kor nekem címezve írtad, hogy “Jó lenne ha olvasná Napraforgó a balliberális sajtóban is megjelent azon híreket, hogy Csepel csökkentette az adósságállományát”.

    Figyelj Te eszetlen háziállat! Az általad említett sajtóhírek a 2011. évre vonatkoztak.
    Most 2012-t írunk, és most azok a tények amelyeket 17:53-kor leírtam!

    ———————————————–

    A fent idézett baromságokon túllépve, vacsora gyanánt, és a feketelyuk sötétségű agyad megvilágítása céljából, küldök neked egy kis összefoglalót az mszp-s csepeli önkormányzat hatáskörében megvalósult néhány eredményről:

    Csak a 2006-2010. közötti választási ciklusban 2,8 milliárd Ft pályázati támogatást szereztek meg az önkormányzat hatáskörébe tartozó fejlesztésekhez és felújításokhoz.

    Csak a 2006-2010. közötti négy év alatt 5,9 milliárd Ft értékű önkormányzati hatáskörbe tartozó kerületi beruházást, valamint 2,779 milliárd Ft értékű kerületi felújítást valósítottak meg, amelyen belül (a teljesség igénye nélkül, a közterületi infrastrutúra fejlesztéseken felül) az alábbi legfontosabb fejlesztésekre került sor:

    – 2006-ban megvalósult a Szakorvosi Rendelő épületének a bővítése és teljes rekonstrukciója.

    – Megújították a Szakorvosi Rendelő műszerparkját.

    – A felújított és bővített Szakorvosi Rendelőben helyet kaptak a házi gyermekorvosi praxisok.

    – 2010-ben átadásra került az Áruház tér 6. szám alatt a Csepeli Gyermekegészségügyi Centrum.

    – A korábbi gyermekorvosi rendelő teljes átépítésével elkészült az új Mentőállomás.

    – Megépítették és átadták a Védőnői Szociális Szolgálat helyiségeit.

    – Jórészt EU forrásból megtörtént a Vénusz u. 2. orvosi rendelő felújítása és akadálymentesítése.

    – Felépítettek 116 db önkormányzati bérlakást a II. Rákóczi Ferenc út páratlan oldalán.

    – Sor került az elektronikus önkormányzati rendszer kialakítására, informatikai rendszerfejlesztésre, amelyhez 150 millió forint uniós pályázati támogatást sikerült elnyerni.

    – 40 EU szabványoknak megfelelő új játszótér épült a kerületben.

    – 270 millió forintért megtörtént a Nagy Imre Művelődési Központ felújítása.

    – Jelentős számban végezték el önkormányzati intézmények nyílászáró cseréjét és fűtéskorszerűsítését.

    – 632 millió forinttal támogatták a Panel-programban résztvevő csepeli társasházak energia megtakarítást eredményező felújítását.

    – 224 társasházi és szövetkezeti ház közössége kapott fűtéskorszerűsítési támogatást.

    – Elkészültek a Csepeli út és Plútó utca közművei és szilárdburkolata, továbbá a zajvédő falai.

    – Elvégezték a Karácsony Sándor utca sétáló utcává történő átépítését.

    – 90 %-os pályázati támogatást megszerezve, 165 millió forint költséggel, 2010-ben elkészítették a Hollandi út Matróz utca és Hullám utca közötti részeinek, és környékének (Fürdő utca, Hajós utca, Ladik utca, Jegenye utca, Királyerdő utca) csapadékvízelvezető műtárgyait.

    – Előkészítették és 2012. július 12.-én elindították az Ady lakótelep rehabilitációját, amelyhez a 2009-ben benyújtott pályázattal közel 1 milliárd Ft támogatást szereztek, melynek eredményeként 600 lakás homlokzati hőszigetelésére, továbbá 400 lalás nyílászáróinak a cseréjére, valamint közel 1000 lakás fűtéskorszerűsítésére került sor úgy, hogy a tulajdonosoknak csak 8 %-át, az önkormányzatnak is csak 18 %-át kellett vállalni a felújítás költségeinek.
    (A 2010. októberi választáskor már csak befejező munkákon dolgoztak, és csak a kivitelezőkkel és támogatókkal történő elszámolásokat kellett a fideszes hatalomátvétel után elvégezni!)

    – Egy korszerű csepeli fedett uszodának a Csepeli Strand területén történő megépítéséhez átadott az előző önkormányzati vezetés a Fővárosi Fürdőigazgatóság részére 400 millió Ft-ot.
    A Fővárosi Fürdőigazgatóságnak a fedett uszoda megvalósítására irányuló szándékát bizonyítja, hogy a Strand területének a bérbevételére a Fürdőigazgatóság és a CSEVAK között létrejött bérleti szerződés 5.15. pontjában a következő szöveg olvasható:
    „Bérlő (mármint a CSEVAK) tudomással bír arról, hogy az ingatlanon várhatóan 2015. december 31-ig uszoda felépítmény épül, mellyel összfüggásben az ingatlan 1. sz. mellékletében jelölt 1600 m2-es területét a bérlő nem használhatja.”

    (Kérdezem, hogy normális az aki a bérleti szerződés fent idézett rendelkezése ellenére a Csepeli Önkormányzat pénzéből fedett uszodát akar építeni?)

    – Több éves munkával és kb. 800 millió forint ráfordítással, majdnem 100 %-os mértékben felszabadították a fővárosi beruházásban megvalósuló Csepeli Gerincút I. ütemének kivitelezéséhez szükséges építési területet, és ezzel lehetővé tették, hogy a 2008-ban benyújtott uniós pályázat jóváhagyása után, 2010. június hónapban elindulhatott a gerincút KMOP-2.1.1/A-2008-0013. kódszámú pályázatának az érdemi megvalósítása.
    Tehát, minden hazugságaitok ellenére, az összesen 6,9 milliárd Ft összköltségű (ebből 3,745 milliárd forint EU finanszírozású) gerincút kivitelezése még az mszp-s kerületi vezetés időszakában indult el, és a jelenlegi önkormányzatnak szinte semmi teendője nem maradt a Gerincúttal kapcsolatban!
    Bizonyítékként bárki megtekintheti a 2010. október 01.-i Csepel Újság címoldalán látható fényképen látható ideiglenes HÉV-töltést, az alatta átmenő új ideiglenes vasúti átjáróval, amelyek egyértelműen az előző választási ciklusban készültek.

    ———————————————————

    Vacsora helyett próbálj meg böfögés és röfögés nélkül rágódni a fentieken Te ostoba háziállat! Ne félj, ettől nem fogsz jobban elhízni!

  94. robi szerint:

    http://www.portfolio.hu/gazdasag/kiderult_mit_kert_valojaban_az_imf.175034.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

    A cikk olvasása után felmerült bennem: ki tudja jobban, hogy mi zajlott az IMF tárgyalásokon ?
    1./ Varga Mihály?
    2./ Az oly hiteles MNO?
    3./ Gordon polihisztor?

    …aki nem tudja, tanítja…

  95. Cs.Pepe szerint:

    Adócsaló díszszinház? Ez az új mantra? A focihoz meg semmit se értesz, de abban igazad van, hogy vidéken többen járnak meccsre. Kicsit furcsálom a vidéki fellegvárakból miért hagytad ki a Diósgyőrt ahol a legmagasabb a nézőszám, pedig ott nincs állami pénzen, vagyis az én pénzemen, mert olyan hogy állami pénz nem létezik, felpumpált csapat.

  96. Cs.Pepe szerint:

    Kedves Robi! Ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan, természetesen a nagy, mindent jobban tudó, óriás tudású Gordon az!

  97. felix szerint:

    Ha a polihisztor egyenlő az iszonyattal akkor igen.

  98. Cs.Pepe szerint:

    Miért szidod szegény Gordont, annyia mulattató, dilettantizmusa kimondottan szórakoztató. 🙂

  99. felix szerint:

    Ami igaz az igaz.

  100. ugró mókus szerint:

    Agyatlan veled nem érdemes vitatkozni mert folyton visszafelé mutogatsz.Azt nem tudom mi köze Fletónak és Bajnainak(nektek libás)a Nemzeti Színház felrobbantásához.Ilyen alapon Miniszterelnökünk(áldasék a neve)és csapata nyakába lehetne varrni a Doni hadsereg pusztulását.Na most aztán kapok,de nem érdekes.Tudni illik ők teljesen vissza kanyarodtak a 30-as évek politikájához és szép lassan a lovas tengerész lesz a minden. A kultúra itt közép-kelet Európában még sokáig nem lesz ön fenntartó illetve üzleti alapú mert hiányzik a mecenatura.Tehát az államnak igenis szerepet kell vállalni a kulturális intézmények fenn tartásában.Nem idióta kampány plakátokra és a Századvég kistafirozására költeni az adó fizetők pénzét agyatlan.Ezennel veled mindenféle kommunikációt befejeztem.

  101. felix szerint:

    Segítsetek, mert nem tudom eldönteni, hogy a fidesz hülyül a Gordonhoz, vagy Gordon a fideszhez.

  102. nagyapó szerint:

    Eetásak summázzunk! Mit akarnak?
    A kisemberek fizessenek (MSZP) , vagy a bankok (kormány)?
    A nyugdíjakat csökkentsük (MSZP), vagy a multik nyereségét (kormány)?
    Az őstermelőt támogassuk (kormány), vagy a zöld bárókat (MSZP)?
    Und so weiter.
    A többi locsogás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  103. ugró mókus szerint:

    felix!
    Vannak egy páran.Nagyapó az őstermelők alól épp most húzzák ki a termőföldet és osztogatják a haveroknak,vagy ezt is a komcsik csinálják ugye?

  104. robi szerint:

    Suumázzunk!

    Varga Mihály hiteles tájékoztatást adott arról, hogy mit kért az IMF.
    Nyugdíjcsökkentésről szó sem volt.

    Undorító alja figurák nem átallanak idős nyugdíjasokat ijesztgetni…

  105. felix szerint:

    Szemétláda!
    Mi történt ma sem ürítettek ki és még a régi szemét dől belőled?

  106. Gordon szerint:

    “Azt nem tudom mi köze Fletónak és Bajnainak(nektek libás)a Nemzeti Színház felrobbantásához.Ilyen alapon Miniszterelnökünk(áldasék a neve)és csapata nyakába lehetne varrni a Doni hadsereg pusztulását.” – lendül neki guró mókuz.

    Rossz a hasonlat, mert a Fidesz az 1980-as évek végén alakult (így nem lehetett köze az említett csatához), míg az mszp jogelődje (melynek az emberektől lopott vagyonára is rátette a mancsát az utódpárt) már akkor is létezett, mikor az épületet megsemmisítették. És nem csak hogy létezett, de a szabadságot és a demokráciát lábbal taposva egyedüli pártként létezett (más párt nem létezhetett).

    Emlékezzünk! Emlékeztessünk arra, hogy a demokrácia felkent bajnokai (Kovács eetárs és a többi szoci dinoszaurusz) politikai pályafutásuk egy részében nemcsak hogy demokrata nem volt, de sőt, kifejezetten lábbal tiporta a demokráciát. Ha innen nézzük, akkor érdekes megvilágításba kerül a demokráciaféltésük.

    A csepeli melósok tudnának mesélni arról, hogy kik verték véresre őket a szabadságharc leverése után. Eetársak vigyázzatok! A melós nem felejt.

  107. Gordon szerint:

    A balliberálisok egyértelművé tették, hogy jövedelemadót fognak emelni és támogatják a bankokat a bankadó eltörlésével. Vélhetően hozzányulnak a nyugdíjakhoz is és még lakóingatlan adó is jöhet (ahogy azt tervezték).

    Ha a balliberálisok megjelennek pusztulás jár majd nyomukban. Mert:

    A szocik öt dolgot hagytak hátra:
    84%-os államadósság
    10%-os költségvetési hiány
    7%-os gazdasági visszaesés
    2009-es államcsőd
    főváros csődközeli helyzete

  108. Gordon szerint:

    “Tehát az államnak igenis szerepet kell vállalni a kulturális intézmények fenn tartásában.” – írja hulló kókusz mielőtt immáron sokadszorra befejezi a Gordonnal történő kommunikálást.

    Az állam és az önkormányzatok jelentős szerepet vállalnak ezen a téren. Szerintem teherbíróképességük felett is vállalnak. Át kell gondolni a jövőben ezt a dolgot és a minőséget kell támogatni a gagyi helyett.

  109. Dr. grün szerint:

    “Gordon szerint:
    2012. október 31., szerda – 23:08 ”

    Lassan már azzal is meglesznek elégedve a zemberek, ha az általad felsorolt bajokkal adják át az országot fityuszék!
    DE CSAK EZEKKEL! ))) 🙂 (((

  110. felix szerint:

    Gordon!
    A jövedelem adó emelés az átlag bér felettiekre vonatkozik.
    A bankok hitelező képességét a növekedés érdekébe vissza kell állítani.

  111. Gordon szerint:

    Vigyori grün reagált az öt általam említett problémára, de túlságosan általánosan fogalmazott. Nézzük a tényeket!

    Az öt ügyből jelenleg:
    – kisebb az államadósság
    – kisebb a költségvetés hiánya (a 3%-ról folyik a vita és nem a 10%-ról)
    – radikálisan csökkent a gazdaság lassulása (kb. 0,5% a mínusz, kb. stagnálunk)
    – nincs államcsőd, mint 2009-ben (küzdünk az adóssággal, a piacról tudjuk finanszírozni)
    – a főváros nehéz helyzetben van továbbra is, de stabilizálódni látszik (bár az örökség adott – főleg BKV és annak 800 milliárd forintos külső és belső adóssága).

    Négy ügyben jelentős az előrelépés, az 5. ügy folyamatban van. Nem rossz eredmény a kedvezőtlen világgazdasági viszonyok és az ellenzék külföldön hazája és nemzete (nekik: nép) ellen folyó áskálódása ellenére (európai baloldal és az mszp nyugdíjcsökkentő, és Magyarországot elmeszelni igyekvő tervei).

  112. Gordon szerint:

    Felix!

    A dolgozó emberek jelentős része több adót és járulékot fog fizetni, ha jön a libás-kendermagos tandem (plusz hozzájuk csapódott közéleti keretlegények). Ezt nyugodtan kőbe lehet vésni.

    Nem lesz érdemes többet dolgozni, többet tanulni, képeznie magát a munkavállalónak, túlórázni, plusz feladatokat megvalósítani, mert a maszop ráteszi mindenre a kezét (ismét a lefelé nivellálás és a lustaság irányába indulunk el, hisz az az elvtársak világa – szellemi és munkakultúrális értelemben). Ez mindig is így volt mikor ők voltak döntéshozó helyzetben.

    A libás-kendermagos tandem (plusz hozzájuk csapódott közéleti keretlegények) csak egy jelenkori kiadásai ennek a vonalnak.

  113. Dr. grün szerint:

    Röfike!
    Ezt beszéld meg a kuszaszeművel! Szerinte még csak jövőre lesz!
    Habár két neves közgazdász-tehetség nehezen fér meg egy cellában! ))) 🙂 (((

    “2013-tól növekedési trendfordulót várunk: több uniós forrás megy a gazdaságba, alacsonyabb lesz a kamatszint, a bankok elérik a 110 százalék körüli hitel/betét szintet és újraindítják a hitelezést, alacsonyabb hozamú állampapírhoz jutnak a befektetők, ezért üzlet után néznek, és a kisebb jövedelmi adók beruházásra ösztönöznek. A növekedés lesz a következő meglepetés.”
    http://hetivalasz.hu/jegyzet/novekedes-es-adoreform-56435

  114. Gordon szerint:

    Majd ebéd után felhívom és megbeszéljük.

    Érdekes, hogy az öt fenti ügyből csak egyre reagáltál és az se volt túlságosan érdemi. Ez a baj a vigyorgó tejbetökökkel. Értelmes megnyilatkozásuk nincs, azt meg ugye tudjuk milyen ember az aki minden nevet…

  115. Dr. grün szerint:

    Röfike!
    Ne túlozz!
    Egyre sem reagáltam! ))) 🙂 (((

  116. felix szerint:

    Gordon.
    Kisebb az államadósság. Lenyúltatok 300 milliárdot amit a szocik halmoztak fel, tehát ez örökségetek volt.
    A költségvetési hiány is ezért csökkent és nem kinövekedtük, ezért kellenek a további megszorítások.
    Külső körülmények javulása ellenére még mindig csökken a GDP.
    2009-ben sem volt államcsőd.
    A piaci finanszírozás drága ez is az egyik oka a megszorításoknak.
    A főváros annak ellenére szarban van, hogy a beruházások jelentős részét sikerült leállitani a szemüveg taposó közreműködésével.
    Amit nekem írtál az csak a te bizonyítatlan várakozásod.

  117. ugró mókus szerint:

    Gordon az anyád a hulló kókusz,hogy lett volna a picsája szecska vágó amikor születtél.

  118. Dr. grün szerint:

    “Benyújtotta a parlamentnek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a pénzügyi jogok biztosáról szóló törvényjavaslatát. A pénzügyi fogyasztóvédelmi feladatokat ellátó ombudsmanhoz a pénzügyi szervezetek eljárásával kapcsolatosan fordulhatnak majd a fogyasztók.”
    Nincs javaslatotok valami pénzügyileg jól képzett, univerzális szerencse malacra?!
    http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/11/01/matolcsy-megalkotna-sajat-ellenfelet/

  119. felix szerint:

    Ha van 5 éves gyakorlata akkor segg hülye is lehet.

  120. Gordon szerint:

    “Lenyúltatok 300 milliárdot amit a szocik halmoztak fel”

    Mi van? Több tízezer milliárd forint az államadósság. 10% volt a költségvetés hiánya. Semmit nem hagytak bent a szocik, csak adósságtenger maradt utánuk. Anno igen, az 1. Orbán-kormány az bent hagyott 350 milliárd forintot (részben abból is voltak véghezvihetőek a száznapos programok). De az régi dolog, szerintem azzal kevered (lapozz vissza a kockás füzetedben).

    “A piaci finanszírozás drága ez is az egyik oka a megszorításoknak.”

    Azért nincsenek még keményebb megszorítások (pl.: nyugdíjcsökkentés), mert a piacról tudjuk finanszírozni magunkat. Perzse Görögország például már nem tudja ezt megoldani, bennük a piaci szereplők már nem bíznak, egyéb segélyekre szorulnak (mentőcsomag), melynek politikai intézkedések (megszorítások) terén súlyos ára van – meg is lehet nézni, hogy ott mi folyik. Ha marad a felelőtlen, az országot eladósító balliberális banda, akkor Magyarország is ott tartana már, ahol a görögök. Vagyis totális csődben.

    “A költségvetési hiány is ezért csökkent és nem kinövekedtük, ezért kellenek a további megszorítások.”

    A hiányt ésszerű keretek között kell tartani. Ezt minden normális ember és minden felelős politikai erő tudja, csak úgy tűnik hogy a balliberális-jobbikos ellenzék (és hozzájuk csapódott közéleti keretlegények) nem hajlandóak tudomásul venni.

    Nem szabad mindent felelőtlenül felélni, mert ránkszakad az adósság és csőd lesz a vége. Igen, a hiánycélt tartani kell és tartani is tudjuk. A bankoktól beszedett bankadó is csökkentette a hiányt. Ami adót továbbra is a bankoktól és a bankároktól kell beszedni és nem a kisnyugdíjasoktól – még akkor is ha ez az mszp-libás-kendermagos tandemnek (plusz hozzájuk csapódott közéleti keretlegényeknek) nem tetszik.

    “Külső körülmények javulása ellenére még mindig csökken a GDP.”

    A külső körülmények rosszabbodnak és nem javulnak (lásd.: euroválság, Dél-európai államok súlyos válsága, és az egész EU intézményes válsága). Csak egy bolond ír olyat, hogy a külső körülmények javulnak. A GDP pedig nem évi 7%-kal csökken, mint a balliberálisok idióta gazdaságpolitikája idején.

    Mindeközben egyébként több mint 200 ezer emberrel több dolgozik, mint korábban. Értem én, hogy a kocsmák inaktív népe retteg a munkától (ezért nőtt a balliberálisok támogatottsága), de szerintem érdemes nem elfelejteni, hogy javak kocsmábajárásból nem lesznek (legfelejbb a kocsmárosnak, de a kocsmárosok száma sokkal kevesebb, mint a kocsmába járóké). Ez ilyen “eccerű”.

  121. felix szerint:

    Gordon! nem lehetne, hogy csak olyasmihez szólj hozzá amihez egy kicsit is értesz.
    Ki a fene hagyta hátra azt a 300 milliárdot amit lenyúltatok.
    Világos a válság most van és nem 2009-ben volt.Akkor a szocik csinálták, most meg nektek nincs közötök hozzá. 500 milliárdot meg a télapó osztott szét a költségvetésből a szerintedválság idején. Ugye, hogy mekkora ökörség.
    Mit mond erre orvosod és gyógyszerészed?

  122. felix szerint:

    Kétszázezren dolgoznak többen java részük állami finanszírozásban.
    A verseny azaz termelő szféra meg nem győzi leépíteni az embereket.
    Tanulj egy kis gazdaságtant, bár a te korodban már késő, főleg, hogy nincs rövidtávú memóriád a régmúlt dolgokra meg nem emlékszel.

  123. Dr. grün szerint:

    Cuki bácsi, te csak verd a kolompot!
    “Kolomppal és lúd-millás molinóval tüntetett pár jobbikos a komlói lakossági fórumra érkező Bajnai Gordon ellen. A volt miniszterelnök elkerülte őket, de a helyiek összekaptak
    egymással.”
    http://index.hu/video/2012/11/01/cuki_bacsi_te_csak_verd_a_kolompot/

  124. kiskovi szerint:

    A kormány igent mond a fiatalok kivándorlására, a munkanélküliség további emelkedésére és arra, hogy a fiataloknak már soha nem lesz nyugdíja, de most szükség van a pénzükre, hogy a nyugdíjas csőcselék szavazatait megvegyék.

    Még sorolhatnám tovább, a nyuggerek mindig is megvehetőek voltak a fiatalok nagy százaléka mindig is ostoba, talán az internet segítségével jobban sikerül informálódniuk. Az ellenzéknek ezt kellene még jobban felismernie – már ha van.

    Én abszolút nem örülök neki, hogy a fityisz a jövőmet játtsza/játszotta el, sikerült 2 év alatt brutálisan leamortizálnia az országot, félelmetes, hogy csak megszorítások hátán tudnak elevickélni valahogy, amire az előző években sem volt még példa. 3 éve félkiló kenyér 90Ft ez ma 150Ft, ez lesz az új adónem, amit gond nélkül lenyomnak az emberek torkán, Az infláció az úgy is sokak számára megfoghatatlan fogalom, a sorozatos kamat döntés. Félelmetes játék ez családok jövőjével.. félelmetes az ennyire sok tudatlan választó.

  125. felix szerint:

    A kormány mindig és mindenkor nemet mond a valóságra és hazudik, de lehet, hogy beteg elmék uralják.

  126. lolka szerint:

    kiskovi szerint:
    2012. november 01., csütörtök – 13:12…ez egy érdekes videó…érdemes megnézni
    http://atv.hu/cikk/20121030_matolcsy_szerint_igazabol_jo_hogy_kulfoldre_mennek_a_fiatalok

  127. felix szerint:

    Ebből a kincsből Matolcsynak rendkívül sokat sikerül felhalmoznia.
    Egyébként sík hülye a hapsi.

  128. Zoltán szerint:

    Olvasom ?! győzelmi jelentéseit és csodálkozom, miért nem érzem, hogy Csepel érdemben fejlődött volna 1994 és 2010 között. Nem értem, miért van olyan érzésem, hogy a többi kerület fényévekkel elhúzott, míg mi egy helyben álltunk és dagonyáztunk. 🙁
    Aki nem hiszi, menjen át Erzsébetre vagy a XI. kerületbe Újbudára.

    Számomra nem jelent problémát, hogy a kerület jelenlegi vezetése az előző vezetés által évek alatt előkészített és elkezdett fejlesztéseket nem állította le, hanem folytatta és befejezte. Problémám akkor lesz velük, ha ezt követően nem folytatják a fejlesztéseket, hanem leállnak.

Itt lehet hozzászólni !