Németh Szilárd polgármester levele a szennyvízcsatornázásban érintett kerületi lakosokhoz

Csepel.info

Tisztelt Csepeli Polgárok! Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Hétről hétre közelebb kerülünk ahhoz, ami évtizedekig elérhetetlennek tűnt: hamarosan 4000 csepeli család használhatja az új szennyvízcsatornát. Nem kell már sokat várnunk és elkészül nemcsak az 54 kilométernyi, Csepelt behálózó csatornarendszer, hanem azok a korszerű létesítmények is, amelyek biztosítják, hogy a Háros és Királyerdő talaját régóta károsító szennyvíz végre a Központi Szennyvíztisztító Telepre jusson.

Egy ilyen horderejű, a kerület jövőjét döntően meghatározó beruházás megvalósítása hatalmas munkával, mindennapos kényelmetlenséggel, kényszerű változásokkal is jár. Tudjuk, hogy mindez sokszor erőn felüli türelmet, megértést igényel mindannyiunktól, de jó hír, hogy a munka nagy részén már túl vagyunk.

Kedves Csepeliek!

Kerületünk nemcsak azért szerencsés, mert az Unió, a Főváros és a Magyar Állam támogatásával, lakossági hozzájárulás nélkül valósulhat meg a csatornázás. Szerencsés azért is, mert nálunk rekordgyorsasággal épül a csatorna. Hetente két km új csatorna (!) készül el, így az elmúlt hónapok alatt a teljes mennyiség több mint 80%-a, 45 km már a föld alá került, ami óriási eredmény.

A lakosok számára az intenzív munka során eddig a por okozta a legnagyobb problémát, helyére most, a csapadékosabb idő beköszöntével a sár kerül, ami újabb nehézséget jelent. Jelenleg a munkálatok még kerületszerte zajlanak, így az útburkolatok többsége csak ideiglenesen lett helyreállítva. A végleges helyreállításra akkor kerülhet sor, ha a lefektetett vezetékeket a szakemberek teljes körűen leellenőrizték és rendben találták. A többlépcsős vizsgálatra azért van szükség, hogy a csepeliek kizárólag jó minőségű, üzembiztos hálózatot használhassanak a későbbiekben, ne legyen szükség újabb és újabb útfelbontásokra a már elkészült szakaszokon.

Ahogy Önök is tapasztalhatják, a vezetékek építése folyamatos forgalmi változásokat, akár fontos útvonalak lezárását tette és teszi szükségessé. A munka megtervezése során arra törekszünk, hogy az a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon az érintett lakosok és az arra közlekedők számára. Mindezzel együtt, akár autóval utazunk vagy a közösségi közlekedést vesszük igénybe, csúszásokkal, hosszabb menetidővel kell számolnunk. Ezért arra kérjük Önöket, hogy ebben az átmeneti időszakban közlekedjenek még nagyobb figyelemmel és türelemmel!

A csatornázási munkák miatt – a csepeliek kényelme, biztonsága érdekében – az évi rendszeres, kerületi lomtalanítás elhalasztása vált szükségessé. Ezúton szeretnénk megköszönni Önöknek, hogy mindezt türelemmel és fegyelmezetten vették tudomásul. Természetesen, a lomtalanításra egy későbbi időpontban sor kerül, melynek részleteiről tájékoztatni fogjuk Önöket.

Csepel Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel segítse a szennyvízcsatornázás gördülékeny lebonyolítását, ugyanakkor képviselje minden helyi lakos jogos érdekét.

Ha kérdése, észrevétele, bejelenteni valója van a csatornázással kapcsolatban, továbbra is ingyen hívhatja az alábbi zöld számot vagy írhat erre az e-mail címre:

06-80-296-830

info@eloduna.hu

Köszönöm, hogy támogatásával, türelmével, kitartásával Ön is hozzájárul a kerületünk számára kulcsfontosságú fejlesztéshez!

Budapest, 2012 novembere

Tisztelettel és köszönettel:

Németh Szilárd
Csepel polgármestere, országgyűlési képviselő

37 hozzászólás “Németh Szilárd polgármester levele a szennyvízcsatornázásban érintett kerületi lakosokhoz” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Kár volt áskálódnia a balliberálisoknak (beruházás előtt “úgysem fog elkészülni” duma, beruházás alatti aknamunka feljelentgetések, hangulatkeltés, és politikai ingyencirkuszok formájában+ hozzájuk csapódó közéleti éhenkórászok), mert úgy tűnik, hogy mégis megépül a csepeli csatorna (a csepeli emberek örömére és szolgálatára). Ez a lényeg. A károgó vakvarjúhad lassan átszállhat egy másik ágra (de jobb lenne inkább egy másik fára).

  2. Éva szerint:

    Csatlakozom Gordon véleményéhez, talán még kiegészíteném ,nagyon szépen köszönjük mindazoknak akik lehetővé tették / teszik/ ezt a beruházást ,a sok kényelmetlenséget úgy is elfelejtjük mert az igaz ügy mindig örömmel társul. Külön köszönet Németh Szilárdnak és csapatának munkájuk elismerése képen .

  3. piros volt a paradicsom ,nem sárga szerint:

    -törölve-

  4. admin szerint:

    Kedves paradicsom!

    A következő ilyen után hosszabb pihenőre küldünk.

    Üdvözlettel:
    Csepel.info csapata

  5. piros volt a paradicsom ,nem sárga szerint:

    admin szerint:
    2012. október 30., kedd – 13:39 Mennyi az a hosszabb idő? Ne fenyegess,mert azt nem tűröm! – Undorodom a talpnyalástól! Semmi etikátlan dolgot nem írtam.Csak reménykedtem ,hogy az egyik kommentelőnek jó napja lett …. ” piros volt a paradicsom ,nem sárga ” Esetleg,ha megtisztelnél evvel a megszólítással. Nem áll jól neked a viccelődés.

  6. csumpika szerint:

    ahogy észrevettem, egy ideje már feladták az “úgysem készül el”-t, most az a divat, hogy úton-útfélen hangoztatják, hogy ez az mszp érdeme, mert ők már 1994-ben elhatározták ezt. a tervek is készen voltak, az meg lényegtelen apróság, hogy éppen most készül el. (és úgysem lesz kész időre)
    és az abszolút nonpluszultra hsz pedig, hogy nem a fidesznek lehet köszönni a csatornázást, hiszen egyik politikus kezében sincs se lapát, se talicska.

    persze megértem a vagdalkozásukat, nagyon szokatlan lehet látni, hogy fejlesztéseket nem csak a választás évében lehet végezni, hanem folyamatosan is… 🙂

  7. admin szerint:

    Kedves paradicsom!

    Legyen ez a hozzászólásunk a 2. figyelmeztetés.

    Hogy nekünk mi áll jól, azt mi képesek vagyunk eldönteni. Javasoljuk, hogy a továbbiakban ne foglalkozz az adminokkal, az adminok munkájával és a moderációval, mert azt egyetlen honlapon sem tűrik el. A véleményedet pedig kulturált formában írd le (ha képes vagy rá).

    Szóval még egy dobás…
    Gondold át!

    Üdvözlettel:
    Csepel.info csapata

    U.i.: A nickedet meg pont annyira vesszük komolyan, mint amennyire komolyan lehet venni.

  8. felix szerint:

    Csupinka!
    Nem jól vetted észre.
    Senki sem akarta kisajátítani a beruházást a fideszen kívül.

  9. ebihal szerint:

    Mi van Csumpika? Átfogalmaztad Gordon írását, egyedül nem megy?

  10. "?!" szerint:

    Egyelőre ne szívesen szólok érdemben hozzá ehhez a témához, mert nem szeretnék az észrevételeimmel (a meglévő problémák mellé) újabb akadályokat gördíteni az EU-val történő elszámolás elé, ezért csak néhány apró megjegyzésemet közlöm!

    1.) Megjegyzés a polgármester levelében leírtakhoz:

    Le kellene már szokni a számokkal való dobálózásról, mert a számok könnyen visszaüthetnek!

    Ma már teljesen nyilvánvaló, hogy az október 31.-i kivitelezési határidőig lehetetlen a tervezett 54 km szennyvízcsatorna és a projektben 100 %-os megvalósulás esetére tervezett 3340 bekötés összes munkálatait elvégezni, de ennek ellenére a polgármester levelében az a nagyvonalú kijelentés olvasható, hogy “hamarosan 4000 csepeli család használhatja az új szennyvízcsatornát”!

    Javaslom, hogy nyugtával dicsérjük a napot, és majd csak akkor tapsoljunk, ha az elvégzett bekötések száma megközelíti az előirányzott 3340 bekötést!

    2.) Intelem “röfi”-nek: (a böfögve röfögő “Gordon”-nak)

    Kedves “röfi”!

    Ismét indokolatlanul nagy pofával oktatod és minősíted itt a más véleményen lévőket!

    Jegyezd már meg végre azt a tényt, hogy ez a csatornázás most azért valósulhat meg, mert a Főváros arra illetékes szervei ennek a pályázatát 4 évvel ezelőtt elkészíttették, majd a pályázat műszaki tartalmát az EU részéről 2009. június 14-én jóváhagyták, az EU pénzügyi fedezetet biztosító jóváhagyása pedig 2010. július 6.-án megszületett!

    Ez után pedig az EU-tól megszerzett pénzügyi jóváhagyás birtokában, az előző fővárosi vezetés 2010. augusztus 21.-én meghirdette a közbeszerzési eljárást, és így a 2010. októberben hivatalba lépet új garnitúrának már csak az volt a feladata, hogy a folyamatban lévő közbeszerzési eljárást kiértékelje, a szerződéseket megkösse, majd a tálcán kapott pénzből az előkészített csatornázási beruházást elvégeztesse.

    Ti azonban az előző vezetéstől 2010. október elején tálcán kapott EU-s pénzből sem tudjátok teljes körűen megvalósítani a projekben jóváhagyott mennyiségű csatorna és bekötés kivitelezését a 2012. október 31.-i határidőig, mert Ti csak visszafelé mutogatni és hazudozni tudtok.
    Ennek következtében a 2010. őszén hivatalba lépett új fővárosi vezetés több mint 18 hónapig szarakodott a 2010. augusztusban elindított közbeszerzési eljárással, amelynek az lett a következménye, a kivitelezési szerződések megkötése után mindössze 5 hónap maradt a tervezett 54 km szennyvízcsatorna és 3340 bekötés munkálatainak az elvégzésére.

    A közbeszerzési játékot 2012 áprilisban azt követően fejezték be, hogy sorozatos szabálytalan értékelések miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság 1 millió Ft bírságot szabott ki a Főpolgármesteri Hivatalra!

    Érted “röfi”! A közbeszerzési eljárásra több mint 18 hónapot fordítottak, ezért az 54 km csatorna és 3340 bekötés megvalósítására csak 5 hónap maradt!!!

    A fentiek miatt jobban tennéd, ha röfögés helyett inkább lapátot fognál, és segítenél csökkenteni a fővárosi cimboráitok hülyeségei miatt keletkezett lemaradást, mert azoknak a csatornáknak és bekötéseknek ugrik az EU-s támogatása, amelyek 2012. október 31-ig nem készülnek el!

    3.) Úgy gondolom, hogy a fentiekkel reális tájékoztatást adtam “csumpika” részére is, és kiegészítésként csak annyit jegyzek meg, hogy Csepel önkormányzatának alig több köze volt és van ehhez a csatornázáshoz, mint a lakosságnak, mert a csatornázás beruházója a Főváros, lebonyolítója pedig a Főváros által megbízott Envirduna Kft.

    Németh Szilárdnak a csatornázással kapcsolatos érdemei között azt tartom fontosnak megemlíteni, hogy tudomásom szerint, fegyelmezett ellenzéki képviselőként annak idején ugyanúgy nem támogatta a csepeli csatornázással kapcsolatos fővárosi előterjesztést, mint ahogy a gerincútra vonatkozó előterjesztést sem támogatta!
    Ezt újságcikkben fel is rótták neki annak idején a csepeli mszp-sek részéről.
    (Majd megkeresem, hogy pontosan melyik számban jelent meg erről a tudósítás.)

  11. guriga szerint:

    A helyre állítás meg tavasszal lesz,már mint az utaké.
    Addigra egy jó pár autó futóműve tönkre megy, arról nem beszélve,hogy,hogyan mennek haza az érintett lakosok.
    Kíváncsi leszek 1 hónap múlva milyen hozzászólások lesznek.
    Ez a valóság.

  12. bhu szerint:

    Holnap adják át a gerincutat!! vagy mégsem?

  13. felix szerint:

    Kinek?

  14. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. október 30., kedd – 12:17 …légy szíves nagyon figyelmesen, akár többször olvasd át ” “?!” szerint:
    2012. október 30., kedd – 17:23 …hozzá szólását, mert nagyon egyértelmű átlátható és összefoglaló!…régebben megemlítettem én is, hogy egy adott dolog nem egy ciklusra szól, ezért a szem ellenzőt néha félre kell hajtani, hogy a látó kőr nagyobb legyen. Az egy síkúság roppant károsító hatású. Főleg akkor amikor a kőr 360°-os…

  15. Jellemző, és egyben sajnálatos ez a huzakodás ezzel a csatornázással. Örülni kellene annak, hogy készül, és valóban korszerű lesz sok lakás. Régen el kellett volna készülnie már.
    Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy 18 hónap helyett 8 hónap alatt sikerülhet-e komoly technológiai és kivitelezési hibák nélkül átadni a beruházást?
    Ne felejtsük, hogy 2010 őszén minden szerződést, kivitelezést felfüggesztett az új önkormányzat a csontvázak gyanúja miatt. Nem voltak csontvázak (bölcsen elhallgatva), viszont az idő elfogyott.
    Már most van olyan hely, ahol nem került elég mélyre a csatorna, és félő, hogy nem fogja bírni majd az útterhelést. A beton födém biztosan segít a teher megtartásában, de ha alatta törik a cső, akkor gond lesz. (Gondolom, hogy akkor meg az lesz, hogy a szocialisták rossz helyre terveztették a vezetéket, és ez más a honfoglalás környékén is tudható volt, és persze Gyurcsány a hibás) 😀

    De szívemből kívánom, hogy ne legyen baj, se ott, sem máshol, mert nem jó az senkinek. És kívánom, hogy mindenki bírja majd kifizetni a csatornahasználati díjat is!

    Záruljon végre le az elszámoltatás, a gerinc út, a csatornázás, a kerékpár út, és a 71-es busz ügye (a két utóbbi már kész), tapsoljuk meg az önkormányzatot, és lássuk, mire képes a hátralévő két évben! A saját mutatványok ideje ugyanis most kezdődik!

  16. "?!" szerint:

    Egy kiegészítés a 17:23-as “röfi”-nek címzett írásomhoz:

    Mielőtt valaki olyan hülyének nézne, hogy nem tudom kiszámolni, hogy hány hónap van a csatornázással kapcsolatos közbeszerzési eljárás 2012. áprilisban történt befejezése, valamint a 2012. október végi befejezési határidő között, tájékoztatásként közlöm, a közbeszerzési eljárás áprilisban történt lezárása, valamint a kivitelezésnek a júniusban történt kezdése közötti több mint 2 hónap azzal telt el, hogy a beruházónak meg kellett kötni a szerződést a közbeszerzés nyerteseivel, majd ezután a kivitelezőknek tervező cég bevonásával el kellett készíttetni és Csatornázási Művekkel jóvá kellett hagyatni a csatornázás részletes kiviteli terveit, továbbá a kivitelezőknek szerződést kellett kötni a csatornázás folyamán régészeti felügyeletet és tevékenységet végző intézménnyel!

    A fenti nem nélkülözhető műszaki előkészítő tevékenységek miatt csúszott a kivitelezés kezdése 2012. június elejére, és csökkent le nem egészen 5 hónapra az 54 km csatorna és 3340 bekötő leágazás megvalósításához rendelkezésre álló idő!

    A fenti kiegészítést azért írtam, mert “Igazi Szilveszter” logikusan 8 hónap kivitelezésre rendelkezésre álló időről írt, miközben a kivitelezésre ténylegesen rendelkezésre álló idő nem egészen 5 hónapra csökkent, amely miatt a beruházó cég és a kivitelezők szinte a lehetetlenre vállalkoztak, amikor hozzákezdtek ennek a csatornázási projektnek a megvalósításához!

  17. Edit szerint:

    Szép napot kívánok! Annak idején amikor felénk csinálták a csatornát én csak annyit kértem az Önkormányzattól,hogy a 65000.-Ft-ot amit be kellett fizetni ,hogy rá tudjak kötni, részletekben fizethessem be. A válasz annyi volt majd ha össze spóroltam akkor befizetem!

  18. csapajev szerint:

    Teljesen igaza van “?!”-nek.
    “Gurigának” üzenem,rengeteg fotó készítettem erről a “hadműveletről”…,többek között a szakadó esőben!!!! aszfaltozásról is…..

  19. Gordon szerint:

    Napraforgó!

    Ne károgj! Senki sem néz hülyének, ebben biztos lehetsz. Nagyon is tudatosan cselekszel (egyéni érdekeid mentén). Hol ide, hol oda állsz… de ezt kiveséztük…

    Azért ez elképesztő: ” Csepel önkormányzatának alig több köze volt és van ehhez a csatornázáshoz, mint a lakosságnak, mert a csatornázás beruházója a Főváros, lebonyolítója pedig a Főváros által megbízott Envirduna Kft.” – károgod a faágon ugrálva.

    Nyílván te nem voltál csatornás lakossági fórumon, így nem tudhatod, hogy az általad említett két aktor szorosan együttműködik. Pontosan a csepeliek érdekében. A lakossági fórumon erről is szó volt. Arról sem tudsz, hogy külön biztosa van a csatornázási ügyeknek. Lehet, hogy épp a pogácsát söpörted zacsiba az előtérben, hogy minderről nem hallottál???

    Figyelni!
    Értelmezni!

    Ha a többi általad fórumra rángatott forrás nélküli információ is csak annyire hiteles, mint a fenti mondatod, akkor tényleg felesleges túl sok figyelmet fordítani rád.

    “A károgó vakvarjúhad lassan átszállhat egy másik ágra (de jobb lenne inkább egy másik fára).” /Gordon/

  20. Gordon szerint:

    Edit írja: “Annak idején amikor felénk csinálták a csatornát én csak annyit kértem az Önkormányzattól,hogy a 65000.-Ft-ot amit be kellett fizetni ,hogy rá tudjak kötni, részletekben fizethessem be. A válasz annyi volt majd ha össze spóroltam akkor befizetem!”

    Látod Edit, most több ezer családnak nem kell befizetnie. És ez jó az érintett csepelieknek.

  21. Gordon szerint:

    “Jellemző, és egyben sajnálatos ez a huzakodás ezzel a csatornázással. Örülni kellene annak, hogy készül, és valóban korszerű lesz sok lakás. Régen el kellett volna készülnie már.” – írja 2. Szilveszter

    Utána jó hosszan beszáll az általa “sajnálatosnak” titulált “huzakodásba”. Nincs azzal baj, ha valaki leírja a gondolatait.

    Csak az első bekezdés a fenti esetben felesleges volt…

  22. Dr. grün szerint:

    Röfike!
    Edit a rákötésről beszélt!
    Olvasd és értsd! ))) 🙂 (((

  23. Gordon szerint:

    Én is arról beszélek. Valóban 65 ezer forintot szedegettek. Ez a díj most nincs és ez jó a csepelieknek.

  24. "?!" szerint:

    Kedves “röfi”! (Pontosabban: kedves böfögve röfögő “Gordon”!)

    Látom, hogy a ma reggeli seggnyalásnál elfogyasztott sok birkózószartól túl nagy lendületbe jöttél, ezért a lecsillapításod érdekében küldök neked egy kis olvasnivalót annak a 16 éves időszaknak egy évéről, amely időszakról több mint két éve folyamatosan azt hazudjátok, hogy akkor Csepelen nem épült semmi, és csak a rombolás folyt, amelynek eredményeként 2010. őszén Ti csak egy romhalmazt örököltetek Csepelen!
    —————————————————
    A 2005. évben elért önkormányzati hatáskörbe tartozó közterületi eredmények:

    Útépítés 10 322,2 m˛

    Fenyves u. (Somos u.– Cseresznyés u.)
    Vadgalamb u. (Mária Királyné u.– Ungvár iu.),
    Gőz u. (Arany J. u.– Gőz u. 42.),
    Szabadkai u. (József A. u.– Széchenyi u.),
    Mázoló u. (Fémmű u.– Vető u.),
    Aradi vértanúk útja (Cserháti u. – Tihanyi u.),
    Cserhát u. (Mária Királyné u. – Aradi vértanúk útja),
    Erkély u. (Szt. István u.– Jázminos u.)
    Jázminos u. (Erkély u.– Rozmaring u.),
    Rozmaring u. (Jázminos u.– Erkély u.),
    Fátra u. (Szentmiklósi u.– Királyerdő u.),
    Gyömbér u. (Csalitos u.– Kórus u.),
    Kórus u. (Gyömbér u.– Páfrányos u.),
    Marógép u. (Szentmiklósi u. – Csapágy u.),
    Szalonka u. (Fácános u.– Szalonka u.10.),
    Szt. László tér (Tompa u.– Vörösmarty u.)

    Tömegközlekedési utak felújítása 40 350 m˛

    Széchenyi I. u. (Kossuth L. u.– Temesvári u.),
    Széchenyi I. u. (Temesvári u.– Késmárki u.),
    Szentmiklósi u. (Tihanyi u.– Festő u.),
    Kölcsey u. (Völgy u.– Szabadság u.),
    Erdősor u. (Kossuth L. u.– Arany J. u.),
    Erdősor u. (Arany J. u.– Csille u.),

    Rakéta u. 14 –16. szervízút, parkoló felújítás.

    Járdaépítés 288 fm, 346 m2:

    Cseh M. u. páratlan oldal,
    Pakos M. u. páratlan oldal,
    Szentmiklósi u.– Nyitrai u. sarok,
    Makád u. 1–2.

    Járdafelújítás 7970,4 m˛

    Aradi vtk. útja 32.,
    Badacsonyi u. 19 – 50.,
    Bordás u. 26-28.,
    Csillag u. 2.,
    Csorbatói u. 16, 6.,
    Damjanich u. 198–202.
    Darázs u. 2–6.,
    Daru u. 56–58, 55,
    Denevér u. 2–4, 6–10.,
    Fenyves u. 21, 25, 29–31, 33–35,
    Füredi u. 1.,
    Gyimesi u. 37, 59.,
    Gyopáros u. 2–8.,
    Hengerész u. 23–25.,
    Hód u. 10.,
    Hollandi út 57.,
    Horgász u. 1–5.,
    Hullám u. 2–4.,
    Ibolyás u. 4.,
    Jupiter u. Óvoda előtt,
    Kárpáti u. 1–7, 2–8, 3–15, 16–22, 17–19.,
    Kassai u. 41.,
    Kereszt u. páros oldal,
    Kies u. 1– 9.,
    Kolozsvári u. 51–53.,
    Medve u. 40.,
    Nefelejcs u. 30.,
    Orgonás 2– 6.,
    Pikkely u. 3– 9.,
    Retyezáti 19–19/b, 15.,
    Révész u. 15, 16.,
    Sólyom u. 7–9, 11–13, 14, 18, 23.,
    Szárcsa u. iskola,
    Szászorszép u. 20–32.,
    Szentmiklósi út 215.,
    Szentmiklósi út 155.,
    Tompa u. 1.,
    Tutajos u. 1– 3.,
    Vihorlát u. 81–87, 70, 88, 95–97.,
    Völgy u. 91.,
    Makád u. 1. és 2.számnál,
    Cseh M. u. páratlan oldal,
    Pakos I. u. páratlan oldal,
    Szentmiklósi u. 240.– Nyitrai u. sarok,
    Varjú u. 38.,
    Deák tér 1. (Deák téri templom K-i és É-i oldala),
    Fenyves u. 40–44 sz.,
    Festő u. (Völgy u.– Szt. László u. között),
    Ív u. 30–64 és 66–76 sz. között,
    József A. u. (Temesvári u.– Kassai u. között),
    Katona J. u. (Táncsics M. u.– Tűzoltóság között),
    Késmárki u. (Széchenyi u.– Halásztelek u. között),
    Szt. László u. (Fémmű u.– Acélmű u. között)
    Technikus u. páratlan oldal.

    Út-és járdahálózat fenntartása

    Kátyuzás 4506 m2 szilárd burkolatú útfelületen.

    Fenntartási munka 5547 m2 járdafelületen.

    Földútjavítás 26 461 m2.

    Parkolóépítés:

    Királymajor ltp.: 40 db,
    Szabadság u.: 19 db,
    Kossuth L. u.: 98 db.

    Főgyűjtőcsatorna létesítés 196 fm

    Fémmű u. (Szentmiklósiu.– Kapos u.),
    Szentmiklósi u. (Fémmű u.– Magyarádi u.),
    Magyarádi u. (Szentmiklósi u.– Aradi vrt. u.)

    Szennyvízcsatornák létesítése, lakossági hozzájárulással: 2844 fm

    Csővonó u.( Kapos u.– Szentmiklósi u.)
    Mókus u. (Borz u.– Banka u.),
    Iszalag u. (Gyömbér u.– Szent I. u.),
    Juharos u. (Somos u.– Gyopáros u.),
    Árvalányhaj u. (Juharos u.– Tölgyes u.),
    Fürjes u. (Szentmiklósi u.– Zerge u.),
    Róka u. (Szentmiklósi u.– Fürjes u.),
    Fürjes u. (Szentmiklósi u.– Zerge u.),
    Zerge u. (Nyúl u.– Szarvas u.),
    Kondor u. (Kondor u. 25. – Párnás u.),
    Aradi vrt. útja (Magyarádi u. – Vezeték u.),
    Borz u. (Szent István u.– Ordas u.),
    Damjanich u. (Harmatos u. – Fürdő u.),
    Nyúl u. (Zerge u. – Szarvas u.),
    Szentmiklósi u. (Fémmű u.– Aradi u.),
    Seregélyes u. (Mária királyné útja–Fácános u.).

    Csapadékvízcsatornák, csapadékvízelvezetések:

    Óvoda u.–Nyírfa u. 80 fm,
    Vércse u.–Varjú u. vízrendezés,
    Szt. István út–Kökörcsin u. vízrendezés.

    Vízvezetéképítés: 149 fm.

    NA 110 KPE vízvezeték a
    Déli u. 4–6. számú ingatlanok részére.

    Víztelenítés 185 fm burkolt árok:

    Damjanich u. 130.,
    Késmárki u. 32.,
    Völgy u. 91.,
    Füredi u., Pálma u. elején

    Jelzőlámpa 1 db:
    Szabadság u.–Akácfa u. sarok.

    Parkfelújítások:

    Csete Balázs u. –Zsák Hugó u.,
    A Komptól a Horgásztanyáig a vízparti részen,
    Szent Imre téren,
    Áruház téren,Királymajori lakótelepen,
    Bajcsy Zs. uti – József Attila úti lakótelepen.

    Játszótérfelújítások:

    Elefántos játszótér,
    Kis-Duna ligeti játszótér,
    Hollandi úti Barátságparkban lévő játszótér,
    Kokilla téren lévő játszótér,
    Makád u. 1. sz. alatt lévő játszótér,
    Kiss János alt. u. 59-65. sz. alatti játszótér,
    Iskola téri játszótér,
    Zöldfa u. 10-11. alatti játszótér,
    Spár Áruház előtti játszótér,
    Árúház tér 5. sz. alatti játszótér,
    II. Rákóczi F. u. 94-96. közötti játszótér.

    Önkormányzati lakásépítés: 116 db.
    (A II. Rákóczi F. u. páratlan oldalán, a vörös homlokzatú házak.)

    ———————————————————–

    Majd jelezd “röfi”, ha fent felsoroltakat sikerült bemagolni és a helyszínen ellenőrizni!

    A jelzésed után küldeni fogom az újabb listákat is azért, hogy legyen mihez mérni a saját teljesítményeteket!

  25. Jeniszej szerint:

    A Fater foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a büdös disznók szagát. 🙂

  26. Jeniszej szerint:

    Mikor van lomtalanítási nap Csepelen ott ahol nem csatornáznak? Például Csillag telepen.

  27. Jeniszej szerint:

    A Faterom már végleg lemondott a kompról és az olcsó BKV jeggyel igénybe vehető kishajó járatról is. A turisták sem tudják felkeresni a fegyvergyáros rozsdatemetőjét olcsó vízi úton.
    A Fater is kerülő úton tud eljutni a Budafoki pincékhez.
    🙁

  28. baluanyu szerint:

    Úgy látszik,ez a fórum szinte kizárólag a politikai sárdobálásról szól.Én csak annyit tudok,hogy Csepel a korábbi vezetés idején is “mostoha gyereke” volt a fővárosnak és ez úgy tűnik,most sem sokat változott.

  29. Baranyai Terézia szerint:

    A hozzászólásomat szerettem volna képekkel illusztrálni, hogy milyen volt az ingatlanom előtti járda és környéke a csatornázás / bocsánat a vandalizmus/ előtt és után, de erre itt nincs lehetőségem. A lényeg az, hogy a gomboz igazították a kabátot a kivitelezőnek titulált “dolgozók” Láttak már markolóval végzett “fakivágást”?…..én sajnos átéltem a saját ingatlanomon. Röviden a bokraimat kérdezés nélkül kitépték, a járdát tönkretették, amit korábban mi itt lakók rossz földútnak neveztünk azt most visszasírjuk, mert olyanok lettek az állapotok….több mint 2 hónapig “dolgoztak” egy olyan útszakaszon ahol 7 – 7 ingatlan van, és még mindig itt vannak a gépeik, ebből 3 hétig egyáltalán nem lehetett a saját ingatlanomat autóval megközelíteni, és minden tiszteletem a szennyvíz szállítóknak és a kukásoknak, hogy oda is bementek ahová egy egyszerű halandó még gyalogosan is nehezen .

  30. Tóth Erika Katalin szerint:

    Egyet értek Baranyai Terézia hozzászólásával!
    Kíváncsi lennék, ha az utcánkban képviselő, ne adj isten polgármester vagy alpolgármester lakna, akkor is olyan maradt volna e az utca, a” végre csatornázás után”, mint egy ó falusi homokdűne?
    Felháborító! 2012-ben ezt mondjuk Budapestnek. Tönkre mennek az autók, a cipő sáros-homokos lesz, mintha faluból menne az ember. De bocs, nem akarom megsérteni a falvakat, némelyik rendezettebb, mint Királyerdő most felbontott utcái. Megérdemelnék a felelősök, hogy fejecskéjüket belenyomogassuk a homokba! Persze ilyenkor felelős az nincs. Ugye képviselő urak?

  31. Tóth Erika Katalin szerint:

    Utószó az előzőhöz. Az a legnagyobb baj, hogy ez itt kérem a dühöngő. Azért nyitották, hogy legyen valahol kiadnunk a mérgünket. Egy érdekelt sem olvassa valószínűleg.

  32. Gordon szerint:

    Bezzeg mikor nem épült a csatorna “minden rendben” volt… A cipő se lett sáros esős időben.

  33. nagyapó szerint:

    Repetitio est mater studiorum.(Ismétlés a tudás anyja, mert a katonaiskolában nem volt latin)
    “nagyapó szerint:
    2012. október 29., hétfő – 20:51
    Eeetásak! 80% kész. Elképzelhető némi késés, ami mindig adódhat, úgy hogy lehet tapsikolni, hogy nem sikerült, nem sikerült, nem sikerült!
    Lehet ujjongani, Szilárdnak ez sem sikerült! kb. 2%-ot tévedett, de a csatorna elkészül, ugye eetásak!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  34. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Lehet ujjongani, Szilárdnak ez sem sikerült! kb. 2%-ot tévedett, de a csatorna elkészül, ugye eetásak!!”
    Ha Szilárd 2%-ot tévedett akkor Te 18%-ot, mert úgy jön ki a húsz!
    Valaki esetleg valakik már megint hazudnak, pedig csak a komcsik olyanok! ))) 🙂 (((

  35. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Állítólag tanár, így meg kellene tudni különböztetni a különböző mondatokat, éspedig:
    1. 80% kész. Ez van az egyik mondatban.
    2. kb. 2%-ot tévedett. Ez van a másik mondatban.
    A kettő mondat között nincs korreláció (lineáris kapcsolat), a második érthetően a jövő, ami elképzelhető. Elképzelhető ugyanis, mondjuk, 2%, vagy akármennyi csúszás. Ekkor tapsikolhat idióta Dr. grün t.t.és “apró dögei”, hogy nem sikerült, nem sikerült, nem sikerült!
    Így kerek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  36. Gordon szerint:

    Nagyapó (23:14)!

    Ezek varjak. Elérte őket a hideg (szoci pénzcsapok elzárása Csepelen) és most károgva ülnek a fán.

    “Varjú károg, fúj a szél,
    Esik a hó, itt a tél.
    Jaj de nagyon hideg van,
    Ropog a hó alattam.
    Vígan csúszik a kis szán,
    Most örülök igazán.”

  37. "?!" szerint:

    Ne keltsetek pánikot böfögve röfögő hazug disznó “Gordon” és címeres ökör “Nagyapó”!

    A csepel.hu-ról bemásolt éppen aktuális alábbi ütemterv szerint, még bőven van idő a csatornázás október 31-ig történő befejezésére, hiszen mindenki láthatja, hogy az ütemterv szerint még csak ez után kerül sor október 8. és október 14. között az alábbi utcákban a szennyvízcsatornázási munkálatok elvégzésére Csepelen.

    Tehát az október 8. és október 14. közötti héten várhatóan az alábbi utcákban zajlanak majd a szennyvízcsatornázási munkálatok:

    Utca neve

    Aradi utca
    Arany János utca
    Barackfa utca
    Bokros utca
    Borókás utca
    Cseresznyefa utca
    Csőgyár utca
    Damjanich út
    Damjanich út
    Dinnyés út;
    Fagyöngy utca
    Gondolás utca
    Hajós utca
    Hársas utca
    Hársas utca
    Határ utca
    II. Rákóczi Ferenc u.
    Kárpáti utca
    Kies utca;
    Kokilla tér
    Kolozsvári utca
    Körtefa utca
    Ladik utca
    Liliom
    Mária Királyné útja
    Mária Királyné útja
    Mecseki utca
    Meggyfa utca
    Móri utca
    Nyest utca
    Orgonás utca
    Őz utca
    Pikkely utca
    Pöltenberg utca
    Retyezáti utca
    Rigó utca
    Sáska utca;
    Sügér utca
    Szegfű utca
    Szent István út
    Szőlős utca
    Tanácsház utca,
    Tárház utca
    Temesvári utca
    Tövis utca
    Tulipán
    Vágóhíd utca
    Vágóhíd utca
    Varjú utca
    Veréb utca
    Zsilvölgyi utca

    Meg tudjátok-e mondani böfögve röfögő hazug disznó “Gordon” és címeres ökör “Nagyapó”, hogy melyik év október 8. és október 14. között fognak zajlani a fenti utcákban a csatornázási munkálatok?!

    Ceterum censeo… A volt kommunista címeres ökör nagyapó és a böfögve röfögő “Gordon”, ha kinyitja a száját vagy veri a klaviatúrát akkor hazudik, ha kinyújtja kezét akkor lop. (Ennek ellenére Ti most ne hazudjatok!)

Itt lehet hozzászólni !