Ötszáz ember kap munkát a Bridgestone tatabányai üzemében

Origo, NGM

Közel 75 milliárd forintos beruházással bővíti tatabányai egységét a japán Bridgestone. A félezer új munkahelyet jelentő lépéssel a gyár termelése 2017 után megtriplázódik.

A japán Bridgestone a tatabányai gyáregysége jelentős bővítéséről döntött. A világ egyik vezető gumiabroncsgyártója 267 millió eurós – közel 75 milliárd forintos – beruházást hajt végre, és több mint 500 új állást teremt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A várhatóan 2017 első felében befejeződő fejlesztéssel megtriplázódik az üzem kapacitása: naponta 18 ezer darab abroncs készülhet majd a gyárban.

Az NGM közleményében azt írja, “Magyarország mára Közép-Kelet-Európa autóipari központjává vált, ezt erősíti az újonnan bejelentett beruházás is, amely hozzájárul Magyarország exportjának bővüléséhez”.

origo.hu

7 hozzászólás “Ötszáz ember kap munkát a Bridgestone tatabányai üzemében” bejegyzésre

  1. Barkóczi Zoltán szerint:

    Ez a hír hogyan hozható összefüggésbe Csepellel?
    Jaaaaaaaaaaaaa, Csepel is közlekednek olyan autók, amelyeken Continental abroncsok vannak.

  2. Gordon szerint:

    Barkóczi fél, hogy e’ ke’ mennie dógozni??? …

  3. Barkóczi Zoltán szerint:

    Dolgozom most is, hogy legyen mit ellopni/szétosztani különféle jogcímeken, illetve az eddig okozott hatalmas lyukat be tudják tömni.
    De mi a francért magyarázkodom? :mrgreen:

  4. Gordon szerint:

    Barkóczi:

    “Dolgozom most is”

    Bruhaha.. 😀

  5. Vátesz szerint:

    Erről pofázok sokszor, az elvtársak lenyúlták a gyárat, s így a sajátjukat kellene adni egy komoly beruházáshoz Csepelen!

  6. Vátesz szerint:

    A baloldal azért kormányképtelen, mert a maszopos politikusok ugyanúgy képtelenek összefogni, mint a maszopos tőkések, mégha azt a saját érdekük kívánná is!

  7. felix szerint:

    Vátesz!
    Most mondtál valamit.

Itt lehet hozzászólni !