Újabb vádemelési javaslat FKF-ügyben

Mno.hu

Kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanújával összesen tizennyolc személlyel szemben vádemelési javaslattal zárult hétfőn a nyomozás a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. gazdálkodása ügyében – erősítette meg a Magyar Nemzet információját Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Elmondta: a két éve kezdődött széles körű nyomozás során a fővárosi társaság működésével kapcsolatban több korrupciós bűncselekményt is felderítettek, a vádemelési javaslatot még hétfőn a Fővárosi Főügyészséghez továbbították. A nyomozók adatai alapján tizenegy cég képviselője az utóbbi évek során több alkalommal jogtalan anyagi előnyben részesítette az FKF Zrt. munkatársait azért, hogy cégük lehessen az „anyagbeszállító”.

Az FKF dolgozói és vezető beosztású alkalmazottai a jogtalan anyagi ellenszolgáltatásért munkaköri kötelességüket rendszeresen megszegték, a cég működéséhez szükséges eszközöket, alkatrészeket többszörös áron szerezték be. A számlák ellenértékének pár százalékát a beszállítók a beszerzők és azok vezetői részére visszaosztották.

Ismert, a közszolgáltató korábbi vezérigazgatója, Bielek Péter ellen a Fővárosi Főügyészség már idén júniusban vádat emelt.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Forrás: Mno.hu

28 hozzászólás “Újabb vádemelési javaslat FKF-ügyben” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Ez igen. Ez az mszp.

  2. Nemmondommeg szerint:

    Javítanék: Ez az Mszp és a Fidesz. Szétrabolták az országot 24 év alatt teljesen tönkre tették. Munkanélküliség, kilátástalan jövő, sorolhatnám. Mindössze két párt tette ezt. Az Mszp és a FIDESZ. A legnagyobb baj most az van a hazug Fidesszel, hogy azt hiszi amit most csinál az jó. Most miért nem hallgatja meg a népet ? Akinek az adójából él ? Undorító, nem kevésbé mint a vörösek voltak.

  3. Dr. grün szerint:

    gordon!
    Ez igen! Fityuzz, ez meg a fityesz! 🙂

    Nemzetközi sajtószemle
    „Magyarországon a tűz körül Orbán Viktor rablóvezér bandája ül”
    http://www.168ora.hu/itthon/magyarorszagon-a-tuz-korul-orban-viktor-rablovezer-bandaja-ul-104121.html

  4. Tóth Mária szerint:

    Mszp, lejártatok mint a bakelit lemez!

  5. Cs.pepe szerint:

    Tóth Mária nálad mindenki komcsi, aki a fidesz ellen mer szólni? nagyapó kikérte magának, hogy Rákósihoz hasonlítottam az itteni fidesz-hívőket, pedig pont te vagy a legjobb példa “aki nincs velünk, az ellenük van”. Szerencsére nem fekete-fehér a világ, nyisd ki a szemed és nézz körül, bújj ki a csigaházadból fedezd fel a körülötted lévő világot, meg fogsz lepődni és akkor talán nem leszel ilyen dühös és haragvó és rájössz, hogy vannak a politikánál sokkal fontosabb dolgok is a világon.

  6. Gordon szerint:

    “Mindössze két párt tette ezt. Az Mszp és a FIDESZ.”

    Badarság.
    Hol az SZDSZ!????

  7. ugró mókus szerint:

    Tóth Mária
    Ti is lefogtok szép lassan járni aztán majd búslakodhattok,meg lehet bontani a kordont az áll jól Miniszterelnökünknek(áldasék a neve). Ki fog napi 9,5 milliót fizetni a Századvégnek,tessék mondani az nem tisztességtelen haszon? Csak úgy kérdezem,tudom a választ 2/3 az 2/3 hát igen.

  8. Gordon szerint:

    Mindenki lejár egyszer. Még ugrom ókus alatt is kivágják a fákat és végül belepottyan a szoci pöcegödörbe (ahonnan kimászott).

  9. ugró mókus szerint:

    Bocsánat ugró mókus.Szóval a pöcegödörben te mert jegyezd meg jól kedvenceid sem különbek,sőt.A különbség kettőnk között,hogy te önfeledten tapsolsz ahhoz,hogy kilopják a szemedet a fijjug és még dicséred is őket ezért.Tapsolj csak szépen tovább.

  10. ugró mókus szerint:

    bocsánat a pöcegödörben te vagy így a helyes.

  11. Gordon szerint:

    El vagy tévedve…

  12. Cs.pepe szerint:

    Gordon, szerinted a hozzászólásaid segítenek a fidesznek, inkább eltaszítják az embereket, lehet stratégiát kéne váltanod…., hacsaknem titkos szoci ügynök vagy :).

  13. Gordon szerint:

    Mi a taszító abban, hogy meg merem kérdezni:

    “Hol az SZDSZ?!”

  14. Cs.pepe szerint:

    Hát ha tényleg csak ezt az egy mondatra, kérdésre gondolsz, akkor lehet benned van a hiba, és nem a stratégiátokban. Olvass vissza és meg fogsz lepődni, többször is hozzászóltál :).

  15. Nemmondommeg szerint:

    Gordon igazad van. Az SZDSZ is benne van, Miki egérrel az élen. Cs.pepe teljesen jókat ír. A Fidesz is a saját szavazóit vágta át nem egyszer nem kétszer, hanem folyamatosan. Ennyire megbocsájtható lenne folyamatosan hazudni, országot, népet tönkre tenni ?
    A fiatal, erős, tanult jövőnk most megy (menekül ) ki külföldre, mert ez az ország csak szegénységet és csoróságot képes adni.
    Ne lopjanak a politikusok két három hónapig, mindjárt meglátszik majd az ország gazdaságán. Ja nem, túl sokat kérek.

  16. Nemmondommeg szerint:

    Nem ide tartozik de óriási, hatalmas hírem van. Fenomenális, elképesztő. Hihetetlen.
    F e l f o g h a t a t l a n.
    A 4-es metró haladt ma 3,2 tripcentimétert. ( Ez egy új mértékegység amit kifejezetten a nálunk épített metrónál alkahalmaznak ennél nincs kisebb.)
    Ja nem is, tévedtem. Az egyik munkás tüsszentett és lehullott a vakolat 🙂 Ez ugyanmaz a metró amire a Fidesz azt mondta, hogy azonnal leállítják és majd jól felülvizsgálják. gondolom túl sok pnz jön be nekik zsebbe évtizedeken át. Ez már guinness rekord :DDD

  17. Vitéz Nagybányai szerint:

    Akkor most emlékezzünk meg a BKV busztenderről.
    Szeretném, ha a nyaloncok elmagyaráznának valamit, hogy van az, hogy Széles Gábor cége nyerte meg a busztendert Mercedes buszokkal, az a Széles Gábor aki szervezi a békemenetet, az a Széles Gábor aki bagóért megkapta az Ikarust azzal a szöveggel, hogy majd megmenti a magyar buszgyártást.
    Miért nem Ikarussal nyertek, mégsem mentette meg?

    Mindegy a békemenet szervezése jobban megy.

  18. Nemmondommeg szerint:

    Óriási, hatalmas hírem van. Fenomenális, elképesztő. Hihetetlen. F e l f o g h a t a t l a n.
    A Fidesz egy napig nem hazudott, lopott nyomorított meg embereket a vörösökkel karöltve. Ja nem, csak sokat aludtam.

  19. Té-Gé szerint:

    Gordon szerint:15:10
    “Mindenki lejár egyszer.” Szerencsére ez így van, ti is! 🙂 “kivágják a fákat” Úgy, mint ti szoktátok? Ld. Táncsics? 🙂

  20. Nemmondommeg szerint:

    Sajnos az elmúlt 24 év nem ezt mutatja. Csak ez a nép választja meg újra és újra azokat akik pofátlanul mindig csak hazudni, lopni, csalni tudtak eddig.

  21. Katka szerint:

    Napi tízmillióért dolgozott a Századvég a kormánynak

    A Századvég-csoport az év első felében csaknem egymilliárd forintért készített a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak közpolitikai tanulmányokat, és ezzel napi csaknem tízmilliót kerestek.

    Az Eötvös Károly Intézet (EKINT) munkatársa – a TASZ-szal együttműködésben – közérdekű adatok megismerése iránt indított pert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) szemben – tájékoztatott közleményében az intézet.

    A megismerni kívánt adatok olyan szerződésekkel függenek össze, amely alapján a Fidesz-közeliként emlegetett Századvég-csoport 2012. február 23. és 2012. május 31. között – tehát rendkívül rövid idő alatt – csaknem egymilliárd forint vállalkozási díjat kapott tanulmányírásért, tanácsadásért és hasonló szolgáltatásokért. Ha a vállalkozó hétvégén és minden munkaszüneti napon dolgozott, akkor is naponta kilenc és fél millió forint közpénzért tette ezt – hangsúlyozza az EKINT.

    A per még nem ért véget, azonban az első tárgyaláson a minisztérium jogi képviselője által átadott irat szerint „a Századvég Konzorciummal kötött (…) szerződés 2011. évi 939.632.750.- forint összegű forrásából 2012. június 30-ig 933.695.905.- forint összeg került kifizetésre. A fennmaradó (ki nem fizetett) összeg 5.936.845 forint.”

    A dokumentum (pdf) az egyes témák szerint lebontva tartalmazza továbbá a szolgáltatott tanulmányok, elemzések körülbelüli, átlagos terjedelmét is. A legjóindulatúbb számítás szerint egy oldalnyi tanulmányra 470 ezer forint, egy szerzői ívre kilenc és fél millió forint jut. A tárca eszerint az első szerződéses periódusban felhasználható keretösszeg 99,37 százalékát kifizette a Századvég-csoportnak a tanulmányokért, elemzésekért.

    Az NFM és a Századvég-csoport közötti szerződés (pdf) szerint egyébként utóbbi összesen 2.673.255.425 forint vállalkozási díjért teljesít 2014 végéig állami megbízást, amely többletigények esetén akár 3.121.089.175 forintra is felemelhető – hangsúlyozza az intézet.

    Az arányokat példákkal is illusztrálták: az eredeti összeg is több annál, mint amennyit a 2012-es költségvetésben az állam a kormánypártok és az ellenzéki pártok támogatására összesen fordít. Ez a pénz körülbelül megfelel annak a summának, amelyet idén a kormány a költségvetésből összességében szán a felsőoktatási intézmények hallgatóinak juttatásaira, az Országos Mentőszolgálatra fordított központi költségvetési támogatás pedig ebből ötször jönne ki.

    Az NFM jogi képviselője a tárgyaláson azt állította, hogy az eddig csaknem egymilliárd forintért beszerzett tanulmányokat és elemzéseket a minisztérium nem kezeli, így kiadásukra nem kötelezhető. Azt viszont már nem tudta megmondani, hogy ki „kezeli” a dokumentumokat – emelte ki az intézet.

    http://ekint.org/ekint_files/File/levelezes/szazadveg_tanulmanyok_lista_rotated.pdf

    http://www.kormany.hu/download/d/8a/70000/NFM-Sz%C3%A1zadv%C3%A9g%20al%C3%A1%C3%ADrt%20II%20szerz%C5%91d%C3%A9s.pdf#!DocumentBrowse

  22. ugró mókus szerint:

    Csak így tovább Giró-Szász Andrásnak legyen mit a tejbe aprítania,ha elkerül a zsíros bödön mellől.Szép új világ.

  23. felix szerint:

    Na Gordon.
    Ebben nincs se SZDSZ sem MSZP és egy fia komcsi sem.
    Mégis pofátlanabb mindennél.
    Ugye utána jársz, mert te az ilyet nem tűröd?

  24. nagyapó szerint:

    Ságvári et.! Valami nem stimmel! Telik a kaptár. Masíroznak befelé az elmúlt évek „kiemelkedő” személyiségei, rendőrök, cégvezetők (szép PPP börtönt építettek maguknak Szombathelyen). Ki fogja pénzelni az MSZP-t?
    Más.„… a miniszter úgy ítélte meg, hogy ha nem változik alapvetően a nemzetközik környezet 2013 közepéig-végéig, akkor Magyarországnak nem lesz szüksége külső finanszírozásra.”
    Kedden folytatta erősödését a forint: az eurót délután négy órakor 277,61 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, míg délelőtt fél tízkor 278,14 forinton, hétfő délután pedig 278,93 forinton.
    Más. HAJRÁ MAGYAROK!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  25. Nemmondommeg szerint:

    nagyapó, nagyapó.
    “A világ jegybankjai elárasztották pénzzel a piacokat, ez hajtja a forintot is.”
    Te is idejársz hazudozni az összes Fideszessel, akik nap mint nap szemen köpik a saját választóikat ? Ez vörös szokás. Nem vagytok bizony ti sem különbek.

  26. Nemmondommeg szerint:

    “…….. elrendelte a Gyulai Törvényszék a Gyulai Húskombinát Zrt. felszámolását kedden”
    Egymillió munkahely. Lassan tényleg eléritek, csak mínuszban. Tetvek.

  27. felix szerint:

    Szemétláda!
    Mintha a cikkben nem merült volna fel pártvonatkozás.

Itt lehet hozzászólni !