Dugó Csepelen, baleset a Hungárián

Csepel.info, Index.hu

Dugó a csepeli Ady Endre úton

Reggeli bosszankodás Csepelen, az Ady Endre úton

Idegrendszert felőrlő dugó bénította meg ma reggel a Csepelről kivezető utakat – értesült a Csepel.info. Bár a közlekedési dugók sajnos a kerületünkben is gyakoriak, ilyenkor jelentősen megnő a balesetveszélyesen, sőt, időnként életveszélyesen előző autók száma. Úgy tűnik, sokaknak megéri a kockázatot, hogy öt méterrel előrébb kerüljenek.

Lapunknak arról nincs tudomása, hogy Csepelen vagy az innen kivezető utakon történt volna baleset, az azonban biztos, hogy a Hungária körúton volt egy ilyen eset: egy veszélyes anyagot szállító kamion ütközött egy személyautóval. Könnyen lehet, hogy a csepeli dugónak is ez volt az oka. Az alábbiakban az Index beszámolója olvasható a Hungária körúti balesetről.

Egy veszélyes anyagot szállító kamion ütközött egy személyautóval a Hungária körúton, pénteken reggel, a járműből savas folyadék szivárgott, óriási dugót okozott a baleset.

Hungária

Az Index képeit itt nézheti meg

Veszélyes anyagot szállító kamion ütközött egy autóval péntek reggel a fővárosban, a Hungária körút és az Ajtósi Dürer sor kereszteződésében. A teherjárműből salétromsav és glicerin ömlött ki, közölte Dobson Tibor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.A teherjármű 200 darab 20 literes kannában foszforsavat,20 darab 200 literes hordóban pedig glicerint szállított. Az ütközéskor két foszforsavas és egy glicerines edény sérült meg.

A veszélyes anyagok az útra folytak, azért riasztották a tűzoltóság Vegyi Felderítő Csoportját. A tűzoltók a folyadékot homokkal itatták fel, amit egy seprűs kocsival takarítottak el. Az épségben maradt kannákat és hordókat egy vegyi anyagtároló telepre vitték. “Vegyi veszély nincs, dugó van” – mondta Dobson.

A mentés idejére a Hungária körúton csak egy sávon lehetett közlekedni és reggel kilenc óráig az 1-es villamos sem járt. A forgalom délelőtt 11 órára állhat helyre, kilenc órakor még nagy volt a torlódás. A balesetben a személyautó vezetője szenvedett könnyebb sérüléseket. Őt a helyszínen ellátták, nem kellett kórházba vinni.

Forrás: Index.hu

10 hozzászólás “Dugó Csepelen, baleset a Hungárián” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    Hát ezt most nem nagyon értem. Le akartatok közölni egy cikket a reggeli Hungáriás alesettrôl, de csepeli szálat akartatok kötni hozzá? Másra nem tudok gondolni, hogy ez a két hír hogy jön össze…
    Ráadásul az egyik nem is hír, hiszen az Ady-n gyakran torlódnak a kocsik.
    A két eseménynek szerintem nem sok köze volt egymáshoz. Én fél kilenc körül haladtam Csepelrôl végig a Hungárián a Mogyoródi útig. Hát kérem, a Hungária teljsen kihalt volt, mindkét irányban. Még hétvégén is több autó megy erre…
    Valószínûleg most is az volt, hogy a reggeli hírekben bemondták, erre az emberek 80%-a megijjedt, és másfelé ment. Ez szokott történni…

  2. admin szerint:

    Bocs Lexon, de most ez a mai dugó nem a szokványos volt, hanem durvább. Kerestünk rá közelebbi magyarázatot, de csak a Hungária körutast találtuk.

  3. Földhözragadva szerint:

    Vmi busz adta meg magát, Csepelen, feltehetően az Ady-Kossuth sarok környékén. Az -általam közutálatnak örvendő- rádióadó sms-t kapott, hogy “már körberajzolták a zsaruk a buszt”…Persze média, kéretik fenntartásokkal fogadni…:(

  4. Papi szerint:

    Ahoz, hogy dugó legyen az Ady Endre úton (oda-vissza) nem kell balesetnek lennie. Reggel Pest felé délután Csepel felé minden hétköznap dugó van.

  5. baniko21 szerint:

    Papinak.
    Remélem reggel senki nem kapott szivinfarktust, vagy valami hasonló
    életveszélyes dolgot, mert akkor alighanem a dugóban lelte volna halá-
    lát. Gondolom a mentő sem tudott volna haladni. Csepeliek vigyázzatok!
    Ha dugó van akkor kórház sincs, mivel a csepeli el lett herdálva elfekvő-
    nek.

  6. mics szerint:

    Az a baj cseoellel hogy a Gubacsi hidatlebontották félig arra hivatkozva hogy nembírja a terhelést,kérdem én ha egy camion 40-tonna megrakva és egy vasútikocsi 30-tonna üresen+45-50 tonna a rarománya kocsinként ami átgurul a hídon kb 5-db van egyszerre a hídon akkor miért nembírja a terhelést?Aki régen is járt CSEPELRE az emlékezhet arra hogy Erzsébetről 2-sávon lehetett átjönni .HA ez a két sáv meglenne akkor a mostani odavissza forgalmú sávokat lehetne Csepelröl Erzsébetfelé használni,ezzel enyhülne adugó ,és ha a papírgyárnál csinálnának egy kerülősávot akkoracsepelremenők folyamatos haladása biztosítva lenne.Ezzel megoldódna az Ady E úti dugó.

  7. Papi szerint:

    mics!
    A fővárosnak kellene megépiten a Gubacsi hidat de minden alkalommal megígérik aztán szóba sem jön a megépítése.
    baniko21!
    Már több mint tíz ember azért halt meg mert későn értek vele a kórházba és ez NEM a mentősökön múlott.

  8. baniko21 szerint:

    Papi!
    A hozzátartozók miért nem perelik be a csepeli önkormányzatot, kárté-
    rítést követelve? A csepeli kórház megszünésénél az önkormányzat a
    világon semmit nem tett annak érdekében, hogy ennek a 69 ezer ember-
    nek, és a 40-50 ezer aglomerációban élő embernek megmentse a kórhá-
    zat.

  9. Papi szerint:

    baniko21!
    A válasz nagyon egyszerű: mert ők a mentősökre és a forgalomra fogják a szemétségüket. Már volt rá példa. Egyébként sem a kerületi sem a fővárosi vezetést az érdekli legkevésbé, hogy velünk kisemberekkel (és nekik mindegy, hogy Fideszes, vagy MSzP-s, vagy nem érdekli a politika) mi történik.

  10. grál szerint:

    Ja, ha mindenki a segge alatt kocsival akar közlekedni, akkor ne ríjjatok. A Csepeli kórházat meg, mikor még működött halálkórháznak nevezték a Csepeliek, aki tehette nem oda vitte beteg hozzátartozóját.

Itt lehet hozzászólni !