Robbantás a Szilvásy-nyaralónál: erről is a „riválisok” tehetnek?

Mno.hu

Szilvásy György nyaralója

Szilvásy nyaralója (fotó: Népszabadság)

Azt igénylem a politikai riválisoktól, függetlenül attól, hogy van-e vitánk: fejezzék ki szolidaritásukat Szilvásy György miniszter mellett, és mondják el hangosan, hogy elutasítják az ilyen fajta erőszakot – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter nyaralóját ért támadással kapcsolatban.

Érteni kell, hogy itt kétfajta felelősségről van szó – hangsúlyozta Gyurcsány a Szilvásy-nyaralót ért támadás kapcsán. Az egyik az elkövetőé, amely egy köztörvényes bűn, s a rendőrséget arra kell kérni, hogy határozottan járjon el, és találja meg az elkövetőt vagy elkövetőket – mondta. De van azoknak is felelősségük, akik Magyarországon az elmúlt években ezeket az indulatokat szították, és mentséget kerestek arra, hogy miért lehet támadólag, agresszíven fellépni, s azt mondták, hogy bármilyen eszköz megengedhető a kormány elkergetésére – fogalmazott.

„Remélem, hogy van lelkiismeret-furdalásuk azoknak, akik ezt hangoztatták az embereknek, s akik elhitették nagyon sokakkal, hogy a politikai küzdelembe ez is belefér” – így Gyurcsány. Kifejtette: nem véletlen, hogy politikusokat ilyen támadások érnek, s emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban jó néhány képviselőt is ért ilyen atrocitás. „Nincs az a politikai törekvés, amelyet alátámaszthat ez a fajta gyalázatos magatartás” – hangoztatta Gyurcsány.

Robbanásról tudnak a településen

Szilvásy György szerda délután megerősítette, az ő nyaralójának ajtaján találtak égési nyomokat. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter a történtekkel kapcsolatban mindössze annyit mondott: reggel értesítették az esetről, és együttműködik a nyomozást végző szervekkel. A kormányszóvivői tájékoztatón szerdán Budai Bernadett elmondta: Szilvásy György reggel kapott tájékoztatást arról, hogy a nyaralójánál „valamiféle robbantás, robbanás történt”. „Akár miniszterrel, akár országgyűlési képviselővel, akár egy állampolgárral szemben ilyet követnek el, azt csak elítélni lehet” – jelentette ki a kormányszóvivő.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője korábban azt mondta: égési nyomokat találtak a Veszprém megyei nyaraló ajtaján, az épületben senki sem tartózkodott. „Jelenlegi adatok szerint a bűncselekményt szeptember 3-án a hajnali órákban követték el, ismeretlen gyúlékony anyag felhasználásával”- olvasható a rendőrség honlapján. Az okozott kár megállapítása folyamatban van, személyi sérülés nem történt – írták. Az ügyben ismeretlen tettes ellen, rongálás bűncselekménye miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Kigyós Ferenc, a falu polgármestere az elmondta, tudomása szerint nem Molotov-koktél robbant az udvaron, ugyanis a detonáció ereje annál sokkal nagyobb volt. Közlése szerint a helyszínt tűzszerészek vizsgálják. A polgármester hozzátette: a miniszteri nyaralónak a verandája és egy folyosó sérült meg a robbanás következtében.

Léder Müller Éva, aki Szilvásy házával szemben lakik, azt közölte, hogy hajnalban rettenetes erejű detonációra ébredt fel. Közlése szerint tüzet nem tapasztalt a miniszteri üdülő udvarán, de nagyon erős benzinszagot érzett.

A Magyarok Nyilai áll a támadás mögött?

Azt egyelőre nem tudni, hogy a titokminiszter nyaralóját ért támadás mögött is a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg áll-e. A mostani eset azonban nagyon hasonlít a februári szocialista politikusok házát ért Molotov-koktélos támadásokhoz, amelyeket ez a szervezet vállalt. Az egészségbiztosítási törvény végszavazása előtt öt MSZP-s képviselő házára, illetve lakására dobtak benzines palackot. A Magyarok Nyilai nevű szervezet a hírTV műsorvezetője, Csintalan Sándor brutális megverését is magára vállalta. A decemberben történt támadás ügyében a Nemzeti Nyomozóiroda ennek ellenére két héttel ezelőtt megszüntette a nyomozást, mert nem találták meg az elkövetőket. A rendészeti miniszter szerint az sem biztos, hogy létezik a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet.

Forrás: Mno.hu

9 hozzászólás “Robbantás a Szilvásy-nyaralónál: erről is a „riválisok” tehetnek?” bejegyzésre

  1. infósferi szerint:

    Hol van annak a személynek a felelőssége, aki elvállalta egy sikeres Magyarország felépítését és ide jutottunk? Legalább valaha 1% -ban ismerné el!
    Ha egy ország lejtőre kerül, sajnos hasonló jelenségek kisérik mindenütt a világban.

  2. munkásököl szerint:

    Na, már megint a magyarok nyilai… gondolom nyugdíjasnak tettették magukat, pár zsák kristálycukorral, meg némi liszttel odasettenkedtek, és nekiálltak bombát gyártani. Ááá… Nem elég életszerű… Megvan! Akkor a szlovák terroristák voltak! Gondolom Kádár koponyáját keresték… 🙂

    Terroristaveszély van na, a TESCO tele van potenciális gyanúsítottakkal. Ott tologatják azt a sok lisztet meg cukrot szép suttyomban. Az a gyanús ami nem gyanús… Néha muszáj egy kis robbantgatás, Molotov-koktélozás, másképp még azt hiszik, hogy Bástya… ööö… Szilvásy elvátrsat már le se………….. 😉

  3. miska72 szerint:

    Ne papoljanak nekem amikor KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZÚŐK vezetik az országot! Az álam GAZEMBEREKET alkalmaz a HIVATALOKBAN! Nem kicsit! NAGYON!

  4. miska72 szerint:

    Menjenek a HOSSZÚ FÜTY!

  5. miska72 szerint:

    Ja egyébként a rendőrség meg kit talál meg? A nyugdíjas nénit az aluljátóban, aki feljött Pestre Tarnalerenszről aladni 3 Kg babot az aluljáróba. Kit talált meg a rendőrség magától az elmult év robntgatásai, gyújtogatásai kapcsán? SENKIT! De engem megteláltak! Hamis adatok alapján jelentettek fel. No comment.

  6. Papi szerint:

    Ejnye munkásököl miért hagytad ki a mosóport. Hát szabad ilyet? Kár ez az éretlen szilva nem volt ott.

  7. Papi szerint:

    Még egy apróság a Szilvásy villa környékén előző napokon hemzsegtek a rendőrök a robbantás napján eltűntek a színről aztán elő kerültek és habzó szájjal üvöltötték – A Magyarok nyilai tették -. Talán éppen ők azok?

  8. miska72 szerint:

    Tisztelt Papi!

    Volt rajtuk azonosító? Nekem is gyanúsak.

  9. baniko21 szerint:

    Papi!
    Ez a rendőrség mikor talál meg akár egy betörőt is? Hány ehhez hasonló
    eset történt, ahol a tettesek soha, – legalább is eddig – még nem kerül-
    tek rendőrség elé. Valahogy nekem is nagyon bűzlik ez az egész. Való-
    szinű parancsot kaptak, hogy menjenek el, és majd sötétben -amikor
    minden tehén fekete – jöjjenek egy kis balhét csinálni. Valamivel el kell
    a jónép figyelmét terelni a”magasröptü”politikáról!

Itt lehet hozzászólni !