Közlekedési fejlesztések Csepelen

Gyakrabban jár majd a HÉV, templomot, iskolát, rendelőt érint a 71-es busz

Csepel.hu, Csepel.info

Helyszínében különleges, témájában a csepelieknek csupa jó hírrel szolgáló sajtótájékoztatót tartottak szeptember 24-én a Görgey tér – Táncsics Mihály utca kereszteződésében levő buszmegállóban. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója beszédében kiemelte: köszönhetően a főváros, a BKK és a csepeli önkormányzat szoros és jó együttműködésének, a kerületben élők közlekedését több változás is könnyíti és könnyíteni fogja.

Az egyik a 71-es busz útvonalának módosítása, ami olyan fontos csomópontokat érint ismét, mint a piac, a gyermekrendelő, illetve a görögkatolikus templom, ahová az idősebbek eddig nehezebben jutottak el a távolabbi megállók miatt. Vitézy Dávid elmondta: a kerületben élők régi kívánsága volt az is, hogy gyorsabban juthassanak be a belvárosba. Október közepétől ezért sűrítik a H7-es HÉV járatait, sőt a csúcsidő is kitolódik, tehát a 10 percenkénti indulás hosszabb ideig segíti a közlekedőket. Még további jó hír, hogy az esti órákban és hétvégén is gyakrabban járnak majd a szerelvények. A kerületben közlekedő, a HÉV-hez csatlakozó buszjáratok – 148-as, 159-es, 151-es – indulási idejét is módosítják, alkalmazkodva a sűrűbb vonatinduláshoz.

A vezérigazgató bejelentette, hogy a csepeli HÉV felújítása, pályájának meghosszabbítása – legalább az Astoriáig – benne van abban a négy, kiemelt infrastrukturális fejlesztésben, melyek terveit 2014-re kell elkészíteni. Megvalósításuk ezután kezdődhet meg.

A BKK vezérigazgatója kitért a gerincút témájára is. Elmondta: 89 százalékos az út készültsége, a közművek teljesen, s a burkolat is hamarosan kész: így október végén átadhatják az autósoknak az új utat mentesítve így Csepel belső részét a nagy átmenő forgalom alól.

Németh Szilárd, Csepel polgármestere beszédében kiemelte: ma végre ismét azon az útvonalon jár a 71-es busz, mint régen. 2004-ben változtatták meg több megálló helyét, amit – hiába gyűlt össze akkoriban 1500 aláírás – nem állítottak vissza.  A mostani önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a lakosok óhaját ebben is figyelembe vegye, csakúgy, mint a gyermekrendelő előtti zebra kialakításával, amit már egy hónapja használnak az arra közlekedők.

Dr. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes is vendége és felszólalója volt a sajtótájékoztatónak. „Azért jöttünk, hogy együtt örüljünk a jó híreknek” – kezdte beszédét Hangsúlyozta: sokszor nem pénzre, sokkal inkább szívre és akaratra van szükség egy-egy lokális gond megoldásában.

A sajtótájékoztató – melyen Ábel Attila és Borbély Lénárd alpolgármesterek, dr. Szeles Gábor jegyző is részt vett – egy rövid utazással folytatódott: természetesen a 71-es buszon. A Görgey téri megálló után a görög-katolikus templom előtti megálló következett: itt szálltak le a vendégek. Prodán Gábor lelkész fogadta a küldöttséget, s elmondta: sok idős ember jár a Királyerdőből ebbe a templomba, így számukra is nagy könnyebbség, hogy a bejárat előtt létesült az új megálló.

Forrás: Csepel.hu

Közlekedési fejlesztések Csepelen – közlemény

Szeptember 24-től, hétfőtől új útvonalon közlekedik Csepelen a 71-es busz, október közepétől sűrűbben jár a H7-es hév és egy új zebra is létesült az elmúlt időszakban Csepelen. A felsorolt közlekedési fejlesztésekről hétfőn közös sajtótájékoztatón számolt be Dr. György István főpolgármester-helyettes, Németh Szilárd csepeli polgármester és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

Az egyik új megálló: könnyebb lesz a templomba, a rendelőintézetekbe, az iskolába és a piacra járni

A budapestiek életét alapvetően befolyásoló lokális közlekedési fejlesztések terén jó együttműködés alakult ki a Főváros és Csepel között, melynek eredményeként a Fővárosi Önkormányzat, Csepel Önkormányzata és a BKK új közlekedési fejlesztéseket tudott bejelenteni, melyek idén ősztől szolgálják a csepeli emberek könnyebb közlekedését.

Új útvonalon közlekedik a 71-es autóbusz

Szeptember 24-én, hétfőn üzemkezdettől Csepel Önkormányzata kezdeményezésére, az egészségügyi intézmények és a bevásárlóhelyek kedvezőbb elérhetősége érdekében módosított útvonalon és megállóhelyek érintésével közlekedik a 71-es autóbusz.

Egy másik új megálló

A járat szeptember 24-étől Csepel, Horgásztanya irányában a Szent Imre tér H-tól a Táncsics Mihály utcáig változatlan útvonalon közlekedik, innen a Táncsics Mihály utca – Széchenyi István utca – Kolozsvári utca – Katona József utca útvonalon, majd innen ismét jelenlegi vonalvezetése szerint halad. Az autóbuszra szeptember 24-étől a következő megállóhelyeken lehet felszállni:

·         Csepel, Szent Imre tér H: a jelenlegi megálló

·         Károli Gáspár utca: a jelenlegi megálló

·         Deák tér: a jelenlegi Karácsony Sándor utca megállóhely új elnevezése

·         Görgey Artúr tér: a Táncsics Mihály utcában 2005-ig Széchenyi István utca néven szereplő megállóhely ismételt üzembe helyezésével

·         Bajcsy-Zsilinszky út: a 151-es autóbusz megállóhelye

·         Görögkatolikus templom: új megállóhely a Kolozsvári utcában, a templom mellett

·         Katona József utca: a jelenlegi Kolozsvári utca nevű megállóhely új elnevezése

A 71-es busz a Komáromi utca megállótól jelenlegi megállóhelyei mentén közlekedik tovább a Csepel, Horgásztanya végállomásig.

A járat szeptember 24-étől Csepel, Szent Imre tér H irányában a Csepel, Horgásztanya végállomástól a Katona József utca megállóig változatlan útvonalon halad, innen a Kolozsvári utca – Széchenyi István utca – Táncsics Mihály utca útvonalon, majd tovább ismét az eredeti vonalvezetése szerint. Az autóbuszra szeptember 24-étől a következő megállóhelyeken lehet felszállni:

Csepel, Horgásztanyától a Komáromi utca megállóig változatlan a megállóhely-lista, majd:

·         Kolozsvári utca: a Kolozsvári utcába történő befordulást követően, az ismét üzembe helyezett, korábban üzemelő megállóhelyen

·         Görögkatolikus templom: új megállóhely a Kolozsvári utcában, a József Attila utcát követően

·         Bajcsy-Zsilinszky út: a 151-es busz megállóhelye a Széchenyi István utcában

·         Görgey Artúr tér: a Széchenyi István utcában 2005-ig Táncsics Mihály utca néven szereplő megállóhely ismételt üzembe helyezésével

·         Deák tér: a Táncsics Mihály utcában 2005-ig Katona József utca néven szereplő megállóhely ismételt üzembe helyezésével

A 71-es busz a Kossuth Lajos utca megállótól jelenlegi megállóhelyei érintésével közlekedik tovább Csepel, Szent Imre tér H végállomásig.

Az új útvonal és megállóhelyek kijelölésével mindkét irányban megszűnik az autóbusz-forgalom a Katona József utca Táncsics Mihály utca és Kolozsvári utca közötti szakaszán, az itt elhelyezkedő megállók helyett a továbbiakban a 71-es buszokra a keresztező utcákban újra üzembe helyezett megállókban lehet felszállni. A változás keretében, szintén Csepel Önkormányzatának kérésére, a Kolozsvár utcai, a templom mellett elhelyezett megállóhelyek nevét Görögkatolikus templomra neveztük át.

A közösségi közlekedés előnyben részesítése érdekében a Kolozsvári utcában a Katona J. u. – Széchenyi I. u. közötti szakaszon megszűnt a jobbkéz-szabály, ezért a Kolozsvári utcán közlekedő járműveknek – így a 71-es busznak is  – elsőbbségük van az útkereszteződésekben.

Sűrűbben közlekedik október közepétől a H7-es hév

A Csepelen lakók közlekedésének megkönnyítése érdekében Németh Szilárd, Csepel polgármestere kezdeményezte a H7-es hév járatainak sűrítését is. Jelenleg a szerelvények a kora reggeli és a késő esti időszakokban 20 percenként közlekednek, azonban tekintettel arra, hogy a hév az egyedüli kapcsolatot jelenti Budapest központja és egy teljes budapesti kerület között, így a járatsűrűség növelése indokolt, a javaslatot a BKK szakemberei is támogatták.

A bevezetendő új menetrendben jelentősen lecsökkentjük a 10 percnél ritkább követési idejű időszakok hosszát. Néhány kora hajnali és késő esti indulástól eltekintve a hév szerelvények egyetlen napszakban sem fognak 10 percnél ritkábban közlekedni. Ez azt jelenti, hogy:

– munkanapokon délután sűrűbben járnak a vonatok, oly módon, hogy az eddiginél hosszabb időszakban biztosítjuk a 7-8 perces követést, tehát a délutáni csúcsidei sűrítés előbb kezdődik majd

– a vonatok minden este 20 helyett 10 percenként közlekednek majd, a legutolsó késő esti indulásoktól eltekintve

– szombaton délutánonként és vasárnap egész nap 15 helyett 10 percenként közlekednek majd a H7 vonatai.

Az új menetrend kialakításánál lényeges szempont volt, hogy továbbra is biztosítsuk a H7-es hév csepeli buszokkal történő hangolt közlekedését, így az új hév menetrendek bevezetésével a csepeli autóbuszok menetrendjei is módosulni fognak. A menetrendek jelenleg kidolgozás alatt állnak, pontosabb tájékoztatást később fogunk adni. A buszmenetrendek módosítása azt jelenti, hogy hétvégén napközben a 148-as, 151-es és 159-es autóbuszok is sűrűbben, 15 helyett 10 percenként követik majd egymást. Az új csepeli hév- és buszmenetrendet 2012. október 15-től vezetjük be.

Új gyalogos-átkelőhely a Táncsics Mihály utca 106. előtt

Csepel Önkormányzata és a BKK együttműködésében, kerületi beruházásban új, középszigetes kialakítású, kijelölt gyalogos-átkelőhely valósult meg a XXI. kerület Táncsics Mihály utca – Görgey Artúr tér csomópontban, a gyermekorvosi rendelő közvetlen közelében. A gyalogos-átkelőhely létesítése a forgalombiztonságot szolgáló átalakítás, hiszen a gyermekorvosi rendelő és az út túloldalán található rendelőintézet, gyógyszertár, új autóbusz-megálló, valamint a parkolóhelyek között teremt biztonságos átkelési lehetőséget. A középszigetes kialakításnak köszönhetően az átkelni szándékozó gyalogosoknak egyszerre csak egy közúti irány forgalmát kell figyelniük, és az átkelés során az egyébként 9 méter széles út helyett csupán 3,5 métert kell az úttesten megtenniük egy-egy úttestre lelépés után. A gyalogos átkelőhely létesítése során a vakokra és a gyengén látókra való tekintettel mind az átkelőhely előtt, mind pedig a középszigeten taktilis jelzések kerültek elhelyezésre, amelyek segítik közlekedésüket.

Bízunk abban, hogy utasaink megelégedésére és kényelmére szolgálnak majd csepeli közlekedésfejlesztéseink.

2012. szeptember 24.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Budapesti Közlekedési Központ

Forrás: Csepel.hu

52 hozzászólás “Közlekedési fejlesztések Csepelen” bejegyzésre

  1. Narancsvírus szerint:

    A 71-es busz “újra” a régi útvonalán jár 2012.09.24.

  2. belekotkot szerint:

    Nem semmi ! Most ünnepélyes keretek között adtak át egy gyalogátkelő helyet. Mi lesz a következő ? legközelebb már egy közlekedési táblát is ilyen csinnadrattával adnak át ?
    Mi lesz itt a csatornázás végén ? Minden utcát külön ünnepség keretében adnak át? Kicsit túl van ez már lihegve.

  3. Gordon szerint:

    Örömteli változtatások. Akik meg elterelték azok szégyeljék magukat (tudom: nem fogják).

  4. mind_the_gap szerint:

    Gubacsi híd szélesítés? Hajójárat meghosszabbítása? Híd vagy alagút Budafok felé?

    Egyébként ha elkészül a Gerincút és még használni is fogják, akkor érdemes lenne elgondolkodni a régi utak, kereszteződések átalakításán. Sok helyen lehetne pl. körforgalom a mostani lámpás kereszt helyett. Az nem kér áramot és ha vezetni tudó emberek használják, akkor gyorsabb is lehet az áthaladás. Pl. a papírgyár előtt, de ezer más helyre is lehetne akár..

  5. Dr. grün szerint:

    Néhány nyilvános illemhelyet is lehetne avatni már!
    Vagy “Faluhelyen nincs árnyékszék, szana-széjjel szarik a nép…………!”

  6. Narancsvírus szerint:

    A 71-es busz “újra” a régi útvonalán jár 2012.09.24.
    http://www.youtube.com/watch?v=bTLEnl7FYv8
    Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek! Ezt a Budapest polgármester helyettese mondta egy zebra átadásánál!

  7. Dr. grün szerint:

    Nem mindenki szeret buszmegállónál lakni és csikket szedni a virágoskertben?!
    http://csepel.info/wp-content/uploads/71es-busz-%C3%BAj-meg%C3%A1ll%C3%B3.jpg

  8. Narancsvírus szerint:

    Evvel a megállóval semmi gond, még az útvonallal sem, de van egy olyan megálló, ami mögött egy háromgyerekes család lakik! Azt a megállót oda kellett tenni? Mint tudjuk kertvárosiak, ha van egy családi házunk egy olyan útvonalon ahol BKV közlekedés
    zajlik, és a házunk elé tesznek egy megállót, a nyugalomnak vége! A kosz, mocsok cigaretta csikkek, grafitik, ordibálás! A ház értéke rögtön veszít az értékéből, ezt mérlegelték az illatékes urak?

  9. kilgore trout szerint:

    Ernő! Ez nyilvánvaló fricska. Ugyanakkor máshol is gyermekes családok, elesett, vagy idős emberek házánál vagy ablaka alatt áll meg a busz.

  10. Manitu szerint:

    Szerintem a jelen helyzetben bőven volt mit ünnepelni. Elvégre sűrűbb lesz a közlekedés, és akkor, amikor a világ legtöbb részén a szolgáltatások csökkentése van napirenden.

    A 71-es busz miatt pedig bizony van mit szégyellnie az MSZP-nek. És ha a buszmegálló ott van, ahol az emberek is, akkor jó helyen van.

  11. beluska szerint:

    Nevetséges ez a szalagvagdosás. Minek ekkora felhajtást csinálni? Tudom, élvezetes dolog, virul is a fej, de teljesen felesleges. Elismerem jó döntés volt, de nem kellett volna ekkora feneket keríteni neki,

  12. Dr. grün szerint:

    Jól értetted Ernő! Erről beszéltem! 🙂

  13. Vitéz Nagybányai szerint:

    Azért ez ütős!

    Buszmegállóavatás!!!

    Ez nem is röhejes szánalmas.
    Őszintén nyaloncok, ha ezt az előző kretén önkormányzat követte volna el ti is röhögnétek.

  14. Bugi szerint:

    Bezzeg amikor nem szalagokat vágtak át, hanem milliárdokat loptak el, mennyivel jobb volt egyeseknek!

    A jó híreknek örülni kellene: hülye aki nem örül. Látszik is, hogy ki a hülye.

  15. Dr. grün szerint:

    Vitézke mutatja a Hír tv riporterének álcázott ellenőrnek:
    Csókolom, néni! Nekem van jegyem, a zingyenes bérlet mellé mindig veszek!
    Így támogatom a döglődő BKV-ét! ))) 🙂 (((

  16. Kovács Lajos szerint:

    Kíváncsi vagyok mekkora lesz az öröm, ha bevezetik, hogy jövőre reggel 6-9 között délután 15-18 között az ingyenesen utazóknak is fizetniük kell.

  17. Schneider Ádám szerint:

    “A kerületben közlekedő, a HÉV-hez csatlakozó buszjáratok – 148-as, 159-es, 151-es – indulási idejét is módosítják, alkalmazkodva a sűrűbb vonatinduláshoz.”
    tehát akkor végre összeszervezik az indulásokat és nem lesz olyan hogy az ember a buszról látja az orra előtt elmenni a HÉV-et?

    “A BKK vezérigazgatója kitért a gerincút témájára is. Elmondta: 89 százalékos az út készültsége”
    tehát csak 2*15 méter kéne kéne leaszfaltozni meg lfesteni, erre kell július óta várni.

    2. videón Vitézy milyen szépen elmondja hogy elsőajtós felszállási rend, csak éppen senki nem mutat bérletet.

  18. felix szerint:

    Az, hogy hol jár a hetvenegyes busz és hány megállója van megvallom engem nem érint és azt sem tudom, hogy kinek lett jó és kinek nem /mert gondolom ilyen is van/ az új útvonal, de azt fájlalom, hogy a Pápa nem jött el az átadásra.

  19. Vitéz Nagybányai szerint:

    Bugi!

    Én okos vagyok és nagyon örülök a buszmegállónak, valamint annak, hogy ilyen fontos személyiségek jelentek meg a kerületünkben, hogy emeljék az esemény fényét.
    Várom az M1 híradóját talán tudósítanak róla és így nem csak mi örülhetünk hanem az ország okosabbik fele is.
    A hülyék meg csak főjenek a saját levükbe, hogy ennek sem tudnak örülni.

  20. Éva szerint:

    Kedves FÓRUMOZÓK. Királyerdőben sok lakosnak nincsen autója, és a piacra rendelőbe valamint a GÖRÖG KATOLIKUS TEMPLOMBA MI AUTÓ NÉLKÜLIEK IS SZERETNÉNK ELJUTNI. Nagyon szépen köszönöm magam és utastársaim nevében 71-es AUTÓBUSZ új ill. régi útvonalának vissza állítását. Tudom a POLGÁRMESTERÜNKNEK Németh Sziládnak tartozunk ezen köszönettel.

  21. Zoli049 szerint:

    Kedves Németh Szilárd!
    A bukott Gulyás gyerek előtt soha nem is volt buszmegálló, ha már csepeli tetszik lenni. 🙂

  22. Zoli049 szerint:

    Kedves Éva!
    Ezt a buszt meg is lehetett volna szüntetni, mert a 148-as a Hollandi úton a 151-es végállomásáig elmehetne, onnan egy átszállás. Vannak Csepelnek fehérebb foltjai, amit nem lehet tömegközlekedéssel elérni. Ady-Kossuth-Széchenyi-exSágvári utca által határolt nem kis terület! De lehetnének a sétányok is, hátul, lehetne Királyerdő nagyobb része, stb…
    Így több értelme van a 71-nek, ezzel mindíg is egyet értettem.

  23. Zoli049 szerint:

    Schneider Ádám!
    Nem tudja megoldani, mert ez ugyanis nem politika, hanem forgalomfüggő. 😉

  24. Bolemann Lajos szerint:

    “a piacra rendelőbe valamint a GÖRÖG KATOLIKUS TEMPLOMBA MI AUTÓ NÉLKÜLIEK IS SZERETNÉNK ELJUTNI”
    Persze gondolom továbbra is ingyen, mert ha már fizetni is kéne érte egyszerűbb lenne autóval.

  25. Éva szerint:

    Kedves Boleman Lajos. Ez a megjegyzés kissé csúfra sikerült. Én nyugdíjas bérletet minden hónapban megvásárolom. A 65év felettiek utaznak ingyen most még. Autóm nincsen régen, és nekem nem is hiányzik. Kérem ÖNT most az egyszer ne legyen ünneprontó.

  26. Vátesz szerint:

    Narancsvírus: “a házunk elé tesznek egy megállót, a nyugalomnak vége! A kosz, mocsok cigaretta csikkek, grafitik, ordibálás!”

    A Horthy-rendszerben Budapest példamutatóan tiszta város volt. Ernő, melyik rendszer nevelte a népet szemetelésre? Hát persze hogy a szocializmus, hiszen az uralkodó osztály, azaz a nép nem takarít!

  27. ebihal szerint:

    Vátesz!
    Egyre nagyobb hülyeségeket írsz! Biztos, hogy jól vagy?

  28. "?!" szerint:

    Ne becsüljétek le ezeket az átvágásokat, mert ha így folytatják akkor minden idők átvágási rekordját is felállíthatják, és híressé tehetik Csepelt!

    Ezen kívül azért sem szabad lebecsülni a teljesítményüket, mert keveseknek van olyan arcbőre, amilyen arcbőr kell az ilyen átvágásokhoz!

    Az is kifejezetten különleges teljesítmény, hogy már a HÉV jövőbeli járatsűrítésével kapcsolatos átvágást is elvégezték!

    Az meg egyenesen világszám, hogy már a HÉV pályájának a meghosszabbításával kapcsolatos átvágást is elvégezték a BKK vezérigazgató bejelentésére alapozva, miszerint “a csepeli HÉV pályájának meghosszabbítása – legalább az Astoriáig – benne van abban a négy, kiemelt infrastrukturális fejlesztésben, melyek terveit 2014-re kell elkészíteni.”

  29. felix szerint:

    Még emlékszem arra amikor a szemét komcsik idejében csúcsidőben öt egyébként tíz percenként járt a hév.

  30. Manitu szerint:

    Amikor még nem lopták el a Csepel Műveket meg a Csepel SC-t meg a Munkásotthont? Mert elég sokáig csak ócsították a csepeli közlekedést.

  31. Schneider Ádám szerint:

    Zoli049 szerint:
    2012. szeptember 24., hétfő – 20:12
    akkor pártállástól független gondolják át az indulásokat.
    (kétlem hogy forgalomfüggő lenne az hogy a Szent Imrén vagy a Karácsony Sándornál ne lehessen átszállni.)

  32. Zoli049 szerint:

    Ádám!
    Nekem annyi a véleményem, hogy a sofőröket is meg lehetne kérdezni, hogy “szerinted”? És nem himi-humi irodapatkányoknak kellene menetrendet készíteni, továbbá nem kell 6 milliárdért GPS-es menetirányító rendszer, mert sehol nem működik, mivel a forgalom, az forgalom. Az, hogy 6 milliárdért ide-oda írogat a buszmegálló időpontokat, az cső felesleges. Eddig Máltán láttám működő tömegközlekedést.

  33. alterego szerint:

    LÁÁÁÁJJJKKK

  34. Schneider Ádám szerint:

    Zoli049 szerint:
    2012. szeptember 24., hétfő – 22:11
    meg esetleg az utasokat is meg lehetne kérdezni. elvégre ha már ők használják. 🙂

  35. Baluanyu szerint:

    T.BKK,Csepeli Önk.Vezetők!

    A fejlesztésnek,járatsűrítésnek természetesen mi is örülünk,de a közlekedés terén(is) bőven van még javítani való!Aki kora reggel,ill.a délutáni csúcsban utazik a 148-as buszon,annak nem kell mondanom,hogy állandóak a járatkimaradások,késések,hogy szó szerint összepréselődve tesszük meg az utat-már ha vagyunk olyan szerencsések,hogy egyáltalán felférünk.Gyakran előfordul ugyanis,hogy a városközpont felé közeledve a busz már annyira megtelik,hogy ki sem tudják nyitni az ajtókat…A kedves utas meg várhat újabb 8,10,15…..percet.Mi vagyunk ugyanis azok a “szerencsések”,akiknek megszüntették a Csepelen belül közlekedő járatát,ill. összevonták a korábbi 48-as és 52-es buszok útvonalát,így az egészen Kőbánya-Kispestig közlekedik.Így ha út közben bármilyen fennakadás van,rögtön ugrott a menetrend és teljesen kiszámíthatatlan,mikor jön a következő busz.Az is elgondolkodtató,hogy a reggeli,ill.a délutáni csúcsban ugyanolyan időközönként követik egymást a járatok,mint például 11 órakor…Egyszóval nagyon örülünk a cikkben szereplő változásoknak,csak sokunknak a csepeli iskoláig,munkahelyig,rendelőig…való eljutás okoz mindennapos bosszúságot.

  36. felix szerint:

    Manitu!
    A HÉV és az útvonala megmaradt.

  37. ugyibugyi szerint:

    Németh Szilárd egy önimádó marha !!! Mint a legtöbb fideszes…..

  38. csaba péter szerint:

    Ha ez azért volt hogy bosszantsanak egyeseket akkor igen drága lett . Ha meg azért hogy több embert kiszolgáljanak , ahhoz meg ez nem jött össze .
    Ugyan olyan kevesen vannak rajta most is mint bármikor.
    Ide kéne írni név szerint hogy hogy kiknek a kérésére lett az új régi útvonal elő állítva . Akár ki is írhatnánk hogy helyi FIDESZ járat.

  39. kőves szerint:

    A közelmultban 2x kértem a kőzmeghalgatásokon ,hogy adják vissza az 59-es és59 A járatokat,mert ma a 35.számu busz ,és a 36-os Soroksárra illetve Pestlőrincre megy ki a Csillagtelepről,természetesen nem igazodik a HÉV-hez.A 2 járat útvonala hosszú és sokszor késnek,mert nem tudják betartani a menetidőt.Ugyan ezt tapasztalom a 151-esnél is.Hosszú évekig volt egy buszunk 59 A járat ami itt Csepelen a volt Tanácsház /ma Szt.Imre teret megkerülve járt vissza Csillagtelepre a végállomásig.Se szó se beszéd megszüntették ,pedig jó volt a kihasnálása,tele volt utassal.Nem kérdeztek meg senkit ,megszüntették egyszerüen! Miért voltunk és vagyunk kiszólgáltatva és elnyomva? Kettős mércére itélve!

  40. Manitu szerint:

    Csaba elvtárs, nyugodtan hirdesd, hogy a HÉV forgalombővítése és az, hogy a 71-es busszal ismét elérhető az iskola, az SZTK, a gyerekrendelő meg a templom, az fideszes kezdeményezés (is) volt. Bár leginkább a helyben élők kérése volt, a Fidesz csak megvalósítja. De ezt is nyugodtan lehet hirdetni.

  41. csaba péter szerint:

    MANITU NAGYAPÓ , MEGNÉZTED HÁNYAN VANNAK RAJTA? HA NEM AKKOR KUSSOLJ .

  42. Manitu szerint:

    Na elő a farbával: akkor ti a HÉV-et és a 71-es buszt is ritkítanátok vagy bezárnátok? Abban ti jók vagytok.

  43. TI szerint:

    csaba péter szégyeld magad!
    Semmi empátia nincs benned csak rosszindulat. Miért hihetetlen az, hogy sokan kérték a busz útvonalának visszaállítását? Azt miért nem kommentálod, hogy miért terelték egyáltalán el?

  44. felix szerint:

    Tényleg miért?

  45. Bugi szerint:

    Felix, te vagy az egyetlen, aki nem tudja, vagy tetteted a hülyét?

  46. felix szerint:

    “Tényleg miért?”

  47. felix szerint:

    Egyébként nem tudom.

  48. Gustavo Thoeni szerint:

    Örülök, hogy fejlődünk és még hűtőszekrényt vagy tv-t sem kell vennünk hozzá!
    Beindulunk.

  49. felix szerint:

    Hruscsov vidéki látogatáson kérdezi a házigazdát.
    Hát Tv. van e. Van.
    Hát hűtőszekrényük van e. Már hogyne lenne.
    Akkor jó. Viszont látásra köszön és távozik.
    A vendéglátók egymásra nézve mondják.
    Ez még azt sem tudja, hogy errefelé még áram sincsen.

  50. Gustavo Thoeni szerint:

    400 postásnak adott munkát Orbán Viktor

    Siker a Nemzeti Konzultáció, hiszen eddig 400 postást nem kellett elbocsátani amiatt, mert konzultációs kérdőíveket hordtak ki.

    “A Nemzeti Konzultáció és DM kampányok óriási sikerén felbuzdulva jövő héttől postások viszik ki a Miniszterelnök Úr Facebook bejegyzéseit is, hogy az internetpenetrációval nem rendelkező nép se maradjon le az intelligens kormányfővel folytatott interaktív párbeszédről” – fogalmazott zavarosan Giró-Szkóp András kormányszóvivő, aki bármikor a fejéről a talpára tud állni.
    A tervek között szerepel a kormányfői Facebook oldal kommentelhetősége faxon és képeslapon, valamint határon túlról. A konzultációs vonat azonban tovább dübörög, hiszen már készül az új kérdőív, amiben a Kormány a nép kedvenc színe, étele és az iránt érdeklődik, hogy büntetnék-e azt, aki nem válaszol a nemzeti konzultáció során. Felmerült az is, hogy a Nemzeti Konzultáción való részvételt is előzetes regisztrációhoz kötnék, természetesen postán, így elképzelhető, hogy további 6-7000 állás jöhetne létre a postákon országszerte, sőt ha az előzetesen regisztrálóknak válaszlevelet is küldenének, akkor a lakosságnak akár 1/3-a is postásként tudna elhelyezkedni.

    Ha jó ütemben halad a Nemzeti Együttműködés Rendszere 2014-re már minden második állampolgár postás lehet, ezzel megvalósul a 140%-os foglalkoztatottság – számolta ki fejben Matolcsy György.(hírcsárda)

  51. felix szerint:

    Nem lenne jobb ha mindenki a postán dolgozna, MERT AKKOR ELÉG LENNE ORBÁN LEVELEIT KITŰZNI A FALIÚJSÁGRA.

  52. agytröszt szerint:

    ‘kőves’ – arról nem is beszélve, hogy majdnem u.az az útvonal csepelen is, meg erzsébeten is. szerintem sokkal jobb lenne, ha az egyik csillagtelepi busz, leginkább a 35-ös másik végállomása a határút lenne. lenne csepelnek közvetlen, értelmes buszkapcsolata a metróval. mert ugye a 48/151 nem éppen az a menetidőt és az útvonalat tekintve.

Itt lehet hozzászólni !