Mérföldkövek a csepeli családok életében – Éljen soká, Anna néni!

Csepel.hu

Németh Szilárd, Csepel polgármestere és Ábel Attila alpolgármester a Családtámogatási Iroda munkatársaival augusztus utolsó napján csepeli családokat látogatott meg.

A csepeli önkormányzat célja ugyanis, hogy a kerületben élőket segítse akkor is, amikor életükben egy-egy fontos mérföldkőhöz érnek. Ezért külön keretet hoztak létre babaköszöntésre, a 18 évesek felnőtté válásának megünneplésére, valamint továbbra is minden hónapban meglátogatják a 90., 95. és 100. születésnapjukat ünneplő időseket, akiket egy Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklappal és személyre szóló ajándékcsomaggal lepnek meg.

Első útjuk egy 5 hetes ikerpár, Őze Beáta és Bettina famíliájához vezetett, ahol átadták az első babaköszöntő csomagokat. A kis doboz rugdalózókat, takarót és mágneses oltási naptárt rejt, csupa hasznos dolgot. Az édesanya, Őze Nóra elmondta, az ajándék mellett a gyerekek 20 hetes koráig igénybe vehető gondozónői segítség is nagy könnyebbség számukra, hiszen a piciken kívül másik két lány – egy 7 és egy 9 éves – boldog anyukája. Amikor az ikrek alszanak, a nagyobbakkal kell ugyanis foglalkozni: együtt tanulnak, játszanak. (A családról már jelent meg cikkünk, mely itt olvasható.)

A következő állomás Révész Stefániáék háza volt. A fiatal lány most töltötte be 18. életévét, jövőre érettségizik. Őt Németh Szilárd polgármester két mozijegy utalvánnyal ajándékozta meg. Stefánia médiaismeret szakos osztályba jár, ahol gyakran elemeznek filmeket, így nagyon örült a lehetőségnek. A Ted című vígjátékot fogja megnézni a barátaival – tudtuk meg tőle.

A csepeli Marosi Istvánné, Anna néni jelenleg a fiáéknél lakik Solymáron, így ott köszöntötték őt 100. születésnapja alkalmából. A kerek évfordulót augusztus 29-én betöltött néni nagyon jó egészségi állapotnak örvend, sokat olvas, kertészkedik és egy két hónapos puli boldog gazdája. Ábel Attila túrótortával lepte meg Anna nénit, akinek még sok egészségben eltöltött hasonlóan boldog évet kívánt.

Kitzinger Adrienn- csepel.hu

20 hozzászólás “Mérföldkövek a csepeli családok életében – Éljen soká, Anna néni!” bejegyzésre

  1. Éva szerint:

    Öröm és Boldogság, ilyen híreket olvasni. Szép gesztus az Önkormányzattól az ilyen figyelmesség. Németh Szilárd kerületünk POLGÁRMESTERE tiszteletet érdemel, mert a nehéz helyzetben ( kevés anyagi kerettel) is igyekszik Csepel polgárainak örömet szerezni. Jó egészséget kívánok Csepel vezetőinek, valamint minden ÜNNEPELTNEK.

  2. ebihal szerint:

    Igaz, erre kevés a keret! Országzászlóra, Nyirő versenyre van pénz dögivel!

  3. Gustavo Thoeni szerint:

    Ezt a nagylelkűséget!
    Két mozijegyet kapott a diáklány.
    Az iskolakezdés meg százezrekbe kerül.
    Ahhoz képest, hogy 2008-ban a Fidesz a népszavazáson a tandíj eltörlését megszavaztatta most meg meg kizárólag fizetős felsőoktatást akar.
    Tisztára hülyének nézik az embereket ezek a narancsbőrűek.

  4. Gustavo Thoeni szerint:

    Érdekes, hogy most a narancsos bértollnokok nem mutogatnak visszafele.
    Mit is mondhatnának: az mszp-s vezetés mindig adott a kerületi dolgozóknak iskolakezdési támogatást.
    Most ugyan a hírekben naponta százszor is halljuk, hogy 27800 ft lehet adni gyerekenként, de én nem tudok egy csepeliről sem aki most kapott volna.
    Ennyit Németh Szilárd családbarát politikájáról.

  5. Jeges mosoly szerint:

    Hánynom kell!
    Ez a Szilárd csak folytatja a parasztvakítást. Undorító, giccses, szánalmas.

  6. szigetország szerint:

    Cinikus mosoly!

    Most az a baj, hogy N. Sz. felköszöntötte az idős nénit? Miért baj ez?

    Ha nem köszönti fel, akkor meg az lenne a bajod.

    Tudod, nekem meg ettől kell hánynom…

  7. Tóth Mária szerint:

    ebihal, bizony az nagy gond, hogy nem jut mindenre elég pénz,és nem lehet mindenki boldog!

    De az is tény, hogy Mo. nem egy gazdag ország, pláne, hogy a cionbolsik mindent eladtak,ezen még nem gondolkoztál?????

  8. Jeges mosoly szerint:

    Faszigetország!
    Nekem nem lenne bajom, ha nem köszönt fel valakit.
    Nekem azzal van bajom, hogy ígérget, hazudozik. Pl. 71-es busz. Iskolát akar bezáratni egyebek. Nem állítom, hogy sok pénz van, amivel rendelkezhet, de ne giccses, émelyítő majomkodásra fussa csak: Két mozijegy, fehér köpenyben parádézni a balesetnél. Orvos ez vagy majom?

  9. szigetország szerint:

    mosoly!

    Magaddal nincs bajod? Te mindent remekül csinálsz?

    Amúgy éppen most hánytam. Tőled…

  10. Jeges mosoly szerint:

    Szigetország!
    Magammal van bajom, nem is kevés. De én nem vagyok közszereplő, sem politikus, és közttisztséget sem vállaltam. Tőlem hányhatsz nyugodtan, de a Szilárdka ettől még egy szánalmas parádés majom marad. Bár ahogy az első hozzászólót olvastam, van akire hatnak ezek a hitvány mutatványok. Ha egy komcsi polgármester bohóckodna ilyen olcsón, gondolom neked sem tetszene. De a mundérért mindent, ugye? Ha kihánytad magad, megírhatnád, hogy mi a véleményed a be nem tartott igéretekről, a bezárt iskolákról stb.

  11. nagyapó szerint:

    Eeetásak! Jól megy a szájtépés. Eladták a Szigetcsúcsot (még a jövendő híd helyét is), a pénzt meg hová tették?
    A 12 milliárdból, meg a felvett kölcsönből jutott némi segély, meg üveggyöngy a bennszülötteknek, többit ellopták.
    Most fizetjük az árát, ezért nem jut ingyenes iskolakezdésre, meg 1 millió a 100 éveseknek, meg sör minden proletárnak…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  12. szigetország szerint:

    mosoly!

    Jogod van szidni a polgármestert, jogod van szidni a rendszert, jogod van követelőzni — mit akarsz még?

    Nekem meg jogom van hányni — tőled.

  13. CsepeliNo1 szerint:

    Éva szerint:
    2012. szeptember 01., szombat – 11:40
    Öröm és Boldogság, ilyen híreket olvasni. Szép gesztus az Önkormányzattól az ilyen figyelmesség. Németh Szilárd kerületünk POLGÁRMESTERE tiszteletet érdemel, mert a nehéz helyzetben ( kevés anyagi kerettel) is igyekszik Csepel polgárainak örömet szerezni. Jó egészséget kívánok Csepel vezetőinek, valamint minden ÜNNEPELTNEK.

    Gratulálok Éva, ezzel biztosan feljebb kerülsz a ranglétrán.

    nagyeszű nagyapó!
    Mit parasztvakítotok?
    Eladták a szigetcsúcsot? Ha jól emlékszem amikor szilárdka hatalomra került, még volt a pénzből! Azóta hova lett?
    Nagyapó! Nektek jut pénz kocsi(k)ra (ha jól emlékszem 46 millió volt), egyeseknek ingyen benzinkártyára (a szociknál csak egy embernek volt benzinkártyája), jut nektek Vörös Csepelre, Országzászlóra, stb…
    Tudom, nálatok nem ér gondolkozni, de számolni talán lehetne, és számba venni, mi mennyire fontos!

  14. Paul szerint:

    Kocsit ugyan nem kaptak, de annál sokkal többet loptak. Csak az Ady projektből közel 400 milliót nyúltak le a Centecki eftársal+ A RUSZKI EFTÁSAL+A TÓTH EFTÁRSAL. Ja a Csevakos Baranyait ki ne hagyjam.

  15. csapajev szerint:

    Kíváncsi lennék,vajon Éva mennyit KAP ezért az “ékesszóló” NYALÁSÉRT????

  16. ebihal szerint:

    Tóth Mária!
    Ha nem költene az önkori egy sor olyan dologra, ami nem szükséges, akkor lenne
    érvényes a magyarázatod!

  17. Dr. grün szerint:

    csapajev!
    A nemzeti KÖZGÉP-osztály promiját idézve:
    “Van az a pénz, amiért ma Magyarországon érdemes hülyének lenni!” ))) 🙂 (((

  18. Jeges mosoly szerint:

    Szigetország!
    Jogod van tőlem hányni. Remélem olyan szorgalmasan végzed ezt a tevékenységet, hogy egyszer bele is fulladsz a hányadékba. Ha nem akarod felfogni, hogy nem a rendszert meg a polgármestert szidom, csak visszatetszést vált ki belőlem a giccs meg az olcsó gesztusokként előadott gagyi cirkusz az a te bajod. A Szilárdka ócskaságaira nem reagálsz, csak hánysz és hánysz folyamatosan. Csináld csak szorgalmasan!.

  19. "?!" szerint:

    “Paul” írta tegnap 22:24-kor:

    “Kocsit ugyan nem kaptak, de annál sokkal többet loptak. Csak az Ady projektből közel 400 milliót nyúltak le a Centecki eftársal+ A RUSZKI EFTÁSAL+A TÓTH EFTÁRSAL. Ja a Csevakos Baranyait ki ne hagyjam.”

    Kedves “Paul”!

    Nem is olyan régen, ezen az oldalon azt állítottátok, hogy az Ady projektet a jelenlegi fideszes önkormányzat valósította meg, ezért kérdezem az alábbiakat:

    1.) Ha netalán-tán véletlenül nem hazudtatok amikor azt állítottátok, hogy az Ady projektet a jelenlegi fideszes önkormányzat valósította meg, akkor jogosan merül fel az kérdés, hogy a jelenlegi fideszes önkormányzat vezetése miért engedte meg, hogy az általad felsorolt “volt elvtársaid” az Ady projektből 400 milliót lenyúljanak?

    2.) Ha viszont a fent felsorolt “volt elvtársaid” azért tudtak lenyúlni 400 milliót, mert az Ady projektet az mszp-s önkormányzat valósította meg, akkor az a kérdés, hogy eddig miért hazudoztatok arról, hogy az Ady projektet a jelenlegi fideszes önkormányzat valósította meg?

    3.) Ha az Ady projektből az előző önkormányzat időszakában nyúlták le a “volt elvtársaid” az általad említett 400 milliót, akkor ezt a lenyúlást miért nem vették észre és tették szóvá akkor azok a jelenlegi fideszes önkormányzati vezetők, akik akkor az ebben az ügyben kompetens önkormányzati bizottságok vezetői voltak, és feladatukat képezte az Ady projekt ellenőrzése is?

    Mesélj Te Saul-ból lett “Paul”, és próbálj meg valami értelmes választ adni a fenti kérdésekre, vagy máskor ne írogass hülyeségeket!

  20. Gerzson szerint:

    Ez a fickó három helyről kap lóvét, több mint két millát havonta.
    A sok birka meg élteti ahelyett, hogy elhajtaná a francba.
    Ennyi hülye van Csepelen.

Itt lehet hozzászólni !