Nem indulna 2014-ben az MSZP?

MTI, Index

Egy szegedi lakossági fórumon felmerült, hogy a baloldali pártok ne induljanak el a 2014-es parlamenti választáson. A rendezvényen Kolláth György alkotmányjogász vetette fel az ötletet, és Ujhelyi István, az MSZP parlamenti alelnöke egyetértett vele.

“A választási rendszer átalakítása során eljöhet az a helyzet, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét” – jelentette ki Kolláth György a fórum előtti sajtótájékoztatón. Kolláth ezzel a regisztrációs rendszer bevezetésére célozhatott.

Ujhelyi István szocialista politikus azt mondta, hogy a bojkott lehetőségét már két hónappal ezelőtt felvetette diplomaták előtt. “Ez nagyon komoly megütközést keltett, de nem a mondandó maga, hanem annak a súlya” – mondta.

Ujhelyi közölte, hogy a politika gyakorlati szempontjából is egyetért a Kolláth érveivel. „Olyan versenyen elindulni, ahol mi csak legitimizálunk egy antidemokratikus intézményrendszert, ez megfontolandó” – mondta.

index.hu

16 hozzászólás “Nem indulna 2014-ben az MSZP?” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Bár a komcsik soha nem szerették a választásokat, azért kétlem, hogy ez lesz.

  2. Éva szerint:

    Alkalmatlanok ne is induljanak a választáson.

  3. Paul szerint:

    Hang emberek, mindig is hazudtak. Indulni fognak, mert hatalom éhesek.

  4. nagyapó szerint:

    A zMSZP nem indul, akkor a zemberk majd eldöntik röhögjenek-e, vagy nem. A zemberek nem eszik meg hadaró Kolláth soha be nem teljesült szövegét, mert a “baloldali” zemberek nem hülyék, hogy a baloldali zemberek csak a zLMP é sa DK között választhatnak .
    A zemberek 8/10-ének, a polgároknak marad a Fidesz-KDNP.
    Jó választás lesz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. Mari nénye szerint:

    Hurrrrrrrá!

  6. "?!" szerint:

    “nagyapó”!

    Nem biztos, hogy mind a 8-10 “zembernek” jó választás lesz 2014-ben a Fidesz-KDNP, és az sem biztos, hogy ilyen sokan fogják választani.

    Ceterum censeo… A volt kommunista fideszes, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. GONDOLKODÓ! szerint:

    Konstruktív gondolkodás és cselekvés hiányában, egyre inkább vetődik fel ez a téma, minden oldalon. Célja, mindenki előtt ismert, a hatalom mindenáron való megszerzése, megtartása.
    Másfelől a társadalom e vonatkozásában való ébresztgetése, tekintve, hogy soha nem látott méreteket ölt a politikától való elfordulásuk, passzivitásuk. Igen-igen szerény létszám megjelenését vizionálják az “okosok,” 2014-es orszgy. választásokra, lesz is alapja!?
    A társadalomban meglévő és újólag keletkező gondok, az elkeseredést, a passzivitást tovább generálják.
    Na és, természetesen a rendkívül nagy becsapottság érzete, különösen az “elszámoltatásokat” illetően. De hiszen nem történt, történik e honban semmi olyan bűncselekmény melynek révén bárki is felelősséggel tartozna, -a “Nagy Plénum” által hozott törvényeknek megfelelően,- a társadalomnak.
    Legfeljebb etikai normákat hivatottak feszegetni, törvénysértéseket semmi esetre sem!!!
    De hát, hogyan is gondolhatják? Egy ország szinte teljes vezetését felelősségre vonni erkölcsi alapon? Ugyan kérem, ha törvények alapján nem lehetséges, akkor mi célja van az “álságos hitegetésnek?” Bizonyára ezt Önök közül is. sokan tudják. A baj ott van, hogy az EMBERISÉG rájött ennek az álságos világméretű politikának a koncepciójára. S ebből már ők maguk is képtelenek kimenekülni, mert mindez visszahat az eredőre.
    Mi hát a megoldás, a kiút? Bizonyára erre is sokan tudják a választ, legfeljebb nem merik kimondani, leírni!

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. 22:13
    Nyílik még virág, ha nem is együtt csodáljuk,
    és a perceket elhibáztuk……….

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    “”Nem vagy az, akinek hittelek,
    Nem vagy az akinek véltelek.
    Csalódtam, de nem baj,
    Már nem is fáj, csak az időért
    a könnyekért, az átvirrasztott
    éjszakékért kár.

    Álmodunk, szépeket képzelünk.
    Álmodunk, s egyszer felébredünk.
    Bolondítunk, szép mesét,
    nagy csodát vár, mert az időért
    a könnyekért az átvirrasztott
    éjszakákért kár.”

  10. Manitu szerint:

    Azt egyébként el tudom képzelni, hogy az MSZP nem MSZP-ként indul: 2010-ben ez már több helyen is megtörtént a választásokon.

  11. jojo szerint:

    Induljanak! A büdös picsába!

  12. Csütörtök szerint:

    interessanto….

    Nem tudok mit írni, sokk alatt vagyok, mióta elolvastam egy különleges forrásból származó irományt, miszerint Orbán 4 millió magyar szavazótól akar megválni hatalma megtartása érdekében…. így a gyermek nélküli nők nem szavazhatnak eme elképzelések alapján, vagy a családosok több voksot leadhatnak…mi a kurv@ anyja ez? Piac b@szd meg? Alkudozunk. Neked kettőt, neked semmi??? vagy mi??? Beteg miniszterelnökünket meg eltanácsolták az osztrák pszichiátriáról, mondván segíteni rajta már nem lehet, havi 37000 euró, igen 37 000 euró a kezelési költség….Hitlert is az osztrák idegorvosok barmolták szét gyógyszerekkel….

    DE A SZERB A ROMÁN AZ UKRÁN A SZLOVÁK, AKIK MOST magyar ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPNAK, ŐK MAJD ELDÖNTIK AZ ANYAORSZÁG SORSÁT, MERT UGYE SZAVAZATI JOGOT KAPNAK 2014 JANUÁRJÁTÓL, HOGY ÁPRILISBAN SZAVAZNI TUDJANAK MAJD.

    Ha tőlem bárki elveszi ezt a jogot, ott fennt a Parlamentbe, hogy szavazhassak, akkor meg fogtok Újságon keresztül ismeri, de abból köszönet nem lesz, mert külföldnek címzem a levelet mondjuk Strassbourg Emberjogi Bíróság, de Brüsszel is megírná európai sajtójába ezt, hogy antidemokratikus kormányzás zajlik….a senkik országában, Gipsylandba…..

    gerjesztik a feszületet. Pusztuljon a kormányzás, vesszen az ország! ezt érdemli….

  13. futó szerint:

    Milyen érdekes, pedig egyes “közvéleménykutatók” szerint már majdnem nyerne az msz(m)p egy választáson!

  14. Manitu szerint:

    Te nem sokk alatt vagy, hanem csütörtököt mondott az agyad. A komcsik már mondtak olyat is, hogy 23 millió román jön ide: jöttek? A tolvajoknak soha nem szabad hinni, mert csak lopni akarnak.

  15. Dr. grün szerint:

    Ne röhögtesd ki Magad Fletó! Ennyire magas labdát ne adj fel a Vezírürünknek! Gondolod nem várná ki türelemmel, arcán végig csorgó krokodilkönnyekkel amíg kihalsz?!
    Inkább járjad a vidéket és tudatosítsd a csalódott zemberekben, hogy igenis mindenki menjen el regisztrálni és szavazzon a zellenzékre!
    Ha azt kívánják, hogy nemzetiszín szalagos gatyában akkor abban! ))) 🙂 (((
    http://index.hu/belfold/2012/08/31/gyurcsany_ehsegsztrajkol_a_regisztracio_ellen/

  16. Tóth Kati szerint:

    Ez komoly?Pezsgőt botok.Persze ahogy elnézem a börtönre váró szocikat,nem is fog maradni,aki elindulhatna egy következő választáson.Hála Istennek.

Itt lehet hozzászólni !