Csak az Európa-bajnok tudta legyőzni Horváth Dávidot

Csepel.hu

Prágában véget ért a 10 napon át zajló utánpótlás sakk Európa-bajnokság. A magyar csapatot erősítő csepeli Horváth Dávid remekül teljesítve, mindössze egyetlen vereséggel zárta a kontinenstornát.

A 46 ország 1173 sakkozóját felvonultató verseny hivatalos internetes oldalán több, mint 10 000 ember kísérte figyelemmel a fiatalok küzdelmeit. A magyar küldöttség legjobbja végül Horváth Dávid lett, aki a hivatalos rangsorban 86 versenyzőből a 12. helyen végzett.

Edzője, Szőllősi László itthonról követte a verseny eseményeit, és elmondta, hogy tanítványának az utolsó pillanatokig megvolt az esélye a dobogóra kerülésre, ám a megállíthatatlanul sakkozó, nála egy évvel idősebb orosz Vagyim Mojszejenko ellen a sötét bábukat vezetve végül nem sikerült nyernie. Dávid tehát azzal büszkélkedhet, hogy csak a végső győztes, Mojszejenko tudott túljárni az eszén, de edzője szerint ő ennek cseppet örül annyira, hiszen ellene is a siker reményében ült asztalhoz.

A csepeli sakk-reménység 4 győzelemmel, 4 döntetlennel és 1 vereséggel zárta a tornát, amellyel az élbolyban végzett, s mestere szerint ez a teljesítmény a jövőre nézve lehet nagyon pozitív.

Légrádi G.- csepel.hu
Forrás: Szőllősi László és eycc2012.eu

Itt lehet hozzászólni !