Erdei Éva 70 éves

Csepel.hu

Fotó: Zarándi Bence

Augusztus 17-én ünnepelte 70. születésnapját Erdei Éva képzőművész, művészetszervező. A királyerdei családi házában megtartott eseményen barátai, tisztelői köszöntötték fel. Bemutatták az önéletrajzi elemekből álló új könyvét, melynek címe: Tanúim lesztek.

Morovik Attila alpolgármester Erdei Éva életpályájáról beszélt. A képzőművésznő Csepelen született, Ungváron érettségizett, majd az ELTE Bölcsészkarán tanult. Később rajz szakot is végzett, és legboldogabb időszakában rajzott oktatott. A hetvenes évektől rendszeresen szerepelt kiállításokon, ahol képzőművészeti alkotásait mutatták be. Figyelemre méltó szervezői tevékenysége: művészeti és kulturális események, jótékonysági akciók sorát indította el, emellett emlékfák ültetésében is jeleskedett.

Mezey László irodalomtörténész azt emelte ki, hogy Erdei Éva alkotásai a „szépen élni” eszméjének jegyében születtek. Összegyűjtött írásai kivétel nélkül vallomások. Erdei Éva nagy belső titkok tudójaként vall az elmúlt évtizedekről és a közelmúltról, csupa olyan dologról, amelyek nagyon ismerősek lehetnek az olvasónak. Titkai egyik legfontosabbika az, hogy az élet minden megpróbáltatása és öröme az érzékeny ember hasznára válik.

cs. a.- csepel.hu

Egy hozzászólás “Erdei Éva 70 éves” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Kedves Éva!

    Szeretettel és tisztelettel köszöntelek a 70. születésnapod alkalmából, és további eredményekben gazdag hosszú boldog életet kívánok neked jó egészségben!

Itt lehet hozzászólni !