“Tetszettek volna nem ilyen BKV-t hátrahagyni!” + videó

Fidesz.hu, HírTV

Tekintse meg a HírTV adásának felvételét!

Az e héten lezáruló fővárosi busztenderről, a BKV-s kiszervezésekről és a visszavásárolt vízművekről beszélt Tarlós István főpolgármester hétfő este a Rájátszásban. A városvezető a műsorban hangsúlyozta: olyannyira elhasználódott a járműállomány, hogy annak sok százmilliárdos költségeit sem a kormány, sem a főváros nem tudja vállalni.

Az ellenzéki oldalról fals politikai felhangok kísérik a fővárosi buszközlekedés kiszervezését – jelentette ki Tarlós István, megjegyezve: „tetszettek volna nem ilyen BKV-t hátrahagyni”. Mindenek előtt a járműállomány frissítését szolgálja ez az akció, mégpedig a jövőbeni beruházási források lekötése nélkül – mondta. A buszszolgáltatás minimum 34 százalékát a BKV-nak kell majd végeznie versenykörülmények között – fogalmazott. Hozzátette: a városnak jelen körülmények között nincs annyi pénze, hogy 1100 buszt azonnal lecseréljen.

A tender és az új szolgáltató üzembeállításának költségvonzatáról szólva a főpolgármester kijelentette: a szolgáltató alapköltségeit biztosítania kell a városnak, de nem kell lecserélnie a 17-24 éves buszokat. Olyannyira elhasználódott a járműállomány, hogy annak sok százmilliárdos költségeit sem a kormány, sem a főváros nem tudja vállalni – húzta alá. Tarlós István a korábbi városvezetés egyik legnagyobb hibájának nevezte azt, hogy a BKV járműállományát ilyen mértékben hagyta leromlani. Teljesen el volt hanyagolva a járműpark hosszú éveken keresztül – emlékeztetett.

“Ez egy agyrém”

A szakszervezetek tiltakozására reagálva a városvezető kifejtette, hogy a leghangosabban tiltakozók „körülményeit érdemes lenne vizsgálni, például azt, hogy hogyan viszonyultak a menedzsmenthez, és hogyan érték el céljaikat az elmúlt húsz évben”. A sértettség és az érdekféltés nem zárható ki ebben az esetben – vélekedett Tarlós István, hozzátéve: meg kell nézni, hogy milyen munkakörülmények között, és milyen juttatásokért és fizetésekért dolgoznak ezek a szakszervezeti vezetők. Ez egy agyrém, nem érdekképviselet –mutatott rá.

A tender általános feltételeiről a főpolgármester elmondta: nem az a feladata, hogy a közbeszerzési eljárásokba belefolyjon, ugyanakkor leszögezte, hogy a buszok esetében a BKK a magyar gyártókat is figyelembe veheti. Hozzáfűzte: a kötöttpályás járművek esetében ez azért nem lehetséges, mert a hazai gyártókapacitás nincs felkészülve erre.

„Nagyon jól jöttünk ki ebből az ügyletből”

Tarlós István a Fővárosi Vízművek kapcsán hangsúlyozta: Budapest stratégiai szempontból legfontosabb vállalata került vissza az önkormányzat tulajdonába. „Nagyon jól jöttünk ki ebből az ügyletből, hiszen ha szorosan nézzük a részvénycsomagot, amit 16,5 milliárdért kellett volna visszavásárolnunk, azt 12,5 milliárdért vásároltuk vissza. Nyilván az OTP-hiteleket továbbra is fizetni kell” – fogalmazott.

Kiemelte: 15,1 milliárdba került minden, s visszakapják azt a törzsvagyont is, amit arányos mértékben – az Állami Számvevőszék tiltakozása ellenére – az akkori városvezetés 1997-ben odaadott a részvénycsomagokkal együtt.

fidesz.hu

8 hozzászólás ““Tetszettek volna nem ilyen BKV-t hátrahagyni!” + videó” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Teccettek vóna két évig nem szexuális oldaláról hozzáállni a munkához! ))) 🙂 (((

  2. Gustavo Thoeni szerint:

    Nem áll szóba Orbánnal a választók 90 százaléka?
    Teljes kudarc az orbáni konzultáció, ugyanis a nemzeti konzultációs íveket a megkérdezettek mindössze 8 százaléka küldte vissza. Ez világosan mutatja az érdeklődés hiányát, és őszintén osztályozza a kormány munkáját: elégtelenre – véli az MSZP.
    “A Magyar Közlöny szerint Orbán Viktor nemsokára újabb levelet küld az állampolgároknak most éppen a munkahelyvédelmi akciótervnek nevezett kormányzati lózungról. Ez ismét egy értelmetlen, populista lépés, ami csupán a narancspárt önmagasztaló kommunikációját szolgája, valódi értelme, társadalmi haszna nincs. Orbán újabb – jogos – pofonba szalad bele” – írja Török Zsolt, a párt szóvivője.

  3. Éva szerint:

    Az MSZP arról nem beszélt, hogy velük a lakosság hány százaléka nem beszél?

  4. Gustavo Thoeni szerint:

    Egyetértek. Ki velük a parlamentből!

  5. felix szerint:

    Gratulálok kedves Éva.
    Az MSZP-vel méred a fideszt.
    Az MSZP meg az LMP-vel-
    Így mindegyik népszerű.
    Persze ha korábbi önmagához mérnéd akkor rájönnél, hogy készül a bukta.
    Javasolom, hogy ezt ne tedd, mert lefagyna a mosolyod.

  6. egycsepeli szerint:

    De azért tetszettek 600 – 800 ezer forintért nagyon szép ég kékre lefesteni a buszokat… és ha azt a pénzt felújításra szánták volna???? jah meg a végkielégítések,,, 😉

  7. csaba péter szerint:

    Igen ezért lettek bugyikékek a buszok

Itt lehet hozzászólni !