Az iskolákban folytatódik a PSZSZI munkája

Csepel.info, Csepel.hu

Az önkormányzat korábbi döntésének megfelelően a csepeli iskolákhoz kerülnek a Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény (PSZSZI) munkatársai által eddig ellátott feladatok. A július 18-án meghozott képviselő-testületi döntést az ellenzéki képviselők által kezdeményezett rendkívüli ülésen vitatták meg újra.

A rendkívüli ülést kezdeményezők közül azonban nem mindenki jelent meg, Szenteczky János például inkább nyaralni ment. A rendkívüli ülésen elutasították az ellenzéki javaslatot, így érvényben marad a július 18-án meghozott döntés – értesült a Csepel.info.

A rendkívüli ülésen Horváthné Ruby Edit, az intézmény vezetője kollégái magas színvonalú pedagógiai munkáját emelte ki, akik a jövőben is a kerület javára akarnak dolgozni. Azt kérte, a testület adja meg a lehetőséget arra, hogy állami fenntartású intézményként működhessenek a jövőben. Borka-Szász Tamás szerint nem számoltak megfelelően a korábbi döntés szakmai és pénzügyi következményeivel. Azt javasolta, hogy méltányosságból kellene visszavonni a korábbi határozatot, és az ősz folyamán újra megtárgyalni a kérdést. Dobák István (MSZP) az emberiességi szempontra hivatkozott, és azt javasolta, hogy az intézményben dolgozó hét munkatárs az év végéig elláthassa a munkáját.

Mint ismert, az MSZP-s kerületi vezetés 2010 őszén “a fiókban hagyta” a Szárcsa Iskola bezárását, amit az új, fideszes vezetés nem volt hajlandó megtenni. Az elmúlt években a tervben maradt iskolabezárások helyett is inkább azok átszervezése mellett döntöttek. A testületi ülésen felszólaló mindkét ellenzéki képviselő részt vett korábban csepeli iskolák megszüntetésében, épületeik eladásában: akkor azonban nem voltak ilyen lágy szívűek. Az ellenzék elszántságát az is gyengítette, hogy az ülésen azért nem jelent meg az ülést kezdeményező Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője, mert inkább nyaralni ment.

Csepel.info, Csepel.hu

27 hozzászólás “Az iskolákban folytatódik a PSZSZI munkája” bejegyzésre

  1. csapos szerint:

    Ami történt: szégyen! A Fidesz szégyene. Döntésük: gyalázat! A Fidesz gyalázata a csepeli gyerekekkel, szülőkkel, közalkalmazottakkal szemben.

  2. szigetország szerint:

    csapos!

    Szenteczky miért nem támogatta az MSZP-t? Ha neki is fontos lett volna az ügy, a szabadságát is meg kellett volna szakítania, de nem ezt tette…
    Ez az igazi szégyen!

  3. Katka szerint:

    szigetország szerint: Mi lett volna ha megszakítja a szabiját. Semmi, akkor is az lett volna amit a rohadék fidesz, vagyis Orbán akar. Mindent szét kell rombolni, átalakítani, átnevezni, mert a vajda minden felett uralkodni akar. Aztán minden a haveroknak, rokonoknak, fidesz nyalóknak adni. Remélem a jövendőbeli Orbán vő boldog a kapott földjeivel. Dögöljenek meg!!

  4. csapos szerint:

    Amit a fideszes gombnyomogató mamelukok a vezéreikkel együtt a csepeli diákok, a szülők, a közalkalmazottak ellen tettek, vagyis a PSZI felszámolása, az a szégyen és az a gyalázat! Ezt a szégyent, ezt a gyalázatot – úgy mint a többit – senki sem mossa le a kerületi Fideszről.

  5. szigetország szerint:

    Katka!

    Szégyen, hogy Szenteczky cserben hagyta párttársait és az ügyet… Ha ő jelen van, legalább érzékeltetik, hogy komolyan veszik saját javaslatuzkat. De kiderült, hogy mégsem volt számukra fontos a dolog.

  6. szigetország szerint:

    csapos!

    Nem válaszoltál a kérdésre: Szenteczky miért nem támogatta az MSZP-t?

  7. csapos szerint:

    Gyűrűzik az újabb Fidesz-botrány: diplomahamisítás, csalás, lebukás, leváltás…
    “Lezárult a Semmelweis Egyetem belső vizsgálatának első része: a rektor felfüggesztette augusztus 6-i hatállyal a Testnevelési Főiskolai Kar dékánját és helyettesét a Lasztovicza-botrány miatt.” További tények: http://hvg.hu/itthon/20120802_lasztovicza_tf

  8. Margarinka szerint:

    Az óvodai szaktanácsadó munkája vajon melyik iskolában folytatódik?

  9. DE szerint:

    Az iskolákban továbbra is olyan színvonalas oktatató-nevelő munka folyik,mint eddig,hiszen a PSZI nem segítette és nem hangolta össze az intézmények munkáját. Nem fogják érezni a hiányát! Egy élősködő intézménnyel kevesebb! Az ott dolgozóknak pedig biztosan lesz munkája, most újból találkoznak közelről is gyerekekkel.

  10. Béla szerint:

    Egyik ismerősöm elvitte a gyerekét a Jedlikből 9. után. Azt mondta itt csak elhülyülni lehet. Néztek is rá, bosszúból mikor ez kitudódott, hogy elmegy néhány tárgyból lerontották a jegyeit. A PSZI-sek a végkielégítésből kapott milliókból pályázatíró céget alapítottak tudtommal. A háttérösszefonódás a Fidemszp gondoskodik majd róluk.

  11. Margarinka szerint:

    Jé, már megkapták a végkielégítést? Azt hittem csak augusztus 31. után jár nekik. Legalábbis, ha nem fogadják el a felajánlott álláshelyeket!

  12. Bugi szerint:

    Hát ennek az intézménynek a hiányát senki nem fogja megérezni.

  13. Lakó1214 szerint:

    Ez most az átlag csepeli polgárt mennyiben érinti?
    Tudtommal semmivel nem romlik és nem is javul az oktatás színvonala.

    A régi “bútordarabok” megkapják a már nem pofátlan végkielégítést és kész, majd egy idő múltán elhelyezik őket.

  14. csapos szerint:

    “Amikor a nácik elvitték a kommunistákat, hallgattam, mert nem voltam kommunista. Amikor elvitték a szociáldemokratákat, hallgattam, mert nem voltam szociáldemokrata. Amikor elvitték a szakszervezetiseket,
    nem tiltakoztam, hiszen nem voltam szakszervezetis. Amikor elvitték a zsidókat, nem tiltakoztam, hiszen nem voltam zsidó. Amikor engem vittek el, már nem volt, aki tiltakozhatott volna.”

    (Martin Niemöller, német evangélikus lelkész)

  15. Manitu szerint:

    Így is lehet írni:

    Amikor a kommunisták elvitték a svábokat, hallgattam, mert nem voltam német. Amikor elvitték a kulákokat, kisgazdákat és a kereszténydemokratákat, hallgattam, mert nem voltam kisgazda vagy kereszténydemokrata. Amikor elvitték a cserkészeket, a papokat és a lelkészeket, a mérnököket, katonatiszteket, csak mert nem voltak kommunisták vagy szociáldemokraták, nem tiltakoztam, hiszen nem politizáltam. Amikor elvitték a szociáldemokratákat és a zsidókat, sőt, őrölt, vérgőzös gyilkolásuk közt már a kommunisták egy részét is, nem tiltakoztam, hiszen nem tartoztam közéjük. Amikor engem vittek el, már nem volt, aki tiltakozhatott volna.

    A kommunisták nem csak a zsidók ellenségei voltak, hanem mindenki ellensége, akik a kultúrát, az erkölcsi és szellemi értéket képviseltek. És te cenzor elvtárs, mocskos kommunista voltál, akik rosszabbak voltak, mint a nácik.

  16. szigetország szerint:

    csapos!

    Te alattomos náci-kommmunista! Mit jelent neked Auschwitz, Kolima, Szibéria, Recsk?

  17. hajós szerint:

    szigetország, érdekes módon a Csatáryról szóló bejegyzések alatt nem verted ennyire a nyáladat.

  18. csapos szerint:

    Szigetországi Manitu!

    Szeresd felebarátodat! A habot meg törüld le a szádról. Még megköszönöd nekem ezt a jótanácsot, hiszen a felebaráti szeretettől jobban fogod érezni magad. Próbáld ki! Most.

    A csepeli közalkalmazottak kirugdosásáért pedig mind a 32+32 neveddel szégyeld magad!

  19. Manitu szerint:

    Csapos: nyugodtan szégyellhetnéd is magad, de ugye te büszke vagy arra, hogy kommunista voltál. Én éppen úgy utálom a nácikat, mint a kommunistákat, de nem értem a nácik elleni felháborodásodat akkor, amikor ti sokkal több embert gyilkoltatok meg. Irigyled még a náci haláltáborokat is? Ejnye.

  20. Dr. grün szerint:

    Manitu!
    “Én éppen úgy utálom a nácikat, mint a kommunistákat”
    Ez csak nézőpont kérdése!
    Móricka rugdalja a templom kapura a labdáját.
    Az atya lecsavar neki két pofont és azt mondja:
    Most már a keresztfiam vagy!
    Rohan haza és örömmel újságolja.
    Anyuuuú! Képzeld megkeresztelt a zatya!
    Te meg zsidó létedre hagytad?! Rettentő mód elveri! Haza jön apja, az is.
    Majd a nagymama is a legnagyobb lekvárkeverő kanállal.
    Móricka sír a fáskamrában:
    Félórája, hogy keresztény vagyok, de már úgy utálom a zsidókat!

  21. Jeniszej szerint:

    )))))) 😀 ((((((

  22. maminti szerint:

    Aha, jó a buli, csak mi földi halandók nem tudjuk, mi az a PSZSZI, és sem a cikkből, sem a “beszélgetésből” nem derül ki, az mit csinált eddig, miért érdekes, hogy innentől hol fog működni, és miylen hatással lesz ez a mi iskolás gyerekünkre. Amúgy rendkívül informatív cikk volt, köszönjük.

  23. nagyapó szerint:

    csapos, Katka, Dr. grün, hajós! Érdemes lenne tájékozódni, mielőtt elkezdik fújni a vuzuvelát! Mi is az a PSZSZI (ez nem görög betű), mit tettek, és ezután hogyan oldják meg a feladatot?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  24. Olimpikon szerint:

    Draga nemeth szilard az elozo ciklusokban hanyszor hagyta ott a testuleti uleseket, ha egyaltalan elment oda??? Tanulni kellene a propagandat sracok, kezd elegge cikisse valni ez a blog vagy mi….

  25. csapos szerint:

    Nagyapó! Tanulni, tanulni, tanulni! – mondta egy klasszikus. (Soha sem késő! -mondom én.)

    Egy kis háttéranyag az egykori nevelési tanácsadóból lett Csepeli Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézményről: http://archiv.fppti.hu/fpi-hirado/hirlevel/2006_02/bemutatkozik_21k.pdf

    És amikor még Németh Szilárd velük dicsekedett: http://www.csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2014:pedagogiai-napok-csepelen&catid=1:helyi-hirek

    Ezeket a közalkalmazottakat (is) kirúgtátok a többivel együtt. Szükség volna most is és a jövőben is a munkájukra. A kerületi Fidesznek ez nem számít?!

  26. Margarinka szerint:

    Ne keverjük a szezont a fazonnal!
    Tévedések elkerülése végett a nevelési tanácsadó mindig is önálló intézmény volt és még ma is üzemel!

Itt lehet hozzászólni !