Rendőrhajó-rablás: elvonóra vitték a csepeli Rambót

Blikk

A fiú átúszta a pár méteres csatornát, és felkapaszkodott a hajóra, majd el is kötötte

Ellopnia sikerült, de beindítani már nem tudta a dunai vízi rendészek motoros kishajóját egy 21 éves fiú. S. Zsolt Csaba olyan részeg volt, hogy elfogása után a detoxikálóba kellett vinni.

Furcsa kalandra szánta el magát egy 21 esztendős csepeli fiatalember, amikor a Lágymányosi híd budai hídfőjénél található szórakozóhelyekről távozott. S. Zsolt Csaba vasárnap hajnalban megpróbálta ellopni a dunai vízi rendészek egyik kishajóját a Kopaszi-gáton épült rendőrőrs kikötőjéből.

– A fiatalember az éjszakai vihart kihasználva úszott be a kikötőbe, kollégáim már csak azt vették észre, hogy az egyik hajó sodródik – meséli a furcsa történetet Csobay Balázs alezredes, a Dunai Vízirendészeti Kapitányság helyettes vezetője.

– Az ügyeletesek hajóba pattantak, hogy utolérjék az elszabadultnak hitt járművet, de amikor két kilométerrel lejjebb megfogták, egy félmeztelen, de mentőmellényt viselő fiatalembert találtak a kormányánál. Össze-vissza beszélt, ittas volt. Csak a biztonsági kamera felvételeinek visszanézése során derült ki, hogy a fiatalember átúszott az öblön. A kishajóban nem volt benne a kulcs, hiszen azt elzárva tartjuk, ezért nem tudta beindítani. Csak elkötötte. Közben azonban tetemes kárt is okozott: letörte a hajó lobogótartóját, és betörte a kabinajtó üvegét – magyarázza az alezredes, akinek különös emléke fűződik a hajóhoz. Készült egy fotó 1986-ban, amelyen a parancsnokhelyettes – még pályakezdő őrmesterként – igazoltat a fedélzetéről.

– Azért, mert ez a kedvenc típusom, még nem lesz belőle személyes ügy, de mivel a rendőrőrs biztonságát veszélyeztette, a legnagyobb szigorral járunk el az elkövetővel szemben – szögezi le Csobay alezredes. A műszaki iskolát végzett csepeli fiatalembert kórházba szállították, úgy tudjuk, olyan részeg volt, hogy egyszer azt képzelte, üldözik, később azt állította: ő Rambo, aki mindenkivel leszámol. Mindezek ellenére, miután csupán jármű önkényes elvételével gyanúsítják, nem vették őrizetbe. A Péterfy Sándor utcába vitték, a detoxikálóba, de onnan néhány óra múlva önkényesen távozott.

Forrás: Blikk

9 hozzászólás “Rendőrhajó-rablás: elvonóra vitték a csepeli Rambót” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    Olyan nagyon nem lehetett részeg, mentőmellény, úszás, gyújtás szét szerelés és még azt is tudta, hogy Csepelre hajóval is ellehet jutni, még ha nem is indul be. A gond akkor lett volna, ha elalszik és Baján ébred. Most saját baján kesereghet…

  2. Dr. grün szerint:

    “Mindezek ellenére, miután csupán jármű önkényes elvételével gyanúsítják, nem vették őrizetbe. A Péterfy Sándor utcába vitték, a detoxikálóba, de onnan néhány óra múlva önkényesen távozott.”
    Tehát nem rabolt csak önkényesen elvett, nem elvonóra, hanem a detoxba (pálmaházba) vitték?!
    Lehet, hogy a kabinajtó üvege csiszolt velencei üveg, a zászlótartó pedig ereklyés volt?!
    Ebből a keletkezett tetemes kár?!
    A kárösszeg még emelkedhet, ha a detoxból a slaugot is magával vitte! ))) 🙂 (((

  3. Rend szerint:

    Rend!

    “A hajó jogi szempontból speciális ingóságként ingatlannak minősül. A hajók nyilvántartása is eltér bármely más ingóságétól, ez a hajólajstromokban történik. A hajólajstrom jogi jellege párhuzamos az ingatlan-nyilvántartással, ahhoz hasonló szabályok is érvényesek.”
    Tehát ne jármű, ingatlan önkényes elvétele a vád:)))))

  4. lolka szerint:

    Az ingatlant kisajátítani szokták, régen volt amikor elvették (államosították)…akkor jóhiszemű jogcím nélküli ingatlan foglaló…ki kell lakoltatni (hatóságilag hatósági végzéssel) és passz…

  5. Jolly Joker szerint:

    Dr. grün: Nem tudom, de bár ilyen bőven mérnék a bérmunkások fizetését is, amilyen bőven mérik a tetemes károkat, legyen szó üvegbetörésről vagy BKV busz összefirkálásról.

  6. Zoli049 szerint:

    “A műszaki iskolát végzett csepeli fiatalembert kórházba szállították, úgy tudjuk, olyan részeg volt, hogy egyszer azt képzelte, üldözik, később azt állította: ő Rambo, aki mindenkivel leszámol”

    Biztos, hogy részeg volt? 🙂

    John Rambo-hoz más is kell, mint 10 sör! 😀

  7. Zoli049 szerint:

    “Rendőrhajó-rablás”

    A rend kedvéért:

    “miután csupán jármű önkényes elvételével gyanúsítják, nem vették őrizetbe”

    “Rablásnak minősül, ha valaki idegen dolgot úgy vesz el mástól, hogy ennek érdekében erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan, vagy védekezésre képtelen állapotba helyez . Rablásnak minősül az is, ha a tetten ért tolvaj alkalmaz erőszakot vagy közvetlen fenyegetést annak érdekében, hogy az eltulajdonított dolgot megtartsa.”

  8. csaba péter szerint:

    ez a mai magyar szerencsétlen tehetetlen rendőrség , akik csak a békés állam polgárok baszogatásában jeleskednek . Sajna még magukat sem képesek megvédeni .

  9. Simon Zsolt Csaba szerint:

    Sziasztok én voltam az akiről ez azt egész szol pontosan 1 üveg whisky 3 üveg bor és 4 üveg pezsgő tartózkodót a szervezetem be! nagyon mókás volt ez az egész mert nem azért vetem fel a mellényt mert be lettem volna szarva hanem mert 2 szer beljebb kelet tolni a hajót mert zátonyra futottam és vissza kellet tolni mert nagyon jó érzés volt ladikozni. ennyi 😀

Itt lehet hozzászólni !