Orbán Viktor Tusnádfürdőn: A hazafiak jobban meg tudnak egyezni egymással, mint az internacionalisták

MTI, Erdely.ma, Csepel.info

A Traian Basescu leváltásáról kiírt hét végi romániai népszavazásra utalva jó döntés meghozatalára biztatta Románia polgárait szombaton Orbán Viktor. A miniszterelnök hangsúlyozta, nem avatkozhat bele abba, hogy a bukaresti „bicskázás” után ki marad talpon, és „kit hoznak ki a bálteremből”, de aggodalommal tölti el, amit lát.

„Arra kérném a magyarokat, hogy érezzék át a történelmi helyzet súlyát, és az ezzel kapcsolatos személyes felelősséget is. Azt kívánom a románoknak is, és az itt élő magyaroknak is, hogy jó döntéseket hozzanak, például úgy, hogy nem hoznak döntést” – jelentette ki a miniszterelnök.

Ezzel a Tőkés Lászlóval közösen kiadott péntek esti állásfoglalására utalt, amelyben az erdélyi magyarságot a vasárnap tartandó népszavazáson távolmaradásra szólították fel.

Orbán: a hazafiak jobban meg tudnak egyezni egymással, mint az internacionalisták

Orbán szerint a nemzetközi kapcsolatokban a hazafiak jobban meg tudnak egyezni egymással, mint az internacionalisták. A miniszterelnök a hagyományokhoz híven a hallgatóságból érkező, írásban feltett kérdésekre is válaszolt szombaton, a Tusnádfürdőn zajló Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján.

Az új román kormánnyal való együttműködésre vonatkozó kérdésre válaszolva kitért a hazafias és az internacionalista kormányokkal való együttműködés tapasztalataira.

Kijelentette, hogy Traian Basescu államfőt jó román hazafinak ismerte meg. „Ha jó román hazafival állok szemben, meg fogjuk találni azokat a megoldásokat, amelyek a román és a magyar hazafiaknak is megfelelnek” – jelentette ki. Hozzátette, izgalommal várja, hogy az őszi parlamenti választások után internacionalista vagy hazafias kormány alakul Bukarestben.

Orbán Viktor elmondta, azért vállalt stratégiai partnerséget Tőkés Lászlóval és az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP), mert néhány rendíthetetlenül képviselt cél – mint például az autonómia – szövetséget hozott létre közöttük.

„Stratégiai szövetségben vagyunk, és kívánok sikert számukra, de nem kívánok konfliktusba keveredni azzal a 80 százaléknyi magyarral, akik a Romániai Magyar Demokrata Szövetségre (RMDSZ) szavaztak. Úgy tegye a miniszterelnök a dolgát, hogy a magyar eszmék irányában való elmozdulást és az itteni magyar egységet is szolgálja” – összegezte a feladatot.

Az erdélyi magyar összefogásra vonatkozó kérdésre azt hangsúlyozta, hogy az összefogáshoz erő kell. Kétségbeesettségből, szétesettségből, töredékpártokból nem jön létre erő. Azért tartotta nehéznek az Erdélyi Magyar Néppárt dolgát, mert egy erős RMDSZ-szel szemben próbál néhány ügyet győzelemre vinni.

A Fidesz 1994-es dilemmáját is felidézte. Elmondta, amikor „darabokra zúzták az első magyar polgári kormányt”, a Magyar Szocialista Párt valamennyi korábbi ellenzéki pártot, így a Fideszt is meghívta a kormányba. „Ha akkor igent mondtunk volna, erkölcsileg elbukunk, és esélyünk sincs, hogy az országrontó szocialista kormányokat leváltsuk” – állapította meg. Az elmondottak alapján kívánt „jó szerencsét” az erdélyi pártoknak, hogy eldöntsék: összefognak-e vagy nem.

A hallgatóság és a miniszterelnök párbeszédét moderáló Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára összegző szavaiban az autós navigációs eszközök szótárából vett hasonlattal élve elmondta: újratervezésre van szükség, mert új helyzetbe került Európa, Közép-Európa és a határon túli magyarság.

Úgy vélte, a Tusványos keretében Tőkés László és Orbán Viktor pár navigáló műholdat azonosított. Az államtitkár Bibó István gondolatát idézve megállapította: a fejődéshez a szabadság és a közösség ügye egy ügy kell, hogy legyen.

Tőkés: a román politikusok közül Basescu jött legközelebb a magyarokhoz

A román politikusok közül a felfüggesztett államfő került a legközelebb az erdélyi magyarokhoz – vélekedett Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke azon a politikai fórumon, amelyet a 23. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján rendeztek az erdélyi Tusnádfürdőn. Tőkés Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt vett részt a „Magyarország és Közép-Európa megújul” című szabadtéri fórumon.

Az EP-képviselő a nyári olimpiára építő sportpárhuzamot vonva utalt a vasárnapi népszavazásra, amelyen a felfüggesztett államfő leváltásáról kell dönteniük a romániai választóknak. „Le akarják küldeni a pályáról Traian Basescut. Hát jobb csapatkapitány a xenofób Crin Antonescu? Adják meg önök a választ” – mondta Tőkés.

Az EMNT elnöke a sportból vett hasonlattal írta le a romániai magyar összefogás esélyeit is. Kijelentette, a csapatszellem a politikában is fontos. Az erdélyi magyar politikai szervezeteknek az Orbán Viktor által 2010-ben meghirdetett nemzeti együttműködés rendszerében kell összefogniuk. „A pártegység kényszerzubbonya nem illik az erdélyi magyarságra” – jelentette ki a volt püspök, majd az őszi parlamenti választásokra utalva hozzátette: „politikai megmérettetésre és erdélyi magyar válogatottra van szükség”.

Tőkés László nyomatékosította, „bundázókkal” nem tud egy csapatban játszani, „olyanokkal, akik Bukarestben vajazzák le a mérkőzést, és nem az erdélyi magyarságot képviselik Bukarestben, hanem Bukarestet képviselik az erdélyi magyarság előtt” – fogalmazott Tőkés. Úgy vélte, „a doppingbotrányok”, a „szabálytalanul benevezett játékosok” vezettek a politika beszennyeződéséhez. „Tisztulásra van szükség az erdélyi magyar politikában” – nyomatékosította Tőkés László. Azt is megállapította, az emberek azért fordultak el a politikától, mert a politika fordult el tőlük.

Az EMNT elnöke gazdasági kérdéseket is érintett előadásában. Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert idézve jelentette ki, az a cél, hogy a határon túli magyar vállalkozások is bekapcsolódjanak a magyar gazdaság vérkeringésébe. Azt is megemlítette azonban, hogy elszigetelten nem lehetséges a gazdasági talpra állás; ebben a kérdésben a román és a magyar érdekek egybeesnek.

Tőkés László megemlítette, hogy az Erdély és Románia egyesülését kimondó 1918-as gyulafehérvári román nagygyűlés autonómiát ígért a magyarságnak, Bukarest azonban gyarmatként tekintett a megszerzett területekre.

Utalt arra, hogy a nyugat-európai területi autonómiák gazdasági fellendülést hoztak azokon a területeken, amelyeken bevezették azokat. „Dél-Tirolban nincs munkanélküliség, Katalónia pedig Spanyolország legfejlettebb tartománya” – példázta a volt püspök. „Kérjük, keressék meg annak az eszközeit, módszereit, hogy miként tudnának támogatást nyújtani az autonómiához” – szólt a mellette ülő Orbán Viktorhoz.

A tusnádfürdői pódiumbeszélgetést a kíméletlen hőség és az erős napsütés ellenére több mint ezer érdeklődő hallgatta végig.

erdely.ma

44 hozzászólás “Orbán Viktor Tusnádfürdőn: A hazafiak jobban meg tudnak egyezni egymással, mint az internacionalisták” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    1.) “Orbán: a hazafiak jobban meg tudnak egyezni egymással, mint az internacionalisták”
    2.) “A hazafiak könnyebben megértik egymást”
    Megérteni vagy megegyezni az két különböző fogalom!
    Abban kellene talán előbb megegyezni, hogy megértsük a problémát, kinek kinek mit jelent a haza, melyik haza és az iránta érzett hazafiság fogalma!
    Mondjuk egy romániai magyar állampolgárnak ugyanazt-e mint egy magyarországi románnak?!
    A szokásos zavarodott duma! 🙂

  2. Dr. grün szerint:

    Köszönöm a cím javítását kedves Admin!
    Mégis más, ha a grünt nézik hülyének! ))) 🙂 (((
    Esetleg annyit fűznék hozzá, hogy
    „bicskázás” után ki marad talpon, és „kit hoznak ki a bálteremből”
    Úriemberek a zudvaron intézik az ilyesmit! Ez nem a Patriot bár! 🙂

  3. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Kormányfőnk fején találta a szeget. Kendőzetlen őszinte elemzése hihetetlenül nagy vihart fog kavarni. Nem baj, enélkül is eszt teszik vele ellenfeleik, s Brüsszel itteni vazallus kiszolgálói .Nincs más lehetőségünk mint felébreszteni Európa ezen régióit , rádöbbenteni a jövő partnereit, hogy csak közös összefogás erejével lehet a káosz létrehozóival szemben Kelet Közép-Európa felemelkedést biztosítani. Ebben a beszédében kormányfőnk államfői minőséget és erőt, példát mutatott. A Jó Isten adjon neki hitet s további erőt egészséget állam építő munkájához. Mert most erre is nagy szükség van.

  4. Té-Gé szerint:

    A nagy nemzeti lájkolónak én meg azt üzenném, hogy nem “ESZT”, hanem “EZT”, szokta írni a magyar. 😀 Édes Istenem… 🙁

  5. meghát.... szerint:

    Szeva öreg Té-Gé !
    2012. július 28., szombat – 21:43 Nem tudod mi lett a csepeli futónkkal?Kiért Londonba időre? Ha igen,hogy,hogy nem lett egy poszt írva?

  6. Té-Gé szerint:

    meghát…, kiérni gondolom kiért, akárhogy is nézem én csak kalapot tudok emelni a teljesítményéért. Azt már igazán én sem értem, hogy a saját honlapján sem vitte túlzásba a híradást. http://europafutas.hu/ Valószínűsítem, a szponzorai megszívatták és valamit mondhatott, hogy nincs itt poszt. 🙂

  7. Dr. grün szerint:

    Varga Gábor Vilmos!
    “kormányfőnk államfői minőséget és erőt, példát mutatott.”
    Egyelőre még két külön poszt a zállamfői és a kormányfői!
    Esetleg tudsz valami összevonásról?!

  8. Vátesz szerint:

    Európa az 1700-as évek végén került válságba. Először Franciaországot kerítette hatalmába egy terrorista banda, akik egymillió keresztényt küldtek a guillotine alá, majd a Rotchild család vette ellenőrzése alá az összes európai nagyhatalmat, hogy mindegyiknek kölcsönt adott az egymás elleni háborúikhoz. Nem csoda, hogy Tisza Kálmánnak megüzenték a tiszaeszlári ügyben, megvonják Magyarország összes hitelét, ha nem ejtik a vádat. Hitlert se támogatta ugye senki, hogy hatalomra juthasson, a két bankár néhány évi börtönnel megúszta a nürnbergi perben, a többieket meg felakasztották. Úgy kellett nekik, rossz helyre születtek! Ez a mocsok Európa osztotta fel Magyarországot, később meg Kelet-Európát odaadta kommunista hitsorsosaiknak.
    Brüsszel is az ő érdekeiket képviseli, a tőkéét, a népek meg le vannak szarva!
    Ennek a mocsokságnak fog vége szakadni, remélem az összedőlés azokkal az országokkal kezdődik, amelyek más népeket is gyarmati sorba, sőt rabszolgasorba taszítottak! A mocsok szabadkőműves banda nem átallotta leírni, “minden ember egyenlőnek születik”, csak azt felejtették el közölni, hogy az ember definicióját a Talmudból vették. “A goj nem ember, magja hasonlatos a szamáréhoz.”

  9. Té-Gé szerint:

    Összesküvés elmélet és a megoldása, a változatosság kedvéért? 🙂 Azonban a zsidó nem mondja, hogy a pénz boldogít, hanem a kamat. 🙂

  10. csaba péter szerint:

    Szegény vátez megórült lám még most is deportálna .
    Csak nehogy úgy járj mint Szegedi Csanád azt mehetsz haza zsidót irtani a saját családodba .

  11. csaba péter szerint:

    Azért szeretném tudni ,hogy ezt az EU elleni agressziót mivel fogja csinálni vezérünk? Gondolom Matolcsi mint csodafegyver felér egy atombombával. Nem lesz ez kevés kicsinység?

  12. Vátesz szerint:

    Elégedetten állapítom meg, hogy a gázár-mém kimozdította a Fideszt a liberális posványból! 😀

  13. csaba péter szerint:

    Ahogy most lapozgatom dr Göbbelsz Jóska irományait visszaköszönnek vátesz szavai és faszságai ez nem fasiszta duma á dehogy .

  14. Doki szerint:

    Menj és aludd ki a mámorod. Te minden mögött fasizmust látsz, de azt már biztos nem tudod, hogy mi a különbség a fasizmus és a nácizmus között… 🙂

  15. csaba péter szerint:

    te biztos nem

  16. csaba péter szerint:

    Úgy őszintén ti el is olvassátok azt amit írtok?
    mert kétlem!
    Ha elolvasnátok leégne a pofátokról a bőr szégyenetekbe .
    saját nevetekben meg se mernétek nyikkanni

  17. Doki szerint:

    Engem nem tudtak megetetni a marxista-liberális történelmi hazugságokkal, mint téged. 🙂

  18. Dr. grün szerint:

    Doki!
    Akkor kvittek vagyunk!
    Engem meg a polgári demokratikus értékrenddel!
    Ami szintén a hazugság továbbfejlesztett változata, de még nem a tökéletes! ))) 🙂 (((

  19. Dr. grün szerint:

    “Orbán ismét keményen nekiment az EU-nak Amíg az EU a tyúkok ketrecméretével, a disznók játékaival és a libák lelki világával van elfoglalva, addig százezrek veszítik el a munkahelyüket – mondta a miniszterelnök azon a szabadtéri politikai fórumon, amelyet a 23. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján rendeztek az erdélyi Tusnádfürdőn”
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_ismet_kemenyen_nekiment_az_eu-nak.526716.html

  20. CsepeliNo1 szerint:

    És ki mondja meg, hogy ki a hazai?
    CSAK NEM EGY ORBÁN VIKTOR?

  21. csaba péter szerint:

    Ha Hazafinak lenni egyenlő fideszes seggnyalónak lenni akkor inkább ne.

  22. Doki szerint:

    És ki cáfolja meg mások hazafiságát? Csak nem egy CsepeliNo1, vagy egy grün?
    Csaba Péter ne aggódj, te se így, se úgy nem vagy hazafi. 🙂

  23. Dr. grün szerint:

    Doki!
    Ők saját maguk azzal, hogy mások hazafiságát megkérdőjelezik a határon átnyúlva!
    Ezt nevezzük nekifutásból önseggberúgásnak! 🙂

  24. nagyapó szerint:

    A csepeli maradék komcsi fújja a vuzuvelát. Az MSZP semmilyen pozitív dolgot nem tud kitalálni, ezért mint hazaárulók, nyalják a zIFM, meg a zEU hátsóját (Dr. grün hülyesége) és mint csaba péter elakadtak a Rákosiféle fáásizmusozásnál.
    Etásak! Csitáty, csitáty, csitáty, poszle kommentírováty!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  25. hajós szerint:

    nagyapó, te tényleg félázsiai vagy.

  26. Vátesz szerint:

    Csaba Péternek a faszizmussal és az antifaszizmussal kellene foglalkoznia, az igazi liberális műfaj! (homoszexuálisok, leszbikusok)

  27. Zoli049 szerint:

    Lehet komcsizni…
    Egy rövid kérdés, amit igaz előttem már feltettek, de én is megkérdezem, hogy itthon nincs-e dolog, csak a határon túl?
    Már csak azért kérdezem, mert ennek az országnak a kormánya és annak a miniszterelnöke miért megy a mai Románia területére lázadozni? 🙂
    Van még magyarok lakta elcsatolt terület, esetleg ott már nem veszik olyan jó néven?

    Aki hazafiságról írkál itt, kiváncsi lennék, hogy kiknek nincs még katonai esküjük sem. 🙂
    Na meg az utcán, mitől ismerszik meg a hazafi a másik magyartól?

  28. Zoli049 szerint:

    Vátesz szerint:
    2012. július 28., szombat – 23:32

    Szerintem semmi gázár himihumi nem húzta ki a fideszt sehonnan, csak jól jönne a Jobbik szavazótábora, onnan a határon túlról.
    Eddig hol a bánatban volt ez a nemzeti hipp-hopp?

  29. Zoli049 szerint:

    nagyapó szerint:
    2012. július 29., vasárnap – 12:26

    Egyenes gerinccel ti meg nem tudjátok elzavarni az IMF-t? 😉

  30. Dr. grün szerint:

    Zoli049!
    Már egy agyturkász sem segíthet!
    “Már szinte szégyellem, hogy publicisztikáink döntő többsége Orbán Viktorról szól, mintha csak a magyar kormányfőn túl nem is lenne élet. Hát igen, éppen ez a baj: e pillanatban úgy tűnik, ha nem jutunk túl a magyar kormányfőn, itt nem lesz élet. Figyelem a vele kapcsolatos írásokat; a szerzők bravúros mondatok mögé próbálják rejteni markáns ítéletüket – Orbán Viktor nincs jó állapotban. A jobboldal sajtómunkásai egyszerűbb megoldásokat választanak: egyszerűen elhagyják azokat az orbáni mondatokat, amelyek megértéséhez már a pszichiáter szükséges.” Németh Péter Népszava
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=572810

  31. nagyapó szerint:

    Németh Péter nagy “szaktudását” fordíthatná arra, hogy a régi, patinás szocdem lapból, szennylappá tett újságot, próbálja nyereségessé tenni.
    A komcsik még mindig nem tudnak az Antalli “lélekben 15 millió magyar” fejével gondolkodni (jó vonjuk le a 0,4millió nemzetárulót).
    Nyalják a román kormányfő hátsóját, mert szoci.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  32. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    “Németh Péter nagy “szaktudását” fordíthatná arra, hogy a régi, patinás szocdem lapból, szennylappá tett újságot, próbálja nyereségessé tenni.”
    Minek nevezed azt, hogy bárkitől elfogad fizetett hirdetést, ha nem a nyereségessé tétel irányába tett lépésnek?!
    Nagyon gyengusz vagy Öreg! ))) 🙂 (((

  33. Vátesz szerint:

    A Fidesz a Liberális Internacionálé jeles tagja volt, Orbán Viktor annak alelnöke. A Fidesznek fingja sem volt a radikalizmushoz, ehhez kellett Vátesz meg a gázár-mémje, amely kimozdította a Fideszt a liberális hülyeségből. Persze idő kellett mire kellően berágta magát a fideszes agyakba, 2002-ben még Pokorni azt tartotta a választás legnagyobb eredményének, hogy a szélsőséges MIÉP kiesett a parlamentből. A nyomorult akkor a Fidesz elnöke volt, ma egy kerületi polgármester. Remélem soha nem ívell feljebb a pályája! A Fidesz két és fél évig másról sem beszélt, mint a gázárról, a mostani köpködő liberálisok és komcsik is szépen zsebretették a rájuk jutó részt a többszázmilliárdos gázárkompenzációból. Az egész politikai elit mélyen hallgat arról, hogy a kampány-atombomba egy miépes agyból pattant ki, pedig még Gyurcsánynak is kezébe adtam a Munkásotthonbeli rendezvényén, amire a marha köszönőlevelet küldetett miniszterelnökként (!). Amely levelet aztán több alkalommal elküldtem az MSZP frakciónak, majd az SZDSZ-nek is a miniszterelnök-keresősdinél.

    Egyébként a mostani volt Orbán eddigi legjobb beszéde!
    A tetű testületek, így az Unió testületeinek felelőtlensége, az hogy személy szerint senki sem felelős semmiért a testületi döntéseket illetően, mutatja azt hogy ez a fajta hatalomgyakorlás a káoszba vezet! A történelmi eredete a Szanhedrinhez vezet, ahol a sok barom spekulálhatott, mint zsidó az üres boltban, dönthetett bármit, soha senkit nem vontak felelőségre. A Római Birodalom igazából akkor kezdett terjeszkedni, amikor a köztársaságot felváltotta a császárság. A császár felelt tetteiért, ha másképp nem, akkor szépen legyilkolták, így meg volt a személyi felelőség. A Szanhedrin modell a francia forradalomban került elő megint, amelynek az eredménye egymillió francia keresztény lefejezése lett. A történelem azt mutatja, ez a hatalomgyakorlás mindig zsákutcába vezet, miért nem csinálnak olyan járművet, ahol minden utasnál van kormány, s a jármű a kollektív “bölcseség” által meghatározott irányba halad?
    A magyar néptől idegen ez a modell, nekünk kell egy Árpád vezér, egy egyszemélyi vezető, aki felel mindenért, azért amit tett, s azért is amit tenni elmulasztott! A fékeket és ellensúlyokat meg meghatározta az Aranybulla, ellensúly a parlament meg a nép. A vezető és vezetettek egységét a Szent Korona jelképezi. Örökké éljen a magyar nemzet!

  34. nagyapó szerint:

    Dr. grün! Most kinek van igaza? Az MSZPnek, vagy a Népszavának?
    Ha döntött olvassa újra 20:45-ös bejegyzését.
    A szennylap jelző valós.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  35. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Meg kell állapítanom-bár nem vagyok elmeturkász-egyre gyagyább vagy!
    Szívesen venném, ha ide tálalnád a 20:45-ös bejegyzésemet! Akár a tegnapit, akár a mait! 🙂
    Elmeállapotod bizonyítására, vagy esetleg én lennék hülye és nem találom?!
    Ne kérj elnézést, azzal már tele a padlás!
    Aggódok Érted! Érted?! ))) 🙂 (((

  36. nagyapó szerint:

    Dr. grün! Egy idézet: “Andrassew szalonnán, kenyéren, hagymán – “évek óta leszarja az MSZP a Népszavát””
    Most mi van?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  37. Tóth Kati szerint:

    A határon túl élő magyar is magyar.Azért,mert egy szemét döntéssel kívül rekedtek az országhatáron,attól még magyarok.Aki másképp gondolja éljen egy kicsit magyarként Erdélyben,vagy a Felvidéken.Egyébként,ha meg azt nézzük,ki hol fizet adót,elég sokan nem lehetnének magyar állampolgárok az ország határain belül sem.Pl az off-shore céges Simor és társai.

  38. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    “A határon túl élő magyar is magyar”
    Csak éppen nem magyar hazafi! Mint ahogy az itt élő afgán sem lehet az!
    Tényleg, ha már így belemerültünk!
    Mi különbözteti meg a magyar hazafit a fél-ázsiai származéktól?! ))) 🙂 (((

  39. Gordon szerint:

    “Basescu megköszönte a magyarok távolmaradását

    Traian Basescu felfüggesztett ál- lamelnök vasárnap este kijelen- tette, hogy megköszöni a magyar nemzetiségű román állampolgá- roknak a támogatást és hozzátette, hogy megértette a tőlük érkező jelzéseket.

    (…)

    A többségében magyarlakta megyékben nagyon alacsony volt az urnák elé járuló állampolgárok száma: Hargita megyében 11,56%, Kovászna megyében 20,6%, Maros megyében 33,96%.

    Több elemző egybehangzó véleménye szerint Traian Basescut a magyarok távolmaradása mentette meg az államfői tisztségből való menesztéstől.”

    http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=123860&cim=basescu_megkoszonte_a_magyarok_tavolmaradasat

    Korrekt.

  40. Gordon szerint:

    “ha meg azt nézzük,ki hol fizet adót,elég sokan nem lehetnének magyar állampolgárok az ország határain belül sem.Pl az off-shore céges Simor és társai.” – írja Tóth Kati.

    Teljes mértékben egyetértek.

  41. robi szerint:

    Ha tényleg azért nem mentek el az erdélyi magyarok, mert a Vezénylő tábornokra hallgattak, akkor az az ő dolguk.
    A delegáció hazament, ők meg maradnak.

    A folytatás borítékolható, az is az ő ügyük lesz.

    Basescu aligha tud kiállni mellettük: örül, hogy luk van…

  42. Vátesz szerint:

    Az előző román miniszterelnök, Ungureanu tudott magyarul, s értette is a problémáinkat. A Nyírő temetést is már egy éve egyeztette a magyar és a román kormány, nem volt ellenvetés. Ebbe köpött bele az új miniszterelnök, Victor Ponta, akinek zsidó létére persze hogy ennie kell a magyarokat. Egy szarházi, aki a diplomáját is plágiummal szerezte, ezt ki is mondta a román tudományos akadémia. A masteri fokozatát pedig egy olasz egyetemen szerezte, saját hazugsága szerint, amely szerint Ponta soha nem volt a hallgatójuk. Ez a hazug, szarházi magyarfaló, szociál-liberális kormányfő a román Gyurcsány. Ez akarta megbuktatni Basescu elnököt. Ungureanu egy úriember volt hozzá képest, a hebraisztikai tudományok doktora, hogy zsidó-e, azt bizony én nem tudom, ellentétben Pontával, aki bizony az. Remélem Ponta és pártja majd jó nagyot bukik a téleleji választáson, mert hogy most is csak Ungureanu megbuktatásával került hatalomba. Úgy látszik, goj ott sem rúghat labdába a hatalomért, beleértve az RMDSZ vezetőit is (!).

  43. Zoli049 szerint:

    Tóth Kati szerint:
    2012. július 30., hétfő – 10:02
    “A határon túl élő magyar is magyar.”

    Van benne valami, ha csak nem székelynek vallja magát, magyar helyett.

    “Azért,mert egy szemét döntéssel kívül rekedtek az országhatáron,attól még magyarok.”

    Adjunk hozzá katalizátorként cca. 92 évet, ami legyen 3 generáció és máris beszélhetünk az asszimilálódásról?

    “Aki másképp gondolja éljen egy kicsit magyarként Erdélyben,vagy a Felvidéken”

    Én itt jól érzem magam, aki meg ott érzi jól magát, lehet menni, nyitva a határ, nem?

Itt lehet hozzászólni !