Köszönik a segítséget: graffitiseket értek tetten a 148-as buszon

BKK, Csepel.info

A kép illusztráció

Kedden a kora esti órákban két fiatalkorút értek tetten, miközben egy BKV járaton rongálni kezdtek. A graffitisekre két másik utas lett figyelmes, akik rögtön jelezték azt a járművezetőnek. Nekik köszönhetően nem keletkezett jelentős kár.

Kedden este 19 óra körül a XXI. kerületben a Szarka utcai megállónál a 148-as autóbuszon két fiatal utasunk szólt a járművezetőnek, miután észrevették, hogy két, velük körülbelül azonos korú fiú az egyik ülés háttámláját firkálja. Ezt követően a vezető az ajtókat nem nyitotta ki a megállóban, elzárva ezzel a menekülés útját, valamint rádión jelentette a történteket. A kiérkező rendőrök kihallgatták az érintetteket és a szemtanúkat. A járműben mindössze 7000 forintos kár keletkezett, ám ez jóval nagyobb összeg is lehetett volna a két fiatal nélkül, akik példamutatóan viselkedtek és nem hallgattak a vandálok cselekedetéről.

Különösen nagy terhet rónak a BKV Zrt.-re a járművek utasterében, valamint külső burkolatán, illetve az állomásokon keletkező, vandalizmus, graffitik, és egyéb rongálások által okozott károk. Ezek rendszeres helyreállítására évente körülbelül 100 millió forintot költünk. A tetten ért személyek, vagy ismeretlen tettesek ellen természetesen minden esetben feljelentést teszünk.

A BKK és a BKV továbbra is számít a hasonlóan becsületes utasok közreműködésére abban, hogy megakadályozhassuk a rongálásokat és megőrizhessük a járművek tisztaságát és sértetlenségét – hiszen együtt többet tehetünk.

A két fiatal helytálló, bátor viselkedését ezúton is köszönjük!

Forrás: BKK

20 hozzászólás “Köszönik a segítséget: graffitiseket értek tetten a 148-as buszon” bejegyzésre

  1. Lora :) szerint:

    ja és menjen mindenki a picsába, aki itthagyja Magyarországot, úgy mellesleg, tőlük venném el eslőként az állampolgárságot, hazaáruló senkik, akik külföldi lapokon írogatják meseszerű kitalált életüket, meg hogy Magyarrosázg milyen szar, és hogy soha többé nem jönnének vissza. Maradjatok is ott – reméljük az ottani lakosok megkeserítik a kelet-európai fejetek mindennapját, hogy pusztulnátok el.
    Menjenek vissza a kurv@ anyjukba, tetves szőke kóla faj.
    Az az igazi magyar, aki otthon tűri a korábcsütést a hátán, és tűri a nehézségeket, na az hazafi, de aki 800-3000 km távolságból üzenget, meg kurvaanyázik az országra, azonnal elvenném az állampolgárságát, sőt a határvonalra sem teheti a lábát, kiutasítani az ilyen embereket örökre, ja és ha elkapom a fajzatát, amelyik hazaáruló visszajönne, azt élete végéig kínoznám…..
    Ez a náci Fico vagy ki a sperma, ez teszi jól, elveszi az állampolgárságot. Lényeg azoknak már magyar van, ami csípi a disznó patkány szemét….

  2. Jolly Joker szerint:

    “A járműben mindössze 7000 forintos kár keletkezett”

    Tehát egy üveg folttisztító benzin, egy rongy és annak a feltehetőleg minimálbért, vagy közalkalmazottit kapó illetőnek aki letakarítja a firkákat, az arra az időtartamra lebontott munkabére, az összesen 7000 forint?

    Egyébként nem védem a graffitiseket, csak felháborítónak tartom, hogy bármi “kár” keletkezik bárhol az országban, egyből mindenki azon gondolkozik, hogyan profitálhat belőle és hogyan tömheti meg a zsebét.

    Lora: Topikot tévesztettél. Amúgy az állampolgárságot nem veheted el tőle, ha még nem kapott az őt befogadó országban állampolgárságot, mert ez uniós egyezményes jog. Ha pedig már megkapta az ottani állampolgárságot és életvitelszerűen ott él, akkor mi haszna vagy kára származik a magyar állampolgárságból, hogy van vagy nincs? Az már csak hab a tortán, hogy akkor is indokolt esetben veheted el.

  3. ... szerint:

    el kell tördelni a kezüket és van pár hetük amíg elgondolkozhatnak, hogy firkálgatnak-e legközelebb is.

  4. Bugi szerint:

    Én egy évig súroltatnám velük minden szombat és vasárnap a többi kistahó firkálmányait.

  5. lolka szerint:

    Bugi szerint:
    2012. július 19., csütörtök – 13:37 …Igazad van!-és mit tennél a HÉV kábel lopókkal?…

  6. Vica szerint:

    Ez nem graffiti, hanem ocsmány firkálmány. Nem tudom, milyen büntetés róható ki rongálásért, de talán nem ártana egy életre elvenni a kedvüket az ilyesmitől, még ha apucinak kell is mélyen a pénztárcájába nyúlnia.

  7. krapulax szerint:

    Lora: igazad van!

    a firkálóknak meg el kellene törni az ujjaikat és a homlokukra ráírni a filccel hogy FASZFEJ !

  8. Zoli049 szerint:

    Kérdés:

    A 12:30-kor történt, 5 súlyos sérültet követelő balesetről nem lesz hír, ami a Szatmári / Széchenyi sarkon történt?

    A csatornázási munkálatoknak köszönhetően, 2000 háztartást érintő, 8 órát meghaladó áramszünetről?

  9. Zoli049 szerint:

    lolka szerint:
    2012. július 19., csütörtök – 14:05

    Áram alatt hagynám a hálózatot! 🙂

  10. Miska72 szerint:

    Vica Grafitiért kéz lábtörés a büntetés. Többet nem firkálna. 😉

  11. Miska72 szerint:

    És mi lesz a firkálmányukkal? Kitakaríttatják velük? Vagy kap a BKV 7.000 Ft ot, és mahatünk a dzsuvás firkált bússzal?

  12. Miska72 szerint:

    De az ilyeneket is le kell lőni! Ezwekből nem lesz rendes ember! 🙂 🙂

  13. Zoli049 szerint:

    BALESET:

    12:30 köröli időpontban, a Szatmári utcából, az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére, a Széchenyi utcára kihajtott a képen látható Skoda Superb, ahol a képen látható Fiatot a villanyoszlopnak lökte, ami megpördült és kb 10m-en belül állt meg a látható helyen. A Fiat 5 utasa (középkorú hölgy, egy idősebb férfi és három gyermek) súlyosan megsérült, őket a ház lakói látták el a mentők megérkezéséig. A Skoda vezetője karcolás nélkül megúszta a balesetet.

    http://kepfeltoltes.hu/view/120719/csatt_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/view/120719/csatt_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/view/120719/csatt_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  14. admin szerint:

    Köszönjük, kitesszük. Az e-mail címünk csepel.info kukac gmail.com.

  15. Zoli049 szerint:

    Nem megy a levelező. 🙁

  16. jegenye szerint:

    admin szerint:
    2012. július 19., csütörtök – 22:15

    Az e-mail címünk csepel.info kukac gmail.com.

    admin!

    A com után nem kell a pont.

    Jól tudom?

  17. admin szerint:

    Az a pont a mondat vége lett volna. Elnézést, ha félreérthető volt.

  18. jegenye szerint:

    Köszi szépen!

  19. jegenye szerint:

    Admin!

    Erre a mail-re kell küldeni, ha valamit szeretnék tudatni a csepel.infoval ?

  20. Chamea szerint:

    Simán vissza lehetne állítani azt a rendszert, amivel elküldenénk az egész országot dolgozni. Csak azok érnek rá firkálgatni, akinek temérdek a szabadidejük és azok firkálgatnak, akiknek nincs értékrendjük. Vonatkozik ez a csalókra, a zsebesekre, stb. is. Itt alapjaiban van minden elrontva.

Itt lehet hozzászólni !