Egy kézbe került a Rákóczi Kert működtetése

Csepel.hu

A csütörtöki csepeli képviselő-testületi ülésen tárgyalták meg azt az előterjesztést, amely lehetővé teszi, hogy a Rákóczi Kert működtetése és fenntartása egy kézbe kerüljön. A rendelet hosszú, több mint egy évtizedes vitáknak és a Civil Házban működő szervezetek akadályoztatásának vetett remélhetőleg véget. Még a rendelet megalkotása előtti héten is volt egy olyan konfliktus, amely többet nem fordulhat elő. A probléma megoldását az MSZP nem támogatta.

2012. június 22-én, pénteken az interneten meghirdetett Csepeli Civil Piknik résztvevői nem tudták megtartani harmadik rendezvényüket a Rákóczi Kertben, mivel a területen ezzel egy időben, szabályos közterület-foglalási engedéllyel családi napot tartottak a közterület-felügyelők. A 10-15 fős civil társaság egy könnyed szalonnasütésre gyűlt volna össze, de a tervezett programot így nem tudták végrehajtani. A sajnálatos esetből hamar politikai konfliktus lett, miután kiderült, hogy a civilek politikusok is voltak, akik a történteket politikai támadásnak minősítették.

Balogh Ilona korábbi MSZP-s képviselőasszony, a “Civil Piknik” egyik szervezőjének elmondása szerint rendezvényüket jó előre bejelentették a Csepeli Városgazdánál (korábbi nevén Csevak), amely Rákóczi Kert üzemeltetője. Civilként szalonnasütésre gyűltek össze, és egy smaragdfát akartak elültetni. Nagy Szilveszter korábbi MSZP-s képviselőjelölt, aki magát csepeli polgárként mutatta be, baráti találkozónak nevezte a pikniket, amelyen bárki részt vehetett. Elmondása szerint, amikor megjelentek a Rákóczi Kertnél, nem engedték be őket, mert a területen éppen a közterület-felügyelet munkatársai tartottak családi napot.

Az ügyben Ábel Attila alpolgármestert kerestük meg, aki elmondta: a sajnálatos eset valóban megtörtént, elnézést kértek érte, de remélhetőleg többet nem fordulhat elő.

– Már az első két “Civil Pikniket” is a választások után tartották meg a szervezők, méghozzá mindenféle konfliktus vagy probléma nélkül. A Rákóczi Kert szalonnasütésre alkalmas tűzrakó-helyeit nemrég újították fel, használatuk bárkinek szabad és ingyenes, csak előzetesen kell bejelentkezni a helyszínen. Csakhogy az épületeken kívüli és a kerítésen belüli rész közterület is volt. Nagyobb rendezvényekhez ezért közterület-foglalással, a Polgármesteri Hivatalon keresztül is igénybe lehetett venni. Június 22-én ez a kettő egymással párhuzamosan történt. A civilek a Rákóczi Kertnél jelentkeztek be, a közterület-felügyelők pedig a Polgármesteri Hivatalnál foglalták le családi naphoz a közterületet. Ez nem politikai támadás volt, hanem rendszerhiba, ami nagyon régen fennállt. Mindemellett már a képviselő-testületi ülésen elnézést kértünk a kellemetlenségért, és én ezt tudom most megismételni – emelte ki az alpolgármester.

Az MSZP most sem támogatta a Rákóczi Kert rendezését

Ábel Attila emlékeztetett arra, hogy a Rákóczi Kert 2012 elejéig egyszerre három fenntartóhoz-kezelőhöz tartozott. A civil szervezetek működését és terveit ez az évtizedes probléma alapjaiban zavarta, amit sokszor szóvá tettek. A helyzet rendezésére 2012 januártól történt meg az első lépés, amikor a Csevakhoz került a Rákóczi Kert. Onnantól már “csak” kettő fenntartó-kezelő volt, és ezt csökkentették most le, a 2012. június 28-i képviselő-testületi ülésen egyetlen szervezetre, a vagyonkezelőre. Ezzel egy csapásra egyszerűbb lett minden.

– A probléma tehát nemcsak ismert volt, de dolgoztunk is a megszüntetésén. Ha nincs ez a sajnálatos eset, a dupla szervezések lehetősége szép csendben szűnik meg. Így a “Szalonna-gate” tett rá pontot, még ha előtte több ilyen is volt az elmúlt sok-sok évben. Az eset pikantériája, hogy az MSZP, melynek a pórul járt “civilek” a képviselői vagy képviselő-jelöltjei voltak, most sem támogatta a probléma megoldását. Magánvélemény, de szerintem az általunk elhárított akadályok mellett a csepeli civil életnek az tenne a legjobbat, ha a civilek civilek, a politikusok pedig politikusok lennének. 2010 októberéig, 16 éven keresztül éppen azok a “civilek” vezették politikusként a kerületet, akikkel ez a sajnálatos eset történt. Ha politikusokként odafigyeltek volna a Rákóczi Kert problémáira, akkor tíz éve megoldhatták volna ezt a helyzetet, és civilként nem látták volna kárát – hangsúlyozta az alpolgármester.

csepel.hu

49 hozzászólás “Egy kézbe került a Rákóczi Kert működtetése” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Legalább az MSZP érti, hogy mit csinál? Roppant rosszindulatú népség.

  2. Té-Gé szerint:

    Ti sem vagytok aranyemberek! 🙂

  3. Manitu szerint:

    Az MSZP-t soha nem a jóindulat vagy a logika vezette Bugi. Illetve egy szempontból mindig a logika, a pénzszerzés szempontjából.

    Té-Gé: maradjunk annyiban, hogy erőltetett és izzadtságszagú, bár kétségtelenül jellemző, ahogy őskomcsiként eljátszod a függetlent.

  4. belekotkot szerint:

    Kedves Manitu ! Azt hiszem nem ártana tőled egy mea culpa. Merthogy ha jól értem a szöveget akkor a civileknek mégsem kellett volna területfoglalási engedélyt kérni.

  5. Zoli049 szerint:

    Bénakacsa, román Manitu!
    Ha valaki bejelenti, hogy ott akar piknikelni, szalonnázni, mifaszom, mire nincs ellenvetés, akkor biztos nem politikai pofánbaszás, hogy utólag – hátulról mellbe (ahogy szoktátok)- ráengednek egy másik rendezvényt, területfoglalással lefedve? Menj te a picsába már!

  6. Manitu szerint:

    Nem tudom miért románozol Zoli, ezt talán a náci elvtársaidnál tanultad?

    A lényeg szerintem mára kiderült: a “Nagy” Szilveszternek tudnia kellett, hogy közterületen akarnak szalonnázni az civil bőrbe bújt elvtársaival. Ha évekig volt a Csevakban Szenteczky mellett a pártkontingensben, akkor talán néha a fórumozás helyett szét kellett volna néznie, mivel foglalkoznak a közvetlen munkatársai. Mert volt olyan munkatársa, aki a közterület-feglalási engedélyekkel foglalkozott – például.

    És az, hogy mindezek után az MSZP nem szavazta meg a probléma feloldását, magáért beszél. Nekik eszük ágában sem volt, hogy megoldjanak bármit is. Nekik az átláthatatlanul bonyolult világ volt jó, mert abban lehetett mutyizni.

  7. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Mondj nekem egyetlen parlamenti javaslatot e “zemútnyócév”-ből amire a fityusz igent mondott, kivéve a képviselői javadalmazásokat! ))) 🙂 (((

  8. Manitu szerint:

    Dr. grün: ti nemet mondtatok a kisebb Parlamentre, a kisebb önkormányzatokra, a kisebb felügyelőbizottságokra, az eü-dolgozók magasabb fizetésére, Csepelen a méhnyakrák elleni oltásra, a beruházásokra, a tolvajlások felszámolására.

    Az már csak hab a tortán, hogy az MSZP-s civiljeitek ellen szavaztok.

    Benneteket tulajdonképpen kik szavaztak meg? Biztos, hogy erre hatalmaztak fel?

  9. Dr. grün szerint:

    Indiánfing!
    Akkor a fityusz sokkal faszább társaság, mert ők legalább megigérték?! 🙂

  10. Manitu szerint:

    Grün, ha tudsz olvasni, nemcsak ígérték, hanem meg is csinálták. Az MSZP meg mint a főböszmétől tudjuk, nem csinált semmit.

  11. Manitu szerint:

    Grün, gondolom anyukád szólított otthon fingnak – már, hogy ilyen mély frusztrációid vannak. Ne hárítsd át, vállald fel.

  12. Miért? szerint:

    Kedves Szenteczky János és Borka-Szász Tamás!

    Szeretnék nektek külön is gratulálni azért, hogy ilyen profin képesek vagytok a nyert helyzetből is veszteset csinálni. Csak egyetlen kérdésre válaszoljatok: miért?

    egy értetlen hívetek

  13. Sobri szerint:

    Kábel Anita és társai, demokratikus Rákosi módszeres – Fidesz! Szilárda.info!

    Áruld már el miért tiltod le a hozzászólásaimat, vagyis az igazságot????A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik? De miért? Nem bírod Sobrit?

    De végül is nekem ez jó jel! Jókat írtam, igazakat, az igazságot, amiket Ti nagymagyarok, demokraták, (ál)keresztények nem szeretnétek közzé tenni! Pitiáner, kisstílű, szánalmas, gyermeteg, ostoba, buta és még ragozhatnám :))

    PRINT SCREENeltem az oldalt egyszer még jó lesz bizonyítani!

    Büszke vagyok magamra, mert a rendszer üldöz és letilt. Sobri viszont él és élni fog – dinamikus IP címen :))

  14. Dr. IP. szerint:

    A letiltott Sobri visszatért!
    Ha harc hát legyen harc!
    🙂

  15. csapos szerint:

    Csak a tények kedvéért!
    A Rákóczi-kertet érintő változás lényege: A Rákóczi-kertet július 5-től kezdve mint KÖZTERÜLETET VALÓJÁBAN MEG AKARJA SZÜNTETNI a fülkeforradalmi csapat, de egyelőre nem tudja, mert, ahhoz még nincs kész az időigényes szabályozási terv. Addig is kegyúrként akarnak eljárni. Ezt fogadták el a Fidesz-mamelukok ebben a rendeletben: http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/0628/182etrendtervkzterletekrends_haszn.pdf

    E szerint módosították saját, egy évet sem megélt rendeletüket: http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/0628/292011kozteruletrendjegys12.05.24.pdf

    A civileket kikerülő, előzetes egyeztetés és ész nélküli Fidesz-gombnyomogatás következménye, hogy a teljhatalmúvá fokozott Csevak-utód, a mosodás, habverős logót használó Városgazda Zrt cézárai kegyúrként annak adnak engedélyt INGYENES összejövetelre, akiknek ők akarnak. A többiek meg fizethetnek mint egy katonatiszt. Ez, persze jogellenes, de ez eddig sem zavarta a Fideszt, ezután még kevésbé. A kérdés igazából már nem az, hogy mi lesz a piknikre készülő civilekkel, hanem az, hogy mi lesz a Rákóczi-kertet naponta felkereső gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, nyugdíjasokkal. Őket beengedik egyáltalán? Kérvényt kell benyújtaniuk? Nekik is fizetni kell?

  16. hajós szerint:

    No lám, az admin, Manitu meg Bugi itt verte a nyálát, hogy milyen hülye a Nagy Szilveszter, hogy nem tudta, hogy közterület-foglalási engedélyt kellett volna kérni.

    Erre itt a fenti cikkben Ábel Attila elismeri, hogy valóban nem kellett, és még bocsánatot is kért az eset miatt.

    Ábelnek piros pont, többiek beírhatják maguknak a karót.

  17. Jeges mosoly szerint:

    Te köcsög kamionos!
    Degenerált, korlátolt idióta vagy.
    Nekem nem cimborám a Manitu, semmi közöm hozzá. Azt sem tudom, hogy Erdélyből jött-e vagy sem. Nem is tartozik rám. De az túlzás, hogy valakit románnak titulálsz, azért mert esetleg Erdélyből jött. Az ilyen férgeket kellene kihajítani az országból, mint te és a hozzád hasonlók. Nektek egy határon túl élő magyar szlovák, román, szerb stb. A betelepült, Isten tudja honnan idekeveredett alakok seggét pedig vígan és önként nyaljátok. Ha olyan világlátott arc vagy, akkor mondd már el, hol láttál olyat, hogy egy francia ember, németnek vagy angolnak gondol egy franciát, aki az ország határain kívül él. Na látod, te nem náci vagy, hanem beteg internáci…

  18. Bugi szerint:

    Nikotinos szájú cenzor elvtárs dühös, mert nem hazudhat 😀

    Mint kiderült Nagy Szilveszter meg tudta, hogy közterületről van szó. Na ennyit erről meg a hisztiről meg arról , hogy mit tesz az MSZP a civilekért.

  19. Dr. grün szerint:

    Bugi és Indiánfing!

    Elsüllyedt a bajba került devizahitelesek mentőcsomagja!
    Mit tesz a fityusz a civilekért?!
    De legalább megígérték?! 🙂
    http://hvg.hu/gazdasag/20120629_devizaadosokmentese_penzcentrum

  20. Menyhért Péter szerint:

    Kedves jogban járatos csepeliek!

    Ez a téma pártérdekek tisztességtelen felhasználása, hatalmi arrogancia és folyamatos hazudozás, valamint jogalkotói téboly megnyilvánulása immár.

    A csapos által belinkelt dokumentumok alapján két lehetőség merült fel:
    1 – jogalkotó képviselőink idiotizmusát már a jegyző sem korlátozza, mert a rendeletmódosítás szövege maga a jogi analfabétizmus!
    2 – jogi tanulmányaimat sutba dobható, mert már nem számít a norma szövege, hanem csak az: ki az erősebb kutya.

    Talán valaki jogértő fel tudja oldani a gondjaimat – íme a részletek:

    A rendeletmódosítás 1. §-a az első bekezdésben egy nem létező (5) bekezdésre hivatkozik.
    Hol található ez az (5) bekezdés ??????

    A rendeletmódosítás az eredeti rendelkezés 1.§. (2) pontját megváltoztatja, és az új bekezdés tartalmazza a szándékolt új elemeket. Ez szép dolog, de mi lesz az eredeti rendelkezés (2) pontjában szereplő definíciókkal ??????

    A rendeletmódosítás 2.§-a szerint ez a rendelet nem is érdekes, hiszen csak 1 AZAZ EGYETLEN NAPIG HATÁLYOS!
    A jogi norma szerint ugyanis “2.§ E rendelet 2012. július 5. napján lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.”

    Tényleg ezt akarták, hogy július 6.-án megint az eredeti rendelet nem törölt szövegrésze visszaállításra kerül????

    Képviselő hölgyek és urak!
    Minek ültök a testületi ülésen?
    Azt sem vettétek észre, hogy az egységes szerkezetű rendeletbe nem vezették át a változásokat?
    Ha véletlenül felfedeztétek, ne kellene a nyilvánosság számára is KORREKT tájékoztatást adni?

    Üdv menyus

  21. Manitu szerint:

    Menyus, ha nem értesz a joghoz, kérdezz utána. Butaságokat írtál megint, de téged ez most sem zavar. A lényeg az, hogy egy kézben van a Rákóczi Kert, pont úgy, ahogy akartátok.

    De te gondolom a Tamariska dombhoz hasonlóan már ezt sem akarod úgy, ahogy korábban. Ott is a kerítésen pörögtél, amikor pont te akartál kerítést.

  22. csapos szerint:

    Kedves Menyhért Péter!

    Manituval ne törődj, ő csak egy múló görcs. Úgy lehetne vitatkozni, ahogy ezt most te kezdted. Lásd be azonban, hogy ez fárasztó. A Fidesz ezt pontosan tudja. Tisztában van vele, hogy az emberek nem fognak jogi szövegeket böngészni. Naponta tapasztalom a söntésben: hiába szolgálom ki a vendégeimet, valójában ők a kiszolgáltatottak, mert a saját jogaikat sem ismerik, nem, hogy egy közösségét. Tisztességes vezetők kellenének, akik nem átverő sót rendeznek nekik, nekünk…

    Látszik: nagy kapkodás volt a szegény, a parancsot kényszer hatása alatt végrehajtó önkormányzati jogászoknál, mert a Rákóczi kerti afférral kapcsolatban a helyi Fidesz csak bosszút akart állni. Csíptek, rúgtak, haraptak a fülkeforradalmárok, és nem nézték, mi a következménye. A nagy kapkodásban egy-két paragrafus eltűnt, nem számít. A szabályozási terv nem módosult, nem számít. Az új paragrafusok nincsenek szinkronban a régiekkel, nem számít. Tönkre teszik a nagyon lassan erősödő civil-mozgalmat, nem számít.

    A hatályvesztésre utaló résszel nincs gond, mert az csak a módosítást tartalmazó papírra vonatkozik, amelynek szövege beépül a meglévő rendeletbe.

    A valódi gond a módosított, jogsértő fideszes rendelettel , a csepeli civilek jogfosztásával van.

  23. szigetország szerint:

    Te idióta grün!

    Elég ötlettelen vagy, hogy örökké a fingáson jár az eszed. Ha ennyire nem tudsz mit kezdeni a bélcsavarásoddal, fordulj gasztroenteorológushoz — állítólag ő már menet közben megfékezi a szádtól a seggedig viharzó bélgázokat.

  24. Bugi szerint:

    Annyira jellemző ez a komcsikra. Ha nem jön be az egyik hazugság, kitalálnak egy másikat. Csapos évtizedekig hazudott nekünk. Ez volt a szakmája. Most meg kiáll még félremagyarázni mindent. Az alpolgármester elmondta, hogy mi van.

  25. nagyapó szerint:

    Valami alapvető gond van. Csepelen kb. 110 civil szervezet van. Olyan, hogy “Csepeli Civil Piknik ” nem található. Akkor kik ők? A bejegyzett civil szerveztek közül egynek sem látom a nevét. Valami nem “gömbölű”!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  26. ebihal szerint:

    Bugi!
    Az alpolgármester azt mondta, hogy a helyszínen is be lehetett jelentkezni a civileknek!
    /4. bekezdés,4. sor/ Nagyobb rendezvénynél kell közterületfoglalás/4. bekezdés,
    6. sor/. Ha a 10-15 civil, /mert ugye nem volt a homlokukra sütve se Dk, se MSZP/,
    nagyobb rendezvénynek számít, akkor igazad van!

  27. ebihal szerint:

    Nagyapó!
    Ezért civilek! Miért gondolja, hogy csak a bejegyzett szervezetek nevezhetik magukat
    civilnek?

  28. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Manitu képviselő úr!

    Azt írtad: “Menyus, ha nem értesz a joghoz, kérdezz utána. Butaságokat írtál megint, de téged ez most sem zavar. A lényeg az, hogy egy kézben van a Rákóczi Kert, pont úgy, ahogy akartátok.”

    Ismét bebizonyítottad, hogy az általános iskola 3. osztályába már nem vagy alkalmas, mert a szövegértésed egy másodikos szintjét sem éri el!
    Én feltettem a kérdést, hogy mind a sok fideszes képviselő a jegyzővel együtt olyan hülye, hogy nem veszi észre a slendrián hanyagságot az előterjesztésben?

    Nem fogod fel morzsányi agyaddal, hogy rossz volt a hivatkozási pont (nem mindegy hogy (2) vagy (5)!!), és hogy a
    http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/0628/292011kozteruletrendjegys12.05.24.pdf
    hivatalosan közzétett egységes szerkezetű rendeletben elfelejtették a módosítást – a címoldal kivételével – beilleszteni?????

    Egyébként te szerencsétlen: mindig is egységes kézben volt a Rákóczi kert – ez a mostani módosítás csupán annyit jelent, hogy már a Rákóczi Kert költségeit is kiszerveztétek a látható – ellenőrizhető körből.
    Üdv menyus

  29. nagyapó szerint:

    ebihal. Igaza van. A hajléktalan civileket is hagyják nyugodtan ott piknikezni, sőt legyen kötelező a ház éjjeli nyitva tartása, hogy dolgukat végezhessék.
    Viszont a régi alapszervi szervezetek ne bújjanak a civil meghatározás mögé Csepeli Civil Piknik kitalált névvel!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  30. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csapos!

    Tudod, a lényegről már lehullott a lepel, mert Ábel Attila bocsánatkérése bebizonyította, hogy az eljárásuk jogsértő és Csepel népe számára megalázó volt.

    Szomorú, hogy olyan agyatlan, gondolkodásra képtelen fideszes képviselők intézik döbrögi utasítására a kerület ügyeit, akik a legelemibb jogi ismeretekkel sincsenek tisztában.

    Valaki egyszer elmesélhetné nekik, hogy a jogi normaszövegnek minden egyes betűje, írásjele lényeges, mert tartalmat hordoz.

    Külön szánalomra méltó, hogy a kerületi jegyző ilyen blama hibákat vét, és ezzel a jogász szakmát lejáratja!
    Mit lehet gondolni egy olyan jogászról, aki már a fogalmazási, előkészítési manuális hibákat sem veszi észre? Hogy fog ez az ember ÉRDEMI kérdésben fellépni a polgármester tudatos és rendszeres jogsértései ellen? Jegyző pajtinak nem égés, hogy SELEJT rendeleteket tesznek közzé?????

    Komolyan gondolja ez a nagyképű-nagymellényű csőcselék, hogy minden esetben fel kellene őket jelenteni ahhoz, hogy Csepel önkormányzata jogszerűen és tisztességesen működjön? Szánalmas állapot.

    Üdv menyus

  31. szigetország szerint:

    Menyus!

    Most akkor baj vagy helyes, hogy Ábel Attila bocsánatot kért?

    Úgy tűnik, számodra mindegy, mit tesz az önkormányzat, a lényeg, hogy köpködhess.

  32. Menyhért Péter szerint:

    Kedves nagyapó vén fidesz képviselő úr!

    Nem szégyelled magad, hogy hajlott korod ellenére már megint olyan kérdésekről beszélsz ostobaságokat, amikről semmilyen ismereted nincsen?

    Hiába zárod komcsizással minden hozzászólásodat, hisz azzal csak a saját szegénységi bizonyítványodat állítod ki.

    Felejtsd el a “civileket” vén bolsevik nagyapó, mert minden megnyilatkozásod csak az ostobaságodat bizonyítja.
    Üdv menyus

  33. Menyhért Péter szerint:

    Kedves szigetország!

    Ábel Attila bocsánatkérése csupán az intelligenciáját jelzi, hogy saját neve alatt nem kíván ebbe a hazug és rágalmazó-fröcsögő propagandába beszállni.

    Döbröginek, a megválasztott polgármesternek illene bocsánatot kérnie, mert az ő utasítására szemétkedtek a csepeliekkel a közterület felügyelők!

    Valótlant állítasz, amikor azt írod:

    “Úgy tűnik, számodra mindegy, mit tesz az önkormányzat, a lényeg, hogy köpködhess.”

    mert Csepel minden egyespolgárától kellene nyilvánosan bocsánatot kérnie a polgármesternek, a Csevak vezetőjének és a közterület felügyelők vezetőjének.

    Ábel Attila személyes nyilatkozata ehhez kevés, mert nincs megjelölve: kik, hol és kitől kértek bocsánatot.
    Üdv menyus

  34. Ábel Attila szerint:

    Péter, légy oly kedves és keresd meg a Gombik Imrét vagy a többieket és kérdezd meg őket, hogy mire panaszkodtak az elmúlt években olyan sokszor. Az Imréék még egy szerszámos kamrát sem tudtak összehozni amiatt, hogy olyan bonyolult volt a Rákóczi Kert jogi szabályozása.

    Aztán keresd meg valamelyik jogászt az önkormányzatnál vagy bárhol máshol, és kérdezd meg őket is, hogy miről szól az előterjesztés. Az biztos, hogy jóval egyszerűbbé válik a helyzet – remélem most már a szerszámos kamrát is meg lehet oldani, nem csak a legközelebbi, zavartalan szalonnázást.

    Senki sem tud ebben megakadályozni, sőt, én annyira nem akarlak, hogy biztatlak is, hogy derítsd ki az igazat. Máshogy fogod látni a történteket. Már ha akarod. A Tamariska domb esetében ugyanis szerintem nem is akarod.

    Bocsássatok meg, nem fogok belefolyni a vitába, van jobb dolgom is így péntek délután.

  35. Ábel Attila szerint:

    Na, erre még kell: egyébként pedig Németh Szilárdot bárhogy is nevezed, a Tamariska domb bekerítésével pontosan azt kezdte el, amit megígért, és amit Te is követeltél. Ráadásul Szilárd soha egyetlen rossz szót nem szólt rólad, sőt, még az országos védettség bejelentésekor is kimondottan pozitívan beszélt arról, amit a dombért tettetek.

  36. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    Valóban nagyon vigyázni kel, mert úgy járok mint a zöreg székely, aki lusta volt leszállni a kocsiról manituzni és jött neki szigetországostól!
    Azóta generációk viselik az “F.” (fostos) előnevet! ))) 🙂 (((

  37. joságos. szerint:

    Nagyapó!! A Civil piknik nem egy civil szervezet neve, hanem egy esemény megnevezése! Amennyiben ezt sem képes felfogni forduljon orvoshoz vagy várja ki míg kijózanodik!

  38. bélabá szerint:

    Dr. grün!
    Azért Manitu szépen hallgat az új nevére. 🙂

  39. kkk szerint:

    az mszp-sek csak ne szalonnázgassanak, örüljenek hogy még nem börtönben rohadnak – legalábbis nem mindegyik -, kushadjanak és gondolkodjanak el rajta miként fogják törleszteni a kárt amit okoztak az utóbbi 60 évben.
    el fog jönni ugyanis az idő amikor visszasírják a fülkeforradalmat, 2014-ben, de legkésőb 2018-ban, napról napra közelebb van számukra a vég.

  40. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Attila!

    Mint az előzményekből láthattad, én nem az előterjesztés ellen tiltakoztam, hanem az ellen a jogsértő és diktatórikus módszer ellen, ahogyan a civileket pénteken elhajtották a polgármester aláírásával!

    Hidd el nekem, ha én ott lettem volna pénteken, akkor olyan botrányt csaptam volna, amit az az eljárás megérdemelt volna!

    Nem kell megkeresnem ahhoz az Imrét, hogy ismerjem mindazt, amire hivatkozol: valóban olyan bonyolult volt a Rákóczi Kert jogi szabályozása.
    Az érdekes csupán az, hogy ehhez a botrányos önkormányzati viselkedésnek semmi köze, mert a közterület felügyelők nem akadályozhatták volna meg a Kert RENDELTETÉSSZERŰ használatát!

    Jogászt csak azért kerestem itt “segítségül” az előterjesztett anyagokkal kapcsolatban, mert egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ilyen színvonaltalan munkát végeztek az előterjesztésekkel és a nyilvánosságra hozatallal kapcsolatban!
    Hogy kérhetném számon az e fórumban gyalázkodó fideszes képviselőktől az ÉRTELMET, ha ilyen silány munkát végeztek?
    Micsoda égés, hogy nyilvános dokumentumokat ilyen szánalmas bakival tesztek közzé?

    Tudod nagyon jól, hogy én utánajártam az igazamnak, mert én felelősséget vállalok az általam írottakért!

    A Tamariska domb esetében is tévesen méred fel a hozzáállásomat. Te nem voltál ott tegnap, a Szépvölgyi barlangban, ahol véleményeztük a DINPI természetvédelmi kezelési tervét – én ott voltam. Az önkormányzat irodavezetője, a főépítész és a Csepeli Városgazda Zrt szakembereivel semmi vitám pillanatnyilag nincsen, hiszen mi a politikusok TÉVES DÖNTÉSEI ellen tiltakoztunk!

    Ne felejtsd el, hogy a hivatásos természetvédelmi hatóság pont azt az érvelést támasztotta alá az országos védelembe vétellel, amit én nektek jóindulatúan leírtam az első ezirányú testületi ülésre.
    Ha értelmes emberek döntöttek volna, akkor nekem nem kellett volna a létező fórumokon feljelentenem a szándékosan törvénysértő polgármestert.

    Végül, de nem utolsó sorban azt írtad: “Na, erre még kell: egyébként pedig Németh Szilárdot bárhogy is nevezed, a Tamariska domb bekerítésével pontosan azt kezdte el, amit megígért, és amit Te is követeltél. Ráadásul Szilárd soha egyetlen rossz szót nem szólt rólad, sőt, még az országos védettség bejelentésekor is kimondottan pozitívan beszélt arról, amit a dombért tettetek.”

    Tudod,a szilárd sok balhé után pont ugyanazt csinálta, mint a szocik: lesz…ta a jószándékú, logikus civil véleményt, és mindenféle egyeztetés nélkül, diktatórikusan valósította meg azt silány szinten, amit mi magas szinten láttunk volna jónak.
    Hogy nem szólt rólam egy rossz szót sem? Persze hogy nyilvánosság előtt nem, hiszen nincsen rá VALÓS oka! A miniszter előtt mégsem kelhetett volna ki magából, ahogy azt az egyik képviselő testületi ülésen megtette.

    És a lényeg: a szilárd tudatosan, fondolatos módon becsapva a saját párttársait is, többször is szándékosan törvénysértő volt!
    Ezzel előre megfontolt szándékkal megszegte mind a polgármesteri, mind a fővárosi képviselői, mind pedig az országgyűlési képviselői esküjét!

    Az én környezetemben hitvány, rongy embernek nevezik azt, aki Isten és a Haza előtt tett esküjét kijátssza! Nyugodtan beperelhet a szilárd ezért, én állok rendelkezésére!

    Én veled is,mással is olyan tisztelettel bántam, ahogyan azt tőle is megkaptam.
    Üdv menyus

  41. nagyapó szerint:

    Menyhért Péter! A sok személyeskedés helyett nézzen a tükörbe, lát egy elhízott, vágásérett, sőt túlhízott figurát, akinek annyi érzéke nincs a megjelenési normákhoz, hogy egy önkormányzati ülésen ne egy szakadt, koszos melegítőben jelenjen meg.
    A grafomániás szövegeire, láthatólag, senki sem kíváncsi, mivel válaszra igen ritkán méltatják. Tudom, a beképzelt hájfejűek ezt a saját okosságuknak tudják be, de nem az. Lehet, hogy Menyus szövegelése a párttaggyűléseken elment, de itt unalmas.
    További sok felesleges irományt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  42. szigetország szerint:

    Drága grün!

    Nem tudom, gyötörnek-e még a bélgázaid, amelyek rendre feltörnek belőled alulról, de állítólag a gyógykúp csodákra képes. Nyomj fel magadnak egyet, mielőtt megszólalnál!

  43. Csepelinéni szerint:

    A korábbi bejegyzésekből mindenkinek világos, hogy utáljátok, de azért olvassátok el, amit írt!
    Kevesen tudjátok ilyen intelligensen kezelni ezt a dolgot!
    http://szilvesztercsepelen.blogspot.hu/

  44. Ábel Attila szerint:

    Kedves Péter!

    Több dologban is nagyot tévedsz. Először is, nekünk egyáltalán nem állt érdekünkben a balhé. Már eleve azon dolgoztak a Csevakban, hogy az ilyen esetek elő se fordulhassanak. Mégis, mire lett volna jó alig pár MSZP-s gyurcsányista vagy civil vagy gyurcsányista-civil szalonnasütését megakadályozni? Mi hasznunk lett volna belőle?

    Ha megnézed miből volt legutóbb is balhé, akkor is azt látod, hogy Borka-Szász, Nagy Szilveszter meg a helyi MSZP-sek ugyanúgy tüntethettek volna nácizva a Csepeli Munkásotthon vagy a XIII. kerületi MSZP-s polgármester ellen, hogy Radnóti Miklós mellett Nyirő Józsefet is lehet olvasni a Munkásotthonban vagy a Radnóti Miklós Művelődési Házban. Mondja bárki, hogy nem politikai habverés volt az egész!

    Másrészt pedig nem vagy jogász, márpedig amit nem értesz, az a rész jogi szakszöveg. Ezért vagy kérdezz meg egy jogászt róla, vagy ne írj színvonaltalan munkáról. Én a lényegét leírtam: a rendeletváltoztatás célja az volt, hogy egyszerűbbé váljon a Rákóczi Kert működése, és ne fordulhasson elő olyan párhuzamosság, ami megtörtént. Egyébként örülök, hogy végső soron Te is látod mi volt a célunk, még ha bírálod is. Ezek után viszont ne ránk legyél dühös, hanem azokra, akik mindeddig nem oldották meg ezt a problémát, és most se szavazták meg.

    A Tamariska domb ügyében pedig Szilárd ért el áttörést. Ha nem tetszik, akkor is. Abban, hogy a helyzet tovább javuljon, sokat segítene, ha legalább nem akadályoznátok. Végső soron itt is az az érdeketek nektek is, hogy a helyzet javuljon. A Csipak villás baromságot gondolom még Te sem hiszed el.

    Szilveszter, légy oly kedves, és legalább ne nénik bőrét húzd fel. Voltál már csevakos, csepeli polgár, marxista, MSZP-s, civil, most DK-s, de azért ne legyél már néni. Maximum bácsi, de arra még van időd 😉

  45. Menyhért Péter szerint:

    Ej, nagyapó képviselő úr!
    Írása nem csupán magát minősíti, de a fideszt is, hiszen egy normális párt nem engedné meg az ilyen hányingert keltő mocskolódást.
    No,és milyen ostobaságokat hablatyol megint?
    Én egy csóró nyugdíjas vagyok csupán, akinek a kormányuk alkotmány és jogrendet sértő cselekedetei miatt, nem csupán elegáns öltözködésre nem telik, de lassan gondot okoz a számlák kifizetése.
    És ennek nem a VÁLSÁG az oka, hanem az önhöz hasonló színvonalú vezetők tevékenysége.
    Ha nem tetszik a képem, ne nézzen: én nem törekszem hatalmi babérokra.
    Írásaimról azért annyit megjegyeznék, hogy azok tények, amelyek egyikét sem sikerült önöknek megcáfolni.
    Marad a láthatóan kedves módszerük: az ellenvélemény helyett a véleményt közlőt próbálják bemocskolni.
    Arra azonban jobb lenne gondolnia, hogy az emberek nm hülyék, és önökkel szemben képesek a megismert tényekről véleményt alkotni.
    menyus

  46. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Attila!

    Politikus vagy, így természetesnek veszem, hogy mellébeszélsz, maszatolsz.
    Nyilván te is tudod, hogy a Civil pikniken nem a Szilveszter és a Balogh Ica, nem az ellenzéki pártok, hanem 6-8 független, önálló csepeli nonprofit szervezet is részt vett volna.
    Szerinted a Vöröskereszt, vagy a nagycsaládosok ellenzéki politikai szervezetek?
    Nyilvánvaló a rosszindulatú csúsztatás, amikor pártpolitikai mederbe akarja terelni az ügyet a csepelinfo.
    Az is nyilvánvaló, hogy a több civil szervezet véleményét tükröző tiltakozó levél, és a retorzió között túl rövid idő telt el, így logikusan vélelmezhető a két esemény közti oksági összefüggés. Tehát igenis érdeketekben állhatott a balhé.

    Szerinted “márpedig amit nem értesz, az a rész jogi szakszöveg.”
    Ugyan, ne viccelj! Ezek a dokumentumok el vannak szúrva. Vagy nem olvasta el őket senki, vagy aki ellenőrizte, tök hü..e volt. Az általam megkérdezett jogász jót vigyorgott, és csak legyintett a dilettantizmuson.

    Tényleg nem látod, hogy egyetlen tiltakozásom, vagy kritikai megjegyzésem se acélokról, hanem a megvalósításról szóltak?
    Még a Tamariska ügyön sem vettétek észre, hogy a Miniszter ugyanazt mondta, amit én képviseltem kezdettől fogva?
    Nekem hiába írod, hogy: “ne ránk legyél dühös, hanem azokra, akik mindeddig nem oldották meg ezt a problémát, és most se szavazták meg.”
    Te is tudod, hogy 2009-től folyamatosan hadakoztam velük!

    A Tamariska domb ügyében eddig egyetlen áttörést értünk el: a domb országos védettségűvé nyilvánítását. Ugye, nem akarod ezt a szilárd dicsőségének fényezésére használni?

    Azt írtad: “Abban, hogy a helyzet tovább javuljon, sokat segítene, ha legalább nem akadályoznátok.”
    Ez megint egy valótlan állítás – politikusi csúsztatás. Sem én, sem az egyesületünk semmiben nem akadályozta meg a munkát! Mi felajánlottuk az együttműködést a szilárdnak is, és a Werner Péternek is – sajnos egyikük sem tartott rá igényt.

    Az lmp hülyeségeit én ugyanolyan ostobaságnak tartom mint te, de ez nem az én terepem: ezen marakodjatok ti, pártpolitikusok.

    Végezetül egy megjegyzés: az én problémáim mindig gyakorlati szemléletet tükröztek. A bekerítéssel is a kivitelezés alkalmatlansága, a megvalósításnál a legalapvetőbb egyeztetések hiánya, és a közpénz felhasználás zavaros, átláthatatlan volta miatt tiltakoztam mindig, nem a kerítés ténye ellen.
    Üdv menyus

  47. Csepelinéni szerint:

    Kedves Attila! Ha a hozzászólásában a néninek szóló mondatában rám gondolt, akkor megnyugtatom, nem én vagyok a Szilveszter. 😀

  48. szigetország szerint:

    Most akkor néninek vagy bácsinak tetszik lenni, Csepelinéni? (Nem kell képpel igazolni, elég lesz bemondásos alapon nyilatkozni)

    Ha már a neveket cserélgetitek, legalább a szexuális orientáltságotokat igyekezzetek megőrizni!

  49. Ábel Attila szerint:

    Kedves Péter, nem beszéltem mellé, és nem maszatoltam. Ha pedig azt hiszed, hogy bosszú volt az, hogy pár civil és pártember nem tudott szalonnát sütni, akkor legfeljebb magadból indulsz ki.

    Emlékezz csak rá, amikor Te álltál elő, hogy megszervezed és összefogod a Madarak és fák napját. Olyan költségbecslést hoztál, hogy mindenki leesett a székről. Bocs, de szerintem azt akartad, hogy ne sikerüljön. És persze könnyű más farkát…

Itt lehet hozzászólni !