Hol lesz járhatatlan a nyári Budapest?

Index

undefined

A nyári időszakban útfelújítások, közműmunkálatok, filmforgatás és rendezvények miatt a főváros több helyén is nagyobb forgalomkorlátozásra kell számítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint nyáron az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet majd számítani:

  • I. és XI. kerület: Közművezeték-építés indul a Sztehlo Gábor rakparton és a Friedrich Born rakparton. A munkavégzés idejére a forgalmat egyirányúsítják dél felé. A Petőfi hídnál és a Rákóczi hídnál csak a felhajtás lesz lehetséges.
  • III. kerület: A Sziget fesztivál miatt a Jégtörő utcát lezárják, az esti órákban pedig korlátozzák a gépjármű-forgalmat a Margit híd és a Mozaik utca között az alsó rakparton.
  • V. kerület: Javítási munkákat végeznek a Petőfi Sándor utca – Harmincad utca – Erzsébet tér szakaszon, ezért ezen a területen szakaszosan, teljes lezárás lesz. Júliusban és augusztusban a Markó utcai lehajtó támfalépítése miatt a lehajtót lezárják, az id. Antall József rakpartot pedig a déli irányban egyirányúsítják.
  • VII. kerület: Közmű- és útépítés lesz a Dob utca Károly körút és Kazinczy utca közötti szakaszán. Szintén közmű- és útépítés lesz a Síp utca Dob utca és Dohány utca közti szakaszán.
  • VIII. kerület: Egész nyáron, majd késő őszig tart az a több szakaszos csatornaépítés a Baross utcában a Mária utca és a Szigony utca között.
  • IX. és XX. kerület: Gázvezeték-építés lesz a Soroskári és a Helsinki úton. A munkavégzés várhatóan július 14-én, szombaton fejeződik be.
  • X. kerület: Az Új köztemető előtt körforgalmat építenek. A Jászberényi úton útépítési munkákat végeznek, várhatóan július 6-án, péntekig.
  • XIV. kerület: A Róna utcában féloldali lezárással csatornaépítés lesz.
  • XXI. kerület: A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep kapcsolódó létesítményei részeként csatornázás indul Csepelen. A szennyvízcsatorna kivitelezése jelentős terhelést fog jelenteni a kerület közúthálózatára, mivel Csepel fő- és mellékúthálózatát is érinti.
  • Ezeken kívül augusztus végéig tart majd az „A Good Day to Die Hard” című film forgatása Budapesten, amellyel kapcsolatban nyáron szintén nagyobb forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Július 8-án, vasárnap 0 órától 19 óráig lezárják a Ferenciek terét és környékét: a Kossuth Lajos utcát, a Szabad sajtó utat és az Erzsébet hidat.

Forrás: Index

2 hozzászólás “Hol lesz járhatatlan a nyári Budapest?” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    “XXI. kerület: A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep kapcsolódó létesítményei részeként csatornázás indul Csepelen. A szennyvízcsatorna kivitelezése jelentős terhelést fog jelenteni a kerület közúthálózatára, mivel Csepel fő- és mellékúthálózatát is érinti.” ….Ezt a hírt (tájékoztatást) a kőrgyűrű lejárónál kéne kitenni, hogy még időben útvonalat tudjanak választani….

  2. CsepeliNo1 szerint:

    Hol lesz járhatatlan a nyári Budapest?

    JELENTEM MINDENHOL!

Itt lehet hozzászólni !