Varga Norman közleménye

Facebook

22 nappal ezelőtt indultam útnak Budapestről, de jelenleg Ausztriában, Salzburg környékén veszteglek a szükséges anyagi támogatás akadozása miatt. A stábbal már a magyar határt átlépve óriási nehézségekkel néztünk szembe, de úgy tűnik most mindent eldöntő fordulóponthoz érkezett a kampány.

Magyarországon rengeteg erőt és támogatást kaptunk az emberektől, de sajnos a határátlépés óta bonyolultabbá vált a helyzet. Túlnyomó részt a támogatóinknak kiszolgáltatva voltunk kénytelenek boldogulni a stáb tagjaival. A beígért anyagi támogatást nem kaptuk meg, így többször az előző napi esőtől áztatott ruhában, éhesen, fáradtan indultam útnak, de gond volt a megfelelő tisztálkodási lehetőségekkel és a kampány egyik gerincét alkotó élő kapcsolattal is.

A legnagyobb problémát talán mégis azok a komoly pénzügyi és technikai problémák jelentették, amelyek miatt tegnap sorsfordító elhatározás meghozására kényszerültem. Az engem kísérő lakóautó továbbiakban fenntarthatatlannak bizonyult, ezért vissza kellett szállítatnunk a tulajdonosának. A támogatóinktól, partnerinktől és barátainktól gyors pénzügyi segítséget kértem, hogy folytatni tudjuk utunkat Anglia felé. Úgy döntöttem azonban, hogy nem ülök karba tett kézzel és amíg ez nem érkezik meg, egyedül indulok tovább egy hátitáskával, amiben sátor és egy váltás ruha van. Szervező kollegáim a soproni határnál várják, hogy a támogatási pénz beérkezése után elindulhassanak és a szükséges minimális felszereléseket (-úgy mint étel- italt, ruhát, gyógyszert-) utánam hozhassák. Annak érdekében, hogy az így kialakult extrém helyzetről és arról ami a napokban fog történni velem, folyamatosan hírt tudjak adni, egy kézi kamerát is magammal viszek és a lehető legtöbb dolgot rögzítem rajta. Nagyon sokan bíztok bennem, és ez nagy erőt ad nekem, ezért megígérem, hogy soha NEM ADOM FEL! A végsőkig küzdeni fogok még akkor is, ha ez mostantól már nem csak futásról, hanem sokkal inkább a túlélésről is fog szólni.

A “Mutasd meg Te is, mire vagy képes!” mozgalommal szeretnék pozitív szemléletváltozást elérni az ifjúság körében, aminek a segítségével a fiatalok remélhetőleg ráébrednek saját testi-lelki egészségük semmivel nem pótolható értékeire, s egyben az aktív, társadalmilag hasznos és sikeres emberi élet semmivel össze nem hasonlítható szépségeire. Szeretném, ha mindenki ráébredne a sport embert formáló, közösségteremtő erejére-, az egyéni példaadás jelentőségére-, valamint a minden fiatalban ott rejlő képességek kibontakoztatásának fontosságára-, s egyben lehetőségére is a hit, a kitartás és az elszántság erejére alapozva.

Kérlek, ha egyetértesz céljaimmal, támogasd kezdeményezésemet akár 1000 forinttal a CIB bankban vezetett egyesületi számlaszámon: 10700608-66192554-51100005 (kedvezményezett: Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület) – megjegyzés: Olimpiai kampány támogatás.

Forrás: Facebook

17 hozzászólás “Varga Norman közleménye” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    ennyi tellett a helyi Istenektől Normannak : elment most már tőlük akár fel is fordulhat

  2. csaba péter szerint:

    Ködös emlékeimben rémlik mind ha a moszkvai olimpiára valaki kifutott volna tőlünk , és érdekes módon azok a rohadt szemét kommunisták végig ellátták az útján . Nem hagyták cserben.
    Nem tűnik fel hogy NEKTEK fut? A ti REKLÁMOTOK?
    Már a saját reklám embereteket is leszarjátok ?
    Hisztizés helyett talán küldenétek egy kis pénzt neki? Nem? Nagyapótol – Manituig hol a fideszes szolidalitás ?
    jellemző hogy anélkül hogy valaki elolvasta volna kiraktátok ezt a cikket.
    Ha valaki még hitt nektek most láthatja erre számíthat

  3. Jeniszej szerint:

    Szép dolog a futás és egészséges. 🙂
    Mindenkinek kéznél van a lába.
    Csak célok kellenek, – ha megvan a lóvé.
    Nagyon szép dolog futni, futni hegyen, dombon, a rónaságon keresztül, de csak úgy szépen, csendben – önszorgalomból, – hogy én milyen fasza srác vagyok.
    A felhajtás, – csinnadratta a cirkuszba való. 🙂

  4. csaba péter szerint:

    egyet értek

  5. Manitu szerint:

    Ha a sport vagy a különleges teljesítmény nem számít, be is lehet fejezni a focimeccsek közvetítését. Nemde Jeniszej?

  6. Jeniszej szerint:

    Manitu!
    Te még azt hiszed, hogy a foci a sportról szól. ))) 😀 (((
    Kapitalizmus van! – vagy mi a franc? – Kereslet kínálat érvényesül.
    Ha meg valaki önszorgalomból sportol, az tegye kedvére a hobbiját.
    Ha valaki, valakiknek a reklám hordozója az fusson, dolgozzon meg a lóvéért.
    Még egyszer. – A futás az egészséges sport, még akkor is, ha nem tudjuk. hogy fogók vagy üldözöttek vagyunk.

  7. meghát.... szerint:

    Napi 50 km….(Több ,mint a maratoni táv!)nap,mint nap……. ” Szeretném, ha mindenki ráébredne a sport embert formáló, közösségteremtő erejére-, az egyéni példaadás jelentőségére-, valamint a minden fiatalban ott rejlő képességek kibontakoztatásának fontosságára-, s egyben lehetőségére is a hit, a kitartás és az elszántság erejére alapozva. ” Ez így igaz,de mindennek van határa! Az egészséges sportolás igen! (Ez már egészség károsító ,még ha véghez viszed is az elképzelésed kedves Normann.) – Időjárási viszonyok,+ 35fok, terepviszonyok stb. Mint volt sportoló szurkolnék neked (átéltem a holtpontokat jó párszor,átéltem,amikor legyőztem önmagamat , de mint szülő,nagypapa féltelek. Tökös srácnak látszol.Javaslom: vedd vissza a tempót,és fuss be az olimpia utolsó napjára ,( Az is üt akkorát,mint az első nap)büdösen,fáradtan,de a célodat elérve!

  8. Dr. grün szerint:

    Most jön grün a hülyeséggel!
    Vond le a tanulságot és fordulj meg Normann!
    Visszafelé is csak 22 nap és még tv-n végignézheted a zolimpiát!
    Legyen elégtétel, hogy kevés ember bírná ki amit eddig tettél!

  9. Dr. grün szerint:

    csaba péter!
    “Schirilla György 1967-ben 32 nap alatt futotta le a Budapest és Moszkva közötti 2216 kilométeres távolságot”
    Állítólag így akarta megmutatni a zoroszoknak, hogy már gyalog is rég hazaértek volna!
    http://www.futas.net/futok/schirillagyorgy/

  10. Dr. grün szerint:

    “A jeges Duna átúszásának hagyománya nem szakadt meg halálával. Fia, aki maga is sportember, minden januárban többször átússza a Dunát. Apja hosszútávfutó teljesítményének emlékét is elevenen tartja, hiszen több országjáró futás is van már mögötte. Legemlékezetesebb akciója az volt, amikor 2008 márciusában húzott futócipőt, hogy egy hónap leforgása alatt 1250 kilométert tegyen meg a Vatikánig!”
    Új idők-új szelek! 🙂

  11. nagyapó szerint:

    csaba péter! Itt az alkalom! Fogjon össze Bolemannal, Katkával, CsepeliNo1-el, „?”-lel, Té-Gé-vel, Menyháttal, oszt mutassák meg a kuruc virtust, mentség meg szegény futrinkát, mert ő a mi olimpiai reménységünk, nem a pólósok, vagy a többi olimpikon (akik képesek repülővel menni)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  12. "?!" szerint:

    Vén hülye labancivadék!

    Ne velem foglalkozzál, hanem a Rákóczi-téri kuruc anyáddal!

  13. csaba péter szerint:

    Ha jól látom te is ott pózolsz az ünnepélye indulásnál vén marha

  14. csaba péter szerint:

    lapozzatok csak vissza pár oldalt, ki reklamírozta magát az indulásnál? kié volt a felhajtás? ki igért be támogatást?

  15. csaba péter szerint:

    de szar lesz ha szegény Normanon a bal liberális szoci söpredék fog segíteni.

  16. Zoli049 szerint:

    Péter!
    Magyarul csúnyán a szarban hagyták szerencsétlent. 🙁
    Fotó megvolt és a kampány. Ennyit tudnak!

  17. Dr. grün szerint:

    Ma hallottam a Lánchíd rádióban, hogy három magyar biciklivel indul a londoni olimpiárA
    Norman, ha utolérnek és meginvitálnak a trájk saroglyájába fogadd el!
    Én megtettem amit tudok! 🙂

Itt lehet hozzászólni !