Orbán Viktor: vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának

Magyar Hírlap

A miniszterelnök szerint vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnelkövetők pártját fogta, és annak is, amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözők összefonódtak a rendőrséggel. Orbán Viktor ezt vasárnap reggel mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának tisztavató ünnepségén, a budai Várban.

A kormányfő beszédében hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy sok még a teendő, messze még az az idő, amikor “ferencjóskásan azt mondhatnánk, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve”. Még mindig sokan vannak ugyanis – folytatta -, akik nem érezhetik kellő biztonságban családjukat, vagyonukat, ezért sok és nehéz munkájuk lesz az új, a hazájuk szolgálatára egy embert próbáló időszakban jelentkező rendőröknek, akiktől Magyarország odaadást, hivatásszeretetet, tisztességes munkát, valamint önbecsülést vár, és akik szövetségesként számíthatnak a kormányra.

Egy ország akkor lehet erős és sikeres, ha megfelelő államberendezkedéshez és gazdasági rendszerhez az állami szolgálatot teljesítők odaadása és becsületessége társul – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki szerint az elmúlt két évben a magyarok sokat tettek azért, hogy az ország meg tudjon állni a saját lábán. Lezárult az alkotmányozás, “az utolsó pillanatban” megfékezték az államadósságot – amely azzal fenyegetett, hogy maga alá temeti az országot -, és “sikeresen állunk ellen” az euróválság újabb és újabb hullámainak – sorolta. Megjegyezte ugyanakkor: mindez tiszavirág-életű lenne, ha a rendőrök – akik az eltelt két évben sokat tettek “a felbomlóban lévő közrend” helyreállításáért – nem végeznék el becsülettel a munkájukat. “A legjobb törvény sem ér egy fabatkát sem, ha nincsenek hazaszerető és elkötelezett védelmezői a rendnek” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint csak közös erővel lehet véget vetni annak a világnak, amelyben büntetlen maradhatott bűn, amelyben sokszor kifizetődőbb volt a görbe út, mint az egyenes, amelyben félkatonai csoportosulások masíroztak az országban, és ahol egyesek úgy gondolhatták, mindent megtehetnek. “Közös erővel kimondtuk, vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnözők pártját fogja, és nem a becsületes emberét” – jelentette ki. Hozzáfűzte: annak a világnak is vége, amikor jó karban lévő, 40 évesen nyugdíjba vonulókat láttak az emberek a rendőrökben, amikor a rendőr a jámbor egyszerűség szinonimája volt, és amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözök összefonódtak a rendőrséggel. “Ma már a becsületesen dolgozó, magasan iskolázott és a végsőkig elkötelezett embereket” láthat a társadalom a rendőrökben – emelte ki.

Megjegyezte azt is, hogy az elmúlt két évben új alapokra helyezték a rendészeti képzést, 10 százalékkal, azaz több mint háromezerrel növelték a szolgálatot teljesítő rendőrök számát, több mint ezer új autóval bővítették a járműparkot, lecserélték az állomány egyenruháját, és hamarosan elfogadja a parlament a bűnözőkkel szemben erélyesebben fellépő, új Büntető törvénykönyvet is.

“Önök egy ezeréves állam folytatására, a magyar állam fenntartására vállalkoztak. Idegen kultúrák, idegen nyelvek, idegen népek és hatalmak között, gyakorta szorításában, mi, magyarok csak akkor maradhatunk meg, mi, magyarok csak akkor élhetünk szabadságban és jólétben, ha lesz, ha van saját, erős államunk”, így “az önök hivatása a magyar emberek és a magyar nemzet hűséges szolgálata” – zárta az esküt tevő tisztek előtt elmondott beszédét Orbán Viktor.

A korábbi Rendőrtiszti Főiskola az idén január 1-jétől az NKE egyetemi karaként működik.
A főiskolai hagyományok folytatásaként az NKE Rendészettudományi Kara is a budai Várban tartja tisztavatási ünnepségét. A végzett hallgatók a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba, a honvédelmi tárca vezetője és a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt. A kar az idén 76 hallgatót ad a rendőrségnek, akik bűnügyi, gazdaságvédelmi, igazgatás- és határrendészeti szakirányokon végeztek. A többi végzős közül ketten a büntetés-végrehajtáshoz, 11-en az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz kerülnek, 21-en pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tisztjei lesznek.

Az NKE Rendészettudományi Kara a magyar felsőoktatásban egyedüliként folytat rendészeti képzést, a végzettek iránt pedig nagy a kereslet: a jogelőd főiskola diplomás pályakövetési rendszere szerint a végzettek 98 százaléka tudott elhelyezkedni.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén január 1-jén jött létre három jogelőd intézményből: integrálódott a Rendőrtiszti Főiskola, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara.

Forrás: Magyar Hírlap

23 hozzászólás “Orbán Viktor: vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának” bejegyzésre

 1. Dr. grün szerint:

  Megszűnik a Rendőrség?! ))) 🙂 (((

 2. csaba péter szerint:

  Bizony meg helyette lesz az Orbánőrség

 3. Schneider Ádám szerint:

  nem szeretik a konkurenciát?

 4. belekotkot szerint:

  “Még mindig védik Vizoviczki érdekeltségeit.

  Négy rendőr, köztük három magas beosztású rendőri vezető letartóztatása ellenére is fennmaradt Vizoviczki László érdekeltségeinek illegális rendőri védelme – írta a Népszabadság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.
  A lap szerint valaki a hét végén, két órával a hat hatóság bevonásával Budapest 13 frekventált, és a gyanú szerint egytől egyig Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyén végrehajtott,mindenre kiterjedő ellenőrzések előtt figyelmeztette az érintetteket a készülő akcióról.”

  http://index.hu/belfold/2012/06/25/meg_mindig_vedik_vizoviczki_erdekeltsegeit/

 5. Manitu szerint:

  Jól kiépített rendszer volt ez. Biztosan lesz még pár korrupt rendőr.

 6. Dr. grün szerint:

  belekotkot!
  A zegyenletnek egyetlen megoldása lenne!
  A bűnüldöző keressen többet mint a rabló! ))) 🙂 (((

 7. csöves szerint:

  A legveszélyesebb bűnözők a parlamentben vannak!

 8. szigetország szerint:

  grün, te ostoba!

  Azt írod: “A bűnüldöző keressen többet mint a rabló!”

  Én meg azt írom: A bűnüldöző legyen becsületesebb, mint a rabló. (Mindegy, mennyit keres!)

  Ostoba kommunista agyadból hiányzik a becsületesség elve…

 9. belekotkot szerint:

  Mellesleg érdemes jól megnézni a képet. Ha tehetitek nézzétek meg valahol a videót is. Ha az ember jól figyel észrevehető hogy don Pintér zakója alatt golyóálló mellény van. Vajon miért ? Kitől fél ennyi rendőr között ?

 10. Dr. grün szerint:

  belekotkot!
  A saját cimboráitól, akik vonakodás nélkül eltakarítják, ha belefingana nulláslisztbe!
  Ma már van az a pénz amiért a becsület eladó! ))) 🙂 (((

 11. Csalódtam a Fideszben szerint:

  Alacsonyan szállnak a hektárok: tovább híznak a fideszes rokonok

 12. meghát.... szerint:

  belekotkot
  2012. június 25., hétfő – 11:03 A fejére viszont nem húzott bödönyt,ő is tudja biztos ,hogy olyan vastag a pofáján a bűr,hogy még a dum-dum golyó sem bírna vele.(A meglátásod sas szemre vall.)

 13. bajusz-rezső szerint:

  “…Önök egy ezeréves állam folytatására, a magyar állam fenntartására vállalkoztak. Idegen kultúrák, idegen nyelvek, idegen népek és hatalmak között, gyakorta szorításában, mi, magyarok csak akkor maradhatunk meg, mi, magyarok csak akkor élhetünk szabadságban és jólétben, ha lesz, ha van saját, erős államunk…”

  Ezt elemezve kimondhatjuk, teljes homogenizált környezetben beszélnek rólunk magyarokról. Mintha minket magyarokat (mint a zsidókat) Isten kiválasztott népének tartanának. Mert minket magyarokat külföld bánt….és meg kell magunkat védeni…KITŐL??? Te jó ég…félelemkeltésből 1 osztályú ez az iromány…..
  Magyar Állam mindig lesz, senki nem akar minket bántani, sem eltörölni a térképről. Csak a stílusunkkal van a probléma. EZT ismerjük el….!!! Mi magyarok a magunk kénye kedve szerint cselekszünk, nem számít a másik, csak én, meg hogy jaj csak gyorsan intézzük el, sosem tanulunk a hibáinkból, sosem tanulunk a figyelmezetésekből, mert tudjuk hmmm…az élet megy tovább, jön még annyi szar….nemigaz?….ami nem baj, épp ezért vagyunk túlélő faj, nincs még egy olyan nemzet, akit annyira szeretnék mint a magyar. Tényleg jófej emberek vagyunk, vidámak voltunk világ életünkben, pejoratíve: mi még a szarban is könnyen hátra tudtunk dölni, mert eleget sanyargatott minket mindenféle politikai érdek…..
  És mi magyarok nagyon sok más nép mellett dupla annyian vagyunk, háromszor annyian vagyunk, így a kihalás veszélye sem fenyeget minket…..

  Tudjátok egy agy/egy gondolkodni tudó agy leszedálása pikkpakk megtörténik, ezzel sajnos mindegyikőnk így van, én sem vagyok a legokosoabb, sőt a legtehetségesebb sem, mert ellehetetlenítenek a saját országomban. Szabadon nem nyílváníthatok véleményt, mert erőszakot szít a mai törvények szerint, ha semmit nem tesz az ember a környezetében, akkor selejtnek nyílvánítják.

  Tudjátok Drága Magyarok mi kéne nekünk? Nyugalom, és semmi politika, mert ahhoz mi (ne negatíve értsétek) tényleg nem értünk. Kulturált politika csakis olyan országban működhet, ahol a választók nagyobb aránya nem foglalkozik politikával, lásd Svájc, Svédország, Norvégia, Dánia (persze ebből három királyi ország, tehát alkotményos monarchia működik….). Sajnos a politika is olyan mint az élelmiszer-áruház polcain lévő áru.
  Ha bejön a népnek, és rákattannak, kezdenek szórakozni az árakkal…. Figyeljétek meg, még pszichológiai sulit sem kell végeznetek és rájöttök, mindenbe mi saját magunkat ugrasztjuk bele.

  Figyeld a példát, amit próbálj ki:
  Fogjon össze csak 20 ember, 2 héten keresztül vegyen egy kiszemelt terméket, vásárolja kétnapi rendszereséggel, de úgy 3-4 darabot belőle (most lényegtelen mi az a termék, lehet egy doboz joghurt is) kezdetben veszi az ember 59 forintért, amint megérzi a vállalkozó ez bejön, emeli az árakat, és ezért megyünk tönkre gazdaságilag. Nálun ha valami jó, akkor megemelik az árát….mert mi magyarok ezt engedjük, azaz leszedált aggyal is magunk ellen teszünk. Mert a megoldás mi lenne?
  Ha az az összefogott 20 ember két hét múlva a megemelt árut nem veszi meg a vállalkozó kénytelen vagy lejjebb vinni az árat, vagy rámarad, és utóbbit kellene hogy megtörténjen, hogy a vállalkozó érezze mennyire kapzsi volt vevőivel szemben, akik persze átmennek inkább a Tescoba Auchanba ahol 59 forint helyett megkapják a szar fost 39 ft-ért és 20 év múlva végbélrákkal diagnosztizálják, mert a hulladékterméket mi magyarok beengedjük Magyarországra, azaz a politika, mert az meg pénz és hatalom, amiből a csóró népnek sosem fog jutni.
  Amíg egy társadalom félelemben él, mert nincs biztonságérzete, addig bármit meg lehet tenni a néppel. De Törökországot nézve, ahol katonai fellépés esetén az egész parlamentet leigazhatják pillanatok alatt, mert a nép ha ott megmozdul kő kövön nem marad…akkor megint elgondolkodhatunk.

  Körbenézek a Hazámba és sírnom kell, sírnom kell, hogy 1000 km-rel arréb, és mostmár mindegy hogy északnak nézve délre, keletre vagy nyugatra 1000 km-rel arrébb, és mindenütt fellélegzett, jobban élő társadalommal találkozunk, akik tesznek a mindennapokért, és nem a politika teszi ki a mindennapjaikat, hanem hogy tanuljon, lásson, tapasztaljon, érezzen, dolgozzon, és a legfontosabb ELFOGADJA a másikat.

  HA VALAHA IS HATALMAT KAPNÉK A KEZEMBE ELSŐ DOLGOM LENNE MINDEN MAGYAR SZÁMÁRA 1 ÉV KÜLFÖLDI TANULÁST/MUNKÁT BIZTOSÍTANI, HOGY LÁSSON, ÉREZZEN ÉS TAPASZTALJON VALAMI OLYAN NAGYSZERŰT AMIVEL HA VISSZATÉR A HAZÁJÁBA, NEKÜNK EZ A CSODÁLATOS MAGYARORSZÁGUNK AZ, ÚGY TUDJA FOLYTATNI AZ ÉLETÉT, MINTHA KICSERÉLTÉK VOLNA, MOSOLY, ÉS NEM REMÉNY (MERT EZT SOKAT HALLJUK) MOSOLY ÉS BIZÁS AZ ÉLET HÁTRALÉVŐ RÉSZÉBEN.

  Tudjátok nekünk kell összefogni, ha akarunk valamit. Politika mikor segített nektek? Mikor kaptatok több észt egy politikai irányítástól? SOHA! Mindig elvitt minket a susnyásba, és mikor ráeszméltünk, hogy hoppá hisz szarba lóg a kezünk akkor meg már késő volt. Információ áramlásból van kevés, de nagyon, és ez sajnálatra méltó 2012-ben amikor már félig a Marson lakunk, meg vízet kutatunk ottan, itt Kelet-Európa csóróbb országaiban meg a mindennapi megélhetésért megy a harc.

  Nézzetek körül a világban. Csak Magyaroroszág az egyetlen olyan homogén ország, ahol nincsenek betelepített/betelepült külföldiek.
  Az utóbbi 1-2 évben rohamszerűen betelepítettek többezer Indiából érkezett kreolbőrűt, meg sri lankai melósokat, aki Budán sokat mozog, legfőképp a Citadella felé vezető úton, rengeteg indiaiba botlik….persze gondolom szociális pecóba nyomják őket, mert olcsó munkaerő, és az indiai sosem mond nemet (magyrul szerencsétlenek ide is rabszolgának jöttek, mert otthonukban nekik is nívó alatti a megélhetés)

  Folytatom a lényeget.
  Mi magyarok képtelenek vagyunk “elfogadni” a külföldit. Ha a környezetünkben van egy arab egy török az megszokott, mert a gyros még mindig nagyon menő, ja és jókat röhögünk a hagyma csípős mehet bele dialekten….. De képzeljetek el egy olyan Metropolitan várost mint London, 150 nációval az élén. Pakisztániak, afgánok, indiaiak, lengyelek, portugálok, spanyolok, lepukkadt olasz, albán melósok, régi yugó országok vendégmunkásai akik mégis külföldön telepedtek le, és alapítottak családot.
  Európa és a világ is felgyorsult. Ebben azt hiszem mind egyet értünk. Csak egyet ne felejtsetek el, ha szarlavina jön, mi kapjuk meg elsőnek, lakosok, polgárok, nép kinek hogyan teszik, nem a politika. Nekünk kell harcolni AZÉRT amit mások ott fenn elrontottak.

  kéne egy új párt ennek a Magyarországnak, mert a létünk örök és ugyan én sosem öntök lelket senkibe, mert 1-2 generáció munkája is kevés a fellélegzéshez, de szerintem egy Parlament nélküli, csakis a problémára rálátó valami konföderációs csapat, külföldi mintára még beválhat az országnak, nyugati eszmék és nyugati megoldásokkal tarkítva…..

 14. Vátesz szerint:

  Bajusz-Rezső! Maradjon mindenki ott, ahol megszületett! Én nem kérek a multi-kultiból!
  Én nem megyek tihozzátok, ti se gyertek ide!

 15. Rend szerint:

  Amikor Pintér lett a belügyminiszter tényleg végett ért a bűnözők és a rendőrök összefonódása. Már egy testben nyilvánul meg mindkettő. Államosították a szervezett bűnözést.

 16. nagyapó szerint:

  A sok komcsi elgondolkodhatna, hogy mióta van az összefonódás? Lehet, ebből Hagyóék kimaradtak?
  Orbán intézkedett, Hatala tábornok odacsapott. Kicsit nagyobb ügy, mint a csepeli összefonódás. Császárt meg tudta védeni a csapat (elvtárs segítsd a lebukottakat!)
  Vizoviczki és etásai aggódhatnak.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

 17. szigeti szerint:

  Megmondták már a régiek is:FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL!!!

 18. demokrácia szerint:

  nagyapó
  A lemezed már lejárt.A jeligédet változtasd meg.A kommunista helyett a politikus szó a helytálló.
  Persze ha elvakult vagy…..

 19. Zoli049 szerint:

  nagyapó és társai ennyire nem lehetnek “kétéves nyeretlenek”, hogy hisznek még a mikulásban is! ))) 😉 (((

 20. Dr. grün szerint:

  nagyapó!
  Ősi dakota közmondás:
  “Egyik szemét nem vájja ki a másik szemét szemét!” ))) 🙂 (((

 21. nagyapó szerint:

  demokrácia, Zoli049, Dr. grün! Csak ennyi “választ” tudtak kiizzadni?
  Kiknek vezetése alatt történt a maffia-behatolás? A szocik vezetése alatt.
  Ki lépett fel ez ellen? A Fidesz-KDNP.
  Úgyhogy marad a…

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

 22. Dr. grün szerint:

  nagyapó!
  Nos akkor egy rövid válasz a Vezír stílusában!
  “Orbán Viktor: vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának”
  Tehát befejeztük sikeresen az összefonódást! (Néha igazat is mond!)
  Vége! Konyec! The end! stb. 🙂

 23. Miska72 szerint:

  Már ketyag a botrány bomba csepelen is. 🙂 🙂 🙂 mondtam hallani fogtok rólam! 😉
  Ha meglesz az időpont szeretettel várok miondenkit a tárgyaláson! 🙂 🙂 Ígérem szórakoztató lesz, nem ugy a többi érintettnek. 😉 Csak én fogok mosolyogni. 😉

Itt lehet hozzászólni !