Birkózó gála a Kazinczyban

Csepel.hu

Tekintse meg a videót!

Szabadfogású diák birkózó gálát rendeztek Csepel újjáépítésének 300. évfordulója alkalmából június 2-án a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében.

A nagyszerű hangulatú rendezvény kitűnő alkalom volt a sportág további népszerűsítésére s nem mindennapi összhangot teremtett a szőnyegen küzdők, valamint az értük szorító társaik között.

A rendezvény Gulyás Zoltán, a program porondmesterének vezényletével indult, aki bemutatta a kerületi általános iskolák ötfős csapatait, majd felcsendült a Himnusz. A hivatalos megnyitó beszédet Németh Szilárd polgármester tartotta meg, aki egykoron – a kiváló Baracsi Imre tanítványaként – maga is a birkózószőnyegen küzdött a Csepel SC színeiben. Ezt követően – a nap jelmondatáshoz hűen – a polgármester is kapott egyet a díjakból, amivel azt kívánták jelezni a szervezők, hogy ezúttal nem az eredményen, sokkal inkább a részvételen a hangsúly.

A hivatalos ceremóniát követően a csapatok azonnal birtokba vették a szőnyeget, és Gulyás Zoltán szakértő kommentálása mellett nekiveselkedtek a küzdelemnek. A kerületi iskolák 5 fős csapataiból összeállított gárdák minden tagja alaposan megizzadt a győzelemért, a küzdelem mellett nem egyszer látványos akciókat is láthatott a fiúktól a buzdításba egyre-jobban belemelegedő szurkolósereg. A gyerekek mellett természetesen a „szakma” is képviseltette magát, egykori kiváló csepeli birkózók személyében.

A szőnyeg mellett jókedvűen beszélgetett egymással Bánkuti Zsolt és Ritter Árpád Európa-bajnok, Tóth Gábor Eb-ezüstérmes, de tiszteletét tette Tóth Endre a Csepeli Birkózó Club elnöke is, a pontozótáblát pedig a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola vezetője, Hajdú Imre kezelte. A vérbeli birkózógálák hangulatát idéző rendezvény -köszönhetően a profi játékvezetésnek- végig sportszerű keretek között zajlott le, a birkózó-palánták pedig láthatóan minden energiát kiadtak magukból. A program végeztével Morovik Attila alpolgármester minden résztvevőt díjjal jutalmazott.

Légrádi Gábor- csepel.hu

Egy hozzászólás “Birkózó gála a Kazinczyban” bejegyzésre

  1. NanniAbel Gyulane szerint:

    Gratulálunk, további sok sikert! Hajrá Kazinczy

Itt lehet hozzászólni !