Négyes karambol a Kölcsey – Erdősor kereszteződésnél

Csepel.info

Négy gépkocsi karambolozott csütörtökön reggel, nem sokkal öt óra után a csepeli Kölcsey – Erdősor kereszteződésnél – értesítette lapunkat egyik olvasónk. A 159-es buszokat a baleset miatt elterelték – adott hírt a BKV.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a balesetnek szerencsés módon nem volt sérültje, de jelentős anyagi kárral járt. Információink szerint ismét a lámpák nem működtek valamilyen okból, és a balesetet ismét az elsőbbségadás elmulasztása okozta. Ez a kereszteződés Csepel legveszélyesebb pontja: felfoghatatlan módon rendszeresen nem a működnek közlekedési lámpák, a gépjármű vezetők pedig jellemző módon nem adják meg egymásnak az elsőbbséget.  Olvasónk szerint ugyanis ezt a balesetet is egyszerűen el lehetett volna kerülni, ha a vétkes sofőr betartja a KRESZ elemi szabályát. Ahogy ez ilyenkor menetrend szerint lenni szokott, a baleset érinti a 159-es buszokat, a járat a helyszínelés befejezéséig nem áll meg a Kölcsey utcai megállónál.

14 hozzászólás “Négyes karambol a Kölcsey – Erdősor kereszteződésnél” bejegyzésre

  1. szerelő szerint:

    Az a sarok mindig is veszélyforrás volt és az is lesz, míg a közlekedési lámpák sárgán villognak. Mikor jönnek már rá, hogy ott a lámpáknak akkor is kell működni, ha éjszaka van? Minden irányból beláthatatlan és az erdősoron a stop táblát csak az utolsó pillanatban lehet meglátni, főleg ha nem is lassítanak, úgy benőtte a növényzet.Mind a két út szaggatott vonallal van ellátva, busz is jár mindkettőn, tehát aki nem ismeri a helyet, de elég ha nem figyel rendesen, máris meg van a baj. Igazából ott lenne létjogosultsága egy körforgalomnak, de nincs hely.

  2. Jeniszej szerint:

    )))) 😀 ((((

  3. Jeniszej szerint:

    Sima egy irányú utca is megoldaná a problémát. Persze hülyeség ellen nincs orvosság!

  4. lolka szerint:

    A növényzetet valóban illő lenne már rendbe rakni. A platánok és hársak alján rengeteg hajtás nőtt ki és akadályozza a biztonságos közlekedést (Kölcsei- Akác sarok és végig a Kölcsein). A táblák és fényjelző berendezések is takarva vannak “kifele menet”. De a szabály az szabály, be kell tartani. Rutinból nem lehet közlekedni, mert abból csak a baj van…Sárga villogó, előjelzőtábla és stoptábla….talán még egy sorompó kellene…

  5. Schneider Ádám szerint:

    Jeniszej szerint:
    2012. június 07., csütörtök – 11:37
    minden törvény annyit ér amennyi betartatnak belőle.
    van a környéken egyirányú utca, mégis mindenki használja keresztbe-kasul.

  6. Zoli049 szerint:

    Már megint a lámpa… 🙂
    Nem a KRESZ? 🙂

  7. Gordon szerint:

    “talán még egy sorompó kellene…”

    Ja. Meg egy (alul)felüljáró.

    Táblafigyelés!
    Táblaértelmezés!

  8. Schneider Ádám szerint:

    persze, sorompó, a szabadkikötői tehervasutat ne vezessék erre?

  9. Jeniszej szerint:

    “Schneider!
    ….van a környéken egyirányú utca, mégis mindenki használja”….
    Kedves Ádám!
    Mi a helyzet ott a környékbeli utcákban?
    Van ott is baleset? 😀

  10. kkk szerint:

    talán ha a zrínyi u.-cservenka u. környéki cigány tetvek nem b.nák szét a berendezéseket a réz miatt, működnének a lámpák és nem lenne baleset.
    javaslom hogy az első elfogott réztolvajt lógassák fel a kereszteződésben, így figyelmeztetve az utána következő rézműves gino aladárt.

  11. Tomika szerint:

    Mi itt lakunk a kereszteződés közelében, ha sárgán villognak a lámpák tuti hogy 20 percen belül baleset lesz.
    De a legutóbbi 3 baleset akkora volt, hogy felborult az autó… növényzet ide vagy oda. Oldalanként 3-3 lámpa van, 50m előtte tábla, hogy stop lesz, a kereszteződésben stop tábla, az aszfaltra is fel van festve, sárgán villog a lámpa és valaki úgy belehajt a kereszteződésbe, hogy felborul az az autó, amibe belerohan?!
    Ez nem a lámpa hibája…

  12. lolka szerint:

    “Gordon szerint:
    2012. június 07., csütörtök – 19:07″….ha már csak annyi eszed van, hogy a mondandómból ennyit ragadsz ki és ezen rugózol, próbáld meg végig elolvasni és agyaljál rajta egy kicsit…ha nem sikerül jelezd valamilyen formában…az állandó rossz indulatú gáncsoskodásod kezd unalmassá változni…valószínű, hogy stílust fogok változtatni irányodban és nem kérek előre elnézést…
    “Rutinból nem lehet közlekedni, mert abból csak a baj van…Sárga villogó, előjelzőtábla és stoptábla….talán még egy sorompó kellene…”Talán ,ha nem jutott volna el a szürke állományodig elmagyarázom: Adva van egy kereszteződés, egyik út fő a másik alárendelt…értelem szerűen , ha a telepített lámpa sárgán villog állandó veszély illetve a hatályos jelzőtáblák vannak érvényben, aminek nagyobb nyomatékot adnak az előjelző táblák…erre írtam, hogy ha valakinek ez nem elég akkor egy sorompó is kellene…remélem sikerült felfogni amiről szó van, ha nem jelezed és akkor egy-két szinttel lejjebb megyek és egy kicsit bővebben elmagyarázom…de sajnos az eddigi tapasztalataim szerint egy kimondott rosszindulatú vagy és ami érthető lenne azt sem akarod érteni, de az a gyanúm, hogy ez nálad nem szándékos…

  13. Schneider Ádám szerint:

    Jeniszej szerint:
    2012. június 08., péntek – 11:51
    még nem volt. összetűzés annál több.

  14. Té-Gé szerint:

    Gordon, aki busszal jár, mert vezetni sem tud! 🙂

Itt lehet hozzászólni !