Csepeli tehetségeket támogatnak

Csepel.hu

A június első hétvégéjén megtartott Nagy Sportágválasztó adott otthont a MOL Tehetségtámogató Program eredményhirdetésének. A budapesti rendezvényen több ifjú tehetség vette át az elismerést, köztük két csepeli, Zs. Tóth Anna öttusázó, és Gyurits Gergely birkózó.

A díjazottak Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázótól, az Új Európa Alapítvány kurátorától vették át az okleveleket. A pályázat keretében idén összesen 153 sportoló részesült támogatásban több mint 30 millió forint értékben. A pályázatok elbírálásában a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg, melynek szakértő zsűritagjai voltak: Dénes Ferenc sportközgazdász, Dr. Petrekanits Máté sportorvos és Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója.

Zs. Tóth Anna a Csepeli Öttusa és Vizisport Egyesület kiemelkedően teljesítő sportolója tavaly az Ifjúsági ’B Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban ezüstérmet, válóban pedig EB aranyérmet szerzett.

Gyurits Gergely a Csepeli Birkózó Club sportolója a magyar junior szabadfogású válogatott tagja, aki nemrégiben egy rangos nemzetközi tornáról tért haza bronzéremmel, s akitől klubja a jövőben is hasonlóan szép eredményeket remél, hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

A márciusban közzé tett felhívásra 720 pályázati anyag érkezett be, közülük választotta ki a kuratórium a támogatottakat, közel 40 különböző sportágból. A Tehetségtámogató Sport kategóriában összesen 137 sportoló nyerte el a MOL anyagi segítségét 26 millió forint értékben, míg a 18. életévüket már betöltött, eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóikat a Tehetségtámogató Sport Klasszis program keretében jutalmazták. Ebben a kategóriában 2012-ben 16 fiatal nyert el támogatást, összesen további 5 millió forint összegben.

Itt lehet hozzászólni !