Kerti parti a Mátyásban

Csepel.hu

A kissé borús idő sem szegte kedvüket a Mátyás Király Általános Iskola tanulóinak, szüleiknek, volt diákjainak és a meghívott vendégeknek a szombat délután rendezett kerti partin. A már hagyományos tanév végi mulatságon idén sem maradhatott el a főzőverseny. Az osztálycsapatok szülők segítségével délben hozzáfogtak az ínycsiklandó gulyások, paprikás krumpli, vaddisznó- és marhapörkölt készítésének.

Az eddigi évek sikereihez hasonlóan ismét jelesre vizsgáztak a programszervezők. A délutáni parti kezdete előtt peonza őrület hozta lázba a diákokat, akik egyenesen Raul és Alex mexikói bajnokoktól leshették el a pörgő-forgó „kütyücsoda” mesterfogásait. A sokszínű gyerekműsorok széles tárházát az iskolások vonultatták fel az udvaron összesereglett hatalmas közönségnek. Az egyéni akrobatikus táncbemutatót jazz- és néptánc kísérte, majd érkeztek népi hímzésű ruhájukban az üveges táncosok.

Az alsós ritmikus sportgimnasztikások kacsatáncoltak, a felsősök modern zenére táncoltak, de színes parókájukban fellépett az édesanyákból verbuválódott Mami Girls csapat is. Volt itt minden, mi egy igazi családi kerti partin szem szájnak ingere lehet. Vattacukor, popcorn, ugrálóvár, mászófal, kirakodó vásár, házi sütik, üdítők, italok, tombola, sminkkuckóban arcfestés a gyerekeknek.

Felhőtlen szórakozást ígért a partizóknak az év közben Orosz Laci bácsi által meghirdetett „M-Faktor” néven befutó tehetségkutató verseny döntője, melyet Zémann Kiss Mátyás kisdiák műsorvezetőket is meghazudtoló módon vezényelt le. Végleges eredményhirdetés tanévzárókor lesz a diákoknak.

A főzőcskézők dobogós helyét viszont – hűen a tavalyihoz – másodszor is a 2. z. nyerte el.

Estefelé a diákok, szülők és tanárok jókedvű hangulatban nosztalgia-slágereket énekeltek és együtt ropták a táncot zárásig.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Kerti parti a Mátyásban” bejegyzésre

  1. duplaikszpluszegy szerint:

    Jó 10 éve még én is oda jártam 😀 A régi szép idők 🙂

Itt lehet hozzászólni !