50 maraton Londonig: 300 csepeli gyerekkel indul útnak Varga Norman

Csepel.hu, Csepel.info

A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület szervezésében – a csepeli önkormányzat támogatásával – Varga Norman 50 nap alatt futva teszi meg a Londonig vezető 2100 kilométeres távot.

Varga Norman szombaton délben 300 csepeli iskolással indul a nagy útnak a Csepel Plaza parkolójából. A sportoló délután egy órakor ér a Felvonulási térre, ahol hosszabb-rövidebb szakaszt vállalva hírességek is csatlakoznak a több mint kétezer kilométeres útnak nekivágó atlétához.

A kezdeményező és támogatói ezzel szeretnének olyan szemléletváltozást elindítani az ifjúságban, mellyel a fiatalok ráébrednek saját testi-lelki egészségük semmivel nem pótolható értékeire, s egyben az aktív, társadalmilag hasznos és sikeres emberi élet semmivel össze nem hasonlítható szépségeire.

A kampány üzenete: Mutasd meg Te is, mire vagy képes!

A tervezett útvonal több európai országon átível: Magyarország, Ausztria, Németország, Franciaország, Luxemburg, Belgium, Hollandia és végül persze Nagy-Britannia. A futót kísérő stáb a dokumentumfilmen kívül (amely magáról a kampányról készül), rövid tartalmas művészettörténelmi és kulturális témájú riportokat is készít neves helyi népművelő szakemberek bevonásával.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !