Orbán: Magyarország bizonyította igazát

Mno.hu, Youtube

Helyreállt a bizalom a magyar gazdaság iránt – így értékelte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottság szerdai döntését a Magyarországnak szánt kohéziós pénzek felfüggesztésének feloldásáról. A kormányfő az m1 Az Este című műsorában kiállt a minimálbér-emelés mellett, és felvetette, hogy ezzel párhuzamosan csökkenteni kellene a munkavállalók után fizetendő járulékokat is. Arra, hogy szerinte Magyarország meddig képes IMF-védőháló nélkül megállni a saját lábán, azt felelte: bármeddig.

A kormányfő az m1 Az Este című műsorának adott interjúban óriási sikernek nevezte az EB döntését, majd hozzátette, korábban szerinte méltánytalanul helyeztek kilátásba büntetést Magyarországgal szemben.„Mi azonban kitartottunk a saját igazunk mellett, a saját gazdaságpolitikánk mellett, és bebizonyítottuk, hogy az igenis jó, az európai érdekekkel egyező gazdaságpolitika, és ezt a kilátásba helyezett büntetést eltörölték” – fejtette ki, hozzáfűzve, hogy a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésének folyamata a következő év márciusában fejeződhet be, de „innentől kezdve jó irányba mutat, egyenes az utunk”.

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó hivatalos tárgyalásokról szólva Orbán Viktor azt mondta: „mi holnap reggel is szívesen megkezdünk egy korrekt tárgyalássorozatot, de egyelőre ennek a feltételei még nem jöttek létre; talán június elején létrejönnek, amikor a jegybanktörvényt a magyar parlament módosítja. Abban bízunk, hogy utána a tárgyalássorozat már gyorsabban haladhat előre”. Arra a kérdésre, hogy Magyarország meddig képes IMF-védőháló nélkül is a saját lábán állni, azt felelte, bármeddig, az ország mindenképp megáll a lábán. Arra, hogy a hitelek megújításához szükséges forrásokhoz milyen magas kamatokkal jutunk hozzá, a válasz úgy szól, hogy ha van IMF/EU-megállapodás, akkor alacsonyabb kamatokkal, ha nincs, késik, húzódik, akkor drágábban – fejtette ki, hozzátéve, hogy ezért minden józan ember szerint minél hamarabb meg kell kötni az elővigyázatossági megállapodást.

A múlt kamatai

Hozzátette, ha a korábban felvett hitelek kamatait nem kellene fizetni 2013-ban, a magyar büdzsé 1,8 százalékos többlettel zárna, a kamatfizetés miatt azonban a hiány 2,2 százalék lesz. Vagyis ha „az előző nyolc év kamatterhei nem nyomnák a vállunkat, akkor ma kizárólag pozitív hírekről, fejlesztésekről, lehetőségekről, jövőről, beruházásokról, új ösztöndíjrendszerről beszélgethetnénk” – mutatott rá.

Újabb áfakulcsok

A miniszterelnök ismét kiállt az egykulcsos adórendszer mellett, közölve, hogy szerinte nincs értelme visszatérni a régi, sávos szisztémához, az ugyanis tönkretette az országot. Kitért az áfára, amellyel kapcsolatban megjegyezte, szeretné a mostani három kulcsot „még negyedik, ötödik kulccsal is színesíteni, különösen a luxustermékek irányába, de ehhez még egy küzdelmet az Európai Unióban meg kell sikeresen vívnunk”.

Szólt az új nemzeti konzultációról is – amelynek során elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdésekben kéri ki a kormány az emberek véleményét –, és reflektált arra a bírálatra, amely szerint a kormány csak önigazolást vár a kérdőívektől. Azt mondta, minden ügy, amelyben kérdést tesz fel a kabinet, az valódi kérdés és nyílt ügy. „Komolyan veszem az embereket, valóban kíváncsi vagyok a véleményükre” – jelentette ki. Példaként említette, hogy a kérdések között szereplő szociális szövetkezetekről szóló rendeletet sem írta alá, mert nem találta azt meggyőzőnek, és közölte, a jogszabályt csak a konzultáció végeztével véglegesítik.

Hárítás

A tervek szerint a válságadókat kiváltó új, állandó adónemeket firtató felvetésre azt mondta: a 2010-ben bevezetett bank- és válságadókat sem tudták áthárítani a pénzintézetek és a nagyvállalatok az emberekre, ezért „biztosan találunk majd olyan megoldást, hogy ez a jövőben se sikerülhessen”.

A miniszterelnök szerint az adatok azt mutatják, hogy ütemesen, jól halad az ország a tíz év alatti egymillió új munkahely programjának végrehajtása irányába. Orbán Viktor azonban úgy véli, nem az a jó kérdés, lehetséges-e egymillió munkahelyet létrehozni, hanem az, hogy lesz-e 5-5,5 millió dolgozó, adófizető, nélkülük ugyanis nem lesz kiszámítható, biztonságos élet, gazdasági rendszer az országban.

Minimálbér-emelés

A kormányfő kiállt a minimálbér-emelés mellett is – amelyre szintén rákérdez a kabinet a nemzeti konzultációban –, felvetette azonban, hogy ezzel párhuzamosan csökkenteni kellene a munkavállalók után fizetendő járulékokat is, és – mint fogalmazott – készen áll arra, hogy ebben „egy jelentős áttörést hajtsunk végre”, amelyhez „radikális intézkedésekre” lenne szükség. Az erről szóló döntéshez ugyanakkor megvárja a konzultáció, a soron követekező Európai Tanács-ülés és a júniusi görögországi választások eredményét, utóbbi ugyanis jelentősen befolyásolja az európai gazdasági állapotokat – jelezte.

„Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahová vissza fognak jönni a magyar fiatalok. Ebben én hiszek, erre látok esélyt. Magyarországnak kell még néhány év, öt-tíz év, és jobb ország lesz, jobb életet nyújtó, boldogabb ország lesz, mint azok, ahová most elmennek a fiatalok, és akkor vissza fognak jönni – fejtette ki véleményét a sok fiatal által tervezett elvándorlással kapcsolatban.

Forrás: Mno.hu

42 hozzászólás “Orbán: Magyarország bizonyította igazát” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    2012 I. negyedévében a nemzetgazdasági beruházások volumene 8,6%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, utoljára ekkora visszaesésre 2009-ben volt példa.

    Áprilisról májusra átrendeződött a pártok támogatottsága a Tárki szerint. A teljes népességen belül öt, a biztos pártválasztók között hét százalékkal csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága. Az MSZP eközben erősödött, így a két párt népszerűsége szinte megegyezik. A Fidesz-KDNP támogatottsága a pártválasztók körében áprilisról májusra 39-ről 32 százalékra esett vissza, eközben az MSZP-é 25-ről 31 százalékra nőtt.

  2. Manitu szerint:

    Érdemes végignézni az interjút. Hajós, te még ott tartasz, hogy Gyurcsány szerint a gazdasági válság megáll az országhatárnál? Idióta.

  3. hajós szerint:

    A régiós országok már mind növekednek, Magyarországon csökken a gazdaság, Orbán gazdaságpolitikája végképp elriasztotta a befektetőket, senki sem fektet be már Magyarországon. Orbán és Matolcsy taccsra tették az országot!

  4. Bugi szerint:

    A régiós országok közül csak itt volt Gyurcsány kormány.

  5. Dr. grün szerint:

    “Arra, hogy szerinte Magyarország meddig képes IMF-védőháló nélkül megállni a saját lábán, azt felelte: bármeddig”
    Próbálja már ki Elnököm, ráállni egyik lábával a másikra és rugaszkodjon el!
    http://index.hu/belfold/2012/05/30/orban_barmeddig_kepesek_vagyunk_megallni_a_sajat_labunkon/
    Csak egy ősi dakota mondás:
    ” A disznóvágást nem előzheti meg a disznótor!”
    Csak szerényen megjegyezném jelenleg a malaclopásnál járunk! ))) 🙂 (((

  6. Vátesz szerint:

    Az Unió vezetői végre belátták, nem Magyarország veszélyezteti az Unió helyzetét, hanem a nálunk sokkal jobban eladósodott mediterrán régió országai. Most már lehet szélsőségezni Magyarországot, ha a déli államok választhatnak a szélsőbal és a szélsőjobb között, mert a középen álló politikusok jó déli szokás szerint évtizedek alatt széthordták és szétosztogatták országaik vagyonát. Panem et circenses.

  7. Jeniszej szerint:

    “Az Unió vezetői végre belátták, nem Magyarország veszélyezteti az Unió helyzetét”.
    Ez így igaz!
    Talán fordítva jobban passzol. )))) 😀 (((( Mennyi? Hány? – koldus országa lettünk.

  8. ebihal szerint:

    Az Unió vezetői csak egy dologra figyelnek, mégpedig, hogy a gazdasági előirányzat
    megalapozott legyen! Tudomásul vették, hogy a kormány ennyi és ennyi adót fog
    beszedni, és rohadtul nem érdekli őket, hogy kitől, miért és milyen áron!

  9. Dr. grün szerint:

    Czomba Sándor szerint:
    “egy frissen munkába álló fiatal csak a minimálbér 80%-át kapja, ami évente növekedne 5-5 százalékponttal, így 4 év után már a 100%-ot kapnák meg. A különbségtétel az államtitkár szerint azért is reális, mert egy pályakezdőtől nem várható el ugyanaz a szakértelem, munka, mint attól, aki már évtizedek óta a pályán van”
    –“Az államtitkár ugyanakkor azt tudja, hogy mindez nem feltétlenül lesz elegendő ahhoz, hogy a külföldre vágyó fiatalokat itthon tartsák”

    “Sic itur ad astra!” Így jutunk el a csillagokig, amit éhenhalás előtt látunk?! ))) 🙂 (((
    http://privatbankar.hu/karrier/minimalber-247657

  10. bélabá szerint:

    Dr. grün
    Szerintem inkább nekik kéne fizetni a munkaadóknak, hogy betanítják őket. 🙂
    Az a gyanúm hamarosan a közgép újabb nagyberuházást nyer meg, lesz itt még
    “berlini fal” azt megakadályozva hogy a forrófejű fiatalok a haldokló nyugaton hajtsák rabigába a buksijukat (inkább narancsos döbrögiéknél itthon, az mégis hazafias 🙂 )
    🙂

  11. Dr. grün szerint:

    bélabá!
    Betanítás?!
    Üdvözlöm Kisasszony cégünknél, első munkanapján! Önnek igen fontos munkakört szánok!
    A mellékhelyiségek tisztán tartását fogja cleaning manager assistace beosztásban végezni!
    A raktárban vételezhet söprűt, lapátot, vödröt, felmosót!
    De Uram nekem diplomám és nyelv-vizsgám van!
    Ó, hát az egészen más! Akkor kérje meg Mariska nénit, hogy mutassa be a használatukat! ))) 🙂 (((

  12. bélabá szerint:

    Ez jó 🙂

  13. Kovácsné Ánus Marika szerint:

    Igaza van Miniszterelnök Úrnak! Nem értem, hogy miért akarna bárki is elmenni.
    Végre rend van, nincs ingyen élés, a gazdaság fejlődik. Pont beszéltük az urammal, ha egy kicsit fiatalabbak lennénk, most több gyereket vállalnánk. A gyerekek már az iskolában is vallási nevelést és jó erkölcsöt fognak tanulni.

    Az megy el, akinek félnivalója van vagy elpuhult.
    Azt is támogatom, hogy a fiatalok ne kapják meg a teljes bért. Annak idején a gyárba én is kevesebbet kaptam. De én mindig tiszteltem az időseket.

  14. Manitu szerint:

    Az egy ördögi helyzet a fiatalok számára, hogy minden munkahelyen elvárják a többéves tapasztalatot. Egyetértek azzal, hogy lehessen alacsonyabb a minimálbér, hogy sikerüljön ezt a lehetetlen helyzetet áthidalni. Nagyon sok fiatal vár munkára, kapják meg az esélyt minél többen!

  15. robi szerint:

    Mondok egyszerűbbet: nem kéne folyamatosan emelni a nyugdíjkorhatárt és szigorítani a f@tökű lerobbant vén szivarok nyugdíjba vonulási feltételeit.

    A fiataloké lehetne a pálya. Mert ma periférián vannak.

  16. Manitu szerint:

    Robi, és akkor nagyobb adót is szednél tőlük? Mennyivel többet, mondjuk öt-tíz százalék? Vagy bevállalnád a nyugdíjcsökkentést? Mert a nyugdíj járulékokból és az adóból van. Ha több a nyugdíjas, több pénz kell. Most évről évre több a nyugdíjas, és kevesebb a munkavállaló, azaz évről évre több adót kell nyugdíjra fordítani.

  17. Té-Gé szerint:

    Miért kellene nagyobb adót szedni? Jah, hogy kiugrik a szög a zsákból, hogy csak-csak az egykulcsossal szívás van? A minimálbér csökkentéséről szó sem lehet. Járulék meg nincs már tudtommal, csak adó van helyette, kéretik nem valóságot állítani! Évről évre több a nyugdíjas? Ennek az okát megírod? Én tudom, csak te is tudod-e?

  18. Dr. grün szerint:

    Manitu………! Most nincs kedvem a titulusodat ragozni! 🙂
    “Az egy ördögi helyzet a fiatalok számára”
    Nem csak a fiataloknak, hanem azoknak a zöregeknek is, akik már évtizedek óta a pályán vannak minimálbérért!
    Örüljenek, hogy egyáltalán a pályán lehetnek?!
    Micsoda perspektíva egy pályakezdőnek, ha négy év alatt elérheti akár a zegyébként törvényesen garantált minimálbért!
    Majd később átadhatják a helyüket 20%-kal kevesebbért?!
    Érdemes volt ezért gengsztert váltani?! ))) 🙂 (((

  19. Vitéz Nagybányai szerint:

    Ánus Marikának és a Miniszterelnök Úrnak is igaza van!

    Amennyiben a Fidesz és a miniszterelnök Úr is még legalább két cikluson keresztül hatalomba tud maradni akkor meg lehet teremteni egy olyan országot ahová a fiatalok szivesen jönnek vissza, ha minden úgy sikerül ahogy ők eltervezték akkor egy olyan országban tudunk élni, hogy német és osztrák fiatalok ide fognak jönni dolgozni.

    Hajrá Magyarország!
    Hajrá Fidesz!

  20. magyar baka szerint:

    A zelvtársak örökösen csak azzal a tál lencsével vannak elfoglalva. Nem laktak még jól?

  21. Té-Gé szerint:

    “német és osztrák fiatalok ide fognak jönni dolgozni”
    Milyen munkára gondoltál számukra? 🙂

  22. Té-Gé szerint:

    magyar baka! Te nem leszel minden nap éhes? 🙂

  23. ebihal szerint:

    A fiatalok döntő többsége nem csak azért akar elmenni, mert nem talál munkát, hanem,
    mert ha talál is , akkor olyan minimálbérért, amiből nem tud megélni. Eközben azt
    látja, hogy akik ezeket a körülményeket /törvények, rendeletek/ létrehozták, két
    kézzel tömik a zsebüket. Ami számomra egyértelmű, hogy Orbán Viktornak a gazdasági
    folyamatokról fingja sincs!

  24. Dr. grün szerint:

    Vitéz úr!
    E zaz zország a hátralévő két évet sem bírja ki a Vezíír alatt! ))) 🙂 (((

  25. Vátesz szerint:

    A zsidó, a cigány és a magyar kifogja az aranyhalat, mire az megkérdi a három kívánságukat, mindenkikük egyet kérhet.
    A zsidó: – Én azt kívánom, hogy a világ összes zsidója egy országban éljen békében, gazdagságban, biztonságban!
    – Jó, ezt teljesítem!
    Felderül a cigány, most már ő is tudja, mit kívánjon: Én azt kívánom, hogy a világ összes cigánya egy országban éljen békében, jólétben, biztonságban!
    – Jó, ezt is teljesítem! Hát te, magyar mit kívánsz?
    – Én csak két sört kérek!
    – Hogy-hogy?
    – Erre iszunk!

  26. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Kovácsné Ánus Marika szerint:
    2012. május 31., csütörtök – 19:00

    Igaza van Miniszterelnök Úrnak! Nem értem, hogy miért akarna bárki is elmenni.
    Végre rend van, nincs ingyen élés, a gazdaság fejlődik. Pont beszéltük az urammal, ha egy kicsit fiatalabbak lennénk, most több gyereket vállalnánk. A gyerekek már az iskolában is vallási nevelést és jó erkölcsöt fognak tanulni.

    Az megy el, akinek félnivalója van vagy elpuhult.
    Azt is támogatom, hogy a fiatalok ne kapják meg a teljes bért. Annak idején a gyárba én is kevesebbet kaptam. De én mindig tiszteltem az időseket.

    Vitéz Nagybányai szerint:
    2012. május 31., csütörtök – 22:39

    Ánus Marikának és a Miniszterelnök Úrnak is igaza van!

    Amennyiben a Fidesz és a miniszterelnök Úr is még legalább két cikluson keresztül hatalomba tud maradni akkor meg lehet teremteni egy olyan országot ahová a fiatalok szivesen jönnek vissza, ha minden úgy sikerül ahogy ők eltervezték akkor egy olyan országban tudunk élni, hogy német és osztrák fiatalok ide fognak jönni dolgozni.

    Hajrá Magyarország!
    Hajrá Fidesz!

    Egyetértek!!!

  27. Gordon szerint:

    Nem lesz könnyű rendberakni a dolgokat. Az előző ciklusokban (2002-2010) óriási pusztítás zajlott.

  28. hajós szerint:

    Kedves Ánusz Marika, Vitéz Nagybányai, Absolut Dexter!

    Figyelmetekbe ajánlom a következő kijelentést, amit Demján Sándor nyilatkozott a Wall Street Journalnak:

    “Tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy a következő tíz évben nem lesz javulás a magyar életszínvonalban.”

    Bővebben itt:
    http://www.portfolio.hu/gazdasag/demjan_elarulta_mit_terveztek_orbanek.168097.html

  29. Kovácsné Ánus Marika szerint:

    Hajós! Ez csak Gyurcsótány és Libajnai miatt van! Egyébként az életszínvonal szerintem már javul. Hallottam, hogy az orvosok és a tanárok nagy béremelést kapnak. Mondták, hogy magasabb lett a minmálbér is. Ha kicsivel is, a nyudíjamat is emelik.

  30. Tóth Kati szerint:

    Hajóska!Az jó hír,hogy nem lesz javulás,mert az azt is jelenheti,hogy nem lesz csökkenés,mint a kommunisták alatt.A komcsik idejében a hetvenes évek óta csak csökken a színvonal.Nekünk már az is haladás,ha nem nő,de nem is csökken.Hajrá Magyarország,hajrá Fidesz!

  31. Vitéz Nagybányai szerint:

    Hajós!

    Ezt azért cáfolnám sok ember a 16% adó miatt jóval többet visz haza, az ő helyzetük kétségtelenül javult és a kormány azon dolgozik, hogy a nagy többségnek jó legyen.
    És előbb vagy utóbb így is lesz.

    Hajrá Magyarország!
    Hajrá Fidesz!

  32. robi szerint:

    “Egy újszülöttnek minden vicc új”

    A Kádár-rendszerben már kitalálták azt a mesét, amire Vitéz Uram utalt.

    Amikor a melósok azt feszegették, hogy miért csak a párt vezetői jutnak bizonyos kiváltságokhoz, tán pont az Öreg válaszolta: ” Fejlettségünk jelenlegi szakaszában egyenlőre még csak keveseknek jut bizonyos javakból, de idővel mind többen részesülnek majd belőle”.

  33. Matula szerint:

    “Kovácsné Ánus Marika szerint:
    2012. június 01., péntek – 15:58

    Hajós! Ez csak Gyurcsótány és Libajnai miatt van! Egyébként az életszínvonal szerintem már javul. Hallottam, hogy az orvosok és a tanárok nagy béremelést kapnak. Mondták, hogy magasabb lett a minmálbér is. Ha kicsivel is, a nyudíjamat is emeli”

    Kedves Marika! Ebből nekem az világlott ki hogy Ön nem dolgozik, főleg nem állami, vagy önkormányzati területen! Elárulom: sok mindent lehet mondani – sulykolni – de aki benne van az a saját bőrén érzi hogy hazudnak!
    Megy a mutyi, a rokonok jól élnek és hihetetlen kiskirálynak képzelik magukat a most jó helyre került “sógor-komák”.
    Még mielőtt szokásos módon valaki meg gyanúsítana hogy a szocikat sírom vissza, hát előre mondom – nem így van. Viszont sajnos azt tapasztalom hogy a mostani vezetőink sokat tanultak tőlük, sőt…

  34. Lakó1214 szerint:

    Gordon!
    Az elmúlt nyolc év pusztítás volt? Nem volt minden hibátlan!
    Azonban a mostani tendencia és a jövő meg “atomcsapás” lesz!

  35. Gordon szerint:

    “Nem volt minden hibátlan”. Ne viccelj már! Nem az az elvárás, hogy minden hibátlan legyen, mert most sem az, hanem a tendenciák voltak borzalmasak (előadósodás, túlköltekezés, lopács csalás és hazugság, Nokia doboz, szégyentelen nemzet- és külpolitika, népámítás).

    Az atomcsapás 2009-ben a válság kirobbanásával és a magyar államcsőd közeli helyzettel megvolt.

    Ezt kell most stabilizálni.

  36. Gordon szerint:

    Az pedig igazságos, hogy mindenki kiveszi a részét a közös teherviselésből. Eddig is így kellett volna hogy történjen. Ami közös teherviselés van abból mindenki vegye ki a részét.

    A fogyasztási adók meg azért igazságosak, mert akinek jobban megy az többet fogyaszt, viszont számszerüleg több adót is fizet utána.

  37. magyar baka szerint:

    Kedves Té-Gé (2012. május 31., csütörtök – 23:38)!
    De. Sokszor vagyok, voltam éhes. (Jelzem: 1953-tól 1968-ig kimondottan nyomorban éheztem, aztán 1990-ig kihánytam azt apocsékságot, amit olykor megehettem.) Csahogy ismerek sokkal-sokkal gyilkosabb rosszabbat is, amit nem enyhít az sem, ha telezabálhatom a testem és teletölthetem az autó tankját.

  38. Té-Gé szerint:

    magyar baka! Értettelek én, csak Te nem? 🙂 Ott volt a végén a szmájli! 🙂

  39. Vátesz szerint:

    hajós szerint:
    2012. június 01., péntek – 13:49
    Kedves Ánusz Marika, Vitéz Nagybányai, Absolut Dexter!

    Kovácsné Ánus Marika utasítsa már rendre hajóst! Szemét egy eljárás valakinek a nevét kiforgatni! Az ánusz szó egy illetlen testrész latin neve, én nem írom le hogy mié!

  40. Lakó1214 szerint:

    Mik vannak. Csak így tovább!

    “Már várják a takarékszövetkezetek az államot”
    2012. május 30. | 16:49
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/mar_varjak_a_takarekszovetkezetek_az_allamot.167988.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

    “Negyvenmilliárddal maradt adós ügyfeleinek a takarékszövetkezet”
    http://nol.hu/gazdasag/negyvenmilliarddal_maradt_ados_ugyfeleinek_a_takarekszovetkezet

    A legnagyobb üzlet, magyar módra?

  41. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    “(előadósodás, túlköltekezés, lopács csalás és hazugság, Nokia doboz, szégyentelen nemzet- és külpolitika, népámítás).
    Ezt kell most stabilizálni.” ????????????????!!!!!!!!!!!!!!
    Hát az elmúlt két évet elnézve sikeres, sőt inkább túl sikeresre sikerült a stabilizálás!
    Azért boldogít a tudat, hogy még mindig jobban élünk mint két év múlva! ))) 🙂 (((

Itt lehet hozzászólni !