Rendkívüli szabályok a csatornázás idejére

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat önálló rendeletet hozott a kerület teljes körű csatornázási munkálatainak megkönnyítése érdekében. A 14/2012. (V.14.) önkormányzati rendelet lehetővé teszi, hogy az általános szabályoktól eltérő módon, gyorsabban történjen a burkolatbontások engedélyezése a projekttel érintett területen. A különleges szabályozás a kivitelező számára betartandó és a helyreállítással kapcsolatos előírásokat is tartalmazza.

A szabályozás oka, hogy a közbeszerzési eljárások eredményét többször is megtámadták, így azok elhúzódása miatt csak az elkövetkező hetekben érkezhetnek meg az első munkagépek előbb a hárosi, majd a királyerdei utcákba. Így Csepel csatornázatlan területein gyorsított ütemben kezdődhet meg a régóta várt szennyvízcsatorna-építés. A Fővárosi Önkormányzat beruházásában, 65 százalékban európai uniós támogatással megvalósuló projekt legfontosabb célja a kerület teljes területének szennyvízcsatornázása: a fejlesztés befejezésével, 2012 végére több mint 3300 csepeli háztartás csatlakozhat újonnan a kényelmes, korszerű és környezetbarát szennyvízhálózathoz.

Annak érdekében, hogy a szennyvízcsatorna-építési munkák a projekt végéig, azaz a tervek szerint 2012 decemberére befejeződhessenek, a kivitelező cég megfeszített tempóban, egyszerre akár 25-30 utcában is dolgozik majd. A nyomvonal felbontását, valamint a föld alatti munkálatoknál államilag kötelező régészeti feltárásokat követően kerül majd sor a szennyvízvezetékek, aknák, átemelők és más fontos műszaki berendezések megépítésére.

Jó hír, hogy az átmeneti kényelmetlenséggel, forgalomkorlátozásokkal, terelésekkel járó kivitelezés gyorsított ütemben zajlik, így a szokottnál jóval rövidebb ideig tart majd. Az eredmény pedig az érintett csepeliek és a kerület egésze számára is óriási előrelépést jelent, hiszen nem csak környezetvédelmi szempontból jelent nagy előrelépést, de az érintett ingatlanok értéke is jelentősen megnőhet és a szilárd burkolatú utak építése elől is elhárul végre az akadály.

Ebben a munkában segít majd a csepeli önkormányzat szándéka szerint a most elfogadott különleges rendelet.

Úthelyreállítások a csatornaépítés után

Az uniós támogatás szabályai arra adnak most lehetőséget, hogy a jelenleg igen rossz minőségű, kátyús-saras földes utcákat a felbontást követően kiegyenlítve, stabilizáltan állítják helyre. A szennyvízcsatorna építését követően így a jelenleginél jobb minőségű utakon közlekedhetnek a csepeliek.

A csapadékvíz-elvezetés ugyanakkor nem része a szennyvízcsatornázásnak. 2012-ben a szennyvízprobléma megoldására nyílik lehetőség Csepelen. A szennyvízhálózat lefektetésével az összes főbb közmű a föld alá kerül az érintett területeken, ami fontos kiindulópontja és alapja lehet majd további fejlesztéseknek a királyerdei és hárosi területeken.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Rendkívüli szabályok a csatornázás idejére” bejegyzésre

  1. Jeges mosoly szerint:

    Na majd meglátjuk, mi valósul meg a szép ígéretekből.
    Hajrá Szilárd
    Csak ne felejtsd el néhány hónap múlva, hogy mit is ígértél!

  2. Tibor szerint:

    Jó lenne tudni a pontos menetrendet, kb. mikor hol kezdődnek a munkálatok.
    Amúgy jól értem , hogy megy a főld alá az elektromos hálózat, telefon,kábel tv.
    Jól értem?

Itt lehet hozzászólni !