Baleset a Kölcsey-Erdősor utca sarkán

Csepel.info

Olvasói információ szerint többszörös karambol volt szombat délelőtt a csepeli Erdősor és Kölcsey utcák kereszteződésénél.

Olvasónk szerint öt-hat gépkocsi rohant egymásba, a rendőség jelenleg helyszínel. Ez a kereszteződés annak ellenére az egyik legveszélyesebb, hogy jelzőlámpák irányítják a forgalmat. Lapunk egyik fórumozója szerint a jelzőlámpák péntek óta sárgán villogtak, a balesetnek pedig van sérültje is. Aki többet tud, kérjük írja meg a fórumban!

65 hozzászólás “Baleset a Kölcsey-Erdősor utca sarkán” bejegyzésre

  1. Ditte szerint:

    Amikor a jelzőlámpák irányítanak, nem szokott baleset lenni. Tegnap óta nem működik a lámpás forgalomirányítás.

  2. Nemmondommeg szerint:

    Napok óta sárgán villogtak a lámpák idő kérdése volt, hogy bekövetkezzen a baj. Elég szomorú, hogy nem veszik tudomásul az egy rendkívül veszélyes és beláthatatlan kereszteződés. Ahányszor kikapcsolják a lámpát midig baleset van.

  3. anemo szerint:

    Képet küldtem admin.

    A 159-es buszok a Kölcsey utcára (Szabadság u. felé) kanyarodnak le, mert a kereszteződéstől az Erdősor utca folytatólagosan lezárva.

  4. lolka szerint:

    Péntek reggel még működtek a jelzőlámpák. Délután már sárgán villogtak, és az autósokon látszott a bizonytalanság. Sajnálatos a baleset, mert igazából nem tudjuk, hogy miért következett be, de a kereszteződében és általában mindegyikben vannak táblák is nem beszélve a sárgán villogásról, a mi állandó veszélyt jelent és azt, hogy a lámpa nem romlott el “csak nem irányít. Azért kíváncsi lennék az üzemeltető véleményére, hogy ha már milliókért kiépítenek egy rendszert miért kapcsolják ki, főleg hétvégére, amikor duplájára nő az amúgy is nagy forgalom, várom a választ a kerület vezetésétől, még ha nem is illetékesek. De egy kerület vezetése legyen illetékes mindenben ami a kerületben történik…ne csak a fa, virág ültetés meg a disznótorozás legyen a fontos kérdés…

  5. Nemmondommeg szerint:

    Az a kereszteződés az miatt veszélyes, hogy a fáktól nem látni az utat és az autókat. Lassan araszolva kell kidugni az orrát, és sokszor csak a szerencse ment meg, mert tényleg semmit nem látni a forgalomból. Esetleg ha egy szájba nyomott tükröt kitennének javítana a helyzeten.

  6. admin szerint:

    Köszönjük a képet.

  7. lolka szerint:

    Ott oldalt, ahol a rendőrautó áll már térkővel ki lehetne építeni egy parkolót, olyan rendszeresek a balesetek. Ne keljen már a porba, sárba járkálni a helyszínelőknek…ja és egy asztalt két székkel, hogy a papír munka könnyebb legyen…

  8. xy szerint:

    ugyanez a Kassai, csak a szerencsén múlik, h sikerüljön kikanyarodni.
    Áruház téren is srága lámpa – a napon belül csattanás. és mindenki leszarja, legalább kiraknának egy fakabátot addig.

  9. joságos. szerint:

    A 35 -s és 36-s buszok nem egyszer a tilos jelzésen mennek át ebben a kereszteződésben!!

  10. Jeniszej szerint:

    Amikor a lámpák nem működnek a baleset veszélyes helyeken akkor van szükség a közlekedési rendőrökre, a lámpák megjavításáig. Elvégre ezek a derék emberek “Szolgálnak és védnek”. Azt mondja a Fater, büntetnek is. 🙂

  11. Jeniszej szerint:

    Azt kérdezi a Fater, hogy oktatják még egyáltalán a kézi irányítás fortélyát a rendőr akadémián? Ezek a közlekedéshez értő rendőrök teljesen eltűntek csepeli utak kereszteződéseiből akkor is, amikor igen nagy szükség volna rájuk ezekben a veszélyes helyeken. A közteresek is remek segítségére lehetnének a lakosságnak, ha az állományuk megkapná a kiképzést a közlekedési lámpák kiváltására, a “jól megbüntetem” mellett, amihez már kiválóan értenek. 🙂

  12. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a Fater, hogy már előre borítékolja a választ.
    Nincs annyi rendőr ahány veszélyes kereszteződés, van.
    Régen , persze esetenként egy egész ezred volt mozgósítható, ha vadászni kellett az embereket, vagy a “mezítlábasan menekülő” és a bozótosban a bokor alján fekvő családját kiirtó elkövetőről volt szó, akit el kelet fogni.
    Ezzel azt kívánja jelezni a Fater, hogy van rendőr bőven csak az elosztással, van baj. azt képzelik az emberek, hogy ezek a készenlétben lévő állomány nem csinyál semmit. Ez nagy tévedés!
    🙂

  13. Zoli049 szerint:

    Ennél a kereszteződésnél minden egyértelmű, van egy fő út és egy aláreldelt út. A fő utat stop (állj! elsőbbségadás kötelező) tábla védi. A lámpa kényelmi és forgalomáteresztés szabályozó berendezés. Amennyiben nem működik is a KRESZ szabályi érvényesek. Egy kereszteződés mitől “veszélyes”, mikor az nem mozog, stb. Belegondolva, itt mindíg az emberi tényező a baleset okozója. Mint írtam többször, szigorúbb KRESZ és gyakorlati vizsga. Aki meg elnéz egy stop táblát, 5 évig pihentessék a jogsiját.

  14. Nemmondommeg szerint:

    Zoli049
    Majd ha te is közlekedsz arra felé esetleg a családod akkor másként fogod értelmezni.
    Régen nem volt lámpa, rendszeres volt a baleset, csávókám a sarkon már megunta és meg se csináltatta minden héten a kerítését.
    Figyelj. N e m b e l át h a t ó a f ő ú t a s o k f á t ó l !! Ettől veszélyes.

  15. Zoli049 szerint:

    Én naponta minimum 2-szer elmegyek arra. A főutvonalon mit kell belátni?
    Az alárendeltről kell a fő utat, nem?

  16. bélabá szerint:

    Zoli!
    Kamionnal én is bátor lennék. 🙂

  17. Zoli049 szerint:

    Ez nem bátorság és nem csak teherautóvl járok.
    Amikor egy defekt miatt következik be egy baleset, még meg lehet érteni.
    Én arra akartam rávilágítani, hogy van a KRESZ, amit be kell tartani, ha megy a lámpa, ha nem?! Ezzel az erővel minden autó csattoghatna a másikkal?! 🙂
    Itt mindíg emberi tényező a baleset oka, mint a Széchenyi-Kassay sarok. Nem látható be? Nem jól! Elkelne egy tükör mindkét helyre, de nem véletlen a stop tábla, aminek a definíciója sokaknál zavaros.

  18. Ditte szerint:

    Elég sokszor megrágtuk ezt a témát, mert sokszor volt itt már baleset, mindig a lámpa hibája miatt. Én továbbra is csak azt a szempontot tudom erőltetni, hogy a vétlen autós és a gyalogos van itt a legnagyobb veszélyben. Felnőtt embernek sem egyszerű itt ilyenkor átkelni, a lámpa pedig a környező iskolák gyerekeire való tekintettel is került ide, és ha már idekerült, működjön is!
    Nem tudom, hogy az a fiatalember, aki az aszfalton feküdt a baleset után, vétkes volt-e vagy sem, de remélem a körülményekhez képest jól van.

  19. Narancsvírus szerint:

    A Királymajor környékén órák óta szól egy riasztó! A tulajdonosa szarik elhallgattatni, így a Csepelnek ez a része szív jó nagyokat!

  20. Zoli049 szerint:

    Szomszéd!

    Megkeressük??? 🙂

  21. Jeniszej szerint:

    Minek találták ki a lámpát?
    Vajon bizonyos helyeken miért történik sűrűbben a baleset?
    Valami oka csak van.
    Okosok mi a megoldás?
    Nem jó a KRESZ?
    Olyan nincs, hogy valakinek ne legyen elsőbbsége?
    )) 😀 ((

  22. Zoli049 szerint:

    Ditte!

    Nem a lámpa miatt van a baleset, mert nam az a baj, hogy hülyeséget jelzett a lámpa, hanem villogó sárga jelzést adott. Ha ez mond valamit?
    Na, akkor volt egy balesetet okozó, aki nem tartotta be a Közlekedési REnd SZabályokat, minek eredménye, hogy az anyagi káron túl személyi sérülés is történt.

    Az Ady-Táncsics kereszteződésben 5 napig nem ment a lámpa és csak egy koccanás volt.

  23. Nemmondommeg szerint:

    Miért nem értitek meg, nem a KRESZ a hibás, nem a tudatlanság, hanem természeténél fogva veszélyes a kereszteződés, mivel nagyon nehezen belátható. Minimum egy Forma-1-es rajt szükséges néha, hogy elkerüld a bajt. Néha mire észreveszed, hogy jön valaki már elindultál. Talán annak is kellene egy picit lassítania ilyenkor aki a védett főúton halad.

  24. Zoli049 szerint:

    “Talán annak is kellene egy picit lassítania ilyenkor aki a védett főúton halad”

    Helyettem is megfogalmaztad. Mivel sárga villogón van a lámpa?!
    Még annyi, hogy a szokás és az évek miatt – gondolom én – nem merik a főutvonalat az Erdősor utcára áttenni, hiszen annak nagyobb a forgalma. Nálunk nem divat a tükör, pedig egy időben teleszórták a hasonló helyeket. Nem ma volt…

  25. Ditte szerint:

    Az én logikám egyszerű, mint a faék. Azért van három lámpa a forgalomirányítón, hogy mindegyik világítson a megszokott rendben, így segítse a közlekedésben résztvevőket.
    Akik gyermekeiket várják haza a környékbeli iskolákból, szerintem mind egyetértenek velem.
    Ha világítanak a lámpák nincs baleset, ha nem világítanak van baleset. Ez tapasztalat, a többi filozófia.

  26. BMX szerint:

    Elhallgatott a riasztós Királymajorban. Vajon hazaért végre vagy megkerestétek és pontot tettetek az ügy végére?:)

  27. lolka szerint:

    Jeniszej szerint:
    2012. április 28., szombat – 14:04

    “Azt kérdezi a Fater, hogy oktatják még egyáltalán a kézi irányítás fortélyát a rendőr akadémián?”
    -Persze, hogy oktatják…Ha egy némely autós nem ismeri ill. nem tartja be a szabályokat mitől ismerné a forgalom irányító rendőri karjelzéseket. Az is érdekes, ha néha esik két csepp eső, megnő a koccanásos balesetek száma…vajon miért?…mert nem tart ernyőt a rendőr az autóvezető fölé…

  28. Zoli049 szerint:

    BMX szerint:

    Megtalálta a paraszt az autóját, 4-5 óra szirénázás után, azt elment.
    Gondoltam már kinyitom a motorteret, azt akkusaru le. 🙂

  29. Zoli049 szerint:

    Ditte!

    Én megértelek, hogy miért lenne a “lámpa”, de ezt jelezd a gazdájának, ez nem elmútnyócév, nem komcsi, nem libsi! 😀 🙂 😉

    A “szocilámpa”, ami a szívem csücske, az Szenteczky öröksége a Csevak mellett. Minek este és hétvégén semmi értelme, csak munkanap reggel és délután. Bár manapság nem igen látok sétáló gyereket a Katona sulinál, mindet hozzák-viszik, a 71-es busz meg “figyel” a dugóban, rendőr és közterületes meg soha és sehol.

  30. mind_the_gap szerint:

    Azért a csatt(ok) valódi okára kíváncsi lennék. ÉS nem olyan sarkosan fogalmazva, hogy gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, stb. hanem mélyebben kifejtve.

    Itt a közelünkben van pár kereszteződés, aminek nagyobb a pH értéke:

    – Szent László – Festő,
    – Erdősor – Kölcsey,
    – Erdősor – Szabadág,
    – Széchenyi – Kassai.

    Érdekelne még, hogy milyen algoritmus szerint működik az Ady – Kossuth keresztben a jobbra fordulást engedélyező kiegészítő lámpa? Mert amikor nem megy, akkor nagyobb az amúgy is nagy sor.

  31. Zoli049 szerint:

    “Érdekelne még, hogy milyen algoritmus szerint működik az Ady – Kossuth keresztben a jobbra fordulást engedélyező kiegészítő lámpa? Mert amikor nem megy, akkor nagyobb az amúgy is nagy sor”

    Analóg algoritmusa van annak az Ady-n, a Kossuthra “engedő” kieg zöldnek. Mégpedig, ha kiég benne az analóg izzó, akkor lehet várni a telezöldig! 🙂
    Mondjuk azt nem értem, hogy a kiegészítő és a telezöld közt minek van 5 mp piros? 🙂

  32. Dr. grün szerint:

    “Gyurcsány a sógora szakdolgozatval diplomázhatott” (bocs, pálgizáltam a címet, onnan a hiba!)
    Hát még ha kiderülne, hogy ráadásul a nagyapja öltönyében esküdött!
    Persze, ha a zOrbán tarthatott beszédet kölcsön zakóban Nagy Imre újratemetésén?! ))) 🙂 (((

  33. Királyerdei szerint:

    Grün!
    Muszáj neked mindig pofáraesni? 🙂

    http://mno.hu/celpont/a-gyurcsany-ugy-ujabb-iratai-1072137

    “Megszereztük a volt miniszterelnök diplomamunkájának bírálatát. Ugyanazok az adatok, ugyanazok a hibák, mint volt sógorának dolgozatában. Célpontban a stimmelő oldalszámok és a morális tőke.”

  34. Csepel-sziget szerint:

    Rendszeresen közlekedek arra, ez a kereszteződés attól “veszélyes”, hogy sok sofőr azt gondolja a Kölcseyn haladva, hogy neki van elsőbbsége. Egyszerűen meg kéne tanulni a KRESZ-t, valamint körültekintően kellene közlekedni. Nem a kereszteződés a veszélyes, hanem a sok balfasz sofőr.

  35. Dr. grün szerint:

    Királyerdei!
    Most akkor a sógor dolgozatát össze kell hasonlítani a Fletóéval és kész a bizonyíték!
    A meggyőző érvek után személyesen fogom követelni, hogy vonják vissza Tőle az Őt élete végéig megillető miniszterelnöki címet, valamint teljes számkivetettségben töltse élete hátralévő napjait évi 25 millió forintos állami apanázs mellett!
    Csak hogy lásd milyen egy coci-gentleman! ))) 🙂 (((

  36. lolka szerint:

    Csepel-sziget szerint:
    2012. április 29., vasárnap – 10:31
    -Na ezért van a sok baleset:”Rendszeresen közlekedek arra, ez a kereszteződés attól “veszélyes”, hogy sok sofőr azt gondolja a Kölcseyn haladva, hogy neki van elsőbbsége.”-ne is haragudj, de a Kölcsei a főút, szerintem , ha gyakran közlekedsz arra, akkor ezt most elírtad. Az Erdősoron van a stop tábla a Kölcsein a főút tábla…
    -Ha valaki emlékszik a hetvenes évek vége felé a Szent László (volt rákosi endre) megcsinálták aszfaltosra és szélesebb lett, mint a Kölcsei. Stop vonal előjelző táblák minden amit el lehet képzelni meg volt és mégis volt olyan nap, hogy három baleset is történt. Amikor felépült a lakótelep és nem futott ki a II.Rákóczi-ra akkor szűnt meg ez az állapot, közben a busz is másik útvonalra került. Ott a sarkon minden házba és udvarba volt jármű. Egyszer két teher autó ment össze és együtt mentek be a sarki ház udvarára….

  37. Királyerdei szerint:

    Grün!
    Kolimába megy az elvtársad! 🙂
    Na,itt van,gyönyörködj benne!

    http://atv.hu/cikk/video-20120418_gyurcsany_ferenc

  38. Dr. grün szerint:

    Királyerdei!
    Jól el lesznek ott a Sitt Palival!
    Később megy a Vezíír is! ))) 🙂 (((

  39. hajós szerint:

    Ki kéne vágni pár fát a kereszteződés környékén, mindjárt jobb lenne a beláthatóság.

  40. Teri szerint:

    Hajós, jobb ötlet??? :-/

  41. hajós szerint:

    Teri, ez miért nem elég jó?

  42. Tóth Kati szerint:

    Szerintem a szabályokat kellene betartani és nem mindig másokra kenni a hibát.Ha nem működik a lámpa,van fölötte jelzés,hogy kinek van elsőbbsége.Meg kell tanulni a KRESZT és be is kell tartani.Az a baj,hogy a vétlen is bűnhődik,nem csak a szabálytalanul közlekedő.Ezért kell büntetni a szabálytalankodókat,hátha akkor jobban figyelnek.

  43. hajós szerint:

    Tóth Kati, ha ez egy beláthatatlan kereszteződés, akkor hiába akar valaki elsőbbséget adni, ha egyszerűen nem tud, mert kurvára nem látja, hogy jön-e valami.

  44. hajós szerint:

    Alapvető dolog, hogy kereszteződéseknél ne legyen a beláthatóságot rontó, akadályozó növényzet. Az ember nem képes a vastag fatörzseken átlátni. Szerintem az út kezelőjét simán felelősségre lehetne vonni ilyenek miatt.

  45. lolka szerint:

    hajós szerint:
    2012. április 29., vasárnap – 16:52
    Ha az Erdősoron megyünk kifele (Szabadság u irányába) egyedül balra takarnak a fák, de az is megoldható egy kis oda figyeléssel…

  46. hajós szerint:

    Kedvencem egyébként a Kossuth Lajos utcán Csepel felé jövet az Ady Endre útnál lévő lámpa, amit nemrégiben, amikor az utat kiszélesítették, ügyesen betettek egy fa mögé. Csak akkor látod, piros-e vagy zöld, amikor már ott vagy majdnem a kereszteződésnél.

  47. hajós szerint:

    lolka: a Szabadság utcáról is nagyon nehéz belátni balra az Erdősort a fatörzsek miatt.

  48. mind_the_gap szerint:

    Tényleg nagyon sok kereszteződés csak akkor látható be, ha a kocsi orra már a keresztezendő útra belóg. Néhány fa kivágása sokat segíthetne a dolgon. Nem hiszem, hogy a világ ettől a 6 fától fog kihalni. Telepítsenek helyette 30 másikat megfelelő helyre.

    Ha nem akarnak fát vágni, akkor körforgalom, lámpa, stb.. Nagyon sok kereszteződést ki lehetne váltani körforgalommal. Biztos sokba kerül, de nincs áramdíj pl.

  49. Ditte szerint:

    A favágás a Kölcsey-Erdősor kereszteződésében értelmetlen, barbár cselekedet lenne.
    Aki a balesetről készült képet megnézi, láthatja, hogy itt sem a fa mögül bújt ki az autó, inkább az Iskola tér felől érkezett.

  50. Zoli049 szerint:

    Ditte!

    Akkor elsőbbsége volt, nem? 😀
    Csípem, mikor jogsi nélküliek osztanak közlekedésbiztonsági tanácsokat! 🙂

    Nem kell fát vágni, ki kell rakni tükröket és a többi már a vezetőn múlik.

  51. Ditte szerint:

    Persze, ha valakinek nem megy az értő olvasás, attól még lehet végtelenül büszke a vezetői engedélyére és ekézhet bárkit.

  52. lucifer szerint:

    A Kölcsey u – Erdősor u kereszteződésben (mint a legtöbb helyen) az emberi tényező a baleset okozója, A múltkor pont az itteni busz megállóban vártam a 159-est. A lámpa működött, és mit tettek a tisztelt autósok, száguldottak át a piroson. Nem egy, több is. Szerencsére akkor nem történt baleset, de történhetett volna.
    Nem ártana ezeken a frekventált helyeken néhány alkalommal a rendőri jelenlét. Kiemelnék a piroson áthajtókat, elvennék a jogsit,és feljelentenék a szabálysértőt. Egy ilyen ügy eltarthat néhány hónapig, addig furikázás nélkül gondolkozhatna a fószer, megérte-e annyira sietni?

  53. lolka szerint:

    lucifer szerint:
    2012. április 30., hétfő – 10:23
    Ugyan ez megy reggelente a Szabadság- Akác kereszteződésben is…”nem számít a piros én még beleférek”…A Szabadság ú. egyik oldala tele van fával ültetve és enyhén kanyarodik is tolatva szoktam kiállni, ki kell várni a megfelelő időt és nincs gond…Nem kell a körülményeket okolni a körülményekhez kell alkalmazkodni…vagy szólni a fáknak, dőljetek már hátra, mert jövök…

  54. Schneider Ádám szerint:

    lucifer szerint:
    2012. április 30., hétfő – 10:23
    már úgy érted, hogy a rendőrök dolgozzanak is? ráadásul úgy, hogy az az emberek javát szolgálja, nem a bevételt?
    hát mit kézpelsz te?

  55. mind_the_gap szerint:

    Nem tudom, hogy a fikázás nekem szól-e, de jó néhány fa tényleg útban van. Nem pont a Kölcsey-Erdősor keresztben, hisz ott lámpa van, de továbbra is fenntartom, hogy pl. a Kassai-Széchényi kereszt beláthatatlan. (villanyoszlop, kocsma előtt parkoló autó, fa, stb).

    Ha meg a tisztelt autósok a piros lámpa ellenére behajtanak és balesetet okoznak, akkor kellően meg kell büntetni őket. Gondolom ha valakinek családtagja halna meg, nem érdekelné, hogy a piros lámpán áthajtó, balesetet okozó 100 vagy 300 ezer forint büntit fizet.

    Ha egy kereszteződésben az átlagnál több a baleset, akkor azzal foglalkozni kell. Ki kell deríteni miért sok és mit lehetne tenni ellene. Ha lehet, át kell építeni biztonságosabbra. Ha kellően biztonságos, de nem tartják be a szabályokat, akkor büntetni kell. Pl. piros lámpán áthaladás fényképezése. (Nem kell feltalálni, Svájcban már évtizedek óta működik..).

  56. Zoli049 szerint:

    mind_the_gap szerint:

    A Kassai-Széchenyi és a Kölcsey-erdősornál is megoldás lenne a tükör! Nem tudom, hogy miért szoktak le róla, mert egy időben rakták mindenhová és működött. Ami a Csevaknál van lámpa, azt inkább tették volna oda feljebb, de egy sárga villogó fény is csodákra képes. Igaz szerencsére már rég volt itt kocc, szvsz a szop tábla, az előjelezve, fák kiritkítva és a jól látható burkolati jelek…

    A Kölcsey-Erdősornál az a dráma, hogy az aglomeráció, az M0 forgalma rá van húzva az Erdősorra, ami nem tudom miért nem a főút??? Itt kettő busz is keresztezi egymást és a fent leírtak miatt, na meg a rövid zöld ciklusok miatt van káosz. Az egészet rá lehetne tenni a Szabadság-Rákóczi szakaszra, ami rendesen tehermentesíteni, csak ugye egy út-forgalom áthelyezés nem a szavazótábort fogja növelni.

  57. Zoli049 szerint:

    Ditte szerint:

    ha értelmes forgalomtechnikai dolgot tudsz írni, akkor érdemi vitát tudunk folytatni, de azt olvasni, hogy nem megy megint a lámpa… 🙂 És akkor mi van??? Megáll az élet.
    Hagyjuk!

  58. hajós szerint:

    Namost a Kölcsey-Erdősor kereszteződésben ha az Erdősoron mész, a stop táblát tökéletesen takarja az előtte lévő fa lombja! Csak akkor látod meg a stoptáblát, amikor már ott vagy 1 méterre, és akkor is csak akkor, ha erősen fölfele nézel, ugyanis a lámpa fölé van szerelve. Nincs előjelző tábla sem!

    Gyanítom, ez az oka a baleseteknek! Hiszen az Erdősornak elsőbbsége van az összes előző keresztutcával szemben, és akkor egyszer csak jön a Kölcsey, ahol nincs. Erre senki sem számít, a stop tábla meg hirtelen bukkan elő egy fa lombja mögül!

    Csevak menjen már oda egy létrával, és nyesse meg a fát! Vagy akár egy közelben lakó is megteheti.

  59. Schneider Ádám szerint:

    mind_the_gap szerint:
    2012. április 30., hétfő – 22:24
    “Gondolom ha valakinek családtagja halna meg, nem érdekelné, hogy a piros lámpán áthajtó, balesetet okozó 100 vagy 300 ezer forint büntit fizet.”
    ennyit ér az objektív felelősség rendszere.

    Zoli049 szerint:
    2012. április 30., hétfő – 22:52
    a tükörben sokszor szart se látni, tökéletes példa erre a Szabdság-Erdősor.
    a forgalmat pedig már réges-rég a gerincútnak kéne elvinnie. hol van?
    persze mire megépül, addigra az embereknek nem lesz pénze autózni.
    a lámpát pedig sikerült elbaszni, hogy két külön zöldje van Kölcsenyek.

  60. hajós szerint:

    na jó, tévedtem, előjelző tábla van, no de a fát akkor is meg kéne nyesni.

  61. hajós szerint:

    jah, az előjelző táblát is lombok takarják…

  62. Zoli049 szerint:

    hajós szerint:

    A Csevak erre szarik rá, de meg lehet máshol nézni a “faírtást”, amit műveltek.

    A többire írtam, hogy réges-rég meg kellene ott a főut rendjét fordítani, mert az Erdősor a Tihanyitól a Kölcsey-ig főút, onnan meg egészen ki a Rákóczi-ig, ellenben a Kölcsey a Völgy/Szentmiklosítól fűút a semmibe, a Szabadságban elveszik.

    B terv is lehetne a táblákra, mint anno régen és a Lajtán túl, meg a Balkánon, függesztett lámpák alatt, kivilágított stop táblák virítanak.

    Schneider Ádám szerint:

    Én “tükör-tükörre” gondoltam, nem erre a krómozott szarra! 🙂

  63. vakker szerint:

    hát lehet hogy nem lehet belátni a kereszteződést meg sok a fa lehet bármire fogni szerintem nem bántás képen de van tábla bőven és ha nem jó a lámpa akkor azok szabályozzák a forgalmat, szerintem csak egyszerűen meg kellene állni a “STOP” táblánál és nem megszokásból és rutinból kel vezetni szerintem.

    Még egyszer nem bántás képen mondom.

  64. hajós szerint:

    Az a tábla, ami takarásban van, nem is érvényes, hiszen az autóvezetőtől nem lehet elvárni, hogy röntgenszeme legyen.

  65. Ditte szerint:

    Sajnos a ma reggel is közlekedési balesettel indult a Kölcsey-Erdősor kereszteződésben. Pedig most a lámpa is működött. Az egyik autó fejre is állt. Mostanra a forgalmi helyzet rendeződött.

Itt lehet hozzászólni !