Gyurcsány a sógora szakdolgozatval diplomázhatott

Mno.hu

A Célpont adásához kattintson a képre!

Négy évvel azelőtt, hogy Gyurcsány Ferenc A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel benyújtotta diplomamunkáját, akkori sógora is leadott egy szakdolgozatot Pécsett, méghozzá ugyanezzel a címmel. A politikus első nyilatkozatában azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy valaki hasonló tárgyban írt diplomamunkát. Gyurcsány Ferenc a Hír TV kérdéseire később mégis elismerte, hogy a szakdolgozat eredeti változatát felhasználta saját munkája elkészítéséhez, mint kiderült, rokona tudomása nélkül.

Gyurcsány Ferenc szó szerint ugyanolyan címmel adott le szakdolgozatot 1984-ben a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem tanárképző karán, mint akkori sógora négy évvel korábban – derítette ki a Hír TV. A különbség annyi, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke technika, míg Rozs Szabolcs 1980-ban földrajz szakon adott le diplomamunkát A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel.

Rozs Szabolcs nem tudott arról, hogy húgának férje is szőlészeti tárgyú diplomamunkát nyújtott be. A televízió kérdésére elmondta azt is, hogy tőle nem kérte el szakdolgozatát sem a politikus, sem annak volt neje, Rozs Beatrix. – Bármikor olvashatta, nyáron vagy esetleg amikor itthon voltak. Nem volt különösebben eltéve, a szekrényben volt, a könyvszekrényben – jelentette ki Rozs Szabolcs. Szerinte a volt miniszterelnökkel nem is beszélgettek borászati témákról, mert Gyurcsánynak ez nem tartozott érdeklődési körébe. A balatonfüredi férfi közölte egyébként, hogy teljesen saját kutatás alapján dolgozott, és mindennek maga járt utána. Elmondta, hogy azért választotta ezt a témát, mert Balaton-felvidéki, és szereti a bort.

Gyurcsány a Hír TV-nek először azt mondta, nem volt arról tudomása, hogy pár évvel korábban hasonló témában leadtak egy szakdolgozatot a főiskolán. – Hát, nem tudom, elég sokan jártunk oda, fogalmam sincs – nyilatkozta a politikus. Miután felhívták a figyelmét, hogy volt sógora pont ugyanazon címmel és témában írta diplomamunkáját, a képviselő közölte: ha rokona ugyanilyen témában adott be dolgozatot, akkor azt kell valószínűsítse, hogy látta azt a munkát, olvasta – mint fogalmazott: „miért ne olvastam volna?” –, és „természetes”, hogy fel is használta saját szakdolgozata elkészítéséhez. – Ha a Szabolcs annak idején arról írt dolgozatot, és mi ismertük egymást, akkor egészen valószínű, hogy láttam és olvashattam, és ha olvastam, akkor bolond lettem volna, hogy egyáltalán nem használom, persze – jelentette ki a volt kormányfő. Arra a kérdésre, hogy gyakorlatilag az ő szakdolgozatán kívül egy sem tűnt el az egyetemről, főiskoláról, Gyurcsány így felelt: „Hát, ezt mondták, mondjuk úgy, hogy legalábbis gyanús.” A politikus kicsit gondolkozott azon, hogy vajon kinek állhat az érdekében, hogy nem fellelhető a munkája, majd közölte, ő lesz az utolsó, aki valakit meg fog vádolni.

Az a körülmény, hogy Gyurcsány rokona szakdolgozatát is felhasználta saját diplomamunkájához, a pécsi főiskola szakvizsgabizottságának elnökét is meghökkentette. A Janus Pannonius Tudományegyetemen Rizner Dezső volt annak a szakvizsgabizottságnak az elnöke, amely előtt Gyurcsány megvédte dolgozatát. Arra a kérdésre, hogy tudott-e arról, hogy négy évvel korábban egy másik hallgató A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel leadott már egy dolgozatot, közölte: „nem létezik, hozzánk nem”.

A politikusok – így a DK elnökének – szakdolgozatai az után kerültek az érdeklődés középpontjába, hogy a plágiumbotrányba keveredett Schmitt Pál lemondott köztársasági elnöki tisztségéről. Gyurcsány Ferenc dolgozatával kapcsolatban (azzal, hogy problémák lehetnek vele) először a Pécsi Újság kezdett el foglalkozni. A Janus Pannonius Tudományegyetem jogutód intézményének, a Pécsi Tudományegyetemnek a természettudományi dékánja közölte: a szóban forgó évben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük. Geresdi István kijelentette, a diplomamunkát munkatársai hosszas keresés után sem találták meg, és mivel nem lát rá esélyt, hogy ezek után fellelhetnék, nem keresik tovább. Hangsúlyozta, a szakdolgozat a katalógus alapján 1984-ben minden bizonnyal bekerült a biológia tanszékre, vagyis létezett, de ma már nincs meg, azt azonban, hogy mikor tűnt el, nem lehet megállapítani. A Célpont kiderítette azt is, hogy Gyurcsány 35 oldalas szakdolgozata mellett volt sógorának diplomamunkája sem található meg a pécsi egyetemen.

A DK elnöke először a Facebook közösségi oldalon hozta nyilvánosságra a pécsi közgázos leckekönyvét az államvizsgáról és a szakdolgozatról szóló bejegyzéssel (ezen a szakon 1990-ben végzett), valamint a tanárképzős indexét, de a diplomamunkákat nem mutatta be. Később azt mondta, hogy megkeresi a szakdolgozatokat, bár a kutató munka akár heteket is igénybe vehet. A kutakodás azonban nem tartott olyan sokáig, mert bő egy héttel később Gyurcsány Ferenc azzal adta fel a diplomamunka keresését, hogy a maga részéről mindent megtett a dokumentumok felkutatása érdekében, de azok nem lettek meg. A volt miniszterelnök jelezte akkor, hogy lezártnak tekinti az ügyet.

Gyurcsány Schmitt Pál doktorijáról:
2012. január 12. (Facebook): Nincs az a palotaőrség, ami meg tudná védeni a Sándor-palota jelenlegi lakóját attól az istentelen szégyentől, ami most rázuhan. […] Az elnök minden bizonnyal plágiumot követett el. Sajnálom, hogy azt kell mondjam, de ha igaz a gyanú, akkor lopott.

2012. március 27. (Facebook): Az elnök erkölcsi bukása az eddiginél is nyilvánvalóbb lesz (ha persze ez egyáltalán lehetséges), hivatala végletesen és véglegesen eljelentéktelenedik. A jobboldal híveire nehezen lemosható szégyen fog hullani, másképp mondom: mostantól ciki lesz jobboldalinak lenni.

2012. március 30. (HVG.hu): Göncz Árpád 1990-es megválasztása óta a parlamenti többség minden esetben az ellenzékkel való egyeztetés nélkül választott államfőt, de amíg minden korábbi elnök képes volt arra, hogy az alkotmányos követelményeknek és a nemzet képviseletének eleget tegyen, az Orbán Viktor által jelölt Schmitt Pál ebbe belebukott. A 2006-os őszödi beszédem a tovább élő kádári hagyományokkal és a mutyikkal, féligazságokkal terhelt rendszerváltozással való szembenézés kísérlete volt. Schmitt Pál ügye ezzel szemben antiőszöd, a kádári hagyományok és a rendszerváltozás rossz hagyományainak folytatása.

2012. március 30. (ATV.hu): A doktori cím megszerzésének alapvető feltétele az önálló tudományos munka. Ebben a dolgozatban az önálló tudományos munkának se híre, se hamva. Becsapta önmagát, úgy látom, becsapja a világot. […] Elementárisan zavarja, bántja a magyarok sokaságának a jóérzését. Azt mondják, hogy kérem szépen, nem lehet egy csaló az országnak az elnöke, nem lehet egy hazug ember az ország elnöke, nem lehet egy morálisan elfogadhatatlan ember az ország elnöke. […] Nem egy sokunk közül, hanem úgy tűnik, hogy silányabb, mint a legtöbb magyar. Ez baj. Nem lehet silányabb ember az ország elnöke, mint a legtöbb magyar. Mi fel akarunk nézni erre az emberre, nem lehet innentől kezdve.

Gyurcsány saját diplomamunkáiról:
2012. április 3. (Facebook): A tanárképzős indexbejegyzés nem kitűnő, de ugye nem az volt a vád, hogy nem voltam eminens tanuló, hanem az, hogy szakdolgozat nélkül kaptam diplomát.

2012. április 5. (HVG.hu): Nem fogom kezem-lábam törni, hogy megtaláljam a dolgozat saját példányait, de a normálisan elvárható, átlagos erőfeszítéseket megteszem a diplomamunkák felkutatása érdekében. Jó pár ezer kötetes könyvtáram van, és a pécsi idők óta hatszor költöztem, sok holmi még mindig dobozokban van. A következő napokban, hetekben azonban ki fogom nyitni a dobozokat, és végignézem a polcokon a köteteket.

2012. április 10. (Origo.hu videó): Amikor én ezeket a dolgozatokat készítettem, az eszem már nem ott járt. Nem a legjobb diákok közé tartoztam e tekintetben. […] Azt hiszem, a szándékom nem az volt, hogy új tudományos igazságokkal örvendeztessem meg a magyar felsőoktatást, hanem az elvárható minimumnál picivel magasabb követelményekkel sikerüljön átmenni az államvizsgán.

2012. április 12. (Hír TV): A feleségem ezekben a pillanatokban is „dobozol”, így néhány napon belül be tudom mutatni a szakdolgozatot a sajtónak, és ezzel egy időben digitalizálom is.

2012. április 13. (Facebook): Bevallhatom, nekem nem hiányoztak szakdolgozataim az elmúlt években, így aztán nem is vigyáztam rájuk valami rettenetesen. […] Végül pedig majdnem rácáfoltam saját korábbi nyilatkozatomra. Eszerint a szokásosan elvárható erőfeszítés megtételén túl nem fogom összetörni kezemet-lábamat, hogy megtaláljam a dolgozatokat. Végül majdnem ez történt, mert a nagy igyekezetben kétszer is csaknem leestem, lecsúsztam a létráról, amikor a legfelső polcokon kutakodtam. […] Múlt hétfőn még azt vonták kétségbe, hogy volt-e egyáltalán szakdolgozatom. A leckekönyvek másolata, az egyetem hivatalos nyilatkozata a feltételezést határozottan cáfolta. Ezzel a dolog érdemi része lezárult, a vád megdőlt.

Forrás: Mno.hu

46 hozzászólás “Gyurcsány a sógora szakdolgozatval diplomázhatott” bejegyzésre

  1. abcd szerint:

    Na végre egy értelmes HÍR !!

  2. robi szerint:

    Egyik kutya, másik eb.

  3. Bugi szerint:

    Gyurcsánynak volt a legnagyobb a szája a köztársasági elnök ellen. Pedig Schmitt nem csak másolt, ellentétben vele. Borka-Szász ellene is tüntetni fog? Ti mit gondoltok?

  4. Té-Gé szerint:

    Bugi!

    Robi leírta a lényeget!
    Én ugyanúgy leszarom Gyurcsányt, mint Schmittet.
    Ezzel senkinek nem lesz jobb az életkörülménye. Esetleg valakinek ezektől van orgazmusa, az legyen élete legszebb pillanata! 🙂
    Menjen a francba az elmúlt 23 év összes politikust játszó majom!

  5. Bugi szerint:

    Szerintem te vagy a majom. Az LMP, Jobbik is ezzel a dumával jött. De ők is csak politizálnak. A politikában politizálnak. Viszont Schmitt lemondott, amit Gyurcsányék követeltek a leginkább. Most Gyurcsánynak kell lemondania. Ez a minimum. 2006-ban is ez lett volna.

  6. szigetország szerint:

    Remélem, nem lesz kettős mérce, és Gyurcsány távozását a politikai közéletből ugyanúgy követelni fogják Borkáék és társaik, mint Schmitt esetében tették.

  7. Sesa szerint:

    Kedves T_G és Robi! Nagyon furcsa a megnyilatkozásotok! Nyilvánvaló, hogy követeltétek Schmitt Pál lemondását. Jogtalanul! Az akkori Szabályzat szerint, és a csatolt felhasznált szakirodalom szerin, semmi szabálytalan nem történt!
    Semmi hasonlóság nem áll fen az között ha valaki megszerzi a korábbi dolgozatot és esetleg beadja sajátjaként!
    Nagyon sok olyan dolog van az életben amitől senkinek, sem lesz jobb az életkörülménye.
    Minek megyünk Olimpiára, neked semmi hasznod nem lesz belőle, ahelyett szétosztanák a pénzt, nem ?
    Az a baj, hogy sok olyan ember van akik fel sem tudják fogni, nem is akarják, hogy milyen káros az értékrendjük, gondolkodásuk és a politikusok között is van ilyen!
    Nos ezzel az esettel éppen egy ilyen fog eltávozni a közéletből, ha nem magától majd a választok elintézik, de végleg!

  8. Dr. grün szerint:

    Tegyék egymás mellé a két dogát és a zegyezés rögtön kiderül! ))) 🙂 (((

  9. Manitu szerint:

    Szerintem el fog menni Borka-Szász tüntetni. Jól ismerjük őt, még soha nem égette le magát, mindig következetes volt. Deme Gábor, legjobb pártbéli barátja mellett is kiállt. 😉

    Scmitt Pál doktoriját az azt vizsgáló bizottság nem akarta elvenni. Megállapítottak szabálytalanságokat, például több szerzőtől is több volt az idézett szöveg, mint lehetett volna, de Schmitt saját maga is hozzáírt.

    Úgy tűnik Gyurcsány elvtárs nem pepecselt több forrással, elég volt neki egy is. Levette a könyvespolcról, és beadta a sajátjaként. Laza csávó. De nem diplomás. Kérdés, hogy az érettségijét hogyan szerezte?

  10. Sesa szerint:

    Kedves “Nagy Manitu”

    Vegye tudomásul végre mindenki, hogy minden szabálynak megfelelt A Schmitt dolgozat!
    Olvasd el a szabályzatot, nem a mostanit, hanem az 1992-est, győződj meg már végre, magad is!

  11. Menyhért Péter szerint:

    Kedves fórumozók!
    Ez a történet a magyar rendszerváltó elit szégyene!
    Aki már élt a kádári érában, az hallhatta, hogy az ELVTÁRSAK milyen könnyen, tanulás nélkül juthattak diplomához, és különböző elismerésekhez. Ha akart, lehetett DOKTOR, hiszen a négere megcsinált helyette mindent, s a vizsgáztató közegnek eszébe sem juthatott kifogásokat emelni a NAGY ELVTÁRS ellen.

    Szégyen az országunkra nézve, hogy a mai napig nem történt elszámoltatás a múlttal, mert az összes rendszerváltó párt karrierizmusból, önzőségből és mohóságból építette fel az úgynevezett polgári demokráciánkat!

    Pedig az ilyen szégyen ellen nagyon könnyű lenne fellépni: csak egy rendeletet kellene hozni arról, hogy sem választott, sem kinevezett közéleti szereplő vagy köztisztviselő sem lehet senki anélkül, hogy a múltjához teljes nyilvános hozzáférést nem biztosít ÖNKÉNT!

    A nyilvánosság ereje önmagában garantálná az erkölcs és a tisztesség érvényesülését; nem is kellene semmilyen “számonkérő szervezet”!

    Erről azonban csak ábrándozhatunk, hiszen a kétharmados fidesz volt az első, aki tiltakozott a múlt megismerése, és a kommunista rendszer haszonélvezőinek közéletből való eltávolítása ellen!

    Kínos, hogy morális – erkölcsi értelemben orbánék vikije ugyanolyan csaló, mint gyurcsány, hiszen egy alomból jöttek,és hasonló elveket vallanak mindketten.

    sajnos, amíg a magyar választópolgárok nem ébrednek rá, hogy a mai TELJES politikai elit alkalmatlan az ország vezetésére, addig az elvtársurak szabadon garázdálkodhatnak.
    Nekik csak egy félnivalójuk van:az a “jóbarátjuk”, aki ismeri a sumákságaikat, és valami egyéni ok miatt feldurrantja őket.-

    Az, hogy egyre több “nagy elvtársúrról” derülnek ki a dolgaik, azt mutatják, hogy hatalmi körökben is nő az elégedetlenség velük szemben.
    Üdv menyus

  12. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a fater “nagy ember ez a gyurcsán”! Egész falka csahol utána. Miközben azon röhög, hogy milyen jól megkajáltatta a falka tagjait.
    Lassan, a közérdeklődés központjába került újból. 🙂

  13. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Ennyi!!

    Véleményem a nevem.

  14. miska72 szerint:

    De jó a más fütyijével verni a csalánt! 🙂 🙂 🙂 Minden vezető hülye? Mindenhol ilyen agyoniskolázott diploma tolvajok vannak, mert a fejükben nincs semmi csak hülyeség, meg hozzá nem értés! No comment! 😉

  15. szigetország szerint:

    bekaphatja…

    Eszerint saját magad a magadét is?

  16. szigetország szerint:

    bekaphatja…

    Nagy bűvész vagy!
    Vagy olyan hajlékony gerincű, hogy még a saját s.gged is kinyalod…

  17. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Szigetország

    Jellemző, hogy neked egyből a seggnyalás jut eszedbe, rossz lehet neked a négynapos munkaszünet, messze vagy a főnök seggétől.
    Ne keseredj el szerdán ismét tiéd a ,,pálya”

  18. magyar baka szerint:

    Elképzelhető, hogy le sem adott semmiféle dolgozatot, csak a címet. Aztán leszóltak a KISZ-bizottságtól a főiskolai tanszékre, hogy a GyF elvtárs így meg úgy… A másik lehetőség, hogy minden további nélkül újragépeltette a saját neve alatt a korábbi szakdolgozatot. Úgyis olyan kóceráj volt az a pécsi szőlész-borász gittegylet, hogy észre nem vettek volna ilyet. GyF pedig, tudjuk, profi az ilyenben… Akár így, akár úgy, ugrania kellene a diplomának, ki kellene rúgni a dolgozat témavezetőjét és bírálóját (ha nincs nyugdíjban már, vagy a föld alatt), és kéne egy kis hatályos ítélet csalásért és lopásért. Csakhogy egy okból sosem lesz ilyen: NINCS BIZONYÍTHATÓSÁG. GyF ugyanis megette a nemlétező dolgozatot, aki meg tudott valaha valamit, sírig hallgat majd, mint a…az.
    Ezért nem mondtam én se semmit, semmit, semmit!. Csak annyit, hogy a helyzet szakasztott olyan, mint az ügynök-ügyek: van 6-os karton, de dosszié sehol. Következésképp: MINDENKI GAZEMBER és SENKI SEM GAZEMBER ebben a szép országban. A közmorál és a közbizalom (mellesleg a magyar oktatásügy) pedig ROHADJON SZÉT ebben a gennyben. – Már megtette…

  19. szigetország szerint:

    bekaphatja…

    “Véleményem a nevem.” — ezt magad írtad.

    Ha nem nyalsz, akkor mást csinálsz. De ahhoz tényleg nagy bűvész vagy, ha a saját farkad is képes vagy bekapni…

    Ezt oktatod is, vagy csak saját örömödre csinálod?

  20. Jeges mosoly szerint:

    Mi mást várhattunk volna ettől a féregtől…

  21. abcd szerint:

    Kell a figyelemelterelés !! Nincs fotosabb téma ? Rettegnek ?

    “A magyar költségvetés egyre kevesebbet költ a gyógyszerek támogatására: 2009-ben ez még majdnem elérte a GDP 1,2 százalékát, az idén már csak körülbelül 0,7 százaléka lesz. A gyógyszertámogatási és -befogadási politika szigorítása miatt – jóllehet olcsóbban, de – egyre kevesebben és egyre szűkülő választékú orvossághoz jutnak hozzá. Új, innovatív készítmények tucatjai pedig egyáltalán nem hozzáférhetők a magyar betegek számára.”

    Igaz ez hazugság !

  22. robi szerint:

    T Sesa!
    Javaslom, hogy a jövőben olvasd a Magyar Nemzetet.
    A lap ugyanis a botrány kirobbanása után nem sokkal már megírta: a plágium ügybe keveredett államfőnek menni kell!
    Akkor most a lap szerkesztőinek értékrendje sem tetszik neked?
    Nem véletlen, hogy az új államfő kiválasztásának első lépése a jelölt az átvilágításával kezdődött. Ki is hullott a rostán néhány közismert személy.

    Gyurcsánnyal más a helyzet: ő most annak a haszonélvezője, hogy a Parlamentben ülők hallani sem akarnak a képviselők visszahívásáról törvényt alkotni.
    Amúgy egy politikailag elhasználódott figura, akinek súlya össze sem vethető a mindenkori köztársasági elnökével.

  23. Dr. grün szerint:

    “Gyurcsány a sógora szakdolgozatval diplomázhatott” (bocs, pálgizáltam a címet, onnan a hiba!)
    Hát még ha kiderülne, hogy ráadásul a nagyapja öltönyében esküdött!
    Persze, ha a zOrbán tarthatott beszédet kölcsön zakóban Nagy Imre újratemetésén?!
    ))) 🙂 (((

  24. Menyhért Péter szerint:

    Kedves abcd!

    A magyar betegségügy rendszere (mert EGÉSZSÉGügyről nem beszélhetünk a szocializmus óta) az orbáni érában teljes mellszélességgel áll a tudatos népirtás többszintű szervezetéhez.

    Ebben az országban a rendszerváltó elit (KÖbolsevikok mszp. fidesz, meg stb néven) azon törekvéséhez, mely szerint az átlagos és a szegény magyar nem számít embernek, ezért velük szemben minden megengedhető.

    De a magyarság nagyon nehézkes, és naiv: mire rájönnek, hogy megint becsapta őket a kisztitkárok nemzedéke, már ezermilliárdok bánják, amit természetesen nem a gazdag narancsos meg szegfűs apparátcsikok fognak kifizetni.
    Üdv menyus

  25. Menyhért Péter szerint:

    Kedves robi!

    Ha Magyarország valódi polgári demokrácia lenne, akkor gyurcsány 2006 óta, orbán pedig tavaly óta a börtönben ülne csalásért; hatalommal való visszaélésért és sokmilliárdos károkozásért.

    Sajnos, ennek még nincs itt az ideje, hiszen még mindig hívő ezrek állnak ezek mellett a karrierista rongy emberek mellett.

    Talán 2014-ben változhat valami.
    Üdv menyus

  26. miska72 szerint:

    Menyus ott a pont! vigyázni kell, mert a lámpavas, halált okozhat! 🙂 🙂 🙂 🙂

  27. hajós szerint:

    Mindjárt gondoltam, hogy ez a fontos hír itt lesz a csepel.infón. Bezzeg amikor arról cikkeztek a lapok, hogy Simicska a Közgép tulajdonosa, akkor a csepel.info erről diszkréten hallgatott.

  28. miska72 szerint:

    hajos mi nem egy hajóban evezünk. Te a vörös csónakban ülsz ami sűlyíed! 🙂 🙂 🙂

  29. hajós szerint:

    Gyurcsány facebook-írásából:

    “Orbán mindig támad, amikor bajban van. Az utóbbi hetekben kiderült Simicska Lajosról, Orbán kollégiumi szobatársáról, hogy ő a milliárdokat nyerő Közgép tulajdonosa. Kiderült, hogy a koncepciós per ellenére megbukott az UD Zrt. A megvádoltakból vádlók lehetnek. Kiderült, hogy Orbán háza kétszer akkora, mint amekkorát bevallott. Kiderült, hogy Orbán cimborái nyerik el az állami földeket, dúl a mutyi és a panama. Kiderült, hogy az adócsökkentéssel kampányoló Orbán brutális adóemelésre készül. Hát, ezért próbálkoznak velem ismét.”

  30. hajós szerint:

    Csak hogy lássátok, hogy miről NEM ad hírt a csepel.info:

    1. Simicska Lajos a Közgép tulajdonosa
    2. Szilvásyt felmentette a bíróság UD Zrt ügyben
    3. Orbán hamis adatokat közölt a vagyonbevallásában
    4. Orbán cimborái nyerik el az állami földeket a helyi gazdák helyett
    5. Jön a sárgacsekk-adó, a telefonálási adó, stb.

    és még hosszan lehetne folytatni a sort.

  31. hajós szerint:

    Nyolc nagyobb érdekcsoport söpörte be a Fejér megyében meghirdetett állami földek közel 90 százalékát, míg a többi 21 indulónak csak a maradék jutott. A nagyot kaszálók között több olyan ember van, aki szorosan kötődik a Fideszhez. A lista alátámasztja az állami földekre lecsapó oligarchák, “zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok” miatt felháborodó Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár állításait.

    http://www.origo.hu/itthon/20120425-fejer-megyei-foldberleti-palyazatok-nyertesei.html

  32. Királyerdei szerint:

    “Érdekes”,hogy amikor a Schmitt ügy volt a csepel.infon,az itteni komcsi csőcselék nem
    panaszkodott.

    ” hajós szerint:

    2012. március 29., csütörtök – 22:37

    Ehehe. Schmitt doktorijában még olyan is van: “lásd 10. táblázat”. Miközben csak 7 táblázat van benne. Elfelejtette átírni a számot, amikor másolta Ha ez nem lebukás, akkor mi?

    Manitunak meg: “Két napja nem tudtok olyan doktorit vagy diplomát mutatni, ami nincs telis-tele utalásokkal vagy idézetekkel!”

    Dehogynem, Schmitt doktorija pont ilyen. Nem utal meg idézget, saját szövegként írja le a mások munkáját!”

    Elvtárs!Segítsd a lebukottakat! 🙂

  33. hajós szerint:

    Királyerdei: a csepel.info akkor is csak olyan cikkeket hozott le, amik védték Schmittet.

  34. Tóth Kati szerint:

    Komcsiknál kicsire nem adnak,nagy meg nem érdekes.Ők ilyenek.Csak önmagukat adják.Vigyázzunk,hogy soha többet ne jöjjenek vissza!

  35. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mód felett feltűnővé tetszik, hogy akik az Elnök úrral kapcsolatosan kioktatták polihisztor módjára a T. Publikumot, most azok “felszívódtak.” Nos hát kik is “ezek?” Nem mások mint provokátorok táborának, rendkivül gátlástalan szószólói. Nem kevesen még szélkakas módjára is beállt, forgolódó kegyvesztettek, felbújtói. Nem lehet kettős mércével mérni, mérlegelni! El nem tudjuk képzelni, hány és hány ilyen és hasonló esetről lehetne naponta közismert emberekről is, ilyen és hasonló hírekkel szolgálni. Ezek voltak a kommunisták, akiknek látható módon ma is számottevő képviselőjének véleményeivel találkozhatunk, szinte nap mint nap.

  36. joságos. szerint:

    Tóth Kati!
    Már itt vannak! Néhány közülük!!!!!!Stumpf István – jelenleg alkotmánybíró, volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront volt alelnöke,

    Járai Zsigmond – jelenleg a Költségvetési Tanács elnöke, volt MSZMP-tag, volt kormánytag, III/II-es együttműködő,

    Matolcsy György – az Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere, volt MSZMP-tag, III/II-es együttműködő,

    Martonyi János – jelenleg külügyminiszter, volt MSZMP-tag, kormánytag, III/II-es együttműködő,

    Pintér Sándor – jelenleg belügyminiszter, volt MSZMP-titkár,

    Boross Péter – jelenleg a Fideszt segíti, volt MSZMP-tag,

    Pozsgay Imre – részt vett az új alaptörvény megalkotásában, volt MSZMP KB-tag,

    Csintalan Sándor – jelenleg a Fidesz házi csatornájánál, a Hír TV-nél dolgozik, volt MSZMP- és MSZP- tag,

    Schmitt Pál – jelenleg köztársasági elnök, 1989 előtt pedig miniszterhelyettes

    Kerényi Imre – miniszterelnöki megbízott, volt MSZMP alapszervezeti titkár,

    Szita Károly – jelenleg fideszes kaposvári polgármester, volt III/III-as együttműködő,

    Mikola István – az első Orbán-kormány egészségügyi minisztere, 2006-ban a miniszterelnök-helyettesi poszt jelöltje, a Hazafias Népfront alelnöke volt,

    Fónagy János – jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, volt MSZMP-tag,

    Varga Mihály – jelenleg fideszes országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, volt KISZ-titkár,

    Deutsch Tamás – jelenleg EP-képviselő, volt KISZ-titkár,

    Orbán Viktor – miniszterelnök, volt KISZ-titkár

    Kövér László – fideszes országgyűlési képviselő, a narancsos kormány házelnöke, volt KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársaként is dolgozott.

  37. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. joságos!
    El ne kezdje a csepeliek közül felsorolni azokat a személyeket, akiknek ennyire sikerült “felvirágoztatnia,” Csepelt. Mire megy e szisztémával?
    Csak jó és rossz létezik. Emberben is!

  38. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mivé lett az egykoron, világhírű csepeli munkáskerület, amely ontotta az exportot, s nemcsak keletre, hanem nyugatra is, s nem keveset. Nem csak felszinesen kellene írni óriási balgaságokat, annak tudatában, hogy mindentudója lennék Csepelnek. Inkább kellett volna e termelési kultúra részévé lenni, akár a tervezés….stb….., akár a tényleges végrehajtás fázisainak. Vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu?

  39. ebihal szerint:

    T. GONDOLKODÓ!
    Schmitt Pál , mint államelnök engem is képviselt, így ne csodálkozzon senki, ha nem
    tartottam bocsánatos bűnnek amit tett! Gyurcsány egy olyan társaság vezetője,
    akiknek az elképzeléseivel nem értek egyet, de ha nekik Gyurcsány kell, ám legyen!
    Korábban is azt mondtam, hogy aki csalt azt büntetni kell, függetlenül a pártállásától.
    Az azonos mérce azt is jelentené, hogy itt a fórumon a jobboldaliak is kimondják, hogy
    Schmitt Pál csalt és lopott, mint ahogy Gyurcsány is, és ne csak az utóbbin élvezkedjenek!

  40. magyar baka szerint:

    MELLÉBESZÉLÉS zuhog a csövön, ahogy kifér! Persze mi más is zuhoghatna?
    Arról van szó, hogy GyF lopott (1000%-os plágium) és csalt. Nem kisdoktoriban, hanem diplomamunkában, de ez teljesen mellékes.
    Vessék össze ezeket a melléfosott indulatfröcsögő kommenteket a schnittpál-ügyhöz írottakkal!!! Agyrém!!! – Nem a politikusoktól döglődünk a béka alul bűzlő pofája alatt a mocsokban, hanem az ilyen kommentek özönétől: azoktól, akik így gondolkoznak, hazudnak,sandáskodnak, cselekszenek, élnek.
    (Anno megírtam arról a másik ügyről is a véleményemet: egyik 19, másik 1 híján 20. De ettől még EZ is legalább akkora gyalázat. Csakhogy még nincs vége. GyF hazug szélhámoskodása a csillagokig fokozhatja még az élményt.)

  41. szigetország szerint:

    Drága ebihal!

    Schmitt már távozott…. A következtetést levonta.

    Gyurcsánynak most kell mennie, de gyorsan! Ilyen lény ne üljön a parlamentben! Szégyen mindenkire, akiket ez a szélhámos képvisel.

  42. "?!" szerint:

    Mi ez az óriási háborgás?

    Ki az a Gyurcsány?

    Én emlékszem egy Gyurcsány nevű fazonra aki 2006-ban erkölcsileg bukott meg, 2009-ben pedig politikailag, és azóta annyit számít mint a falon a légyszar!

    Hogy lehet ezt a lenullázódott senkit ebben a vitában annyira felemelni, hogy rajta a Magyarország mindenkori köztársasági elnökeivel szemben támasztott fedhetetlenséget akarjátok számon kérni?!
    Hogy lehet szerintetek a le nullázódott Gyurcsányt egy lapon emlegetni a köztársasági elnökkel?

    Kin múlik jelenleg, hogy ez az erkölcsileg és politikailag megbukott senki még most is ott ülhet az országgyűlésben?

    Mi lenne veletek, ha ez a bátran ütlegelhető Gyurcsány nevű homokzsák eltűnne a politikai süllyesztőben?
    Akkor kivel terelnétek el a figyelmet a problémákról? Talán magatokhoz nyúlnátok?

    Csillapodjatok!

  43. szigetország szerint:

    ?!?

    Csak nem gondolod, hogy Gyurcsány az egyetlen a szocalistáknál, aki csalta a diplomáját? A többi szocialista csupa gráll lovag, ragyogó aggyal?

    Lesznek itt még bukfencek….

    Ki szelet, vihart arat. A szél elfútta Schmittet, most jön a vihar.

  44. "?!" szerint:

    Kedves “szigetország”!

    Most nem a vihar jön, hanem dr. Áder János köztársasági elnök, akin nem tudnak fogást találni és elcsendesedik a vihar!

    Az általad jósolt bukfencek pedig azért is el fognak elmaradni, mert ha sokat vakargatnák az ügyeket, akkor létszámarányosan mindkét oldalon nagyjából egyforma számú bukfenc fordulna elő!

    Tehát mindenkinek az lesz a jobb ha ilyen cirkuszokkal nem járatják le még jobban Magyarországot, és a magyar felsőoktatást!
    A Schmitt ügy tanulsága pedig az, hogy akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra, mert ráolvad!

  45. GONDOLKODÓ! szerint:

    Akár ki megy a napra, akár nem, van aki állandó sötétségben éli az életét, mert a felismerés, mint fil. kat.-nak, ismeretének hiányával született.

  46. ebihal szerint:

    Szigetország!
    Igen, Schmitt ment, mert mennie kellett.Viszont jó néhányan vagytok akik a mai
    napig is ártatlan báránynak tartjátok. Az a hangnem, ahogyan Schmittet bírálták, és
    ahogy most Gyurcsányt marasztalják el ég és föld. És akkor nem említettem, miképp
    mocskoltátok a Schmittet bírálókat, pedig ahogy GONDOLKODÓ fogalmazott, a
    mérce ugyanaz!/vagy legalábbis annak kellene, hogy legyen/
    És nyugodj meg, mivel a parlament jó része egy emlőről fakad, valószínűleg minden
    oldalon lehet még ilyen diploma!

Itt lehet hozzászólni !