2012. évi magyar-német országos tanulmányi verseny

Csepel.hu

A Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola április 27-én rendezte meg a magyar-német két tanítási nyelvű általános iskolák országos tanulmányi versenyét.

A rendezvényen Cserépné Varga Veronika iskolaigazgató köszöntötte Horváth Gábort, a Két(tan)nyelvű Iskoláért Egyesület (KIE) elnökét, a Kossuth Lajos Kéttannyelvű Gimnázium igazgatóját, Komlósy Tamásnét, a Kéttannyelvű Iskoláért Egyesület általános iskolai németes szekciójának vezetőjét, valamint kerületünk képviseletében Horváthné Ruby Edit, a Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény vezetőjét és Varga Imrét, a Királymajor Alapítvány kuratóriumának elnökét.

A 8. országos tanulmányi versenyre Budapest VI., XIV., XVIII., XXI. kerület iskoláiból, valamint Jászberényből, Miskolcról, Szegedről és Nyíregyházáról érkeztek a diákok. Csoportosan és egyénileg indultak a megmérettetéseken, amelynek nyelvi feladatlapjait, országismereti tesztjeit, szituációs feladatait, hallásértési és nyelvtani tesztjeit a versenynek otthont adó iskola német munkaközössége állította össze élükön Novákné Homolya Mária és Málek Orsolya német tanár segítségével. A diákok szakmai zsűri előtt német nyelven mutatták be településük nevezetességeit. A vendégtanároknak Láng Ferencné tartott német nyelvi taneszköz-bemutatót, felhívva a figyelmet az idegen nyelv elsajátításának minél könnyebb szemléleti módszereire.

Antal Zsuzsa- csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !