Az igazi mérsékelt konzervatív

“(…) nem deklarál igazságokat. Kivéve, amikor a tőle eltérő nézetűek igazságait elismeri”

Konzervatórium blog

Az igazi mérsékelt konzervatív figyel rá, hogy nézetei ne legyenek ellenszenvesek a párbeszédváró publicisták számára, akik rajta élik ki watchdog hajlamaikat.

Az igazi mérsékelt konzervatív egyrészt nem általánosít és elítéli a kollektív bűnösség elképzelését, másrészt viszont általában bűnösnek tartja a „többségi társadalmat”. A „többségi társadalom” – amelyhez valószínűleg ő is tartozik – történelmi és mai bűnei miatt állandóan szégyenérzet gyötri.

Az igazi mérsékelt konzervatív szembenéz a múlttal, és elismeri, hogy szinte minden csoportot elnyomott a történelem folyamán, akiknek ezért elégtétel jár.

Az igazi mérsékelt konzervatív ezért támogatja a mindenféle kvótákat, legyen az parlamenti, egyetemi, munkahelyi, mint a pozitív diszkrimináció és a felzárkóztatás leghatékonyabb eszközét.

Az igazi mérsékelt konzervatív ezért támogatja a pénzben nyújtott, szabadon felhasználható segélyeket, amelyek nem sértik a kedvezményezettek úgynevezett emberi méltóságát. Az Európai Unió ilyen szempontból szélsőséges jobboldali, mivel 2002-ben a természetben nyújtott segélyre tett javaslatot. Az igazi mérsékelt konzervatív elfogadja az emberi méltóság másként gondolkodók által felkínált definícióját.

Az igazi mérsékelt konzervatív közösen élcelődik a baloldali véleményformálókkal a magyar jobboldal mucsaiságán és vállalhatatlan stílusán, de mindenki más ízlését és véleményét tiszteletben tartja, értékítéleteket ezért mindenki más irányában csak „toleránsan” hoz – vagy úgy sem.

Az igazi mérsékelt konzervatív támogatja az LMBT-szervezeteket és mások önkifejezési jogát. Elfogadja és támogatja a létrehozandó konszenzust az azonos neműek házasságáról. Ettől mérsékelt. Nem csupán passzívan eltűri, hanem kifejezetten támogatja a melegfelvonulást.

Az igazi mérsékelt konzervatív nem tesz morális kijelentéseket, kivéve ha azok azonosak a liberálisok és a baloldal morális kijelentéseivel. Igazából csak kétféle morális kijelentés létezik a számára: a fasiszta szélsőjobbal szembeni és az elnyomottak mindenféle csoportjával szolidaritó.

Az igazi mérsékelt konzervatív nem vallásos, mert az már nem volna mérsékelt dolog. Az igazi mérsékelt konzervatív tehát szekuláris. Az igazi mérsékelt konzervatív szerint mindenki abban hisz, amiben akar, és ezt az államnak hivatalosan is el kell ismernie, sőt támogatnia kell – anyagilag.

Ha az igazi mérsékelt konzervatív vallásos, akkor semmiképpen sem tételesen és intézményesen, hanem a maga módján. Ha mégis valamely felekezethez tartozik, akkor annak tanítását modern és trendi módon kritizálja – lehetőleg alapvető pontjain.

Az igazi mérsékelt konzervatív nem deklarál igazságokat. Kivéve, amikor a tőle eltérő nézetűek igazságait elismeri.

Az igazi mérsékelt konzervatív szerint az államnak támogatnia kell a művészek önkifejezéshez való jogát. A támogatás elvonása elnyomás és cenzúra, ahogy a támogatott művész tevékenységébe való beleszólás is. Egy mű annál színvonalasabb és támogatandóbb, minél kevésbé érti a plebs.

Az igazi mérsékelt konzervatív a személytelen állam híve, ahol nincsenek személyi függések, mivel azokat kijavítja a bürokrácia.

Az igazi mérsékelt konzervatív támogatja a drogliberalizációt. Nem támogatja az abortusz szigorítását.

Az igazi konzervatív kiáll a sokadik generációs szerzett jogokért és az égből pottyant juttatásokért, kivéve ha azok a normális, teljes családokat erősítik, mivel utóbbiak piacellenesek.

Az igazi mérsékelt konzervatív mindenkihez udvariasan és tisztelettel szól, nem személyeskedik, nehogy megsértsen másokat, viszont mások vele szembeni személyeskedéseit a szólásszabadság nevében, öniróniáját és humorérzékét bizonyítandó, készséggel elviseli.

Az igazi mértékelt konzervatív nem tiszteli a tekintélyeket, kivéve a szociológia, az esztétika, a politológia és filozófia Marxizmus-Leninzmus Esti Egyetemen és a Pártpolitikai Főiskolán végzett auktorait, akikre felvilágoskritizáló tekintélyeit lecserélte.

Az igazi mérsékelt konzervatív egalitárius. Az igazi mérsékelt konzervatív racionalista. Az igazi mérsékelt konzervatív technokrata. Az igazi mérsékelt konzervatív liberális.

Szilvay Gergely- konzervatorium.blog.hu

3 hozzászólás “Az igazi mérsékelt konzervatív” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    A fenti bejegyzésben leírtak alapján úgy tűnik, hogy itt “igazi mérsékelt konzervatív” személyek nem szoktak fórumozni!

  2. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek

    Az igazi mérsékelt konzervatívot fenti ismérvek alapján két szóval jellemezném:

    BIRKA, ALATTVALÓ

    Üdv menyus

  3. Gordon szerint:

    “Az igazi mérsékelt konzervatív ezért támogatja a pénzben nyújtott, szabadon felhasználható segélyeket, amelyek nem sértik a kedvezményezettek úgynevezett emberi méltóságát. Az Európai Unió ilyen szempontból szélsőséges jobboldali, mivel 2002-ben a természetben nyújtott segélyre tett javaslatot.”

    Meg a balliberálisok is az első mondattal értenek egyet. A cikk szerintem arról szól, hogy a balliberálisoknak milyen lenne egy ideális “mérsékelten konzervatív”.

Itt lehet hozzászólni !