Csepeli kulturális ajánló

Csepel.hu

Az elkövetkezendő napok, hetek igen mozgalmasnak ígérkeznek Csepel életében, hiszen remek rendezvényeknek ad otthont a kerület. A jó időben megéri kimozdulni otthonról. Hogy miért, arról az alábbiakban olvashatnak.

Április 27-én 20.00 órától a Királyerdei Művelődési Házban közkedvelt operaáriák jazzes, swinges, blues-os, rockos feldolgozásban hallhatók – és láthatók 3D-ben. A belépőjegy ára: 2 300 Ft. Amit még tudni érdemes az előadásról: link.

2012. április 28-án 18 órától musical est két részben a Terézvárosi Középfokú Kollégium Kolimusical Színpad előadásában a Radnóti Miklós Művelődési Házban.

Válogatás a legsikeresebb hazai és külföldi musicalekből. Részletek hallhatók többek közt az Elizabeth, Rómeó és Júlia, Rudolf, Mozart, A Dzsungel könyve, István a király, Hair, Valahol Európában című darabokból.

A belépőjegy ára elővételben 500, a helyszínen 700 Ft.

Az esemény plakátja és további információk itt találhatók: link.

Május 1-jén a Királyerdei Művelődési Házba várunk kicsiket és nagyokat egy igazi családi délelőttre.

A program:
9.30-10.30 Moha bácsi

Interaktív családi műsor, ahol a gyerekek és szüleik együtt énekelhetnek, játszhatnak a műsor csattanójaként pedig közös családi ejtőernyőzésen vehetnek részt.
10.30-11.30 Mediterrán zene délelőtt

A mediterrán zene közkedvelt dallamai csendülnek fel a Santorini Duo előadásában.
11.30-13.00 Népzene és gyerektáncház

A résztvevők megismerkedhetnek a különféle hangszerekkel: hegedű, brácsa, nagybőgő. Magyar népzenét hallgatunk és táncba visszük a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Bővebben itt olvashatnak az eseményről.

Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos tart előadást felnőtteknek május 4-én (péntek), 18 órától a Királyerdei Művelődési Házban „Ami a tankönyvekből kimaradt, de a gyerekek jobban tudják” címmel.

A toxikológus egyik célja a pedagógusok és a szülők megfelelő tájékoztatása arról, hogy a mai fiatalság hogyan viszonyul a különböző élvezeti szerekhez.

A belépés díjtalan!

Az eseményről bővebben itt olvashatnak.

Május 12-én 10-13.00 óra között Csepel újjáépítésének évfordulója tiszteletére nagyszabású sakkgálát rendez az önkormányzat – 300 táblán 600 fő méri össze tudását egy időben a Sétáló utcában. Ugyanezen a napon este a bulizni vágyók Vastag Tamással találkozhatnak a Radnóti Miklós Művelődési Házban egy retro táncparty erejéig, ahol a 70-es, 80-as évek házibuli hangulatát élheti át bárki.

És amire már nem kaphatók „jegyek”:

Április 24-én délután a Sétáló utcai Könyvtárban találkozhattak olvasói Fábián Jankával, akinek nevéhez olyan sikerkönyvek fűződnek, mint az Emma trilógia darabjai vagy az Angyalos ház. A családias hangulatú beszélgetésen az írónő bepillantást engedett munkamódszerébe, közvetlen hangon mesélt szakmai életútjáról, jövőbeli terveiről.

Összeállította: Kitzinger Adrienn – csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !