Tehetségnap a Vermesben

Csepel.hu

A Vermes Miklós Általános Iskola nyílt tehetségnapot rendezett április 25-én a kerületi diákok számára. A résztvevő kilenc kerületi iskolából összesen 96 diák érkezett a tehetséggondozó versenyekre.

A már hagyományos 15. Vermes Miklós fizikaverseny a 7-8. évfolyamosoknak két részből állt: elméleti ismeretek megoldása és három fős csapatokban saját ötleten vagy adaptáción alapuló tudományos kísérletek bemutatása. A zsűrizők három kategóriában (feladatmegoldás, kísérlet, összesített teljesítmény) a jövő héten hirdetnek eredményt, amit idén is Vermes Miklós volt kollégái, a Jedlik Ányos Gimnázium pedagógusai értékeltek.

Ebben az évben újdonságnak számított az első alkalommal bevezetett játékos matematika vetélkedő, melyen a 3-6. évfolyamosok (összesen 24 csapat) vettek részt. Ez az újfajta verseny nem a szokványos tananyagra épül, hanem a gyerekek logikáját, együttműködési készségét, gyors helyzetfelismerését tette próbára – tájékoztatta a Csepel.hu-t Tóth Ferencné igazgatónő. A versenynek otthont adó iskola tanulói nem indulhattak a megmérettetéseken, ellenben ők voltak a játékmesterek az egyes helyszíneken. A kis csapatok nyolc állomást körbejárva oldották meg a különböző játékos feladatokat (számos kockatorony, 3D memóriajáték, furfangos kerítés, ördöglakatok, korongos tili-toli, quattro).

A csapatértékelések után minden gyerek 3 db zsonglőrlabdát kapott ajándékba, melyet 1100 lufiból és 24 kg rizsből készítettek a Vermes iskola diákjai tanáraik segítségével.

Az I. tehetségnap játékos matematikai vetélkedő csapateredményei:

3. évfolyam

I. Kölcsey Ferenc Általános Iskola

II. Mátyás Király Általános Iskola

III. Nagy Imre ÁMK Alapfokú Művészeti Iskola

4. évfolyam

I. Kölcsey Ferenc Általános Iskola

II. Kazinczy Ferenc Általános Iskola

III. Kék Általános Iskola

5. évfolyam

I. Kölcsey Ferenc Általános Iskola

II. Jedlik Ányos Gimnázium

III. Karácsony Sándor Általános Iskola

6. évfolyam

I. Nagy Imre ÁMK Alapfokú Művészeti Iskola

II. Jedlik Ányos Gimnázium

III. Karácsony Sándor Általános Iskola

Antal Zsuzsa- csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !