Csepelen járt Fábián Janka

Csepel.hu

Fotó: Bede Orsolya

Április 24-én délután a Sétáló utcai Könyvtárban találkozhattak olvasói Fábián Jankával, akinek nevéhez olyan sikerkönyvek fűződnek, mint az Emma trilógia darabjai vagy az Angyalos ház.

A családias hangulatú beszélgetésen az írónő bepillantást engedett munkamódszerébe, közvetlen hangon mesélt szakmai életútjáról, jövőbeli terveiről.

Fábián Janka így jellemzi munkáit: „Nem történelemkönyvek, nem klasszikus értelemben vett történelmi regények, hanem hiteles történelmi háttérrel rendelkező regények.” A könyvtár munkatársai alátámasztották, amit az eladási sikerlisták egyértelműen mutatnak: Fábián Janka romantikus történelmi regényei rendkívül népszerűek, a Sétáló utcai Könyvtárban 2 hetes előjegyzéssel kölcsönözhetőek.

A fiatal írónő elárulta: mindig az a könyv áll hozzá a legközelebb, amin éppen dolgozik. Hamarosan megismerkedhetünk legújabb – már kiadási szakaszban lévő – munkájával, mely a Lotti öröksége címet viseli. „Elhagytam a komfortzónámat, a XX. századot. Rengeteg könyvet, visszaemlékezést olvastam, hogy minél jobban belehelyezkedjek a XVIII. század hangulatába.” – harangozta be munkáját az írónő.

A sikeres író-olvasó találkozó résztvevői lelkesen érdeklődtek: milyen könyv jön a Lotti öröksége után? „A Virágszál és az Angyalos ház örömkönyvek, most is ilyet szeretnék írni. Visszatérek a XX.századba.”

A beszélgetés végén Fábián Janka dedikálással búcsúzott olvasóitól.

Angel Marianna – csepel.hu

2 hozzászólás “Csepelen járt Fábián Janka” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “Április 25-én délután a Sétáló utcai Könyvtárban találkozhattak olvasói Fábián Jankával”
    Ezt nevezem befejezett jövőnek, vagy csak befejezetlen nyóc-osztáj?!
    Figyejjé má kicsinkét! ))) 🙂 (((

  2. Té-Gé szerint:

    Írták a posztot délutánra, jövőidőben 10:11-kor?! 🙂
    Ennyit tud a jobboldal, ami látszik a “szárnyaló” gazdaságon is.

Itt lehet hozzászólni !