Elhunyt a Vasas és Csepel egykori futballistája

Mlsz.hu, Samsungsport.hu, Csepel.info

Elhunyt Boday Ferenc, a Vasas korábbi ifjúsági válogatott futballistája, aki bajnok is lett az együttessel, majd aktív pályafutása befejezését követően a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja is volt. Boday Ferenc 73 éves volt.

Boday Ferenc nagy tehetségként robbant be a Vasas csapatába és a korosztályos válogatottak oszlopos tagja volt. Fiatalon egy térdsérülés hátráltatta karrierjét. Az 1960/61-es szezonban magyar bajnok lett az angyalföldiekkel.

Sérülése után, 1962-ben egy fél évet a szintén első osztályú Csepel SC együttesénél töltött el, kölcsönben. A következő idényre a Honvéd szerette volna leigazolni Bodayt és be is vonultatták katonának, de a Vasas nem szerette volna, hogy a riválist erősítse, így Debrecenbe került.

A Loki élvonalbeli búcsúja (1964) után a Komlói Bányász játékosa lett, ahol pályafutása végéig, 1972-ig futballozott, majd a klub szakosztályvezetőjeként, később szakosztály-igazgatójaként tevékenykedett.

Boday Ferenc 1989 és ’98 között a Magyar Labdarúgó Szövetség 18 tagú elnökségének tagja volt, a kisebb futballcsapatok érdekeit képviselte, illetve az NB II elnökhelyetteseként dolgozott.

Hétfőn, 73 éves korában érte a halál Boday Ferencet. A tragikus hírről az mlsz.hu adott tájékoztatást.

samsungsport.hu

2 hozzászólás “Elhunyt a Vasas és Csepel egykori futballistája” bejegyzésre

  1. NanniAbel Gyulane szerint:

    Nyugodjon békében! Együttérzésünk a hozzátartozók felé.

  2. Jeniszej szerint:

    Nyugodj békében Feri! – egy volt szövetkezeti munkatárs.

Itt lehet hozzászólni !