Parkszépítés és faültetés Csepel 300. évfordulójára emlékezve

Csepel.hu, Csepp TV

A Csepp TV tudósítása

A Csepeli Városkép Kft. „Kertész leszek” címmel többnapos parkszépítési és faültetési akciót szervezett Csepel újjáépítésének 300. évfordulójára és a Föld napjára emlékezve, melynek keretében 162 fát – köztük hársokat, vérjuharokat és tujákat – ültetnek el a résztvevők; de öt virágágyással és 3500 egynyári növénnyel is gazdagodik kerületünk a napokban.

Minden iskola és óvoda területére jutott három fa, a többi csemetét pedig közterületeken helyezték el a szervezők a CSEVAK Zrt. munkatársainak a segítségével.

Április 20-án délután a Simon Bolivár sétánynál található parknál 17 hársfát és 3 tuját ültettek el a jelenlévők, homokot terítettek szét a játszótér homokozójában és kitakarították a frissen nyírt gyepet.

A gyerekek hatalmas lelkesedéssel segítettek

A gyerekek nagyon élvezték a programot, hiszen sokan nem kertes házban laknak, így nem volt még lehetőségük ilyenfajta kertészkedésre. Megígérték, minden héten ránéznek az általuk ültetett növényre s meg is locsolják azt – betartják a Csevak parkfenntartási vezetőjének, Dzsida Lászlónak a jótanácsait.

A felnőttek is nagy kedvvel vetették bele magukat a munkába: az önkéntesek, köztük Németh Szilárd polgármester, Ábel Attila, Borbély Lénárd és Morovik Attila alpolgármesterek is ástak, lapátoltak, öntözték a frissen elültetett facsemetéket.

A rendezvényen közel kétszázan – a Csepeli Általános Művelődési Központ és a Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai és önkéntesek vettek részt. A jó hangulatú munka végeztével zsíros kenyérrel és töpörtyűvel köszönték meg a szervezők a segítséget.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Parkszépítés és faültetés Csepel 300. évfordulójára emlékezve” bejegyzésre

  1. Té-Gé szerint:

    Szép dolog a parkosítás!
    Nem is ez ellen akarok ágálni, mert ott is elbírta a rendet a terület, de nem jut a többi lakótelepre? Talán lehetne minden lakótelepen ilyet meghírdetni, ennyire nem kellene takarékoskodni?
    Ez a 300 éves Csepel-es hülye dumájukkal már tele van a hócipőm, idióta zászló-címer “Marcik”! 🙂

  2. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Té-Gé! Szerintem az pozitívum, hogy új címert és zászlót kapott a kerület. A 300 éves évfordulóval sincsen semmi gondom. Nekem konkrétan a vezetéssel van gondom. A parkok gazosak, a közlekedés ramaty… Semmi sem változott Tóth Mihályék óta. Németh Szilárd többet van a Parlamentben és a Fővárosi Közgyűlésben, mint itt a kerületben. Ilyenkor azért eszébe juthatna, hogy ő Csepel polgármestere… az pedig vicc, hogy egy ilyen tejfelesszájú kölyök lett az általános helyettese, mint ez a Borbély Lénárd. Nem gond… Németh Szilárd és helyettese nem sokáig halmozhatják az állami állásokat, mert választaniuk kell, hogy az általuk betöltendő funkciók közül, melyiket választják…

  3. lolka szerint:

    Itt a “mi” lakótelepünk…(lakóparkunk) az Erdősor úti. Voltak padok, igaz ezek a kényelmetlen, szögletes beton vázas, de a lényeg az, hogy lerohadt róla a deszka. Jött a CSEVAK kitörték tövestől…Aztán jött a választás és egy fiatal életerős új területi képviselőt választottunk-(tak) Gárdonyi, vagy Gárda, vagy Gárdai valami ilyesmi… nagy ígéretek, torna kert a kis erdőbe és még nagyon sok-sok pozitívum…Na lényeg a lényeg, a minap mentem a Zrinyi utcai lakótelepen a kutya futtatóban TIZENEGY kulturált pad van…hát mondom ez nem semmi…azon a lakótelepen van képviselet nem kell 300 éves évforduló látszik, hogy van gazdája a területnek. Öregszik ám a lakótelep lakossága, néha jó lenne leülni egy kicsit…Na majd a következő 300. évfordulóra…talán lesznek padok és egyéb kertészeti munkák, falevél, száraz ágak elszállítása, szegéllyel elkészült képzeletbeli járdák befejezése stb….

  4. szigetország szerint:

    Kedves lolka!

    Nem akarom védeni a helyi képviselőt, de neked, illletve a lakóknak szegezem a kérdést: ti mit tesztek saját környezetetekért? Fogtok-e ásót, lapátot a kezetekbe, hogy szépítsétek, virágosítsátok a környéket? Miért kell másra várni?

    Ausztriában például természetes, hogy minden lakó kicsinosítja a házát, annak környékét, de még a szomszéd előtti portát is…

    Így is hozzá lehet állni.

Itt lehet hozzászólni !