Javítani kell a lakótelepeken élők életminőségét

Mno.hu

Távhő

Új egyezséget ajánlott Orbán Viktor a lakótelepeken élőknek, amelynek célja, hogy az ott élő családoknak javuljon az életminősége. Ennek feltételei: a létbiztonság, az egészség és a kultúra – fogalmazott a Fidesz elnöke. Orbán leszögezte: nincs idő, nem elég arról beszélni, hogy mit, miért nem lehet megtenni.

 

Partnerséget, új egyezséget ajánlott Orbán Viktor a lakótelepeken élőknek – erről a Fidesz elnöke csütörtökön beszélt Budapesten. Mint a Fidesz elnöke – a lakótelepeken élők problémáival foglalkozó szakmai tanácskozás nyilvános részén – elmondta, ma Magyarországot olyan bajok, világgazdasági problémák fenyegetik, amelyek súlyos mértékben érintik a lakótelepeken élőket is. Nincs idő – fogalmazott a volt miniszterelnök, aki szerint a Fidesznek komolyan kell foglalkoznia a lakótelepeken élők gondjaival is. 

Emlékeztetett: Magyarországon szinte a rendszerváltás óta ott van egy olyan gondolat, hogy a lakótelepeknek nincsen jövője, „nincsen pénz és technológia” ezek fenntartására. Úgy vélte, ez a hozzáállás a polgári kormány időszakát kivéve az összes kormányban ott volt. Orbán beszélt a panellakások múltjáról is, eszerint évtizedekkel korábban nem a visszacsúszást jelentette a lakótelepre költözés, hanem éppen ellenkezőleg: egy minőségibb életet; egyfajta „város a városban” közösségi terekkel, minden olyan infrastruktúrával, amely a megfelelő életminőséghez szükséges. 

Manapság Európában a lakótelepeken élők „halmozottan hátrányos” helyzetben vannak – vélte Orbán, aki ennek okaként a növekvő élelmiszer- és energiaárakat jelölte meg. Mint mondta, a Fidesz hozzáállása más e problémákhoz, mint a kormányzaté, amely azon alapszik, hogy mit, miért nem lehet megtenni. 

Létbiztonság, egészség és kultúra – e három pontot jelölte meg a Fidesz elnöke, amelyek szükségesek a lakótelepeken élők életminőségének jobbításához. Mint kifejtette, a létbiztonság a megélhetést, közbiztonságot jelenti, az egészség kérdése pedig helyben rendelőt, gyógyszertárat. A kultúrával kapcsolatban úgy szólt: az iskolára, a tanulásra, a mozira, a közösségi színterekre kell koncentrálni. 

Az állam felmondta a panellakókkal a szerződést, ám ezt az új egyezség keretében ismét meg kell kötni. A Fidesz nemcsak azt kéri a lakótelepeken élőktől, hogy ebben a programban támogassa őket – folytatta Orbán –, hanem a párt általános gazdasági programját is támogassák, amelynek alapja nem a külföldi hitelfelvétel, hanem a munka, a gazdasági növekedés.

 

Forrás: Mno.hu

2 hozzászólás “Javítani kell a lakótelepeken élők életminőségét” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    Reméltem, hogy kitalál vmi újat, de csak szavazókat akar, valszeg soha nem lakott panelban…

  2. Anyóca szerint:

    Jó hozzászólás. Gratulálok!
    Az ellenzék, ha szól valamit, letorkollják. Ha nem szól , akkor meg ezért kap, mert ” miért nem szól hozzá, miért nem mondja el a véleményét”…

    Hát… Nem vagytok egyszerűk!

Itt lehet hozzászólni !