Elbontják a stadion lámpáit?

Forrás: islander73, 3131erno

Lámpa

Kép: islander73

A jövő héten elbontják a csepeli stadion világítását – adta hírül a Csepel SC. indexes fórum közössége. islander73 tegnap délután jegyezte be, hogy információi szerint “a jövő héten lebontják a stadionunk világítását. Sajnos úgy tűnik, nem tehetünk semmit, hacsak – mint a Greenpeace aktivisták szokták – oda nem láncoljuk magunkat a vashoz. Az a helyzet, hogy már több, mint 10 éve megállapították a lámpatestekről, hogy azonnali javításra szorulnak, mert életveszélyesek. A Csepel SC Alapítvány elnöke a nyáron el is ismerte, hogy a bontás tervben van, csak az időpontot nem lehetett tudni. A tornyokat szétdarabolják, és hulladék vasként értékesítik, ami persze csak egy részét fedezi a bontás költségeinek is, a javításhoz kb. 60 millió kellett volna, ami jelenleg megfizethetetlen. Úgy tűnik a szombati meccs volt az utolsó villanyfényes mérkőzés a csepeli stadionban.”

A stadion lámpái nem most először kerültek “reflektorfénybe”. A Csepel SC sportolói amiatt aggódnak, hogy a sportlétesítmények lassú lepusztulása után az ingatlanegyüttest megosztják, és egy részén lakóparkot, szórakoztató vagy bevásárló központot építenek. Sok szurkoló szerint ezért hagyták a nehézatlétikai csarnok lepusztulását, és valójában emiatt kell leszerelni a stadion lámpáit is, amely valóban felújításra szorul, de egyáltalán nem életveszélyes. A híresztelésekre a Fidesz-KDNP olyan önkormányzati javaslatot készített, amely hosszú távra garantálta volna a létesítmények sportcélú felhasználását, de a csepeli MSZP ezt végül leszavazta.

17 hozzászólás “Elbontják a stadion lámpáit?” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Ha mindenki velük, ki ellenük? – kérdezhetnénk. Az önkormányzat szerint semmi nem igaz abból, hogy az SC területét fel akarják osztani, és el akarják adni. De akkor miért nem szavazták meg Szilárd javaslatát, hogy csak és kizárólag sportcélokra lehessen használni az SC területét? Miért van az, hogy újra meg újra elterjed a hír, hogy leszerelik a lámákat? A csepeli MSZP-nek vagy a kommunikációja minősíthetetlenül rossz, vagy nem mondanak igazat.

  2. kovács ernő szerint:

    A csepeli önkormányzat végre terítse ki a kártyáit a világítótestek, és a stadion ügyében! Elfogyott már a türelmünk, elég volt! Ha nem tudják ellátni a feladatukat, akkor menjenek isten hírével, de gyorsan!

  3. János szerint:

    Ha valóban elbontják a tartóoszlopokat és leszerelik a lámpákat, remélem nagyon elszégyelik magukat azok akiknek ebben “érdemük” volt. Jó lenne ha valaki tételesen leírná kik közremüködtek ebben hogy ide jutott a pálya világitása. Biztos van olyan valaki aki, hozzáfér anyagokhoz, melyből kiderül kik a tettesek. Ha az is kiderül hogy, “ezek ” álítólagosan Csepelért tenni akarók voltak, jegyezzük meg jól a neveiket és ne adjunk alkalmat nekik arra, hogy ilyen károkat okozzanak a sportot szerető csepeli lakósoknak.

  4. Ponyicsányi Márta szerint:

    Ernö!
    Teljes mértékben igazad van ,menjenek de gyorsan!

    De még csinálnak eszt meg aszt csepelt is eltüntetik:A nagy Úrak!

  5. Karcsi szerint:

    Nem azért, de az önkormányzatnak marhára semmi köze ehhez (sajnos), hiszen nem az ő kezelésükben van a sporttelep, hanem a Csepel SC Alapítványéban. Nekik meg semmi pénzük, hiszen honnan is lenne… Mit akartok egy gyakorlatilag gazdátlan, pénztelen sportteleptől? Valahol a szocializmus és a kapitalizmus között félúton leállt a szekér… Vagy vissza, vagy előre, de ki kéne végre mozdítani a kerekeket a kátyúból!
    (Gyengébbek kedvéért (bocs): vagy önkormányzati tulajdon, vagy magántulajdon, más lehetőség nincs)

  6. Karcsi szerint:

    islander73, e post forrása egyébként én vagyok, és az infó sajnos holtbiztos. Ellentétben a fent megszólaló szocialista beállítotságú emberekkel, szerintem a magántulajdon felé kellene elmozdulni. (Jó példákat lásd: Debrecen, Kispest, MTK, stb…)

  7. János szerint:

    Nagyon sajnálom hogy az önkormányzat már nem tulajdonos , de talán nem kellett volna kiszállnia, akkor talán könnyebb lenne a helyzet. Egyébként bármilyen tulajdonban is legyen a Csepel Sc jó lenne valamit kitalálni a megmentése érdekében, mert a vége az lesz hogy eldozerolják az egészet ami nagy szégyen lenne egész Csepelre nézve. Remélem olvassa ezt olyan ember is aki valamit tudna segíteni ,vagy megoldásra javaslatot tenni. Talán egy kis összefogás előrébb vihetné ezt az ügyet is.

  8. kovács ernő szerint:

    Csepel SC alapítvány, vagy Csepel SC tönkretevői! A világítótesteknak semmi baja! Ezt csak ürűgynek használjátok, hogy a későbbiekben tönkretegyétek az egész csepeli létesítményt! Nem kell ide lakópark! Sürgősen egyeztessetek az önkormányzattal, mert a nevek, akik elkövetik ezt a bűnt a nyilvánosság elé fog majd kerülni!

  9. János szerint:

    Ha valaki tudja mikor akarják bontani a világítást, tegye közzé! Remélem leszünk egy páran ott ! Hajrá Csepel !! Sportolók, egykori és mostani csepeli szurkolók, legyetek ti is ott !!!!! Betévedtem a Csepel SC indexre ajánlom mindeki figyelmébe. Nagyon sok hasznos infó van .

  10. Karcsi szerint:

    A legújabb infóm az, hogy még nincs meg a bontási engedély, de max két héten belül meg lesz, mert már be van adva a kérelem. Több ötlet is felmerült, amivel megvédhetnénk a világítást, de a legjobb lenne, ha mindenki lobbizna az ismerős önkormányzati képviselőknél, helyi politikusoknál az ügy érdekében. Még nem késő, hátha nyomást lehetne gyakorolni az Alapítványra, vagy legalább egy halasztást kiharcolni, és akkor talán lenne idő anyagi forrást találni a javíttatásra.

  11. kovács ernő szerint:

    Figyelem! Jővőhéten akarják kezdeni a bontást! Szerintem mi meg a Csepel alapítványt fogjuk lebontani!!!!!!!!!!

  12. kovács ernő szerint:

    Figyelem csepeliek! Eljött az idő, hogy tegyünk valamit a szeretett stadionunkért, amit a Csepel alapítvány tönkre akar tenni! Holnap, azaz 2007.10.18.19.00.h.-kor mindenki hozzon magával egy, vagy több gyertyát! Egy békés sétát akarunk tenni a gyertyákkal a stadionban, jelezve a nagyvilágnak, hogy nem engedjük lebontani a világítótesteket, és a stadiont! Arra kérek, kérünk mindenkit, hogy most ne legyen senki sem lusta kijönni, mert a gyerekeink sportolási lehetőségének megszüntetése a tét! Mutassuk meg, hogy azt a létesítményt, amit szüleink, nagyszüleink építettek nem hagyjuk lerombolni senkinek!!!!!!

  13. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet!

  14. […] Elbontják a stadion lámpáit? (2007. október 10.) […]

Itt lehet hozzászólni !