Bővítés miatt dugul be az M0-ás

MTI, Stop

Négy sávosra bővítik az M0-ás autóút halásztelki csomópontját, a munka április 13-án kezdődik és június 10-ig tart; az érintett szakaszt lezárják, emiatt torlódásokra kell számítani – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az említett időszakban az M0-ás útgyűrű halásztelki csomópontjánál, az M5-ös autópálya felé se fel, se Halásztelek felé lehajtani nem lehet, illetve a II. Rákóczi Ferenc úton az érintett szakaszon erre az időre megszűnik a kerékpár- és gyalogosforgalom is. A társaság azt javasolja az autósoknak, hogy az új Csepel-szigeti gerincúton haladva utazzanak Halásztelek felé.

A lezárás ideje alatt a BKV Zrt. és a Volánbusz Zrt. autóbuszai terelőúton közlekednek majd, az M0 csepeli (Szigetszentmiklós/Csepel) csomópontjánál hajtanak le az autóútról, a járatok emiatt sűrűbben járnak majd.

A közlemény szerint a lezárás ideje alatt a jelenlegi hídszerkezetet elbontják. A halásztelki lehajtóág teljes átépítése a tervek szerint 2012. november 30-ára készül el.

stop.hu

3 hozzászólás “Bővítés miatt dugul be az M0-ás” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    És a kerékpárosoknak mit javasolnak? Vízibiciklit?!

  2. lolka szerint:

    Kerülni a volt Lágymányosi-híd, vagy a Dunaújvárosi-híd felé lehet kerékpárral…Ha az ötös felé vezető oldalt csinálják, miért nem lehet bringával közlekedni? Az a másik oldalon van az M1 felé…Különben egész délután balesetről beszél az utimform a körgyűrűn….Állítsák vissza a kompot novemberig és azon át lehetne kelni a másik partra bringával együtt…

  3. kata szerint:

    Én is a kerékpározás miatt aggódom. Direkt úgy készültem, hogy a dugók miatt kerékpárral jövök (mint eddig is , ha tehettem). Budáról járok Halásztelekre a hidon a bicikli-gyalog járdán. Valaki illetékes elárulhatná, hogy konkréten mit jelent a “gyalogos és kerékpáros forgalom mgszünik az adott szakaszon”. Odáig eljön és ott felszívódik?

Itt lehet hozzászólni !